תגובה: יבוא אישי עם חברות שילוח
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sportage
נושא זה נהיה אקטואלי במיוחד ברגע שאמזון הפסיקה את משלוחי החינם לארץ, כשעל הדרך התחייבה למחיר סופי עד הבית כולל שחרור מהמכס.
הכי פשוט זה כמובן משלוח דרך דואר ישראל, שם לא מעורבת חברת שילוח, הבדיקה מדגמית בלבד וגם אם נפלת במדגם "השחיטה" די מוגבלת.
הבעיה שלאחרונה זה יכול לקחת מעל 60 יום ויש מצב שזה גם לא יגיע ואין עם מי לדבר.
עבודה עם רוב חברות השלוח לרבות FEDEX,DHL,UPS ודומיהם, מבטיחה שכל משלוח יקבל טיפול הולם, כלומר הצהרה במכס כמינימום על ערך מלא ואם אפשר אז עמיל המכס ירשום מחיר שוק.. והספורט הלאומי הוא "בדיקת מכס" פרטנית הכרוכה בעלות נוספת של כמה מאות שקלים עם אפציה לקנסות על איחסון וכו.
גולת הכותרת היא ה"בונוס או הקונוס" - אישור משרד הבריאות, התחבורה, התקשורת וכו'. יחידי סגולה ימציאו מראש את האישורים למורת רוחו של המשלח, המהדרין ישלמו למשלח והמתייאשים יוותרו על החבילה תוך ניסיון להחזירה לבעליה שאולי יתגמל אותו בחלק מהעלויות אם בכלל.
לאחרונה נפלתי במלכודת כזאת, ולאחר התייעצות עם ידידנו בועז הלכתי על מסלול "הבריון העצבני", ושיטת המצליח של חברת השילוח לא הצליחה.
פחות חשוב מי החברה, כי כמעט כולם משחקים במשחק הלאומי הזה. מה שחשוב זו התובנה, מה כן ניתן לעשות.
הספור שלי היה בעיצומה של הקורונה, ולכן העדפתי לשלח מחול עם משלח ישראלי הפועל גם בחו"ל מתוך ניסיון עבר טוב והידיעה ש"יש עם מי לדבר".
ואכן, החבילה בתוך יומיים הגיע לארץ ובתוך יום נוסף הייתה אמורה להגיע למפתן ביתי.
אממה.... אחרי מספר ימים - הודעה שחסרים מסמכים לשחרור מהמכס.
נדלג על הפרטים הפיקנטיים - אבל מה שיפה שלא מעט נותני שירותים עברו "לשירות בדיגיטאל" - מילה נרדפת - להתעלמות מהלקוח עד שיתייאש וירים ידיים. ספורט לאומי נוסף...
לאחר שבועיים כשאני "לקוח שבוי" ומקבל הודעה לשלם כמה מאות שקלים עבור "שחרור פרטני" ומחוסר ברירה משלם תחת מחאה, אבל התיאבון של המשלח לא מספק, והחבילה נתקעת מעל שבועיים, כנראה מתוך כוונה לחייב גם בדמי אחסון.
בשלב הזה אני משפר את עצתו של בועז, ומוצא ערוץ תקשורת למנכ"ל החברה, שולח לו מייל מנוסח היטב בו רמז ברור כי בכוונתי להגיע להנהלת המכס ואם ידרש גם לגורמים נוספים. (במקרה יש לי תקשורת ישירה למנהלות הרלוונטיות במכס בזכות ארועים אחרים).
הפלא ופלא, מיד מתקשר אלי מנהל השירות, מתנצל, יום לאחר מכן החבילה נוחתת בפתח ביתי נקייה מכל משכון או ווירוס, וחשבוני מזוכה ברוב ההוצאות חוץ מתשלום המיסים.
במהלך השיחה עולה תובנה חשובה - אותה חשוב ליישם להבא:
בכל שילוח משמעותי יש לסכם בכתב עם הספק, המתווך או חברת השילוח שאתה בוחר את תנאי המשלוח וסגירה מראש של כל העלויות מדלת לדלת.
בעגה המקצועית זה נקרא תנאי DDU או DDP. בשני המקרים זה משלוח מדלת לדלת כאשר כל העלויות סגורות מראש בהבדל קטן, - מי משלם את המיסים בארץ ורק את המיסים.
אמזון ואי בי גלובל למשל נותנים את השירות הזה. אמזון עומד בו במלואו (אם הוא נותן את השירות) וכנ"ל לגבי אי ביי גלובל, אבל שם יש לי פחות ניסיון מה קורה אם יש בעיה בשחרור.
היה לי מקרה מול יצרן בסין, סגרנו את כל ההתחייבויות בכתב. כשהמשלוח הגיע לארץ, המשלח כדרכו התחכם, והיצרן הסיני בקש ממני לשלם ואשכרא החזיר לי את כל העלויות העודפות.
בקיצור - לסכם בכתב ומראש את כל העלויות ולוחות הזמנים כולל נושא אישורים במידה ונדרשים. זה כמובן מוריד לחלוטין את המוטיבציה של המשלח ללכת למסלול "הפרטיני".
מיותר לציין כי האמירה "נתקע במכס" היא לרוב יזמה של המשלח/עמיל המכס המשחק אותה במקרה הטוב כזרוע הארוכה של המכס ובעקיפין של הרשויות ומשרדי הממשלה לדורותיהם. כאשר העלות סגורה מראש, היד הארוכה מתקצרת דרמטית ומקטינה עבורינו את העלויות, זמני האספקה וכאב ראש מיותר.
קצת ארוך, מקווה שהועיל.
מקפיץ ומעדכן שהיום התקשרה נציגה חיננית מdhl והחלה לספר לי שמחר מגיע מפקח ממשרג הרישוי לאשר את החבילה(זוג פנסי חנייה להיילקס) שלי.... והוא יסווג אם נדרש או לא אישור משרד תחבורה.
מפה לשם שיטת המצליח שלהם הופסקה ברגע שאמרתי לה שאותי לא מעניין מה קורה בדרך לחבילה בהיבטי מכס ושאר לוקשים.
שילמתי למשלוח דלת לדלת
אם יהיו בעיות שיחזירו המשלוח למשלח.
נראה אם אכן תגיע
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
היילקס אספנות
מקפיץ ומעדכן שהיום התקשרה נציגה חיננית מdhl והחלה לספר לי שמחר מגיע מפקח ממשרג הרישוי לאשר את החבילה(זוג פנסי חנייה להיילקס) שלי.... והוא יסווג אם נדרש או לא אישור משרד תחבורה.
מפה לשם שיטת המצליח שלהם הופסקה ברגע שאמרתי לה שאותי לא מעניין מה קורה בדרך לחבילה בהיבטי מכס ושאר לוקשים.
שילמתי למשלוח דלת לדלת
אם יהיו בעיות שיחזירו המשלוח למשלח.
נראה אם אכן תגיע
???
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
מס אחסון בסך של 30 שח.... מה אגיד פשוט גניבה לאור יום.