7 מקומות זה חלק מהדרישות, או ש- 5 מקומות עם בגאז׳ ראוי גם מתאימים ?
Printable View
7 מקומות זה חלק מהדרישות, או ש- 5 מקומות עם בגאז׳ ראוי גם מתאימים ?
כל מתכמררי המקלדת כאן, היו שם?.....:rolleyes:
לנד רובר דיסקברי, 7 מקומות, דיזל, יעבור כל מעלה קשה.
תודה .
חלק מסוים מהחשיבה על הפארדו
היה גם בגלל ה 8 מקומות.
ברשותכם, נעזוב כרגע את השיפורים בשביל "נחל כמריר".
שאלתי הממוקדת
האם פראדו 2000 -2003 מטופל ומוגבה ומוגן
לא עולה את ורדית עשוש מחמל נורמלי?
ואם הוא לא עולה
האם זה בגלל שהוא בכל זאת זקן בן 20?
ואיזה רכב שטח עם 7 מקומות ואיזה שנתון
יעלה את המעלות האילו נורמלי בלי יותר מידי נזקים?
מה שתיארת אלו מסלולי טיול שכל רכב פנאי שטח מהשנים האלו יעבור באותה מידה של מאמץ - וזה תלוי בנהג לא פחות מאשר ברכב.
אם אתה נעול על פראדו - לך על זה.
רק תמצא רכב מטופל ושמור, ותהיה מוכן להחלפה של מכלולים יקרים אחת לכמה שנים. זה נכון לכל רכב ישן...
אסף.
תודה .
למדתי הרבה לבנתיים.
המשך יבוא...
שבת שלום ורפואה לעולם!
יש לך כעת פראדו ישן ואתה שוקל לשדרג? זה דיון תיאורטי בעקבות ויכוח עם חברים או שאתה מתלבט בין שני רכבים קונקרטיים?
הערה - בסוף, כשמתלבטים לפני קניית רכב שטח, כדאי לענות על השאלות בשרשור הנעוץ ראש הפורום הזה - זה עושה קצת סדר לשואל ובוודאי לממליצים...
יש הבדל בין רכב ל-8 אנשים, 7 אנשים או חמישה עם תא מטען מרווח.
יש הבדל בין תקציב של 25000 לתקציב של 70000,
יש הבדל אם התקציב אמור לכלול הכל, כולל "יישור קו" ושפצורים הכרחיים לרמת העבירות הנדרשת או שלכל אלו יש תקציב חד פעמי נפרד.
יש הבדל אם אתה חלק מקבוצה שלכולם יש היילקסים או לקבוצה שכולם עם טריוסים
אני מניח שזה מובן.
אף רכב סדרתי שנמכר לאזרחים לא עולה את מחמל (אם הוא היה בכלל פתוח).
גם רכבי עבירות משופרים לא עולים את מחמל בקלות, אם מצליחים.
תוציא את מחמל מהמשוואה.
אם אתה מחפש רכב טיולים שמסלול שיש בו קטע נקודתי כמו עשוש/ורדית, אז כן.
הפראדו יעבור וימשיך הלאה להמשך הטיול.
גם SUV אחרים עם נעילה או בקרת אחיזה, צמיגים ומתלים נורמליים, ממ יותר בקלות, מי פחות.
אם כל המסלול זה כמו עשוש/ורדית, הכיוון של SUV הוא לא הכיוון הנכון.
אני מעוניין סוף סוף לקנות רכב שטח לעצמי
לטיולי שטח פעמיים שלוש בחודש
קלים ובינונים עם הילדים
ובינוני + ואולי קשה עם חברים.
הרכב יהיה רכב שני במשפחה
וישמש אולי פעמיים שלוש בחודש לנסיעות על הכביש.
העדיפות היא ל8 מקומות מאשר ל7 מקומות אבל לא קריטי יותר מידי.
אני מעוניין להישאר עם הרכב כמה שנים טובות ולטפח ולשפר אותו לאט לאט.
התקציב בגדול כולל שיפורים יכול להגיע עד 50000 שח גג אם צריך
בשביל להעמיד משהו ראוי לכמה שנים טובות של טיולי שטח.
