אין שום צורך להחליף מודול ABS.
נוצר קצר פנימי בין הקונטקטור ל-Shuttle valve שניתן לעקוף בקלות.
Printable View
אין שום צורך להחליף מודול ABS.
נוצר קצר פנימי בין הקונטקטור ל-Shuttle valve שניתן לעקוף בקלות.
כן עוקפים.
התיקון (אופציה a באתרים בחול) לא מחזיק מעמד, וכך גם החלפה.
ה"מעקף" או "אופציה b" מביאה פלוס ומינוס בריאים ישירות לשאטר ואלב ופותרת את הבעיה (הספציפית הזאת) לתמיד.
התיקון הזה לא יופיע באף ספר מכונאי רשמי.
סדר בעניין:
א.מודולטור סדרת SRB 100\101\102
רוב-דפקט מכני בכיוון של SHUTTLE VALVE
החלפת מיקרו סוויץ לא יתן כלום או כמעט כלום
ב. מSRB 505-זה יעזור
p.s
כתבתי על זה מזמן ולא פעם אחת
חוץ מזה היה BULLETIN בנושא זה מ-WABCO
אני רוצה לתת זוית מעט אחרת לנושא,
בנאדם קנה רכב שטח כדי להגשים חלום שכולל גם טיולי שטח.
לא לשכב מתחת לאוטו ולתקן אותו כל הזמן, לא לחפש חלקים בחו"ל ולדעת מה טוב ומה לא טוב.
אתם מתאים מצב בו הוא משרת את האוטו במקום שהאוטו ישרת אותו.
ביררתם אם הוא רוצה לשכב מתחת לרכב כל הזמן ולתקן אותו ולהתעסק איתו?
האם החוויה של החזקת רכב שטח חייבת להיות כרוכה בהתעסקות אינסופית בתקלות שיהיו כל הזמן? בהיכרות אינטימית עם מוסכים? (שלא יובן נכון, רמי הוא תותח, איש מקצוע בחסד ואדם ישר, לא יודע איך המחירים שלו בימים אלו. בעבר ביקשתי ממנו לגבות עוד 50 שקלים מכל אדם שמגיע אליו, כי הוא תמחר את עבודתו זול מדי לדעתי).
בעבר רשמתי באתר שאת הזמן שלי אני מעדיף להשקיע בלשתול רקפות בגינה ולא לשכב מתחת לרכב.
אני קורא מה שאתם מייעצים לפות"ש, ורוצה לומר לך אליאס - שזה לא חייב להיות ככה.
אני לא נהניתי לשרוף עשרות / מאות אלפי שקלים על הנבלות הבריטיות / הודיות האלה.
כותבים לך כאן שזה לא ייגמר. עצתי היא לעשות מה שעושים בשוק ההון "stop loss". מה שהפסדת - הפסדת. שווה לשקול לצאת מהעסקה בשן ועין ולא לזרוק עוד כסף על הרכב, כשאתה יודע שזה לא הסוף. אני אומר לך - זה לא הסוף, ולא ייגמר לעולם.
זה כמו לגדל תינוק שלא מתבגר לעולם. כל הזמן צריך לטפל בו.
מוזמן לקרוא את הפוסט שפתחתי בכאב רב "כמה באמת עולה להחזיק דיסקברי".
בהצלחה עם כל החלטה,
יואב
נשים לרגע בצד את עלות הרכישה של לנדקרוזר ישן (בעשרות אלפים יותר),
האם מבטיח שקט נפשי נטול דאגות?
מה ההבדל בעלות התחזוקה? (ואתה מתחיל עם כמה עשרות אלפים במינוס)?
Sent from my iPhone using Tapatalk
פות"ש לא התכוון לפתוח עוד שרשור התשה לנדרובר VS לנדקרוזר. שחררו, אלא אם פות"ש יתקן אותי.
אני רוצה לענות ליואב פולס.
2 לנדקרוזים מודלים 2007/8 שאני מכיר אישית(ואתה לא יכול לטעון פה שהם נבלות כי הם יד ראשונה ויד שניה כשהשניה קנה את האוטו מהשכן שטיפל רק בטויוטה) הוציאו סכומים שעברו את ה 100k שח הרוב בתחזוקה וחלק בשיפורים, אחד פראדו 2001 ואחד 99 שאני מכיר הוציאו סכומים שעברו את ה 50k שח כל אחד על תחזוקה+שיפורים, במה הם ניבדלים?
אני רק יציין שאני הוצאתי בשנה חצי מיזה אם לא פחות אפילו, ובשנה האחרונה(חמסה חמסה שום בצל מלח ומה שיש) אפילו עוד הרבה פחות מיזה.
