חילוץ עם כננת דווקא פחות מטריד. מה שמטריד יותר זה עבודה עם אימפקטים.
Printable View
חילוץ עם כננת דווקא פחות מטריד. מה שמטריד יותר זה עבודה עם אימפקטים.
וזו בדיוק הסיבה שאני נמנע ככל האפשר משימוש בטכניקה הזו. חוסר הוודאות המובנה בה בחישוב הכוחות המתפתחים.
כננת מעוגנת בארבעה ברגי m12 או 1/2 לשלדה. עם הנחה סבירה שרק 3 משתתפים במאמץ - זה בערך 9 טון בגזירה (מהראש, אל תתפסו אותי על הגרם).
חוזק של נקודת חילוץ בודדת מקובלת הוא 10000 פאונד - בערך 4.5 טון. ביחד (רתמת רסן) ייתנו 9 טון.
כננת של 9000 פאונד מושכת במקסימום בכריכה הראשונה בערך 4 טון. עם הכפלה 8 טון.
בקיצור הכל מסתדר לבד גם אם לא מתכננים.
אסף.
נכון.
באמת לא התעמקתי בסינוסים. רק בעקרונות.
ובשטח גם אתם לא תתעמקו בזה ולא תשלפו את מחשבוני ה-Fx82 מימי התיכון שלכם (עדיין נמצא אצלי במגירה ועדיין עובד כמו מלך! בן כמעט 40 שנה המניאק) כדי להתחיל לחשב סינוס וקוסינוסים. אתם תעשו הכל כמוני - על בערך.
תכל'ס בשטח, אנחנו יכולים רק להעריך ולנחש מול מה אנחנו עומדים.
ואז אני מקפיד (ואני בטוח שגם אתם) להעריך את המצב לחומרא, ולהשתמש באמצעים שהם אולי אוברקיל ביחס לרמת קושי התקיעה, כדי להבטיח הצלחה בנסיון הראשון. ואם זה אומר נקודות ריתום חזקות שמקובעות היטב למשהו מסיבי כדי להבטיח ששום דבר לא יתעקם/ייתלש ויעוף לכיוון הפרצוף של מישהו - אז ככה אני אבנה אותן. או ארכוש כאלה שעונות לדרישה הזו.
עד כמה קריטי ההבדל במשקל בין טבעת ריתום 10,000 פאונד או 18,000 פאונד לבין טבעת ריתום מינימליסטית כמו זו שבחרת?.....
עוד משהו - לא תמיד זה הג'יפ שלך שתקוע.
מאיך שאני מניח שהג'יפ הזה ייסע בשטח כשתסיים לבנות אותו, רוב הסיכויים שהוא יעבור ואחרים שנוסעים אחריו הם שייתקעו, והוא יצטרך להיות זה שמחלץ....:rolleyes: אתה יכול לראות את זה כמחמאה.... אז אולי רצוי שטבעות הריתום שלו יהיו כאלה שיוכלו גם לאתגר כזה?....
יאללה שכנעת אותי דרור. כמה הסופה שלך שוקלת? ;) אבל עזוב את הג'יפ שלי, הדיון עקרוני.
הזכרת נקודות מקוריות נתלשות בג'ימני - כי הן באמת לא תוכננו לחילוץ בשטח, אלא למשיכה של רכב מושבת עם כננת על רמסה, לכל היותר. ומהנדסים יפאנים מתכננים לפי מה שהגדירו במפרט דרישות, לא יותר ולא פחות. המונח "אוברקיל" לא מגיע מעולם ההנדסה.
זהו, שאני לא מהנדס.
אבל אני כן נאלץ לחלץ לא מעט. ולעניות דעתי הלא מבינה כלום - בחילוצים, לפעמים אוברקיל הוא הכרח.
ואז אני נתקל במיטב הדוגמאות לטמטום, הקטנת ראש ונסיונות נואלים לחסכון/קמצנות של מהנדסים ומתקינים בני כל הלאומים והדתות.
אני יכול להצביע לך על כשלים בסיסיים, תמוהים אם לא תמהוניים ממש, רשלנות פושעת בהנדסה ובתכנון של כמעט כל רכב שטח. ואם תגיד לי שהכל ידוע ונעשה במודע והם רק מנסים לחסוך סנט פה וסנט שם - אענה לך שמדובר בנסיונות לרצח.
