תגובה: סגרו את חוף הצוק בתל אביב ומפנים את עיר הקרוואנים משם
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
יואב
העלת בצדק נקודה חשובה - רוב אם לא כל הקרקעות החקלאיות במדינה הן אדמות מדינה (מנהל) שהוענקו לחקלאים דבר שבתיאוריה היה אמור להקל על יישום הפתרון שהצעתי ושככל הנראה כבר חשבו עליו לפי מה שאמר אסף.
דרור, בתור צדקן, מתנשא, שבע ומנותק תרשה לי להבהיר שגם לי מפריעה האכיפה הסלקטיבית ומפריעה לי פסולת הבניין שנזרקת שם ובמקומות אחרים כמעט באין מפריע כמו גם ערי הפחונים של הבדואים או הבנייה הפרועה והאקלקטית במגזר הערבי - נו אז...אם מצליחים לאכוף משהו סוף סוף לבכות על זה?
סתם ככה, אתה יודע, מקפידים לאכוף על מי שהכי חלש. שהסיכוי שיתנגד הוא הכי נמוך. נראה אותם גברים וגיבורים גדולים, באים לפנות ישובי פחונים של הבדואים.... גם סוגיית חאן אל אחמר שעולה בכל פעם מחדש, עדיין לא פונה. גם המסתננים האפריקאים עדיין חוגגים באין מפריע בדרום ת"א. כופים רעש, זוהמה, מחלות, אלימות, אימה והטרדות על כל שכניהם. ומדינת ישראל?... עושה בזזזז. היא המנוולת, חזקה רק על חלשים.
אני דיי מעורה בקהילה הזו - חבר טוב מאד שלי בעל בית ממונע וייבא עוד אחד לצורכי מסחר, ישבתי עם חלק מהמתגוררים שם לשיחות ארוכות אל תוך הלילה.
לא יודע מה הסטטיסטיקה אבל בוודאות יודע שרק המיעוט חיי באורח חיים זה בחוסר ברירה והרוב עושה את זה יותר למרות נופש ובילוי כמעין בית קיץ נוסף על גלגלים או למטרות השכרה דרך RBNB.
לא טרחתי לבדוק ברזולוציה כזו. אני סתם מסתכל איך נראה הקרוואן. יש כאלה שאשכרה נראים כמו מעברה על גלגלים וקל לי לנחש שהם לא נמצאים שם למטרות נופש (אתה היית שוכר דבר כזה לצורך חופשתך?... אני לא) אלא מישהו גר בדבר כזה או בגרוטאת דוקאטו שהיתה פעם גזלן והיום היא סוג של בית נייד, רק כי אין לו ברירה.
לא יודע מה התדירות שאתה מבקר בחוף הצוק אבל הנקודה שממחישה את מה שאמרתי היא ההבדל העצום ביכמות המתגוררים שם בחורף לעומת כמות המתגוררים שם בקיץ.
אני האחרון שבעד השתלטות על קרקע. אבל אתם רואים את הבעיה בליכלוך ובצפצוף על החוק, ואני רואה את הבעיה במאסות הולכות וגדלות של אנשים שאין להם פתרון דיור. ואני לא צריך להזכיר שבעיית הדיור בישראל היא יזומה. פועל יוצא של יוקר המחייה שגם הוא יזום. מדיניות.
קשה לומר שלמישהו כאן זה אכפת.
אבל עכשיו בגלל המגיפה וקריסת הכלכלה, יש מצב שרבים מאוד גם כאן אולי יחוו את זה בקרוב. ואז נראה איך תגיבו.