תגובה: כמה אנחנו קרובים לאנרכיה ?
לא, לא בעוד חודש.
אבל מנכ"ל משרד הבריאות מדבר על שיא ההידבקות של אלפים נוספים בכל יום בחורף הבא. אתם מבינים את זה? הוא מדבר על עוד שנה שלמה ככה. מי בדיוק ישרוד את זה בלי שהמדינה תפתח את הכיס?....
ולהבדיל ממדינות אחרות בעולם, המדינה שלנו לא ממהרת לתת כסף. היא יודעת רק לקחת. עלול להיות כאן רע באמת ואז מי יודע מה יהיה. אלה שאין להם יקחו בכוח מאלה שיש להם.
מהפכה אלימה שתוציא המונים מיואשים לרחובות לסגור את החשבון הארוך והכואב והכל-כך צודק עם הרשויות המנוולות והמתעללות, כמה שזה נשמע נורא וזה נשמע נורא, למה מתגנב לי לראש שכמה רע שזה נשמע, בפועל, במדינה עם מערכת פוליטית מטורללת שהפכה לאויבת הציבור - זה לא יהיה רע כל כך?.... למה במובן מסוים זה מרגיש רק כמו נקודה יותר טובה להתחיל ממנה מחדש?....
וואלה, לא יודע. אבל הייתי חייב לומר את מה שאני חושב עליו לא מעט זמן כדבר היחיד שישנה כאן משהו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
אנשים סגורים בבתים ללא שכר, בחלק מהמקרים ללא יכולת לממש חסכונות או שאיבדו אותם. אני יודע שזה נשמע תלוש מהמציאות , אבל שימו לב באיזה קצב מתרחשים התהליכים האלו ומה הייתה התודעה שלנו לפני שבועיים לעומת היום.
תוך כמה זמן הציבור יאבד את זה לדעתכם ?
בוא תעלה את הנושא בעוד חודש... לדעתי יהיה יותר רלוונטי אז...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoni_0000
אתה רציני..?
תסתכל על האחוזים בשאר העולם ותראה שאנחנו בכלל לא במצב גרוע כמו שחושבים. במסגרת העבודה אני מסתובב כל הזמן ונראה שעסקים כרגיל. יש מכוניות, אזורי התעשייה פעילים כמעט כמו ביום רגיל, משאיות נכנסות ויוצאות מהנמל, הרבה אנשים עובדים מהבית.. המדינה מסתכלת על שאר העולם ומפעילה אמצעים דרסטיים הרבה לפניי ששאר המדינות הפעילו וטוב שכך, כנראה בגלל זה מצבנו טוב מאוד יחסית לאירופה וארה"ב.
ברור שהרבה אנשים אינדיבידואלים נפגעים כלכלית ואין להם נחמה.. אבל אנרכיה? לאנשים יש זכרון קצר.. מבצעים ומלחמות השביתו את המשק בחלקים נרחבים מהמדינה באותה צורה רק עם הפצצות, וגם אז זה נמשך חודש- חודשיים... גם את זה שרדנו.
וכמו בכל מצב קיצון במדינתנו.. הפלא ופלא, מניין ההרוגים הכללי במדינה יורד, כי הרוב בבית ואין תאונות דרכים..
אז שחררו רגע מהתקשורת.. המידע החשוב יגיע אליכם אל תדאגו, אל תחיו את ה"מצב" בכל דקה מהיום ותראו איך זה קצת יותר קל, חלאס עם הפאניקה.
בגדול..
באיטליה 20+ יום מאז הוכרז חולה מס 1...
הם היו עם קצת פחות חולים מאיתנו באותו יום.
אז להסתכל מסביב ולהגיד שטויות.. מלחיצים אותנו לחינם הכל כרגיל מסביב..
אם היו לך משקפים שמזהות נשאים כנראה שהיית יושב בבית מבחירה.
