תגובה: מכונאות אופנועים בסיסית - היש המלצות על ערוץ יוטיוב איכותי?
תודה, אני מנוי על הערוץ מזה תקופה ואת המידע אכן שאבתי בעיקר מהסרטון המצורף, אחרי שראיתי איזה עשרה אחרים שנקטו בגישה הרבה פחות מדעית.
חשוב לציין שזה לא איזה ערוץ פרטי 'של הבחור הקנדי', אלא הוא פשוט הפנים הציבוריות של אתר אינטרנט די גדול בסגנון רבזילה. בנוסף לסרטונים טכניים כאלה, יש להם גם סקירות אופנועים ברמת הפקה שלא הייתה מביישת את טופ גיר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Derish
תודה חברים, בכל האתרים הנ"ל כבר ביקרתי ואת השרשרת אצטרך לכוון לפי אינסטיקנט. מאמין שכרגע יש לה איזה חצי ס"מ עודף, על הדרך לא יזיק לה ניקוי (הוזמנה מברשת יעודית) ושימון קל. המותחן שם אכן בדיוק כמו בסרטון, משחררים קצת את ברגי הגלגל ואז מסובבים בורג ניצב בקצה הזרוע משני צדי הגלגל.
אשוב עם שאלות ספציפיות ככל שאתקדם, במיוחד לקראת הטסט בסוף הקיץ.
לא צריך אינסטינקט, 2-3 ס"מ של חופש אנכי אחיד לאורך כל השרשרת. חוליות תפוסות וחלקים נוקשים מעידים על שרשרת גמורה. גלגלי שיניים חדים גם כן גמורים. טיפ נחמד שאני יכול לתת לך זה להשתמש בקליבר/סרגל כדי לבדוק כמה בורג הכוונון של המותחן בולט החוצה כך שאתה מכוון את שני המותחנים (הימני והשמאלי) באופן שווה
אה ו... אל תשכח לשחרר את הציר של הגלגל....
לגבי שימון אני משמן אחת לכמה מאות ק"מ בשמן מנוע/גיר, משומש או חדש, או סתם תרסיס לשרשראות... מה שיש לי ביד. אני באסכולה שלהבריק ולשמן את השרשרת כל שישי זה pointless
אתה מוזמן לשאול לגבי מה שאתה צריך עזרה איתו, יש לי קצת נסיון בתחזוקת אופנועים
Sent from my GM1913 using Tapatalk
רוב תודות, מקווה למצוא את הזמן בקרוב לטפל בשרשרת ולדווח. בינתיים לקחתי את האופנוע לסיבוב אתמול אחרי פגרה ארוכה, כדי לחלץ איברים ולראות/לשמוע/להריח מה המצב. תוואי הנסיעה כלל מהירויות בין 20-80 קמ"ש, הרבה עליות וירידות, תרגול בלימות חירום באזורים סטריליים וקצת תמרונים צפופים בשטח בנוי.
השרשרת מתפקדת לא רע סה"כ, כנראה לא יזיק למתוח טיפה כדי למנוע מכות בשילוב להילוכים מסויימים (שלישי-רביעי בעיקר). התערובת קצת עשירה מדי, אבל אני לא אכנס עכשיו לכיוון קרבורטור כשהאופנוע גם ככה עושה 1:28. בנוסף יש חריקה מהבלם האחורי בתנועה איטית - לא כמו ציפורניים על הלוח כשהגיע הזמן להחליף רפידות אלא כמו ציר של דלת שדורש גירוז. ראיתי כמה סרטונים עם הצעות לפתרון שאבחן אותן בקרוב, ועל הדרך אתרגל את פירוק הרפידות ליום בו תידרש החלפה.
במקביל, מצאתי סרטון מאד מוצלח על עקרון הפעולה של מנוע-גיר-קרבורטור-הצתה, עם מגיש קצת סטלן אבל הסבר פשוט ומקיף שלא משאיר הרבה מקום לשאלות:
https://www.youtube.com/watch?v=2m2EGXlwMIs
אין לי שום צורך או כוונה לפתוח מנוע כרגע, אבל בתור מכניקר זה מאד עוזר לשקט הנפשי שלי להבין בדיוק מה כל משיכת מנוף או לחיצת דוושה עושים, ובאיזה סדר.