אף אחד לא טען שזאת צריכה להיות החוויה אבל כשקונים רכב ישן זה מה יש לפעמים וצריך לדעת את זה ולדעת להתמודד עם זה.
אם זה לא מתאים לאותו אחד אז גם התחביב הזה לא מתאים לו כי אני לא מכיר רכב שנוסע בשטח ולא צריך תחזוקה, אז אם לקנות רכב במעל 100k לשלם ביטוחים, אגרות וכו', ולהעמיד אותו בחניה בשביל טיול פעם באף פעם או לעשות 3000 קמ בשנה וטיפול שוטף פעם בשנה, לא תודה, כמו שרשמת הרכב צריך לשרת וזה מה שהוא עושה, מניע כל בוקר ונוסע יום יום כל היום וטיול כל סופ"ש/שבת אמצע שבוע מתי שאפשר בשאיפה.
נ.ב, זה הלבן שנקנה מאחיך ע"י הע. רופא מבסוט... בינתיים... למרות שעדיין לא בא לטייל...😂
אני נוטה להסכים עם יואב.
אם התחביב הוא לטייל, צריך למכור את הדיסקו, להוסיף עוד 200 אלף ש"ח ולקנות רכב שטח צעיר עם מעט שנים על הכביש.
אני משלם בממוצע 350 שח בחודש על תחזוקה על סוזוקי בת 12
היא לא מסוגלת לנסוע איפה שהדיסקו מסוגל אבל היא מטיילת הרבה ולא מפתיעה אותי בינתיים עם כל מיני הפתעות מרות
2008 Suzuki Grand Vitara
2003 Suzuki Jimny
2009 Hyundai Tucson
הג'יפ המשפחתי כדוגמת דיסקו 2, אמור להיות כלי התחבורה שייתן את הגישה לשטח ולמקומות מרוחקים בנוחות יחסית ויקצר טווחים למי שלא אוהב לטייל ברגל או באופניים (אולי מנהלי הפורום יכעסו, אבל להיות בשטח בתוך קופסת פח, פחות כיף בעיני).
אם תתיחס אל כלי הרכב בעדינות ולא תדרוש ממנו לטפס קירות או לטוס, הוא ייסע וייסע הרבה שנים.
לי יש דיפנדר 97, 567000 ק'מ.
ולאחר 14 שנה שהוא אצלי, הוא נמצא במצב הכי טוב שהוא היה אי-פעם.
עם השנים סידרתי והחלפתי המון דברים והוצאתי עשרות אלפים, ואני בטוח, שלמרות שכרגע הוא מרגיש מצויין, יכול להיות שעוד יגיע חורבן כזה או אחר.
לדעתי, אין שום נוסחה כלכלית שתשאיר אותך יבש מבחינת הוצאות, רכב חדש מפסיד הרבה ערך, מחייב ביטוח יקר, רגיש ועדין ומלא בשטויות ממוחשבות, מחייב לפעמים רק חלפים מקוריים ויקרים.
רכב ישן כבר לא מפסיד ערך, פשוט וקל לתחזוקה, שוק גדול של חלפים ומשומשים ועם השנים נמצאות התרופות לכל המחלות.
בסופו של דבר, אם תתפשר על יכולות שטח, תוכל לקנות בתוספת לא גדולה של מחיר, פאג'רו בן 10-12, היה לי וחד-משמעי הוא פחות מתקלקל ועושה עבודה מצויינת בתור רכב טיולים משפחתי.
יואב, קודם כל תודה על מה שכתבת, על הזוית השונה- זו שחלק בי חושב כמוה וכרגע מדוכא על ידי החלק השני...
חשוב לי לומר, ברור לי שלתחביב כזה יש עלויות גבוהות. לקחתי זאת בחשבון והלכתי לזה בעיניים פתוחות. כמו שטענו אחרים העדפתי להוציא את הכסף על שיפורים ותיקונים ופחות על ירידת ערך מה גם שאין לי כרגע 200k להשקעה על רכב חדש.
השאלה הנשאלת היא האם החלפת הרכב באחר (בהנחה שהתחליף האופציונלי דומה בתקציב ובגודל) תשנה מהותית את גודל ההשקעה או שאנחנו בעצם בסוג של קזינו ואני בעצם מעביר את הג'טונים ממספר אחד לאחר על הרולטה.
אני ממש לו התכוונתי לפתוח בהשוואה דיסקברי/ לנדקרוזר אבל אני מבין שזה די מתבקש.... האם העלויות יהיו שונות מהותית מעצם הבחירה בינהם או שזה תלוי רק באיזה נבלה בחרתי ללא קשר למותג
הבהרה לכל מי שענה לי "אבל טויוטה...",
קחו רגיעון, או נומבון, או משהו מרגיע, תאפסנו את התגובות הפבלוביות, ותקראו שוב מה רשמתי.
