ציטוט:
נכתב במקור על ידי shainok
אני חוזר על השאלה! צריכה להיות בעייה לשנות ברישיון את החלפת המנוע הזה(גימיני 16V)?
Printable View
ציטוט:
נכתב במקור על ידי shainok
אני חוזר על השאלה! צריכה להיות בעייה לשנות ברישיון את החלפת המנוע הזה(גימיני 16V)?
מה שיש בסמוראי זה דגם מנוע G13BA
ומה שיש בג'ימני זה G13BB
כך שזה ממש מנוע אחר
זה נראה חוקי כמו לשנות מידת צמיגים מ205 ל215
באיזה סעפת יניקה השתמשתם? (איזה מנוע מאיזה שנתון)?
יש לי סמוראי מוזרק...
השינוי הנ"ל יכול להתאים גם בשבילי?
ומה עלות של מנוע כזה של גימני
והאם הוא חייב להיות ידני או שאפשר לקנות מנוע שיצא מאוטומתי
אתם יודעים שזה שרשור מלפני חמש שנים?
איזה שינוי אתה רוצה לעשות? אולי נדע להגיד לך אם הוא מתאים
מנוע של ג'ימיני עולה כמו כל מנוע אבל אם אתה רוצה להישאר מוזרק אתה צריך מנוע ומחשב ( ולחבר בניהם ) מה שעולה יותר וזה לא אותו מחשב כמ בסמוראי
לגבי ידני אוטומט, אני לא חושב שיש בעיה אבל אני לא בטוח
מה אתם מנסים להסיג/להוציא מהאוטו זה בכל זאת סמוראי יחסי העברה טובים בטרנספר יתנו המון כוח לרכב לדעתי יותר משמעותי משיפורי מנוע ( ויש לי נסיון עם שניהם )
יחס העברה עדיף
העלאת שרשור ישן זו הדרך הנכונה.
לגבי שידרוג למנוע ג'ימני, זה לא זול כשעושים את זה כמו שצריך. אבל יש יתרונות לשיפור בדמות כמה סוסונים נוספים.
השיפור בטרנספר נותן מומנט טוב יותר, אבל לא מוסיף סוסים.
הנה הסבר ממצה -
מומנט, או בשמו המלא מומנט פיתול (או סיבוב) ובאנגלית Torque הוא מדידת כוח סיבובי.
בניגוד לכוח, שם מדברים על עבודה בקו ישר (חוקי ניוטון), כאן מדברים על כוח סיבובי או זויתי.
כלומר, כל קג"מ הוא הפעלת כוח של 1 ק"ג על זרוע שאורכה מטר אחד.
במנוע, זהו הכוח שנדרש להניע את גל הארכובה במנוע שיביא להמשך סדרת הפעולות עד למה שאנחנו מרגישים בפתיחת המצערת.
היחידות הנמדדות למומנט משתנות לפי יחידות המדידה המקובלות, אבל בעיקרון הינן
יחידות כוח למרחק. ניתן לפגוש ניוטון למטר, ליברות לאינצ, ליברות לפיט, וביחידות מטריות ("שלנו") יהיה זה קילוגרם לסנטימטר או ק"ג למטר – קג"מ (כמה ק"ג אפשר להרים לגובה מטר בשנייה).
הספק לעומתו (Power), משמעו עבודה, או אנרגיה, שמתבצעת בזמן נתון. הספק נמדד בכוח סוס, או בקילווואט. כוח סוס הינו יחידת מידה שהומצאה על ידי ג'ון וואט. אדון וואט טען כי סוס יכול לעשות עבודה של 33,000 ליטרות-רגל עבודה בכל דקה. (נתון "יבש" לידיעה כללית. בפועל, נשתמש במונח
כוח סוס וזהו).
כוח סוס לבלימה (BHP) או בשמו האחר "הספק בגלגל" (או RWHP – Rear Wheel Horse Power) הוא הספק המנוע נטו לאחר הפחתת איבודי הכוח והאנרגיה בדרך לגלגל (תיבת הילוכים, הינע, משאבות, אגזוז וכו').
הספק נמדד במנוע יהיה בדר"כ גבוה בכ-10% מהכוח הנמדד בגלגל האחורי.
מנועים עתירי מומנט (ובדרך כלל גם עתירי סמ"ק) יהיו "גמישים" יותר. כלומר, זמינות הכוח החל מסל"ד נמוך, גם בהילוכים גבוהים.
כוח סוס זה כמה מהר אתה מגיע לקיר, מומנט זה כמה אתה לוקח את הקיר איתך
אמיר
להדביק ולשמור את התגובה שלך :)
אהבתי.
איזה קרבורטור שמים?
יש דגם (של סוברו) ספציפי?
יש שם לדגם הקרבורטור?