ובגלל שההודעות נשמרות .. אני אקפיץ את ההודעה הזו עוד עשרה ימים ונדע בדיוק כמו חמור המצב כרגע כשהכל כרגיל ואנשים ממשיכים בשגרת חייהם.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
כמה אנחנו קרובים לאנרכיה ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
six 4 life
חיסון העדר כבר בעבודה, יש עשרות אלפי אם לא מאות אלפי נשאים כבר בארץ שאינם יודעים ואינם מראים תסמינים ובעוד שבועיים יהיו מאחורי זה. המצב הזה יגיע לפיק ומשם ירד לאט לאט ויעלם, ואז יגידו שהבידוד/ סגר עבד.
אם תמשיכו לאכול את החר@ שהתקשורת מפמפמת לאנשים למוח 24/7 כבר שבועיים באסקלציה פסיכית מיום ליום אתם רק תתנתקו יותר מהמציאות ולא תצליחו לראות שהמציאות שונה לחלוטין מהמוצג בתקשורת - בארץ ובכל העולם
עבדה נהדר הגישה זו באיטליה, (לא).
כי זה מה שאתה מציע בפועל.
אני לא נכנס לניתוח המצב בפועל והאם המדיניות היא מוגזמת או לא, לדעתי נעשתה טעות גדולה אבל זה לא העניין. אני גם לא ניזון מהתקשורת ולא צופה בה - אצלנו רק נטפליקס עובד. אני קולט את המציאות ואת העתיד לבוא קצת לפני רוב האנשים ובד״כ יש לי יכולת ניבוי לא רעה ויעידו על כך חברי המערכת שמקבלים ממני טיפים להשקעה במניות ...
אמרתי לחברים כאן עוד לפני שנחת חולה הקורונה הראשון בארץ , שאין צורך בהשמדת האנושות - צריכה פשוט להיות היסטריה גדולה מספיק סביב זה בכדי שהכל יתפרק והנה אנחנו כבר כאן. עדר שוטים מתנפל על נייר הטואלט והפסטה בסופ״ש אחד ... כל ראשל״צ התכנסה בשופרסל דיל בשעה שנאסר לקיים התכנסות של מעל 10 אנשים .
אני כבר איבדתי מקום עבודה שלא צפוי להשתקם , אשתי שעובדת באחד הגופים היציבים והשבעים קיבלה קיצוץ רוחבי בשכר ו 20% מהעובדים בחל״ת . כל זה קרה בתוך שלושה שבועות . המעסיקים הגדולים חוגגים על ההזדמנות לחסוך בהוצאות וחונקים עוד יותר את הציבור הכלוא בבית עם ילדים שרק אוכלים כל היום ...
טוב, אולי אחרי שגם התחזית הזו תתגשם, אקבל מאחד הקוראים הצעת עבודה כחוזה עתידות לפחות...
יוני, לצערי אתה כנראה לא קורא נכון את המציאות.
הקורונה מעניינת, אבל היא לא לבד.
המשק מדשדש כבר שנה וחצי והסקטור הציבורי לא מוציא כרגיל.
זה גרם להרבה מאד עסקים לאבד שכבות שומן בכדי לשרוד עד הקת סקטור ממשלתי יציב, מה שלא קורה.
בינתיים הגיע הקורונה ויצרה משבר כלכלי דה-פאקטו, ומשבר צרכני, שייקח הרבה מאד זמן להתניע אותו מחדש.
חברות התעופה והתיירות לא יחזרו כל כך מהר לתפקוד רגיל, וכתוצאה מהם - המוניות, בתי המלון, המסעדות, ספקי המזון, ותמשיך את השרשראות לבד. וזה עוד לפני שדיברנו על גנים פרטיים, שלא בטוח שיישארו להם שומנים כדי לחזור ולתפקד אחרי הסערה.
כשהצרכן לא יודע מה יהיה מחר, הוא שם ברקס חרום על ההוצאות!
לצערי - גם הולך להיות חרא וגם יש מספיק לכולם.
אני מודע לחלוטין למה שאני אומר, ואני אומר את זה על בסיס טיפול בחברות שנסגרות, או מקטינות פעילות, או מוציאות לחל"ת.
הלוואי ואתבדה!!
להערכתי, עם "צפירת ההרגעה" של סיום המשבר המשק יכנס למצב "טורבו"...
יהיו הלוואות ומענקים ממשלתיים, אנשים יחזרו לשגרה, לטיסות, לקניות ומסעדות במהירות שיא.