לא כתבתי את המילה טויוטה או לנדקרוזר או כל רכב אחר.
לשיטתי, כל רכב שגורם לי להוצאות - עף לכל הרוחות, ולא משנה מי היצרן שלו.
כתפיסה - הרכב משרת אותי ולא אני אותו.
אפשר להמשיך בדיון הענייני.
יקי5000, בסוד, בלי שאף אחד שומע, איפה שדיסקברי 2 יטייל גם הויטארה שלך תטייל.
השאלה מה תקנה באותו תקציב, מה עומד על הפרק?
אף אחד לא מבטיח לך כלום, באותו תקציב אתה יכול ליפול על נבלה אחרת שתמרר אותך.
אף אחד(בטח לא אני) לא צריך פה רגיעון לדעתי,אתה רשמת והתייחסת ברמיזות. אני כתבתי עובדות, לדעתי.
ויאקי5000 מוזמן תמיד, רק אני לא בטוח(לא מזלזל חלילה) שישאר לו אוטו אחרי שיסע אחרי.... 😎
יש אלמנט של מזל, אבל זה לא רולטה בקזינו. זה משחק שבהחלט יש בו יתרון לבעלי נסיון. רובנו נפלנו לפחות פעם אחת, בדרך כלל בסיבוב הרולטה הראשון שלנו (אני נפלתי על סמוראי עם מנוע גמור, והוא היה בסך הכל בן 10 כשקניתי אותו). בהמשך יודעים לבחור הרבה יותר טוב והסיכוי לנפילה יורד משמעותית. תתייחס לזה כשכר לימוד.
לשאלה אם להשקיע ברכב הקיים או לחתוך הפסדים וכמו שאתה אומר, לגלגל את הגלגל שוב, זה שאלה שקשה לענות עליה בלי להתעמק ולראות את הרכב בעיניים.
כלומר,
כל עוד רושמים לאליאס להמשיך לשפוך כסף על הנבלה - זו דעה לגיטימית.
אבל כשמביעים דעה שונה זו רמיזה למשהו.
יואב אתה לא הראשון שכתב לו שיש אופציה להמשיך להשקיע ויש אופציה לחתוך הפסדים ולעבור.. להשקיע.. ברכב אחר
אסף.
ויאקי5000 מוזמן תמיד, רק אני לא בטוח(לא מזלזל חלילה) שישאר לו אוטו אחרי שיסע אחרי.... [emoji41][/QUOTE]
אני ממש לא חי באיזו אשלייה שויטרה 2008 יכולה לעקוב אחרי דיסקו 2 בשטח. לא בר השוואה בכלל
אבל גם רמת האמינות ועלויות האחזקה לא ברות השוואה. בהסתכלות סטטיסטית על קבוצת רכבים. זה שאולי יש אי שם ויטרה דפוקה או דיסקו חף מתקלות זה בסדר
אבל לי יש אפשרות לשכב מתחת לרכב ולהחליף מחזירי שמן ולחזק ולהחליף ולשפץ או לשלוח למוסכניק שיעשה את זה. זו אשכרה בחירה כי שתי האופציות שפויות מבחינת זמינות ידע וחלפים מחד ועלויות מוסך ותכיפות התקלות מאידך.
בסוף אין פה נכון ולא נכון. יש מתאים ולא מתאים. יש פה אנשים שמחזיקים כלים בני 20-30 ויותר ומתאים להם כל מה שהולך יד ביד עם זה. ויש אנשים שלא. ולפעמים זה גם אותו בן אדם אבל בתקופות שונות בחייו
עצתי לפות"ש קח נשימה עמוקה ותחליט איפה אתה על הסקאלה הזו. משם הדרך לרכב המתאים תהיה קצרה והחוכמה אחר כך תהיה להתאים את אופי הטיולים בהתאם ליכולותיו ומגבלותיו כי זה גם תנאי הכרחי לאמינות לא מספיק מוצא יפני וגיל צעיר
2008 Suzuki Grand Vitara
2003 Suzuki Jimny
2009 Hyundai Tucson
האמת ששאלתי בכנות את רמי לגבי הכדאיות של החזקת הרכב שלי. אני מודע לזה שהעמדתי אותו בסיטואציה לא נוחה ואני לא יכול לצפות ממנו להיות אוביאקטיבי אבל בכל זאת...רמי טוען שהרכב סך הכל שמור ויפה ולהבנתי הוא בהחלט לא נכנס להגדרת הנבלה שותה דם במושגים של מנוסים בהרבה ממני.
לאור הסכומים שאנשים שיתפו פה אני מבין שאני עדיין לא במצב כל כך רע...