תגובה: הפרדת רשויות - שוב חוזר הניגון..
אני במצב דומה לשלך, נוצר מצב שהטוארג בן ה 14 רכב שלישי במשפחה הפך לרכב שנוסע הרבה, מעל 12k בשנה, ומכיוון ששטח טכני כבר פחות מעניין אותי החלטתי לשדרג אותו למשהו יותר חדיש, רכב שיהיה מרווח, נוח, בטוח, ויסב הנאה מנהיגה, חשבתי על וולוו s60 t5, אך האפשרות לרדת מדי פעם לפעם לשבילים ולשדות עדיין קוסמת לי, האפשרויות הרלוונטיות הצטמצמו ל wk2, אקספלורר או אדג', אך מבאס קצת שוב לעשות חשבון לתצרוכת דלק, פורשה קאיין או אאודי q7 דומות לטוארג אך מוחצניות מדי לטעמי בעיצובן, לא בשבילי.. אני ביישן מטבעי, נשארו האודי q5 וטוארג משנתון 2011 שני suv אולי המהנים שיש, הטוארג מפלצת כביש, עם מערכת מתלי האויר הדינמית שלו הוא נוח ומקנה התנהגות כביש ספורטיבית, עם איבזור ונוחות ישיבה ברמה הכי טובה, רכב סולידי ומכובד בעיצובו.
לטעמי זה הכיוון, רכבים שנסחרים ב 10-20 אחוז מהמחירון שכבר שחוט, המון אוטו במחיר של משפחטומטית ממוצעת.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
רמי מסכים שזה כיוון מעניין אבל עבורי Q5 או טוארג הם קצת גדולים מדי כרכב דיילי שלעתים מחפש חניה בגוש דן.
אני לרוב נוסע לבד ברכב ולא צריך רכב דיילי בכזה גודל. לכן חשבתי לכיוון קרוסאוברים קטנים יותר כמו אאודי Q3 או BMW X3
עבורך אם זה הכיוון אז תחשוב גם על הוולוו XC80-מאמין שבאותו תקציב שתמצא אקזמפלר חדיש יותר ולא פחות מהנה וביצועיסט מהשניים שהזכרת
שלמה - לא מכיר אותך אישית, אבל מהכתוב ברור שאתה יודע נהיגת שטח אמיתית מהי ולא שייך לקהל היעד הטיפוסי של הקרוסאוברים. כבר יש לך רכב פנאי ואתה מחפש משהו פרקטי ליומיום, עם דינמיקה סבירה ומקדם תדמית מסויים. תמהני אם כך מדוע כשהסתכלת על קו המוצרים של אאודי פסחת על ה-Q2. לדעתי היא נשמעת תפורה עליך.
אופציות נוספות שהייתי בודק הן בגזרת הוולוו - V40 מהשנים האחרונות או C30 קצת יותר מוקדמת. שתיהן מיוחדות כל אחת בדרכה, עם מספיק פוזה ויבואן נורמלי שגם יש לו מחלקת טרייד-אין איכותית למיטב זכרוני. אלו מכוניות שבד"כ ננהגו ע"י אנשים מביני עניין ולא בנות זוג של גברים עשירים בגיל העמידה, וזכו לתחזוקה ויחס בהתאם לאורך חייהן.
כמו כן, לאחרונה התחילו למכור בארץ את הפז'ו 2008 סביב ה-130 אש"ח. אמנם זה מחוץ לתקציב שהגדרת, אך יתכן שיש איזו עסקת ליסינג שתהיה נוחה לך למספר שנים, במיוחד אם תיעזר באחד המודרטורים פה ש(פעם היה?) מקושר בלובינסקי. זה כבר מכונית מליגה אחרת, עם כל ציוד הבטיחות האחרון ונראית כמו מיליון יורו בפנים ובחוץ.
גם לקסוס C200 ו-DS3 מתאימות לקריטריונים, אבל אני אישית לא אוהב אותן ולכן לא ארחיב.
כיוון נוסף לקרוסאובר סופר שימושי אבל עם מנוע, נוח מרווח לנהג תהיה גרסת הטורבו של הפורסטר, XT
https://cars.walla.co.il/item/2658206
אמנם ללא מרכיב הפוזה.