אבל הזכרת סוזוקים. אני ידוע כאחד שמאוהב בסוזוקים. חולה עליהם. באמת. אז בוא נדבר על סוזוקים והפעם לא דברים טובים - זה לא רק ג'ימני. כל הסוזוקים "לשטח" סובלים מאותן מחלות.
כן, יש שם שילדת סולם. אבל אלה לא רלסים מסיביים כמו בג'יפים ובטויוטות או בלנדרוברים. זה פרופיל מלבני סגור שעשוי מפח מכופף. כן אסף, אני יודע מה ההגדרה ל"פח".... אני מתכוון לפח אמיתי. פח-פח. דקיק כזה, כמו רדיד אלומיניום או מכסה של יוגורט. אני מגזים כמובן... אבל זה דקיק. יבואו ויגידו לי שהעובי לא קובע. שהחוזק של זה טמון במבנה ושזה מספיק לגודל הרכב הזה ולמשקלו. כן, מכיר את זה. איך אמרה פעם מישהי שראתה הרבה בחייה?... "הגודל לא קובע, זה רק הקוטן שמפריע". ושניה אחר כך ניסתה לנחם את המין הגברי: "מה זה משנה ארוך או קצר, עבה או דק - העיקר שידפוק טוב טוב בפינות".... אז הג'ימני כידוע - קטן אבל ממזר ודופק יופי בפינות. אבל לדקיקות השילדה שלו יש פגם אחד שעלול להתגלות כקטלני.
"נקודות הריתום", אלה שנמרוד טוען שמשמשות להעלאת רכב מושבת על רמסע, (ואני גורס שמיועדות בכלל לקיבוע הרכב לריצפת הסיפון הפנימי באוניית הגלנוע שמובילה כמה אלפי מכוניות מהמפעל ביפן, על מנת שבים גבוה הן לא יידפקו זו בזו. ואחר כך לריתום למובילית בדרך מהנמל לבונדד ולסוכנות) הן לא רק דקיקות ועדינות - הן גם נורא ארוכות! מה שלא רק מבטיח שיידפקו על כל אבן בינונית בשטח, אלא גם שבזמן חילוץ, הן יפעילו מנוף רציני על הריתוך שמדביק אותן לשילדת הפח הדקיקה.... התוצאה: משהו עלול להישבר. ואז אחד מהשניים:
1. הריתוך יישבר והלולאה תעוף
2. הלולאה תיעקר ממקומה בשלמותה ביחד עם הריתוך ושניהם יקחו איתם ביס מהשילדה שכאמור עשויה מפח דקיק כמו רדיד אלומיניום, והכל יעוף בכינון ישיר לעברו של מישהו.
בקיץ שעבר כמעט ונהרגתי על ידי ביס כזה, כולל לולאת הריתום שמרותכת אליו, מחוברת בצידה השני לרצועת ה-9 מטרים הותיקה שלי, שטס דרך הג'יפ שלי וחלף כחוט השערה מהגולגולת שלי כשחילצתי ויטארה ששקעה בחולות אשדוד. הסופה לבשה ביקיני/ברזנט קיץ והשימשה הקדמית היתה מקופלת כמקובל אצלי בקיץ, אז כלום לא ניזוק. רק קשה לי לשכוח את ה"ווווששששש" של הדבר הזה, שחלף כמו רסיס של פצמ"ר מילימטר מהאוזן הימנית שלי. אם הייתי מטה קצ תאת הראש ימינה, זה היה חודר את גולגלתי מהעורף אל תוך המוח. ולא, לא נתתי אימפקט רציני אם בכלל. כי אז כנראה כל הויטארה הזו היתה נגזרת לשני חצאים....