דבר אחד שהשתנה מאד בתקופה הנוכחית היא מהירות השכחה, בעיקר בגלל ההזנה האין סופית של מדיה, ציבורית ופרטית.
הלוואי ולא אתבדה!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ymandel
להערכתי, עם "צפירת ההרגעה" של סיום המשבר המשק יכנס למצב "טורבו"...
יהיו הלוואות ומענקים ממשלתיים, אנשים יחזרו לשגרה, לטיסות, לקניות ומסעדות במהירות שיא.
דבר אחד שהשתנה מאד בתקופה הנוכחית היא מהירות השכחה, בעיקר בגלל ההזנה האין סופית של מדיה, ציבורית ופרטית.
הלוואי ולא אתבדה!
מאיפה יבואו המענקים ?
ביבי רוצה לקחת מלווה מרצון ..
אני גם נוטה לחשוב שמייחסים חשיבות גדולה מידי לכמות מכונות ההנשמה ע"ח שאר המשק.
אנרכיה? יש מי שכבר מוכנים לה.
https://www.youtube.com/watch?v=QEPOVeskEQ8&t
איך שהתחיל המשבר בארה״ב , עברו החנויות למוד של הכנה למהומות רחוב וביזה - הם יודעים להתכונן לבאות. בישראל זו תהיה הפעם הראשונה.
הם יודעים לעשות כסף מפאניקה...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
איך שהתחיל המשבר בארה״ב , עברו החנויות למוד של הכנה למהומות רחוב וביזה - הם יודעים להתכונן לבאות. בישראל זו תהיה הפעם הראשונה.
ברור שגם חושבים על זה, ככל שעובר זמן ואנשים ילחצו כלכלית אז יהיו כאלה שיעברו למצב אין ברירה, ביזה אפשרית במקרה כזה.
המגבלה של להתרחק 50 מטר מהבית גם אמורה לצמצם את זה, לא יעזור יעברו לסגר כללי.
תשימו לב שכרגע כל 3 ימים בערך יש הכפלה בכמות החולים, אומר לא ממש מצליחים לבלום, רק אולי להאט.
את התרחישים הגרועים באמת לא מספרים לנו, רק אומרים שהיו יועצים בתחום מתמתיקה וסטטיסטיקה בישיבות.
אל תשכח שאת ההשפעה של הצעדים שננקטים אתה רואה בדיליי של שבוע שבוע וחצי.
לבלום? בשום תרחיש לא דיברו על זה.
בארה"ב גם כולם רצים לרכוש נשק חם סטייל home defence... רק אומר...
באמת שאני לא מבין למה צריך לכנס ישיבות מהבוקר עד הבוקר למחרת ולנסות לחשב סטטיסטיקות לא קיימות... או לנסות לחשוב מה עושים הלאה... עזבו רגע את האופן שזה בכלל מתבצע(אדם אחד מנווט את הטיטאניק בין הקרחונים).
יש דברים שמישהו אחר כבר הוכיח שעובדים, במקרה הזה עיר אחת בסין שמונה 10 מיליון תושבים, דומה מאוד לישראל, ועיר אחרת באיטליה כנ"ל, עם כמעט 0 מתים והשתלטות על הנגיף, דרום קוריאה גם היו איפשהו בכיוון לא?
סגר מלא מהיום הראשון ו 10k בדיקות ביממה. שהצבא יקח פיקוד על ההתפרצות ויסתובב ברחובות.
בעצם לא יקרה.... כי מי שמינה "שר הבטחון" הוא סתם מינוי בובה או בדיחה... לדבריו.
כמה אנחנו קרובים לאנרכיה ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
אל תשכח שאת ההשפעה של הצעדים שננקטים אתה רואה בדיליי של שבוע שבוע וחצי.
לבלום? בשום תרחיש לא דיברו על זה.
לבלום את ההדבקה הנרחבת.
זה העקרון מההתחלה.
״השטחת העקומה״ לטווח זמן מספק תביא לבלימה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
בלום? בשום תרחיש לא דיברו על זה.
זה הטומיטו או הטומטו?
בלימה של ההדבקות בסמנטיקה שלי זה עצירה.
בשלך זה האטה.
קיוקאמבר.