Sent from my SM-T580 using Tapatalk
לא פ0וסל את ה- Q2 ובהחלט חשבתי על הוולוו V40
אני פוזל לגיזרת הקרוסאוברים רק בגלל תנוחה הישיבה והכניסה והיציאה הנוחות יותר בסגמנט הזה - אבל מחפש קרוסאובר מעניין עם ביצועים וחווית נהיגה. בין אם זה תא נוסעים מפואר מנוע חזק וכו'
לא קונה חדש בעיקרון וגם זה מחוץ לתקציב.
עוד כיוון שחשבתי עליו זה מרצדס 450SL אספנות או משהו אספנות מעניין אחר בגבולות התקציב - תכלס פתוח לכל רעיון
-קוף.
--פרה!
-שימפנזה!
----צפרדע!
-מה אתה מתערב?!
----אנעארף, חשבתי משחקים גן חיות?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
השני והחשוב יותר - גיל, מימדים גדולים ובעיקר כרס לא קטנה לא יסתדרו עם תנוחת הישיבה הכה נמוכה של המיאטה.
ואם תיסע עם אחת הבנות ברכב אף אחד לא יחשוב שהיא הבת שלך..
שלויימ'ה,
נראה לי שאתה נהנה מהתהליך הרבה יותר מהתוצאה...
ה Q2 נהדרת, עם זאת קח בחשבון שמדובר במנוע 1.0 ליטר TSI וגיר DSG, לא תמצא שם הרבה כח או תאוצות ביניים מרשימות.
אם אתה כבר בגיזרה של Q2 הייתי לוקח קקטוס מהדור הראשון, טורבו בנזין ידני, או טורבו דיזל. תאוצות ביניים מצויינות, מושבים נוחים להפליא, ומחיר מצחיק ביחס לתמורה, וזה רק אם אתה מתחבר למראה של הרכב.
או שפשוט תקנה קיה סטינגר.
יואב, אתה בהחלט צודק - מה כבר יש לעשות בצל הקורונה אם לא לדבר/ לפנטז על תחום שאני אוהב.
נמרוד, אני בכוונה מרחיב את גבולות הגיזרה כדי לקבל רעיונות לרכב עליו לא חשבתי.
ת'אמת מכל ההצעות האינפיניטי G37 שהייתה לי כמעט והכי מתאימה לרצונות שלי למעט תנוחת הישיבה.
טוב כחלק מהפנטזיה אז אולי עד אז אכנס לכושר ואפחית היקף הכרס.....
חלק מהרכבים שהוצעו כאן אמנם נחמדים אבל לא מתאימים לעו"ד מבחינת מה שהוא רוצה לשדר כשהוא מגיע ללקוח. מה לעשות שאנשים מסתכלים על הרכב כחלק מכרטיס הביקור.. לכן הצעתי את הרכבים שהצעתי שגם חזקים, מהנים לנהיגה וגם (לדעתי) מתאימים למקצוע ולמה שצריך לשדר.
את שלי כבר כתבתי במספר פוסטים בשרשור, אבל אני רוצה לחזק את ה ATS של קאדילק. משנת 2014 היא יושבת על שילדה משודרגת ומצויינת של GM שב 2016 גם הקאמרו קבלה אותה. המבקרים מהללים. אם הנאה מנהיגה חשובה לך, יש לך כאן רכב חזק, עם שלדה מצויינת, הנעה אחורית ויוקרה. נראה לי כל מה שאתה מחפש.
הנושא של קרוסאובר הוא בעייתי כי קרוסאובר והנאה מנהיגה לא כל כך הולך בייחד בגלל מבנה הרכב. אולי ה- RSQ3 או SQ5 של אאודי, אבל הם יקרים מאוד. אם בכל זאת קרוסאובר, אז ההצעה שהעלית של X3, היא הכי הרבה הנאה מנהיגה שתקבל מקרוסאובר שהוא יחסית נמוך. תקבל ביצועים סבירים וסמל מלפנים שיסתכלו עליו כשאתה מגיע לפגישות עבודה. גם המחיר של ה X3 סביר ולדעתי 2013-2014 תיכנס במאה אלף. בנוסף, יש כאלו שמורים ששמשו רכב שני במשפחות מבוססות...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
טוב כחלק מהפנטזיה אז אולי עד אז אכנס לכושר ואפחית היקף הכרס.....