תודה
אין לי עדיין קבוצת טיולים
אני אהיה חדש בעסק
אני מאמין שלפי סגנון חיי
אני הרוב אטייל רק עם הילדים
ועם החברים הקרובים
שהם יותר בקטע הרגלי למעיינות וגיבים
- - - Updated - - -
אבל אני שואף
למסלולים 4 על 4
שאיתם אקיף עם המשפחה
את כל הארץ
לאט לאט
אם הסיפור הוא מעלה פה ושם ובעיקר לטייל בשבילים א פראדו עושה את זה בלי בעיה. אבל יש עוד כלים שיעשו את זה לא רק פראדו
תגדיר צרכים בצורה מדויקת לפי השאלון ויכוונו אותך
2008 Suzuki Grand Vitara
2003 Suzuki Jimny
2009 Hyundai Tucson
לא מדוייק.
אני רוצה להשקיע בקנייה
כדי שאוכל לעשות גם עם החברים הקרובים
מעלות מאתגרות פה ושם.
בגדול
אני מנסה להמנע
מכמה החלפות של רכבים
כי אני לא כל כך אוהב את ההתלבטויות
לכן השאיפה שלי
לקנות רכב עם בסיס טוב
להתפתח מודולרית איתו
לכיוונים מתקדמים יותר בטיולי שטח
כשזה יגיע.
הנה מגיעים לזה:
רכב שטח ל-7 אנשים זה מצמצם את המבחר. רכב שטח ל-8 אנשים זה בכלל קשה.
רכב שיתאים גם לטיול יומיים שלושה ל-7-8 אנשים עם ציוד - לא פשוט...
מהמידע שסיפקת עד כה - אני מבין שאתה מדבר על רכב לטיולי שטח שברובם בעבירות בינונית ומדי פעם יש מכשול בעבירות מאתגרת יותר - עם זה אפשר להתמודד עם רוב ה- SUV-ים הוותיקים, רכב עם הילוך כח שמשופר קלות כדי להתאימו לטיולים כאלו (הגבהות, מיגונים ובעיקר צמיגים מתאימים) כאשר הנהג מכיר את רכבו ויש לו ניסיון בטיולי שטח. לכן לא הייתי מגביל עצמי דווקא לשני הדגמים שציינת בכותרת אלא בודק מה נכנס בתקציב, עונה לדרישה של לפחות 7 מושבים, בשנה סבירה ובעיקר - תוחזק באהבה (תחזוקה לקויה תגרום לך להוציא בשנה שנתיים הראשונות על תיקונים סכום שקרוב לעלות הרכישה).
אבל בבקשה - ענה כבר על כל השאלות בשאלון. הנה הקישור לשאלון למקרה שלא מצאת אותו - http://www.jeepolog.com/forums/showt...D7%95%D7%AA%21
אני בדרישות שלך הייתי הולך על לנד רובר דיסקברי דור 1 או 2.
או ניסן פטרול.
לכל אחד מהם חסרונות ויתרונות שתמצא בקלות על ידי חיפוש בפורום.
עם שניהם אפשר לטייל ברוב המסלולים הרגילים גם בתצורה היחסית סטנדרטית שלהם בלי השקעה רצינית, וגם אפשר להגיע איתם מאוד רחוק עם שיפורים.
איפה יש פטרול ב-50 אלף?
2008 Suzuki Grand Vitara
2003 Suzuki Jimny
2009 Hyundai Tucson
ברשותך.
זרקת איפשהו שאתה גם רוצה אפשרות לשיפורים לרמת עבירות קשה מאוד ובתדירות גבוהה, וגם נוחות בכביש.
דיסקברי (2) הוא פלטפורמה כזאת (עד הגבהה מתונה וחוקית, אין לו יתרון על שאר הsuv, ברגע שרוצים מעבר, בא היתרון שלו). אולי גם גראנד צ'ירוקי wj, אני לא בקיא בהם.
1.תקציב*- צריך להביא בחשבון שההוצאות על רכב שטח גבוהות בד"כ משמעותית מהוצאות על רכב פרטי!
