נכתב במקור על ידי
zivo
אני אנסה לעשות אתך את התחשיב.
שאלה ראשונה - כמה אתה פעמים בשנה את ישן בשטח והמצבר יצטרך לשרוד לילה עם מקרר? אם מדובר בפחות מ 5-7 לילות בשנה, אז כנראה שמצבר עופרת יחזיק את השנתים שלוש (אולי 4 אם אתה מקפיד להחזיק אותו טעון כל הזמן).
אבל אם אתה 10 לילות ויותר (בשנה), הנה התחשיב (שאני עשיתי) -
כמו שאסף כתב, חייבים הנחת עבודה - מה הקיבול של המערכת שאנחנו רוצים לבנות.
בנוסף אני מניח שמצבר עופרת רגיל, אסור לפרוק יותר מ 20-30% (וגם זה, בפריקות חוזרות (20?) מקצר לו את החיים), ומצבר AGM יכול לפרוק 60%.
עכשיו נחזור להנחת העבודה לגבי הקיבול הנדרש -
מקרה ראשון, עד 20AH-
ליתיום אפשר להניח מצבר 20AH , עולה פחות מ 600 ש"ח, DC2DC יעלה עוד 100 ש"ח, סה"כ 700ש"ח. זה אמור להחזיק הרבה שנים (10?) (כל שאר האביזרים, אין הבדל).
מצבר עופרת 70AH - יעלה בסביבות ה 600 ש"ח. פריקה של 20AH מקרבת אותך ל 30% פריקה. זה לא דבר שאפשר לחזור עליו אן ספור, ולדעתי שנתיים שימוש זה מספר סביר. רוצה להיות אופטימי, קח 3.
מצבר AMG - יעלה מעל ל 800 ש"ח, יחזיק פחות מיליתיום, עולה יותר, אין טעם להמשיך.
סיכום - הכי פשוט מצבר עופרת רגיל. המחיר המידי, כמעט אותו הדבר. ברגע שהעופרת יגמר ותצטרך לקנות את השני, למשך השמונה שנים הבאות, ליתיום יותר זול (זה יכול להגמר בשליש, רבע מחיר).
מקרה שני, 30-35AH -
תניח שני מצברי ליתיום של 20 (או אחד של 50), 1200 ש"ח, DC2Dב 100, סה"כ 1300. יחזיק הרבה זמן (10? שנים).
מצבר עופרת לא יחזיק פריקות של 50%, אתה תצטרך מצבר של 90-100AH, זה כבר מצבר של 800+ ש"ח . אם אתה בפחות מ 30AH ללילה, אז זה יחזיק את ה2-3 שנים, אבל אם אתה באמת מגיע ל 35AH, לדעתי אחרי פחות משנתיים , תצטרך לקנות מצבר חדש.
מצבר AGM , 70AH - יעלה 800-900 ש"ח, ישרוד יותר טוב ממצבר רגיל. אם ישל מצבר התנעה AGM ברכב, יכול להיות שזה הפתרון הכי פשוט. אבל אם לא, והמצבר התנעה שלך הוא עופרת רגיל, אתה מתחיל להסתבך עם טעינה של שני מצברים לא זהים במקביל (ה AGM והמצבר של הרכב). כל היצרנים והמומחים אומרים שאסור לעשות את זה. במבחן השטח, יש כאלו שעושים את זה. דבר אחד בטוח, זה לא עושה טוב , לאף מצבר. אפשרות, AGM ותוסיף לו DC2DC.
סיכום - במידי הכ זול עופרת. AGM לא הרבה יותר יקר. בטווח של 3-4 שנים ויותר, ליתיום יותר זול משניהם.
מקרה שלישי 40-45AH -
ליתיום (50AH) ו DC2DC סה"כ 1400ש"ח
עבור מצבר עופרת רגיל, תצטרך יותר מ 90-100AH. יש לך מקום? מה תשים 120AH ? כמה זה עולה? אתה רוצה לשים מצבר של 100 ולרוקן מעל 40% כל פעם? לדעתי לא ישרוד לאורך זמן.
AGM 90AH - יכול להיות אופציה מעניינת (גם פה אותן בעיות של מצברם לא זהים וכנראה שרצוי להוסיף DC2DC). יעלה מעל 1000 ש"ח יחזיק אולי 3-4 שנים.
במידי, AGM הכי זול. 3-4 שנים והלאה, ליתיום הכי זול.
שאר האביזרים - איזולטור, פיוזים, חוטים, מפסקים... אין הבדל. תראה את הרשימה שדורון שם פה.
אם אתה באמת מחפש לחסוך (ואני שונא את ההתחכמויות האלו) - שים ליתיום של 20AH ובלילות חמים שאתה צופה שהמקרר יצרוך יותר חשמל, בתחילת הערב, תשארי את המקרר על המצבר של הרכב, אחרי ארחות ערב, תעביר את המקרר לליתיום. 5 שעות מקרר X פחות מ 2AH ממוצע לצריכה של מקרר= 10AH . זה לא יזיק למצבר של הרכב , וזה יתן לך לעבור לילה בשלום.
תצטרך את זה רק בלילות חמים (בחורף המקרר לוקח מעט מאוד חשמל).
כאמור, אני לא ממליץ. בסופו של יום, רוב בתקלות, מהתעסקות שלנו בשטח. אני מעדיף מערכת שלא צריך לגעת בכלום.