פנטזיה....
בינתיים קורה הפוך...
אל תתפלאו אם חשבון החשמל של המנורה במקרר יגיע בנפרד. 😂
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
מזה כחודשיים אני בפועל מפריד רשויות - אימצתי לעצמי כרכב דיילי את הרכב הקודם של אשתי סיטרואן C1 אדומה וידנית. הרנגלר מחכה בסבלנות רק לטיולים ולסיבובי כיף קצרים.
הצעצוע הזה מפתיע אותי לטובה כל יום, תכלס כייפי לנהיגה, זריז יחסית, נוח מאד ומפתיע עד כמה הוא מרווח גם לנהג במימדים שלי.
חסכוני להדהים מתאים כרכב עירוני ונכנס לכל חור חניה שאפשר למצוא בגוש דן.
אבל, עדיין חסר לו כוח והתחושה שהוא היה מסתדר עם עוד כמה וכמה סוסים באורווה (מעניין למה סיטרואן לא ייצרו גירסה חמה סטייל פיאט 500 אבארט). מערכת האודיו עם סאונד נוראי (משהו שחשוב לי - אבל ניתן לשיפור בקלות ובעלות נמוכה יחסית) וכן למרות שמגלה שזה פחות מפריע לי - עדיין העניין התדמיתי של מישהוא במימדים שלי ובמקצוע שלי שיוצא מצעצוע כזה מרים גבות .
אז כשתחלוף תקופת הקורונה מתכוון לאמץ סופית (עד כמה שהמונח הזה גמיש אצלי) את עניין הפרדת הרשויות ומחפש שוב מועמד מתאים כדיילי -
רוב הנסועה היא עירונית/ פקקים אבל יש גם לא מעט נסיעות בין עירוניות. התקציב גמיש בין 50,000 ל- 100,000 זוזים עם העדפה כמובן לצד הנמוך.
שיקולי חסכון בדלק וסחירות או שמירת ערך לא מעניינים אותי - מה שהכי חשוב לי זה רכב שיגרום לי לחייך כשאני נוהג בו - כן יודע שהנאה מנהיגה זה מושג הפכפך ומאד סובייקטיבי- אני מחפש רכב מתקשר, עם ספורטיביות (ביצועים) במידה, התנהגות כביש, פאר ונוחות במידה בתא הנוסעים וגם ייצוגי במידה מבחינה תדמיתית.
בהתחשב בכל אלו המועמדת המובילה להיות הדיילי שלי היא שוב האינפיניטי G37 שהייתה לי - אבל כהרגלי רוצה לגוון ופתוח לכל הצעה משוגעת ככל שלא תהיה - יאללה תציעו מועמדים
ערכתי לך קצת:
"....אבל, עדיין חסר לו כוח והתחושה שהוא היה מסתדר עם עוד כמה וכמה סוסים באורווה (מעניין למה סיטרואן לא ייצרו גירסה חמה סטייל פיאט 500 אבארט). מערכת האודיו עם סאונד נוראי (משהו שחשוב לי - אבל ניתן לשיפור בקלות ובעלות נמוכה יחסית) וכן למרות שמגלה שזה פחות מפריע לי - עדיין העניין התדמיתי של מישהוא במימדים שלי ובמקצוע שלי שיוצא מצעצוע כזה מרים גבות ...."
וצמצמתי עוד קצת:....
"...פיאט 500 אבארט..."
ועכשיו נוריד את המרכאות והנקודות.
אבארט 500.
תקפיד על ידנית. רובוטית זה לבחורות ורק צרות. בכלל, כל מיני הצעות של דו מצמדיים למיניהם... למה לך צרות?
האבארט אוטו אדיר ומוצלח. מהיר, תזזיתי, כייפי לנהיגה ברמות אחרות.
מתאים כמו כפפה לגיחות האלה של גז בריצפה בשבת מוקדם בבוקר לכבישים הנכונים, רק כדי לנקז אדרנלין.
ברמה הפרקטית, זה ג'וק על סטרואידים שמתזז בקלילות בשטח אורבני וחונה בקלות בכל מקום, עם תא נוסעים גבוה, כניסה ויציאה קלות ונוחות ותנוחת נהיגה מצויינת. גם לגבוהים וגדולים. גם 4 כאלה. מנסיון (ואני בגובה שלך אם לא יותר, רק בלי הכרס, אבל יש מקום גם לכרס, בחיי, גם לפני שנה כשסחבתי 16 ק"ג נוספים).
