אופסידייזי :) טעות שלי.
Printable View
היו לי גם מקסיס 771 וגם טויו AT. שניהם AT לא אגרסיביים.
המקסיס נשחק יותר מהר. הפרופיל שלהם דומה.
אין הבדל מבחינת צריכת דלק.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
צמיגים משובחים הם השיפור עם התמורה הכי גבוהה לכסף לרכב שטח, ובמיוחד ברכב שטח לפלף...
מה כבר ההבדל בין סט משובח כגון bf וכדומה לבין סט פשרה? 1000 -1500 ₪?
אבל השיפור ביכולת שטח יהיה משמעותי, תקבל עוד אחיזה שעשויה להיות ההבדל בין תקיעה לבין מעבר חלק.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
אז אני עם חשיבה אחרת,
גם אני (חושב ונחשב) נהג זהיר וטוב עם 0 תאונות ב34 שנות נהיגה.
וגם אני נוסע בעיקר בכביש.
אבל ברור לי שצמיג 50% או יותר נופל באחיזת הכביש (ודלק ורעש) ולכן,
קניתי סט ג'אנטים (פשוטים וזולים), עליהם מותקנים צמיגי שטח.
לפני טיול, גם גיחה קצרה בשבת, משקיעים 1/2 שעה, מחליפים גלגלים ויוצאים לשטח.
חוזרים ומשקיעים 1/2 שעה נוספת לתצורת כביש.
אם זה השיקול היחיד מבחינתם כמו שרשמת - אז לא תרגיש בהבדל משמעותי.
אבל כיוון שאתה מתלבט ומביא עוד טענות ונתונים שאינם קשורים לשירות היחיד הזה, אז כנראה זה לא השיקול היחיד....
נשמע שאתה עושה את הצעדים הראשונים בעולם רכבי השטח. חשוב לעבור הדרכת נהיגת שטח או לפחות להצטרף למסור טיולים עם אנשים מנוסים שידריכו אותך בצעדים הראשונים. קיבלת כאן המלצות טובות לגבי הצמיגים. אילו צמיגים יש כעת על הרכב ומה מצבם וגילם?
נשלח מהנייד
כן, אני בתחילת דרכי,
כשאני יוצא אני תמיד עם חברים מנוסים.
השיקול של צריכת דלק התיחס רק להבדל בין צמיג שטח מלא לחצי חצי
כיון שאין שטח מלא במידה הזו, אני נשאר בכל מקרה עם חצי חצי,
וכאן נכנסים שיקולי עלות/תועלת
על הרכב מורכבים צמיגי מקסיס 771 מלפני 4 שנים, כך קיבלתי את הרכב.
צמיג אחד קיבל קרע בצד, כנראה מאיזה חיכוך, לא יודע מה בדיוק, קמתי בבוקר וזה היה המצב.
למעשה כבר סיכמתי עם צמיגי מוריס על 'טויו' open country plus ב 600 שח, כולל.
מחר בעזרת השם אסע להרכיב
מחיר מצוין. במחיר הזה תוודא שאתה לא מקבל סטוק ישן.
צמיגים טובים, מוכר מצויין, מחיר טוב.
בחירה טובה, בהצלחה.
נשלח מהנייד
אני חושב שאתה טועה.
רובנו עושים חשבון ונכון לעשות חשבון.
נכון שהתחביב לא זול אבל יש לקחת בחשבון שמחיר הצמיגים ממשיך גם בתחנת הדלק ועל צמיגים כבדים משלמים לפעמים עליה של צריכת דלק.
במספרים זה אומר שעל כל מאה ליטר דלק ( כ 500 קמ) אתה משלם כ 50 שח תוספת על הצמיגים.
זה אומר שעל כל 10,000 קמ אתה משלם תוספת של כאלף שקל.
אז אם אתה לא מחשב את זה אל תחשב גם את מחיר הצמיגים.
באופן אישי אני עם טויו מפני שבחשבון האישי שלי הם שווים לי את ההפרש.
אבל הטויו שלי הם שטח מלא ולא 50/50 והשימוש הכביש אצלי הוא רק בדרך לטיול. אין לאוטו שימוש דואלי.
לטעמי חלק מההמלצות שקיבלת לטויו מתיחסות לצמיגי השטח המלא שלהם בטעות.
הפרופיל שאתה הולך לרכוש נראה ממש צמיג לכביש בעוד שהצמיג שתרכוש מוגדר חצי חצי עם נטיית כביש מובהקת
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אתה מקבל את מה שאתה משלם עליו, במקרה של מקסיס צמיג שנישחק ומתייבש מהר מידי, כתוצאה מיזה גם מרעיש מאוד, כמובן למי שנוסע באופן יום יומי ובסביבות
20-25k בשנה, זה מה שמקסיס מחזיק מניסיון שלי.
טוב עשית שבחרת טויו, אצלי החזיקו מעל 3 שנים ו 60k ק"מ.
ההבדל בין מקסיס לטויו אינו בין טוב לטוב מאוד, אלא בין סביר למעולה. כמה זה שווה לך בכסף? חשבון פרטי שלך.
קח בחשבון - אחרי 3 שנים, גג 4, אתה בכל מקרה תחליף צמיגים. כל סוגי הצמיגים, גם צמיגים יקרים כמו טויו או BF. כי בתנאים שלנו הם מתייבשים והביצועים שלהם נופלים משמעותית למרות שנשאר המון בשר על הסוליה.
מה נקרא 'צמיג מסטוק ישן', מכמה חודשים אחורה ?
מחר אני הולך להרכיב,
לטעמי - רצוי פחות משנה.
נשלח מהנייד
"סטוק ישן" = בן יותר משנה. לפעמים הרבה יותר.
נשארו לו בערך שנתיים-שנתיים וחצי עד שיתייבש ותרצה להחליף אותו, למרות שעדיין ייראה בהחלט טוב.
למעשה, כפי שאתה רואה כאן בתגובות, לעניות דעתי, רובנו לא עושים חשבון על השקל לכאן או לכאן, כל עוד מדובר בסכומים זניחים. לתחושתי קשה ליהנות מתחביב, בין אם מדובר בג'יפ או בבניית טיסנים, רכיבה על אופניים וכו כשלמשוואה נכנסות טבלאות אקסל.
מחירי דלק יורדים ועולים, מחירי צמיגים זזים לכאן או לכאן, ואם אקח בחשבון תוספת של 50 שקל לצמיגים ל500 קילומטרים, שהם הנסועה החודשית שלי (רכב בעיקר לטיולים), לא אהנה מהטיול.
תומר,
יש הבדל בין מי שהרכב שלו הוא לשימוש יומיומי וגם לטיולים לבין מי שהגיפ שלו הוא לצורך תחביב באופן כמעט מוחלט.
וחוצמזה כדאי גם בתחביב לדעת לעשות חשבון ולתקצב.
זה לא שאני כל היום ממלא אקסלים אבל אני מקפיד לדעת איפה אני נמצא ולא להוציא הוצאות כבדות ספונטנית.
לא חשבתי שזה יגיע לשם אבל ממליץ לכולם על אפליקצית פיננדה. להוריד בחנות האפליקציות.
אפליקציה שמרכזת לך במקום אחד את כל חשבונות הבנק, כרטיסי אשראי ועוזרת לתכנן תקציב והוצאות.
אין לי כל קשר למעט משתמש מאווד מרוצה כבר שנים.
Finanda.co.il
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...916f556d23.jpg
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94