תגובה: גניבת לנדקרוזר באור יום מתחת לבית
אני "מראיין" בטלפון את אלה שרוצים לבוא לראות ומי שלא נשמע לי, אני אומר לו שיש מישהו לפניו ואם לא ימכר אחזור אליו. אם הוא חוזר אלי בטלפון ומתעקש אני אומר לו, הרכב עבר הרבה, הוא לא בשבילך.
אולי אני מפסיד כמה קונים, אבל אם הפסדתי "קונה מתחזה" אחד, זה כבר שווה.
את הרשיונות רכב אפשר לצלם בלי הכתובת ולהראות. עד שלב העברת הבעלות אין צורך בכתובת.
שאלה למבינים: בעקבות הגניבות הרבות לאחרונה של ל"ק בדרום, עד כמה יעיל מנעול (חובק) הגה במניעת גניבה/גרירת הרכב?
כל אמצעי ״מכאני״ יעכב קצת את הפורץ (ותרוויח קצת יותר זמן לתגובה), אך לא ימנע מפורץ נחוש לבצע את זממו.
העיקרון המנחה שלי, להיות ממוגן קצת יותר טוב מהשכן...
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
עזבו עכשיו ספקולציות.
מי אשם, מה אשם.
מה הנזק הכספי וכו'.
בטח הדאחקות סרות הטעם סביב הנושא הזה.
זה רק חיטוט גס ובוטה בפצע של מי שאכל אותה.
ורק מי שחווה את הסיטואציה המסריחה הזו, יבין למה אני מתכוון.
המסקנות ברורות לכולם: תשמרו על הרכבים שלכם, כי הרשויות לא ינקפו אצבע למענכם. תנעלו אותם בכמות שאולי עד היום היתה לדעתכם בלתי סבירה בעליל, של אמצעים פיזיים. ברזלים. כן, זה ניג'וס. זה כבד, זה מלכלך, זה מעצבן. אבל זה מחיר זעום תמורת הפריבילגיה של השארת הרכב ברשותכם.
ומי שלא יכול לסייע במשהו, שיחריש.
כל כך נכון.
את שלי גנבו לפני שנה וחצי ועדיין זה לא באמת מאחוריי.
מאז שנגנב 3 שכנים שלי עם קינגים מקפידים על סנדל מאסיבי וחובק הגה (של הבחור ממושב ישרש).
ולא פחות חשוב:
את מפתחות הרכב אסור להשאיר במקום גלוי בבית, הם פורצים לבתים
בשביל לקחת את המפתחות.
אני יודע שהפעם זה יהיה המינימום מבחינתי. לא מוכן להיות עוד
פעם במצב הזה.
פות"ש בהצלחה לאחיך, הוא במצב טוב כי לפחות יש סיכוי להחזרה של הרכב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שעיר בגב"ב
כל כך נכון.
(של הבחור ממושב ישרש).
יש למישהו שם וטלפון של הבחור מישרש?
הוא כבר לא בישרש, עבר למבוא חורון:
0507229246
עצוב, כואב הלב. נגנבו 10 לנדקרוזרים ממצפה רמון גם.
אני גם שמעתי על זה אבל על 10 כלים שמעתי. כולם לנד קרוזרים?
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
2 לנדקרוזרים מאזור מצפה ושני RZR שהדעות חלוקות אם נגנבו מבורות לוץ או מחאן בארות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שעיר בגב"ב
ולא פחות חשוב:
את מפתחות הרכב אסור להשאיר במקום גלוי בבית, הם פורצים לבתים
בשביל לקחת את המפתחות.
.
אני בדעה שונה, אם הם רוצים את הרכב שלך, הם יקחו אותו גם בלי מפתחות, שלפחות לא יסתובבו לי בבית ושאף אחד מבני הבית לא יתקל בהם בטעות.
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שעיר בגב"ב
פות"ש בהצלחה לאחיך, הוא במצב טוב כי לפחות יש סיכוי להחזרה של הרכב.
תודה,
לצערי, כאשר פתחתי את הפוסט, היה ברור שגורלו של הרכב נחרץ.
הבנתי שישנם חובקי הגה סינים שרצים בארץ ואלו המיוצרים ע"י הבחור בישרש. מישהו ניסה? סדר גודל של מחיר?
לא נתקלתי בחובקים סיניים, עם החובקים של ישרש ניסיתי לנהוג, זה באמת בליתי אפשרי.
תתקשר אליו לטלפון שרשמתי.
הוא נחמד מאוד ויגיד לך גם מחירים.
בעבר כתבתי לאחד המנהלים פה ,
ציטוט:
שלום,
לאחרונה נגנבים המון המון המון ג'יפים בכל רחבי הארץ.
להערכתי , שאם תוסיפו באנר עם פרטי הגניבה ותמונה , בראש עמודי הפורום (כולל נושאים) זה יביא לחשיפה יותר גדולה מה שאיכשהו אולי יצליח להציל ג'יפ או שניים.
מה דעתך ?
בתחילת השנה שלחתי את ההודעה הנ"ל, עד היום לא קיבלתי תשובה כלשהי.
ומה בדיוק זה יעזור?
הכלים מוסלקים ל"קירור" במשך כמה ימים/שבועות ואז מפורקים לחלקים. או מועברים לאיו"ש או ליישובי הפזורה ושם זהותם מזוייפת והם "נולדים מחדש" כרכב אחר. לעתים הופכים לרכב רשמי של הרשות.