מקפיץ לרגל תקלה חדשה.
החורף הגיע, ואיתו התקלה הטיפוסית של הצתה בעייתית במנוע קר. כל נסיון להתניע אחרי כמה שעות/ימים של מנוחה לוקח 15-20 שניות, במהלכן המנוע מסתובב כמעט עד פריקת המצבר, אבל מתקשה להתניע. אחרי כמה נסיונות הוא מצליח, הסל"ד מתייצב מהר, ומהנקודה הזאת מניע בנגיעה.
המצבר הישן היה על הגבול של 12.4-12.6 וכל נסיון התנעה כזה היה פורק אותו לגמרי, לכן החלפתי לאחד חדש ואיכותי יותר. הטעינה תקינה, עולה מעל 13 וולט ברגע שהמנוע כבר רץ, ובסה"כ אחרי ההנעה הכל עובד חלק. אבל הקטע הזה על הבוקר (לא משנה באיזה מזג אוויר) מעצבן לאללה.
סרטוני היוטיוב הרלוונטיים ממליצים על ניקוי קרבורטור, בדיקת הפלאג וכבל ההצתה. אבל הם מדברים על בעיות התנעה באופן כללי ולא על הסימפטום הספציפי שתיארתי לעיל. לכן, לפני שאני מפרק משהו, באתי להתייעץ אתכם בנסיון למקד קצת יותר את מקור הבעיה.
מה דעתכם?
תגובה: שאלות במכונאות אופנועים בסיסית
שכדאי לפתוח צ'וק.
ואולי הקומפרסיה כבר לא כמו כשהיה חדש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Derish
מקפיץ לרגל תקלה חדשה.
החורף הגיע, ואיתו התקלה הטיפוסית של הצתה בעייתית במנוע קר. כל נסיון להתניע אחרי כמה שעות/ימים של מנוחה לוקח 15-20 שניות, במהלכן המנוע מסתובב כמעט עד פריקת המצבר, אבל מתקשה להתניע. אחרי כמה נסיונות הוא מצליח, הסל"ד מתייצב מהר, ומהנקודה הזאת מניע בנגיעה.
המצבר הישן היה על הגבול של 12.4-12.6 וכל נסיון התנעה כזה היה פורק אותו לגמרי, לכן החלפתי לאחד חדש ואיכותי יותר. הטעינה תקינה, עולה מעל 13 וולט ברגע שהמנוע כבר רץ, ובסה"כ אחרי ההנעה הכל עובד חלק. אבל הקטע הזה על הבוקר (לא משנה באיזה מזג אוויר) מעצבן לאללה.
סרטוני היוטיוב הרלוונטיים ממליצים על ניקוי קרבורטור, בדיקת הפלאג וכבל ההצתה. אבל הם מדברים על בעיות התנעה באופן כללי ולא על הסימפטום הספציפי שתיארתי לעיל. לכן, לפני שאני מפרק משהו, באתי להתייעץ אתכם בנסיון למקד קצת יותר את מקור הבעיה.
מה דעתכם?
לבדוק מרווחי שסתומים
עוקב אחרי הדיון הזה ברקע......
היו פעם חוברות טיפול ואחזקה לכל כלי הרכב ובפרט לאופנועים, של בחור בריטי בשם היינס או דומה, שנדמה לי שכבר פרש מעולם זה.
קניתי פעם כזו לאופנוע שלי בחנות באיזור כיכר המושבות בת"א. (רח' החשמל כמדומני) נסה שם אוליי תימצא את מבוקשך.
האופנוע חדש מספיק כדי שלא יהיה לו צ'וק (לפחות לא ידני), אבל כנראה ישן מספיק כדי שמרווח השסתומים או הקומפרסיה יתרופפו קצת. אעשה קצת שיעורי בית על הראשון, את השני לא חושב שאוכל לבדוק בתנאים ביתיים.
אמרת קרבורטור, אמרת צ'וק.
