למיטב זכרוני, אצלי בשני רכבים, סגירת בסוויץ' באמצע שיחה עם דיבורית - לא מכבה את הדיבורית עד לסיום השיחה.
חשבתי שזו תכונה של כל הדיבורית.
נשלח מהנייד
Printable View
ואיך אתה מונע זרם חוזר?
מה שאתה מתאר, זה בעצם לעקוף את הסוויץ' ולקצר את כל ה ACC ל +B.
אבל, לדעתי אתה לא רחוק.
צריך להבדיל בין הזנה של הצרכנים, או ליתר דיוק, של הממסרים ששולטים על הצרכנים, היא צריכה להגיע קבוע מה +B, לבין הפיקוד של הממסרים.
הפיקוד צריך להגיע, קבוע דרך דיודה מה ACC, והמתג של הבחירה (+B או ACC), צריך לחבר דיודה בין ה+B לנקודה אחרי הדיודה הראשונה (ישר על ההזנה לפיקוד של הממסרים).
במחשבה שניה, זה יותר טוב מקבל, או MOSFET שאני הצעתי פה קודם.
S2 הוא הבורר בין ACC ל+B
S1 &S3 הם המפסקים של של הקווי צרכנים (לא ציינת שהם קימים, אבל אני מנחש שהם שם). מהציור ברור, שלא משנה כמה ממסרי צרכנים יש.
לדעתי, כל דיודה פושטית(1N4001?) תעשה את העבודה.
זיו, בשרטוט יש שתי דיודות. תוכל להסביר את הצורך בעליונה מבין השתיים ?
לגבי הדיודה התחתונה, מסכים איתך שזה הפתרון הנכון הנדסית, אבל אולי בכל זאת אעדיף ממסר על הקו הזה במקום דיודה, משיקולי זמינות וקלות החלפת רכיבים.
בכל מקרה, הטופולוגיה הזו עדיפה על התכנון המקורי שלי, ואעשה שינוי ברוח הדברים.
זה יעבוד גם בלי הדיודה הזו.
אני פשוט רוצה להבטיח שבכל מקרה, לא יהיה קשר בין מערכות (המקוריות של הרכב) שמקבלות +B ו ACC.
אם אין את הדיודה, ובידיעה שה ACC מחובר ל +B דרך הסוויטץ' (ופיוז אחר), אז ללא הדיודה יש פה איזה "loop" שאני לא בטוח שהוא לא יבלבל איזה מערכת מקורית של הרכב.
בגלל שדיודה זה רכיב אמין שעולה כמה גרושים, זה לא מזיק.
דרך אגב, זה נכון גם לגבי ההערה שלך, מכל בחינה שהיא, דיודה אמינה, זולה ופשוטה יותר ממסר (לא מתחממת, ולא מוגבל במספר פעולות), על זה, ממש לא הייתי מתלבט.
מכיוון שככל שחולף הזמן מתגבר החשק שלי להוסיף את הטיימר, אז מה זה כבר עוד דיודה ...
מאיפה אני משיג בארץ בימים טרופים אלו דיודה אמינה ועמידה ? אפשר לקבל המלצה לדגם וחנות ?
טוב, אולי כאן.. 1n5408 [emoji16]
(אבל יש לי רק אחת, בכל מקרה צריך לקנות עוד לגיבוי...)
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...10d4cafb83.jpg
טוב, זה השרטוט החדש.
מבחינת הפיקוד, הפעלה של acc או המפסק הייעודי יפעילו את הצרכנים הנשלטים. במקביל, הטיימר אשר בעצמו מופעל דרך ההזנה הנשלטת, ישהה את כיבוי ההזנה הנשלטת במספר השניות שאבחר.
באופן החיבור הזה, לא יהיה אף גנב זרם כי כשההזנה הנשלטת כבוייה, ההזנה הקבועה רואה רק פיוזים ומפסקים מנותקים, ולא אף קרכן או רכיב אלקטרוני.
