המקרר צרך פחות כי לא פתחו אותו ...
Printable View
המקרר צרך פחות כי לא פתחו אותו ...
הגם אתה ברוטוס?
אתה, שעשית ניסוי סודי (אם הייתה מסכם, כל הדיון הזה היה נחסך), בדקת גם צריכה של לילה ללא פתיחה.
אתה זוכר את הערכים (מינ, מקס, ממוצע)???
בדיווח המקורי של אנדי, הוא דיבר על 1.25AH, את זה קניתי (לדעתי המקרר שלו טיפה יותר טוב, הוא פשוט לא חיכה מספיק זמן אחרי שהמקרר מגיע לטמפ'). אז נגיד 1A, ניתן הנחה..0.8A.
שלושה וחצי ימים זה 84 שעות. גם אם אני לארג' ולוקח בחשבון 0.5AH!!!! זה למעלה מ40AH.
זה כמעט 60% ממצבר 70AH, איך יכול להיות שהכל עובד?
טוב שלא אמרתם שהמצבר נטען מהמקרר :-)
אין לי מושג איך זה החזיק אבל העובדה היא שזה החזיק. אני לא נגעתי במקרר וברכב במשך התקופה, אני כן יודע שהמצבר היה טעון 100% לפי הבקר טעינה וכשפתחתי את הרכב ביום ראשון ראיתי שהוא עדיין עובד אפילו שמעתי את המדחס בעבודה. בדקתי מתח על הקטבים והיה סביב 11.25 כשהמצבר היה מנותק מהמצבר הראשי
זה המצבר שמותקן אצלי
http://www.schnapp.co.il/?CategoryID=249&ArticleID=120
בגלל שהנתונים לא נראים הגיוניים גם לי, אני מקווה לשים יד על מכשיר מדידה כמו בניסוי המקורי ולבדוק את הנושא שוב
נתון נוסף שאולי משפיע על התוצאות, הרכב היה כמעט כל התקופה בצל (רוב היום החניה מוצלת)
המדען המטורף
תסתכל פה
http://www.jeepolog.com/forums/showt...l=1#post888070
המתח ניתוק של המקרר שלך מכוון לא נכון (או שפשוט אין לך הגנה) בכל מקרה, גרמת נזק למצבר.
התסכלתי בטבלה והיא מיועדת למצבר רגיל ולא למצבר פריקה עמוקה
מצבר פריקה עמוקה יכול לרדת ל 10.8 ולהתאושש גם אם נגרם נזק חלקי, למרות שאין סיבה מפעם אחת שהמצבר ימות
למקרר יש מנגנון cutoff שעובד מצויין והוא מוגדר למינימום בדיוק כמו שהוא אמור לעבוד עם מצבר משני שהוא פריקה עמוקה
בקרוב יגיע מכשיר מדידה חדש ואעשה את הבדיקה שוב רק בשביל הסקרנות שלי
המדען המטורף
כנראה שלא קראת את השיקולים של כותב הכתבה, וגם לא שמת לב לדיוק של מה שאני כתבתי.
אני רק אמרתי שגרמת נזק, מבלי לקבוע כמה.
נאמר פה בשרשור, ובכתבה, מעל 50% פריקה משאיר "צלקות".
נכון שאתה עם מצבר פריקה עמוקה שיכול להגיע ל 10.8, אבל אתה מבין ש 11.25 משאיר נזק?
אם אנחנו מסכימים ש 50% גורם נזק, למה לא לנתק את המצבר קודם?
דרך אגב, והרבה נופלים על זה - ערך ברירת המחדל של מערכות הניתוק, בא להבטיח דבר אחד - כמה שיותר עבודה, ועדיין שהרכב יתניע (התנעה אחת, בתנאי שהוא תקין). זה האינטרס של יצרני המקררים (להראות כמה טוב המקרר).
עבור המשתמשים, חייב להכנס השיקול של אורך חיים של המצבר.
תודה על החינוך מחדש שאתה מנסה להכניס בי כאילו שאני ט&#ל...
קראתי את השיקולים ואפילו שאלתי וקיבלתי תשובות נוספות מעבר לכתבה
הבנתי גם הבנתי את נושא הפריקה של המצבר והאפשרות שיגרום לו נזק עתידי, ושוב מצבר פריקה עמוקה לא ימות מפריקה בודדת
אתה פספסת את זה שהמקרר שלי עבד כל התקופה מבלי שהתכוונתי שיעבוד, רק כי שכחתי אותו דלוק בטעות .
לא כל דבר צריך להפוך להתנצחות כדי להראות שאתה יודע הכל וצודק ואמת דיברת , וכל זה רק כי הנתונים או משהו שכתבתי לא מתאים למה שאתה יודע ומכיר
אני תמיד שמח לשמוע דעות שונות ומנוגדות, ואפילו שאוכל ללמוד מהן משהו , אבל יותר אשמח אם זה יעשה בצורה לא מתנשאת
המדען המטורף
ידידיי
עזרה בהתאמת מערכת דומה.
בניתי מערכת ורוצה לשדרג.
בונה על סילברדו 3500 כך שיש לי שני מצברים ברכב.
מהם חיברתי איסולייטור (כדי לא לפגוע בהנעה) ומשם לבקר טעינה ctek.
Ctek מקבל מהאיסוליטור , כלומר אלטרנטור ומשני פנלים סולרים.
ה ctek מטעין 2 מצברי amg (50×2 )שיושבים מאחור
כרגע מחוברים למקרר, תאורה, משאבת מים.
רוצה להוסיף מכונת אספרסו ובטח עוד צרכני 220.
1. אלו עוד רעיונות יש לכם לצרכנים?