גם צ'וק אוטומטי מתקלקל (ובאופנועים הוא יותר נדיר מאשר בקטנועים, אבל אני מאמין לך).
למה לא ספרי cold start/ספרי קרבורטור (וגם ראיתי מי ששם ספרי ניקוי בלמים).
אם אפשר, מכניסים דרך יניקת האוויר.
אם לא, מוציאים פלג, מתזים מעט ומחזירים את הפלג.
החומרים האלו ניצתים בקלות רבה ומיד מניעים
שאלות במכונאות אופנועים בסיסית
יש לקרבורטור הזה צ׳וק חשמלי ככול הנראה.
תחקור איך הוא מופעל ( פיקוד ידני או מחשב) ואם הוא מתפקד או תקול.
http://www.robogoalkatreszek.hu/en/d...s1a/carburetor
שסתומים לא מכוונים שומעים מצויין.
תודה, נשמע שיש לי תעסוקה לחופשת חג המולד. לשמחתי זה לא כלי הרכב העיקרי שלי (יש עוד שתי גרוטאות לגיבוי), כך שאפשר לגשת לעניין באופן יסודי. בינתיים למדתי לכוון את השרשרת והקלאץ', להחליף רפידות בלמים, ועכשיו נעשה היכרות עם הקרבורטור.
אם בעיית ההתנעה היא רק כשהמנוע קר אז זה לא
כיוון שסתומים.
התנעה קשה של מנוע קר זה תערובת עניה/בעיית צ'וק.
בטח כשמדובר בקרבורטור.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Derish
החורף הגיע, ואיתו התקלה הטיפוסית של הצתה בעייתית במנוע קר... סרטוני היוטיוב הרלוונטיים ממליצים על ניקוי קרבורטור, בדיקת הפלאג וכבל ההצתה.
עדכון: זה לא היה הקרבורטור.
https://lh3.googleusercontent.com/UG...-no?authuser=0
מסתבר שכבל ההצתה הלך לטייל והבידוד שלו נגע בסעפת הפליטה, מה שהספיק כדי להפחיד אותו ולגרום לו לגמגם.
לאחר תיקון החיווט, ניקוי המגע וקשירה מחדש של כל מה שהתרופף - האופנוע מניע כעת כ"כ מהר שהדלק אשכרה לא מצליח להגיע בזמן. הקרבורטור קצת מפגר אחרי ההצתה... שאלו יהיו הבעיות שלנו, מכת גז קטנה בזמן ההתנעה פותרת את זה.
הגישה לקרבורטור מאד לא נוחה, כך שבסה"כ אני שמח שהצלחתי להימנע מפירוק שלו, למרות שהייתי די סקרן לעשות את הניתוח הזה. ניצלתי את ההזדמנות לקנות פלאג חדש (7 יורו) ורפידות לבלם הקדמי (15 יורו), שבסוף לא הוחלפו כי לא ממש היה צורך. נמתין איתם לטיפול הבא. אגב, המחירים זה לא בגלל שאני מנסה לחסוך, אלא פשוט כי אין לאופנוע הזה חלקים איכותיים. כל המתכלים שלו גנריים ומשותפים עם עוד חמישים דגמים משבעה יצרנים, לטוב ולרע.
ה'רע' מתבטא בכך שהבלמים למשל שוב חורקים באופן רנדומלי, מאחורה וגם מקדימה. אחרי כמה מחזורי פירוק, שימון (הבוכנות) ושימוס, הבנתי שהבעיה נובעת מחיכוך הרפידות בדיסק, כלומר משהו שם יושב עקום. החלטתי להשלים עם זה ולא להמשיך עם הפיין-טיונינג, כי בסופו של יום זה אופנוע לנערים בני 16 ושליחי פיצה עם איכות בניה בהתאם, שבתכל'ס היה בנוי להיגרט תוך חמש שנים. זה שאצלי הוא בן 11 ועדיין נוסע ונעצר כשאני אומר לו זה כבר הישג, לכן להילחם במגבלות המערכת ולנסות לעשות ממנו דוקאטי נראה לי פשוט לא לעניין.
עד כאן להפעם, ניפגש בתקלה הבאה.