אם תמות הדיודה, לא תהייה הזנה מ- acc, אבל עד להחלפתה אפשר יהיה לעקוף באמצעות המפסק. ולהיפך ..
אם ימות הטיימר, אז פעולתו תתבטל אבל כל היתר ימשיך לעבוד. אם הוא יקצר אז יש פיוז...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...d26ecef4ac.jpg
לא הבנתי מה תפקידו של הטיימר (דרך אגב, אני חושב שיש לך טעות, הרגלים Triggere ו Out מקוצרות?).
לא הבנתי מה ההגיון של שני ממסרים במקביל.
אכן יש טעות בשרטוט בדיוק איפה שציינת, צריך להוסיף עוד דיודה שתמנע ממוצא הטיימר להפעיל את הטריגר שלו עצמו. ראה שרטוט מעודכן (ותודה [emoji16]). הבעייה עם זה היא שהדיודה הנוספת תהפוך להיות קריטית לתפקוד המערכת, בלעדיה לא יעבדו האביזרים. צריך לחשוב אם זה מתאים לי ...
את מפרט הטיימר אתה יכול לראות כאן:
http://bit.ly/timer21doc
הפונקצייה הרלוונטית היא מס' 12.
הסיבה לשני ממסרים היא הזרם הכולל. כל ממסר מיועד להעביר עד 30 אמפר, שניים ביחד יתנו 60 אמפר, יותר מזה ממילא ישרוף את הפיוז הראשי של יחידת האביזרים החדשהhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...b142ecd9bb.jpg
נדב,
1- אתה נורא מודאג, מה יקרה עם הדיודה תשרף.
בזרמים האלו, הדיודה היא אחד החלקים הכי אמינים במעגל.
אם אתה לא סומך אליה, אל תסמוך על כלום ותבנה מערכת כפולה....:-)
2- הפרקטיקה של לחבר שני ממסרים במקביל שגוייה מיסודה.
או שתפצל את המעגלים של הצרכנים, או שתגדיל את הממסר.
אני לא מבין איך הגעת לצרכנים של 60A, אבל בזרמים כאלו, ברגע הכי קריטי ( פתיחה וסגירה), בגלל שממסר זה מנגנון מכאני, תמיד יווצר פער, וממסר אחד, יחטוף את הניצוץ לבד.
מכאן ועד להדבקה של המגעות או שריפה שלהן, המרחק קצר.
אגב דיודה ואמינות - כמו בכל דבר אחר, אין משמעות ליצרן ? איך אני בכלל יודע ?
לגבי חיבור הממסרים במקביל או הפרדתם - במקור אכן חיברתי אותם בנפרד, כל אחד מזין מחצית מקופסת הפיוזים. דווקא החיבור במקביל נראה לי נכון יותר. תכל'ס ממסר אחד כנראה יסחוב את הכל, אבל אני לא רוצה להעמיס עליו עומס גבוה, וככלל, קיבולת הממסרים לא צריכה להיות נמוכה יותר מקיבולת הפיוזים ...
זו טעות שמובילה ליתירות ולחוסר נצילות.
קודם כל - 700 וואט צריכה ברכב לא מונע זה המון.
שנית - הפיוז נועד להגן על הצרכן, ערכו גבוה בקצת מן הצריכה הקבועה של הצרכן. גם ההסתברות להפעלת כל הצרכנים יחד צריכה לבוא לידי ביטוי.
אין צורך בכך.
רק לצורך פשטות ההסבר - הממסר (או הפיוז) הראשי ברכב הוא בערך נמוך מסכימת כלל הםיוזים שלאחריו.
נכון. יתירות זה לא מילה גסה [emoji16]
נדב,
אתה חייב להיות ברור עם עצמך.
אי אפשר לבנות ( או לנתח) מערכת, מבלי לציין למה היא מיועדת.