והוא אפילו נראה נכון. גמד רשע. לא גיי-אייקון כמו ה-500 הרגילה.
ובחיאת, בלי קרוסאוברים.
זה הכי לא אתה. בלי שוביניזם, באמת, אבל אלה מכוניות של נשים וקשישים. אתה עוד לא קשיש. בטח לא בראש. כי אם רק הנוחות והפאר חשובים לך, תחזור ל-G37. וגם תקבל את האופי הספורטיבי שאתה מכיר ואוהב. אחת הטובות ביותר.
ואם מוכרח לשנות - קדילאק ATS היא אחת המכוניות הדינמיות והמהנות ביותר לנהיגה שיש היום - ספורט-סאלון אמיתית שתפסה את המשבצת שב.מ.וו סדרה 3 מילאה פעם.
דרור
גם האבארט הייתה בערך על הכוונת. הסאונד והמראה שלה מעוררי חשק....אבל לפי מה שהבנתי (טרם נהגתי באחת) קשיחות המתלים הבלתי מתפשרת שלה הופכת אותה לרכב דיילי בלתי נסבל. אנהג בעצמי ואתרשם.
אם אכן זה יהיה הכיוון אז לטעמי ה - 208GTI יותר תתאים לי.
שי ואחרים - אנסה להבהיר את השינוי המחשבתי שעברתי בנוגע לרכב ייצוגי ותדמיתי שאמור כביכול להלום את מקצועי.
כמו שכתבתי בפוסט הפותח אני כבר למעלה מחודשיים בהפרדת רשויות כשהדיילי שלי היא סיטרואן C1 אדומה וידנית.
בחודשיים האלו רוב מי שהרימו גבה הם שכני לבניין המשרדים והאחראי על החניון בבניין. בחודשיים האלו רק פעם אחת יצא לי שנפגשתי עם לקוח מחוץ למשרד שראה עם איזה רכב אני מתנייד והרים גבה אבל לא פיטר אותי מהייצוג שלו בגלל הרכב בו אני נוהג.
בגילי ובוותק שלי כל לקוחותיי מגיעים עקב המלצות של חברים אני לא מפרסם בשום מדיה. לקוח יבקש את שירותיי על סמך ההתרשמות ממני על סמך המלצות ואולי גם על סמך נראות המשרד הפקטור של הרכב בו אני מתנייד הוא נמוך עד לא קיים במכלול השוקולים של לקוחותיי הפוטנציאליים.
גם אם אפסיד לקוח כזה או אחר בגלל הרכב בו אני מתנייד (מתקשה להאמין שזה יקרה) אז לא נורא ואני גם לא בטוח שאני רוצה כזה לקוח. מכאן שרכב ייצוגי ותדמיתי הוא מבחינתי נייס טו הב אבל לא מאסט.
לדעתי האבארט כדיילי תהיה קשה, קטנה ולא נוחה. רכב כייפי לסופ"שים... ואם כבר אז את ה - 595 קבריו... (כי ה 595 בגרסת פרארי עולה בסביבות 300K כמשומשת).
אני מניח שאחרי שגם אני וגם בראלי המלצנו לך על ה ATS, אתה לפחות תבדוק אותה ברמה של לעשות סיבוב.
אבל בניגוד לדרור, ואחרי שבחנתי אותה עבורי מול הסדרה-3, היא עדיין לא מחליפה של ה-3 ברמת הנאה מנהיגה.
אצלי, כנראה שה ATS הייתה גוברת על הג'וליה אבל לא על הבמוו. אם ה ATS-V היתה בתקציב, ומכיוון שיש לה ביצועים של M3 בחצי מהמחיר, הייתי שוקל.
באחד הסיבובים הקודמים שלך הצעתי לך קאדילק ATS. אבל אז חיפשת מכונית פרימיום משפחתית. עכשיו אתה מחפש עירונית. אל תתפזר.... בעצם... תתפזר...
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
גם האבארט הייתה בערך על הכוונת. הסאונד והמראה שלה מעוררי חשק....אבל לפי מה שהבנתי (טרם נהגתי באחת) קשיחות המתלים הבלתי מתפשרת שלה הופכת אותה לרכב דיילי בלתי נסבל. אנהג בעצמי ואתרשם.