את המשטרה ואת המשרד לבטחון פנים כל זה לחלוטין לא מעניין. כל עוד לא מדובר ברכב של אח"מ/סלב, זה לא מספיק סקסי ונחשב מבחינתם למצוא ולהחזיר אותו.
יותר מזה - במשטרה מקפידים להזהיר אותנו לא לנסות לחפש ו/או לחלץ את הרכב מידי הגנבים בכוח ו/או לשלם כופר עבור הרכב.
מבחינת החוק - בתי המשפט מרחמים על הגנבים שנתפסו וליבם נכמר לשמע סיפורי חייהם קורעי הלב מרוב סבל - העוני, האבטלה, ההזנחה, הגזענות, ריבוי הילדים, הקיפוח, הכיבוש, מה לא.
לעתים קרובות גנבים שנתפסו משוחררים ע"י המשטרה ללא מעצר מיד לאחר פתיחת תיק נוסף על התפרצות/גניבת רכב, חקירה דרדל'ה לצאת ידי חובה וזהו - התיק נסגר "מחוסר עניין לציבור" ויאללה - אדוני משוחרר. ואז לפעמים הם חוזרים אחרי שעתיים-שלוש למקום הפשע כדי "להשלים את העבודה" שהופסקה באמצע.... אישית אני מכיר מקרה אחד כזה לפחות.
יותר מזה? אסור לך כאזרח גם להגן על רכושך בכוח, למעט אם חייך בסכנה ממשית ומוחשית. מותר לך להגן על רכבך רק באמצעים פסיביים ובדגש על כאלה שלא יגרמו לגנב ולו שריטה קלה, פן יתבע אותך - וסביר להניח שגם יזכה לקבל ממך פיצויים שמנים. וזה כי חוק זכויות הגנב, פרנסתו וחירותו.
זהות/מגדר/מגזר הגנבים מין הסתם ידועים היטב - אבל אסור לומר את זה בקול רם. כי אנו חיים בעידן הפוליטיקלי-קורקט שכולו פייק, שקרים וצביעות ממוסדים. ואז אבירי זכויות-אדם ויפי-נפש למיניהם יקומו ויזדעקו "גזענות/הכללות/לשון הרע/פוליטיקה" וכו' וכו' והאשם יהפוך מיד לקורבן והקורבן יהפוך לאשם. מין עולם הפוך שכזה.
המציאות הזויה, בלתי נסבלת.
רשויות המדינה המנוולות וחוקיה ההזויים פועלים במרץ כנגד האזרח הנורמטיבי שומר החוק - ושומרים בקפדנות על זכויות הגנבים.
אז אין לכם ברירה - תשמרו בעצמכם על הג'יפים שלכם.
תנעלו אותם בסנדלים, שרשרות, כספות. תרתקו אותם למשהו מוצק כדי שלא יגררו אותם בשקט. כן, גם כשאתם מחנים בעיר רק לרגע או לשעה קלה.
אל תשאירו מפתחות של הרכב במיקום גלוי בבית - כי בני העוולה יפרצו לכם לבית ויחפשו את המפתח לרכב. אל תעשו להם חיים קלים.
גם כשאתם בחניון לילה במדבר - תצטיידו מראש בשרשרת כבדה אחת או שתיים, עם מנעולים שונים, תקשרו את הג'יפים זה לזה או למשהו מוצק - עץ רציני, עמוד בטון/ברזל וכו'. שרכבים אחרים, כאלה שאולי פחות מועדים לגניבה, יחסמו את הג'יפ. אל תלונו בשום מלון/צימר/חאן/מאהל מסודר שלא מאפשר לכם להכניס את הרכבים לשטח החאן כדי שיחנה במיקום נעול ומאובטח. זה הדבר הראשון שאני מברר אם וכאשר צריך להזמין מקום לינה מסודר.
חאן/מלון/צימר שחניית הרכבים אצלו היא בחוץ וללא שמירה?.... אני לא אגהץ שם כרטיס אשראי. תודה ושלום ושלא יבואו לי בחלום.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf.Y
בעבר כתבתי לאחד המנהלים פה ,
בתחילת השנה שלחתי את ההודעה הנ"ל, עד היום לא קיבלתי תשובה כלשהי.
ומי יממן את זה? הרי ברור לך שהבאנרים האלו עולים למישהו כסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
ומה בדיוק זה יעזור?
המציאות הזויה, בלתי נסבלת.
רשויות המדינה המנוולות וחוקיה ההזויים פועלים במרץ כנגד האזרח הנורמטיבי שומר החוק - ושומרים בקפדנות על זכויות הגנבים.
ועל זה נאמר כבר: " כוסאומו המדינה הזו "...
לו היה לי אוטו גניב, הייתי שם להם על הכיסא חבילה גדולה של שוקולד משלשל.
הם לא יתרחקו הרבה עד הבוקר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
ועל זה נאמר כבר: " כוסאומו המדינה הזו "...
לו היה לי אוטו גניב, הייתי שם להם על הכיסא חבילה גדולה של שוקולד משלשל.
הם לא יתרחקו הרבה עד הבוקר.
היה על זה פעם שרשור שלם מלא רעיונות,
כולל חישמול, חתולים ומה לא...