2. מה ההתאמות שאני צריך לעשות במצברי ה amg והאם צריך גם בקר בין השניים?
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
הי,
אני לא בטוח אם הבנתי נכון, לסילברדו עצמו יש שני מצברים לטובת הרכב ואתה הוספת עוד שניים?
ללא קשר לתשובתך לשאלתי (שאלתי סתם מתוך עניין לדעת אם הרכבים הגדולים האלו מגיעים עם שני מצברים מהיצרן)
לבקר טעינה של CTEK (ומעריך שגם לאחרים) יש VSR מובנה, משמע כשהאלטרנטור כבוי הם מתבצע ניתוק כך שאין צורך באיסולטור.
יתרה מזאת מכיוון שציינת שאתה עובד עם פאנל סולארי אז בהנחה שהוא מחובר דרך ה-CTEK (אני יוצא מנקודת הנחה שהMPPT מובנה אצלך ב-CTEK) אתה מפסיד טעינה לאחור כאשר אתה משתמש באיסולטור. (תסתכל בקישור הזה איך זה נראה
http://www.jeepolog.com/forums/attac...hmentid=128702)
בבקר של CTEK למשל בזה שאני עושה שימוש D250SA כאשר הפאנל סיים להטעין את המצבר עבורו הוא מיועד במקום להפסיק טעינה ו"לבזבז" את אנרגיית השמש הוא בודק אם המצבר "המזין" (זה שלפני האיסולטור אצלך) צריך טעינה ואם כן הוא מטעין אותו גם במקום פשוט לנתק את הפאנל כי אין יותר צורך בטעינה וכך למעשה אתה מרוויח שם מצבר הרכב שלך יהנה מטעינה במידה והטעינה על המצברים המשניים שלך הסתיימה.
מבחינת צרכנים...
1. מכונת נספרסו ומקציף חלב (למי שאוהב הפוך זה נפלא)
2. טוסטר קטן 750W פתרון מצויין למשהו קליל ומהיר שמשביע ובעיקר נפלא כמטיילים עם ילדים (יש לו גם 3 סוגי פלטות, ממש מגניב)
https://www.shazartech.co.il/%D7%9E%...7%A6%D7%94.jpg
3. פינגאן חשמלי 600W מבחינתי פתרון מושלם למנות חמות,תה,קפה כשאין זמן להדליק גזיה
https://www.wish.com/product/5e74939...cart&share=web
את כל אלו ממיר מתח 1500W מפעיל בלי שום בעיה (כמובן כל אחד בנפרד)
ולגבי ההתאמות, אני לא יודע איזה דגם של CTEK יש לך אבל כל מה שאני מכיר אצלם טוען 100A בלי בעיה
מה שחשוב זה אופן החיבור מכיוון שמדובר בשני מצברים, זה נכון גם לגבי החיבור לטעינה וגם לצרכנים.
מכיוון שלמעשה אתה רוצה להגיע לתוצאה ששני מצברים של 50 מתפקדים יח' אחת של 100 אתה מגשר בין המינוסים ומגשר בין הפלוסים
אבל חיבור לטעינה / צרכנים אתה לוקח מינוס ממצבר אחד (ישירות מראש המצבר) ואת הפלוס מהשני (ישירות מראש המצבר) וכך אתה מאלץ תנועה של אלקטרונים על פני שני המצברים.
מצורף תרשים.
קובץ מצורף 128743
בהצלחה.
1. כן סילברדו דיזל מגיע עם שני מצברים 70×2.
2. לגבי איסולייטור- התקנתי מזמן ומחובר לשני מצברים מאחור כשעליהם בקר טעינה סיני.
3. עכשיו רכשתי ctek d250e ובדיוק שאלתי לפני התקנה.
4. ההתקנה תכלול גם בר פיוזים ולכן מרכז רשימת צרכנים ופיוזים
כשאתם מציינים רכבים עם שני מצברים, חשוב להתייחס למערכת שכבר קיימת ברכב.
ולמתח העבודה ברכב (24/12).
יש רכבים עם 2 מצברים בחיבור מקביל קבוע בלי שום הפרדה.
תודה על השיתוף.
אני עם סטאפ דומה . מצבר AGM, שמנוהל על ידי D250SA של ctek .
נקודה מעניינת - המצבר צרכנים נמצא בתא המנוע, שמתי לב שלעיתים ה ctek היה עוצר את הטעינה למצבר עקב חום. לאחר הוספה של מגן חום מאלומיניום עם הדבקה של בידוד נגד חום עליו (בתמונה) התופעה של הפסקת טעינה נעלמה לחלוטין. לכן נכון לשים את המצבר לא בתא מנוע ולהרחיקו אתו ממקור חום. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...87b2a3f746.jpg
3. עכשיו רכשתי ctek d250e ובדיוק שאלתי לפני התקנה.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk[/QUOTE]
מוצר מעולה תתחדש 😉
אז אני ממליץ לך לבטל את האיסולטור
ואת הבקר הסולארי הסיני ולתת לctek לעשות הכל לפי מה שתיארתי מעלה.
אכן זו הכוונה שה ctek יחליף הכל.
דרך אגב המטען רכב שלהם אכזב אותי ועברתי ל noco - ממליץ לכל מי שרוצה איכות.
הלוואי והיה להם גם בקרים
אני עשיתי מצבר נוסף בארגז מאחור בטנדר, העברתי כבלים של רתכת מתחת לרכב לאורך השילדה
רצית לשאול,
האם הממיר מתח שמפעיל את מכונת הנספרסו הוא modified או pure sine?
וההספק שלו הוא 1500 בפיק או קבוע?
תודה