שקלת את האבארט 124, שהיא בעצם מיאטה בעיצוב מוצלח יותר? האמת שהייתי מציע אותה בתור מועמדת גם בלי האבארט, אבל נראה לי שהדגם הזה לא הגיע לארץ.
ההתרשמות האישית שלי מהפיאט 500 לא משהו. מטר שישים על שמונים קילו וכל פעם דפקתי את המרפק באיזה פאנל או לחצתי בטעות על איזה כפתור פלסטיק זול. הנדסת האנוש שם מזעזעת ובידוד רעשים לא קיים. וזה ממישהו שהחזיק דייהטסו קואורה שנת 2000, כנראה המכונית הכי קטנה שנמכרה בארץ בשלושים שנה האחרונות ועדיין הייתה הרבה יותר מוצלחת מהפיאט בכל הנ"ל.
לטעמי היא לא כזו מכאיבה אבל קודם תנהג כדי להחליט. יש לאבארט כמה דגמים בהספקים ומפרטים שונים, צריך להתעמק קודם כדי להבין במה בדיוק אתה נוהג. אני רק חוזר ומזהיר מהדגמים הלא ידניים. אוטו ספורטיבי עם גיר כזה זה כמו המבורגר צמחוני.
גם ה-GTI קשוחה כמו אבן.
בכלל, אל תצפה מספורטיביות קטנות למתלים רכים. הקשיחות היא חלק מהמשחק של מכוניות כאלה.
זה התנאי להתנהגות מושחזת וחדה. מי שזה מפריע לו, עדיף שמראש יוותר.
בכל מקרה שתיהן נהדרות.
הפיז'ו ידנית בלבד וזה כבר לטובתה. היא גם ממש יפה ו"יותר אוטו" אבל אתה יודע, פיז'ו, מנוע THP הידוע לשמצה.... תיכף יקפצו ויגידו "לא, כי פיאט..." אישית אני סבור שפיאט מייצרת מכוניות מצויינות. זה רק כאן בישראל, במקום שסוגדים לטויוטה ויונדאי ושות', לא מעריכים נכון מכוניות קטנות טובות.
קליאו RS טרופי - נוסעת טיל ומתנהגת נהדר. אבל נראית כמו אוטו של מתבגרים והגיר שלה דו-מצמדי בלבד. אין אפשרות לידנית. מבחינתי זה פוסל אותה מלכתחילה. נכון שדו-מצמדי בד"כ מהיר יותר בתנאי מסלול, אבל זה לא הדבר האמיתי האמינות כן מפוקפקת.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Derish
שקלת את האבארט 124, שהיא בעצם מיאטה בעיצוב מוצלח יותר? האמת שהייתי מציע אותה בתור מועמדת גם בלי האבארט, אבל נראה לי שהדגם הזה לא הגיע לארץ.
יובאה לישראל רק עם גיר אוטומטי.... אם אתה בעניין של ניתוח לשינוי מין, תמצא אותה כאביזר אופנה הולם.
בא לך דווקא על כזאת - לך על המקור - מיאטה. יש ידני והן יותר זמינות.
לא, כי פיאט....
ברצינות. פיאט. אמינות וטובות והכל, אבל נהיגה באבארט - אי אפשר שלא להרגיש שלקחו מכונית זולה מפס ייצור המוני וזול והלבישו עליה חבילה ספורטיבית (מצויינת) ונסיון לנגיעןת שהיא גם תיראה ראויה למחירה. היא לחלוטין לא מרגישה מכונית פרימיום - ולהבנתי שלמה מחפש מכונית פרימיום.
אסף.
היא לא מכונית פרימיום.
היא קטנה ספורטיבית במחיר עממי.
רגע... בישראל כל דבר מנסים לשווק כ"פרימיום", כדי לגבות עליו מחיר פרימיום.
גם רנגלר הוא לא פרימיום במולדתו. רק בישראל.
את האבארט לוקחים בגרסה ידנית רגילה, לא 595 ולא "טריבוטו" ולא עם גג נפתח (שפוגם בקשיחות השלדה) וכל מיני חבילות גימור/אבזור שמייקרות אותה בלי שום הצדקה.