א. מה התקציב לרכישת הרכב? *גג 50 אלף*
ב. האם התקציב שציינת כולל מבחינתך את עלויות התיקונים, השיפורים והתחזוקה (לפחות של ששת החודשים הראשונים) או שמדובר במחיר הרכישה בלבד ויהיה מימון נפרד לעלויות התחזוקה? *כולל הכל*
ג. האם אתה מסוגל להתמודד עם הוצאה חד פעמית גדולה יחסית (למשל 5,000-10,000 ש"ח) לתיקון הרכב אחת לכמה שנים? *בעז"ה כן*
2. גודל / קיבולת הרכב*- כמה אנשים הוא צריך להכיל בטיולים? זוג או בודד? משפחה של חמש נפשות? כלב? קוף? האם לעיתים תרצו לעשות טיול של מספר ימים עם לינת שטח? *חצי מהפעמים 8 נפשות, וכן יש מצב שפעם פעמיים בשנה נלך על לינת שטח לכמה ימים*
3. נסועה שנתית ותחזוקה:
א. כמה קילומטרים הרכב יעשה בשנה? כמה ק"מ להערכתך יהיו לצרכי טיול (כולל את הטיול בשטח עצמו ואת הנסיעה הלוך וחזור) וכמה נסיעה שוטפת שאינה קשורה לטיול? * מנסה לשער נכון שהכי הרבה יהיה כ 5000 קמ לטיול וכ 5000 לשגרה*
ב. הרכב הוא יום יומי או מדובר ברכב פנאי לסופי שבוע (האם תוכלו לעיתים להשלים עם כמה ימים שבהם הרכב מושבת לצרכי טיפול ולא יכול לשמש לנהיגה)? * רכב שני במשפחה שישמש לטיולים פעם פעמיים בחודש ופעם פעמיים בחודש לנסיעה שגרתית*
ג. האם כל התחזוקה תתבצע במוסכים / בעלי מקצוע או שיש ידע טכני / רצון / כוונה לביצוע תחזוקה עצמית (לפחות חלקית)? *תחזוקה במוסך*
ד. האם מקום המגורים הוא באזור מרכזי עם מוסכים ואנשי מקצוע זמינים במרחק נסיעה סביר או בפריפריה הרחוקה מאזני מקצוע / מוסכים?
* יש מוסכים קרובים למגורינו*
4. אופי השימוש והטיולים:
א. האם מתכננים לנסוע רק בשבילי עפר ודרכי כורכר כבושות, האם רק טיולים רגועים בחיק הטבע, האם טיולים שלעיתים ידרשו מעבר מעלה קשה / מדרגת סלע וכו'? * גם וגם וגם*
ב. אם טיילתם ברכבי שטח בעבר או שיש קבוצה המטיילת עם רכבי שטח שאתם חושבים להצטרף אליה מדי פעם לטיול - מהם רכבי השטח של אנשי הקבוצה? *בצבא נהגתי הרבה על גיפ סיקס וסופה בשטח הררי. לגבי קבוצה - אני מאמין שאצטרף מידי פעם בהתחלה לקבוצת מטיילים בימי חול כדי ללמוד את העסק וכן אעשה השתלמויות נהיגה בשטח*
ג. מהם המקומות המאתגרים ביותר שבהם עברתם / תרצו לעבור או שטיול שתרצו להשתתף בו עבר? (גם אם רק ראיתם תמונות של טיול שטח שעניין אתכם ויודעים לציין את שם המקום או המסלול). * יש לי רצון שהרכב שלי יוכל לעשות מתי שהוא (אשפר אותו לאט לאט אם צריך) כשהוא אצלי את כל המעלות הקשות.
5. העדפות ותנאי סף -*האם יש תנאי סף?*
א. גיר אוטומטי/ידני = *אין העדפה*
ב. מנוע דיזל/בנזין= * מעדיף מנוע חזק באיטיות שלו והבנתי שזה מתאים למנוע דיזל*
ג. תצורה (טנדר, קצר, ארוך...) = *8 מקומות ישיבה*
ד. גיל הרכב - חדש בלבד? משומש בן שנים ספורות? רכב אספנות?= * משומש*
6.*האם עד כה "ננעלת" על סוגי רכב מסויימים?לחלופין, יש "וטו" על סוגי רכב מסויימים? * לא ננעלתי אבל מחפש רכב עם 8 או 7 מקומות שיש לו בסיס טוב לשיפורים שיביאו אותי לעלות על כל המעלות הקשות , בגדול זאת השאיפה*
תודה רבה
תודה רבה לכל העונים!
אחרי השבת אני אתחיל להסתכל על ההצעה של הדיסקברי 2.
שבת שלום ורפואה לכולם!
8 מקומות זה רק לנדקרוזר, או אם הולכים לכיוון שונה לחלוטין - סאברבן משנות ה90.
השני חייב שיפורים ברמה מסויימת כדי להיות עם אותה עבירות והוא בסופו של יום גדול ומסורבל.... אבל אין לו בעיה בשום מסלול לאחר שיפורים קלים שיביאו אותו לגלגלים 33" ורצוי קצת יותר...
הפראדו הוא הבחירה הבטוחה - אני חושב שבמושבים האחוריים לא באמת נוח לשבת, ואם רוצים לקחת ציוד... כבר אין מקום לכלום בתצורת 8 נוסעים.
אסף.