אז אתה יכול לומר מה שאתה רוצה על מהנדסים יפנים ועל אופיים הצייתני והרובוטי, נטול כל שמץ של חשיבה עצמאית ושיקול דעת. אם תתעקש שככה הם עובדים, אני רק אענה לך בשאלה: למה בטויוטה זה לא ככה?... למה את הלנדקרוזר אתה מקבל חמוש ב-4 לולאות ריתום אמיתיות, מחוברות נכון ומוצק לקצוות קורות האורך של השילדה?.... גם את הפאג'רו אגב אפשר לציין לחיוב - אולי אין לו שילדה, אבל יש 4 לולאות ריתום חסונות מאוד, מחוברות כמו שצריך לנקודות מחוזקות במרכב. כשאתה נשכב מתחת לרכב שטח כלשהו ומסתכל טוב-טוב לאן שצריך, יספיקו לך רק כמה שניות כדי להבין מי רציני ומי חובבן. אצל מי המהנדס הוא גם ג'יפאי, ואצל מי המהנדס מתמחה בכלל במכוניות-מיני-אוטומטיות-לגיל-השלישי... וגם סתם מי מתקמצן עליך ומי לא חוסך בפרט חשוב כזה.
אבל זו תהיה צביעות פוליטיקלי-קורקטית אופיינית לפטור את הרג'קט הזה כסתם "קמצנות". אני מתייחס לזה כאל תקלה חמורה וליקוי מאורות. אם סוזוקי מוכרים את הג'ימני כ"רכב שטח אמיתי" עם הטעות הקטלנית הזו - זה כבר פשע. זו רשלנות. סכנת נפשות של ממש. ואל תגיד לי שאני פולני והיסטרי כי חי נפשי, אני ממש לא מגזים. רק עניין של זמן עד שזה יעוף למישהו לתוך המוח - וכשזה יקרה, אל תשכחו להזכיר שאני הזהרתי.
אם כבר פתחת את הנושא בשעת לילה זו, אני אשלח את בעלי הג'ימנים להביט בנקודת החילוץ המשובחת שהתקינו באחת מהסדנאות המומחות בזוקונים.
וראה זה פלא. גם שם - ואני לא מכליל אלא מדבר על מוצר ספציפי - הריתום לשילדה אמנם בריא, אבל בקצהו מחובר שאקל.... מבריק כזה... נוצץ... בלי שום כיתוב... לא תקני ולא נעליים. שאקל שמשמש, אולי, לקשור כלב לשרשרת וגם לא כלב גדול מדי. שאקל לא מחושל, מברזל מחליד וזול... אבל מבריק. וירצה אותו בעל ג'ימני להחליף אותו בשאקל אמיתי? אי אפשר. החור במידה מוזרה ביותר - אין שאקל מתאים.
וזה לא מהנדס יפני שלא מבין שטח. זו התקנה שמטרתה לתקן את הטעות או הרשלנות או חוסר תשומת הלב היפנית.
אסף.
ציינתי גם "מתקינים". בפתיחה.
אפשר לעשות מזה אחלה שרשור קיטורים פסימי. לא רק על נקודות ריתום אלא באופן כללי על ליקויי תכנון, ייצור והרכבה ברכבי שטח.
כנראה שלא יהיו יצרן, מותג ודגם שלא יחטפו בראש.
אתה בודק מותג-מותג, דגם-דגם, מגלה טעויות ושגיאות מדהימות ממש ומבין שהשילוש הקדוש - חוסר ההבנה המשווע, הטיפשות והקמצנות מדגים שם מנאז'-א-טרואה סוער. כמו במיטב ערוצי הפורנו.
וכן, ברור שבסופו של דבר, כל רכב הוא רק פשרה ואין ברירה בלהבלהבלה.
אבל לעניות דעתי לא יעלה ליצרן יותר כסף להכניס לפחות מהנדס אחד שהוא גם ג'יפאי, אחד שמבין שטח, לצוות הפיתוח שעובד על רכב-שטח חדש. ואז אולי ייחסכו מאיתנו חלק מהטעויות המביכות ושומטות הלסת האלה שיותר מדי קל למצוא בכמעט כל דגם חדש.
ואני אומר, שלא יכניסו מהנדס שהוא ג'יפאי, אלא מסגר שהוא ג'יפאי.
ואני אומר שדרור מבין את זה לא נכון...
סמוראי לא נתקע לכן אין צורך בנקודות חילוץ... (;
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
זה ידהים אותך עד כמה בפועל זה קרוב למה שאתה מתאר בציניות.