תגדיר זרם עבודה רציף ופיק רגעי, ואז נוכל להמשיך.
אבל ללא שום קשר, תחזור ותקרא מה כתבתי לך על חיבור ממסרים במקביל.
אין דבר כזה בתעשיה!!! אתה מרמה את עצמך.
לגבי דיודה, בחיים לא התעסקתי עם מי היצרן.
יש מפרט, וזה מספיק.
דרך אגב, גם עם חלקים יותר "מתוחכמים" כמו טרנזיסטור או מעגל משולב, לעולם לא התייחסתי ליצרן.
לא קראתי את כל הדיון אבל הבנתי את הבעיה.
בממסרים ומפסקים מצב המעבר אכן בעייתי.
לכן יש מפסקים ויש ממסרים שמוגדרים make before break כלומר מחברים את מה שבצד אחד לפני ניתוק הצד השני. כלומר שמבטיחים במצב אמצע ששני הצדדים מחוברים.
אם לא היה ממסר הייתי מציע להשתמש במספר שלושה מצבים המחווט כך שיש לו מצב אמצע בו שני הצדדים מחוברים.
אסף.
פיוז מגן על כל מה שמחובר מאחוריו ...
בינתיים עדכנתי את התוכנית לפי ההערות האחרונות, וגם החלטתי לוותר על הפיוז הראשי הבומבסטי ולהזין כל ממסר דרך פיוז סטנדרטי פרטי של 30 אמפר. בהמשך למה שבועז כתב, אני רוצה שכל החיווט יהיה מאחורי פיוזים. החלק שלפני הפיוזים יבודד ויוגן בקנאות רבה [emoji846]
יש עוד הערות למישהו ?https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...d392c2d0a2.jpg
פיוס מגן על מה שלפניו!
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
כן יש :-)
1- הפיצול של הממסרים נכון ויפה.
2- אני עדין לא מבין מה התפקיד של הטיימר???
3 - הדיודה השניה, בין ה TRIG ל OUT, לא מחוברת במקום . היא צריכה להיות מחוברת ליד ה TRIG על החוט שהולך לעבר המפסק מיתוג. התפקיד שלה להבטיח שלא יהיה זרם חוזר מה ACC לעבר ה +B (נגיד ותרצה לעבוד על המפסיק של המיתוג, אתה מוציא את הפיוז של ה 3A, נגש למפסק, ועושה קצר, למרות שהפיוז בחוץ!!! בגלל שיש לך זרם חוזר מה ACC). קו שמחובר מאחורי פיוז, ברגע שמוציאים את הפיוז, אסור שיהיה מצב שיש בו חשמל.
כדי לחסוך בחפירות פומביות, זיו ואני דיברנו קצת בטלפון. טוב, זה באמת לא נשמע אמין, דיברנו יותר מקצת... בכל מקרה, קבלו תקציר:
תפקידו של הטיימר להשאיר את האביזרים דלוקים למשך מספר שניות כאשר סוגרים סוויץ׳ או בזמן סטרטר. הפונקצייה שהוא מיישם הינה: מדליק את המוצא עם קבלת טריגר, מכבה את המוצא מספר שניות קבוע לאחר כיבוי הטריגר.
המטרה של הדיודה שבין המוצא לטריגר היא למנוע לולאה אינסופית שתמנע את כיבוי האביזרים. הפונקצייה הזו רלוונטית רק עבור ה- ACC ולא עבור המיתוג הידני ולכן שיניתי את הסכמה מעט כך שנחוצה דיודה אחת בלבד, וגם כשל בה לא משבית את האביזרים.
ההערה של זיו לגבי נחיצות בדיודה נוספת היא נכונה מבחינת "נקיון" הפתרון המלא, אבל המשמעות המעשית שלה ביישום הספציפי הזה היא זניחה לגמרי מבחינתי.
הנה כך:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...31fdc5c8ed.jpg