תגובה: מצפונולוג - בגללי סגרו את בלייזר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Derish
כל פעם שאני קורא את הטרוניות האלה (לאו דווקא בישראל) על איך שמטו להם את הקרקע מתחת לרגליים ואיך היום כבר אי אפשר להתפרנס מעיתונות נישה כלשהי, יש איזו תחושת 'מגיע לי' מעצבנת באוויר, כאילו שהעיתונאי הוא לא עוד נותן שירות בדיוק כמו סנדלר או טכנאי מכונות כביסה. אז מרחיבים קצת אופקים ומתחילים לכתוב על נושאים אחרים ומאמצים פורמטים חדשים ואולי מוסיפים קצת יוטיוב וקצת אינסטגרם לסיפור, וממשיכים לעבוד. בדיוק כמו שאותו טכנאי מכונות כביסה שרגיל להחליף מיסבים וחגורות צריך ללמוד איך מאבחנים תקלה בלוח בקרה אלקטרוני, כי זה מה שהולך במכונות המודרניות.
לא טרוניות. יש מציאות. השוק כאן קטן והעלויות מטורללות. מספרי המנויים ההולכים ומצטמצמים מעידים משהו ובסופו של דבר זה עסק - שיקולי רווח והפסד, נו..... אתה רוצה לנחש כמה עולה להפיק גליון אחד של בלייזר?
מכונות כביסה עדיין יש בכל בית. משוכללות יותר? כן, אבל עדיין אתה מחליף מכונה אחת לכמה שנים. גם מכוניות.
אבל עיתון? חתיכת נייר שכבר ברגע שיוצאת מהדפוס, אין תוקף למה שמודפס עליה. היא פשוט כבר לא מעודכנת.
ככל שמדובר בחדשות נטו, הרוב כבר לא צורכים אותן בצורת עיתון מנייר ובטח לא מוכנים לשלם על זה.
האמת,
אני מופתע שהעיתונים שרדו כל כך הרבה שנים אחרי כניסת הטלוויזיה.
די, עוד פעם לחבוט במגזינים המודפסים? זה כבר נקרופיליה.
זה לאו דווקא עניין הדפוס.
אנשים מתרגלים לצרוך תוכן בחינם, כמות האנשים שאשכרה מוכנים לשלם בשביל תוכן הולכת ויורדת, ומישהו צריך לשלם לכתבים משכורת (ראוייה), וזה או הקוראים, או המפרסמים, או ביבי ...
מצפונולוג - בגללי סגרו את בלייזר
אני רק אציין שיש כמה עיתונים מודפסים יומיים בישראל שעדיין בועטים אע״פ שיש להם גרסת אינטרנט ולרוב בתשלום.
עיתונות הרכב בארץ, בגלל קוטן השוק והתלות שלה ביבואנים והמפרסמים לא באמת יכלה להיות עצמאית ומשוחררת.
היו יבואני רכב שחינכו אותה והחרימו עיתונים או עיתונאים ומנעו פרסומות בעיתונים מסוימים.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
פשוט כמות האנשים בישראל שאכפת להם מהקופסה ההיא שבחניה שהם לא בדיוק זוכרים איזה דגם או איזה יצרן היא .. רק שהיא כסופה וחונה ליד העץ הגדול .. היא בערך מי שפה ועוד כמה מקארס פורום. וזהו.
אחד המנהלים פה נוהג לומר על טמבוני פלסטיק (ולא רק) " אם זה נפל אז לא צריך את זה".