נהפוך הוא - אני מאד אוהב, נהנה וממש משתעשע מלקרוא את ההגיגים שלך דרור.
בכל נושא כמעט - כולם מטומטמים, כולם עקומים, כולם טועים - וסביר להניח שבכוונה - כי הם מנוולים, מנותקים ואידיוטים באופן כללי. לא רק פקידים, פוליטיקאים, עיתונאים, קצינים, חוגרים, גם מהנדסים, וכמובן מתקינים, ובמקום אחר מסעדנים. כולם, ותודה לאל, גם לא רק ישראלים אלא כל הלאומים. כולם והכל דפוק. לא עלה על דעתך שאם הכל נראה לך עקום ... אולי אתה זה שמסתכל על החיים עם הראש על הצד?
אני שם את האצבע על דברים ספציפיים מטומטמים להפליא.
חלקם זה אוסף של הרבה שגיאות מביכות לכדי רכב אחד בגודל מלא.
חלקם, ברמת פשלה אחת קטנה. אבל כמה שהיא קטנה וזניחה כמו חיסכון בשתי שייבות (באוטו עם הילת מלאכים שעולה מעל 400K שקל), היא כזאת זועקת - כי זה כבר ברמת גורם אפשרי לתאונה ויש שיגידו גם סיכון חיים.
בוא ונאמר ככה - זה אוטו חדש וסטנדרטי, אבל אם יעצרו אותך שודדי משרד התחבורע לבדיקה, תקבל על זה הורדה מהכביש במקום ואולי בצדק. בגלל שתי שייבות שהיצרן התקמצן עליהן.
אז כולם מטומטמים? לא יודע. אבל סדר העדיפויות לעתים קרובות בהחלט מטומטם להדהים ומעלה הרבה תהיות.
ואתה? אתה תמשיך לנפנף ידיים, לחפש את גופו של אדם במקום את גופו של עניין. כי אני אמרתי.
בדיוק. שמת אצבע על בעייה ספציפית ברכב ספציפי. מזה הסקת שכולם מטומטמים, כל היצרנים וכל המהנדסים וגם המתקינים. תקרא את צורת הניסוח שלך.
אבל לכל רכב ספציפי יש את נקודות האיוולת שלו.
לפעמים זה מצטרף לכדי מצעד איוולת של ממש שמעלה תהיות לגבי מי תיכנן את זה ומה עבר לו בראש, מי מחליט שם ומי חותם על זה - המהנדס, מנהל השיווק? מחלקת התה?.....
ואז בא אסף ומעלה לך דוגמה של נקודות ריתום קאסטום, שהמתקין המקומי בעל המוניטין בנה לתפארת - ורק שכח פרט אחד קטן ולא חשוב - קוטר החור לא מאפשר להשחיל לשם פין של שאקל במידה נורמלית....
אז אולי לא כולם מטומטמים. אבל אלוהים ישמור עלינו, יש המון מהסחורה הזו. וזה כולל מהנדסים שעובדים אצל יצרני רכב יפנים ומקטינים ראש למינימום.
זה מזכיר את הסיפור שכולם צוחקים על חשבונם של הפולנים ואומרים שהם מטומטמים, וזה ממש לא מדויק.
מדובר בעם מבריק של ממציאים גאונים. לדוגמא - האם ידעת שהם אלה שהמציאו את האסלה?....
האמריקאים רק שכללו את ההמצאה הזו בהמשך - הוסיפו לה את החור שבאמצע.
אתה מבין את זה? אין לי ספק שכן (במחשבה שנייה? אולי לא).
אני מבין קצת באיך באמת מפתחים ומייצרים מערכות מורכבות ומוצרים שצריכים להמכר בעולם האמיתי.
אם במקום לשפוט מראש ולהוציא להורג את האחראים הדמיוניים לכשלים שאתה נתקל בהם, היית רוצה להרחיב קצת אופקים, פורום ג'יפולוג הוא מקום טוב לזה.
רק עשה טובה - בחר נושא ספציפי, איזו דוגמא אחת שאפשר לדון עליה בלי להתפזר.