תגובה: מעין אמפי לכיוון הזויתן - אפשרי?
ההאנטר ברמת גימור דקאר היה טנדר יפה. אבל הארגז היה קצר מדי והדפנות שלו לא היו ישרות. לטובת העיצוב מעל הכל.
שכח ושזה קודם כל רכב לעבודה - הארגז הזה ייצר הרבה כאבי ראש לכל מיני בוני מרכבים ומתקינים למיניהם.
מכיוון שאני מסתכל על המסלולים דרך עיניהם של בעלי רכבי כביש-שטח חדישים יחסית שחוששים מנזקים, אני מחפש את המלכודות שמשאירות להם צלקות - ויש המון מזה חברים. אל תזלזלו. כולל נקודה אחת שנהייתה קצת מסוכנת.
מאחורי הגה של סופה מוגבהת או היילקס מוגבה, על צמיגי שטח, הכל סבבה. וגם ההוא בטריטון/האנטר של הליסינג לא סופר את החבטות. אבל SUV עם צמיגים לא מתאימים וגחון לא מוגבה יאכל שם חרא וחבטות בכמויות. ראו הוזהרתם. זה אמיתי. אפילו ג'ימנים חדשים שבאמת מגחכים ולא מתקשים גם עם נהג הכי דביל, כולם כופפו את אזני מוטות הרדיוס....
היי דרור ,
בשבוע הבא אני מעוניין לרדת בשיירה מנטור לכיוון גשר הטייה על השחור ולאחר מכן בכחול עד רמות.
לכל הרכבים הילוך כח. לא כולם מוגבהים או ממוגנים.
נהגים עם נסיון בינוני.
צפויה לי בעיה?
תודה, אומר
מנטור אתה יורד על הכחול דרך חניון הקשתות עד לשחור.
על השחור לאורך הסמך יש קטע צר בירידה שמצריך כיוון מדויק, ממש לפני הגשרון הסורי - אין בעיית עבירות אבל אם מישהו נשפך שם שמאלה, קני הסוף לא יעצרו אותו.... זו תהיה התהפכות ארוכה ומסובכת לתוך ערוץ הסמך. ראו הוזהרתם....
המשך השביל השחור בעליה תמיד היה טכני ומלא בולדרים אבל מצבו התדרדר כי לא טופל במשך שנים והחורפים עשו את שלהם - יכול להיות שתצטרך קצת לכוון כדי שלא יכסחו גחון. השביל הכחול עד רמות לא אמור להיות בעייתי.
בירידה לנחל כנף לעומת זאת... שמחה וששון, בכי ויבבה לגחון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
על השחור לאורך הסמך יש קטע צר בירידה שמצריך כיוון מדויק, ממש לפני הגשרון הסורי - אין בעיית עבירות אבל אם מישהו נשפך שם שמאלה, קני הסוף לא יעצרו אותו.... זו תהיה התהפכות ארוכה ומסובכת לתוך ערוץ הסמך. ראו הוזהרתם....
המשך השביל השחור בעליה תמיד היה טכני ומלא בולדרים אבל מצבו התדרדר כי לא טופל במשך שנים והחורפים עשו את שלהם - יכול להיות שתצטרך קצת לכוון כדי שלא יכסחו גחון. השביל הכחול עד רמות לא אמור להיות בעייתי.
תודה רבה
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
שאלה לגבי השביל השחור מקצרין עד לחניון היהודיה -
מה מצב המעבר של הזויתן ?
(אמנם רכב יחיד, אבל גיבור)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
בוצע טיול הכנה, תיאור מדוייק. תודה על הטיפים. אכן הירידה בשחור לגשר מרוצפת סלעים, נהיגה זהירה ב LOW והילוך נמוך, והרכב מבצע כמעט לבד.
העליה כנ"ל. חשובה הזרימה ללא עצירות. 20 אחוז הוצאת אויר מאד עוזרת לצמיגים להימרח ולא להיעצר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
עברו עשרה ג'יפים , חלקם סטנדרטים.
הקפדה על הוצאת אויר ל 80 אחוז, LOW וגז קבוע בעליה העביר את כולם בשלום.
מתי אתה מכין לנו טיולילה?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
מתי אתה מכין לנו טיולילה?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אני? קטונתי...
שבת האחרונה, קבוצה גדולה של 14 סוזוקים.
הג'וניור שלי בג'ימני ידני סטנדרטי חדש, לא מוגבה, צמיגי כביש בלי להוציא אויר, זחל את זה קוביה-קוביה בלי כיוונים, בלי לעצור, בלי לגרד כלום, אגב פיהוק. אבל הוא לא דוגמה לכלום. מטפס במעלות מגיל שבועיים ונוהג בסופה בשטח טכני מגיל 10-11 בערך. כשהוא יתחיל להיות סבלני ונחמד לבני אדם, הוא יוכל להיות אחלה מדריך נהיגת שטח.
עוד שני ג'ימנים חדשים מוגבהים - אחד אוטומטי על צמיגי AT, שני ידני, נהגים פחות מנוסים מהילד שלי. עלו בלי בעיה, קצת יותר באגרסיביות שלטעמי לא היתה נחוצה כי האוטו מטפל בזה בצורה מרשימה מאוד.
ג'ימנים דור קודם מוגבהים, לא נעולים, חלקם ישנים ללא TC, חלקם על צמיגי שטח - התאמצו קצת יותר, אבל עלו.
ג'ימנים דור קודם סטנדרטיים, לא נעולים, לא מוגבהים, על צמיגי כביש, חלקם ישנים ללא TC, נהגים לא מנוסים - התאמצו עוד יותר. לא פשוט, קצת גירודים, הרבה כיוונים, אבל עם קצת נחישות עלו.
גרנד ויטארה ארוך מוגבה וממוגן על צמיגי שטח ונהג טוב - עלה בלי בעיה מיוחדת או מאמץ מיוחד. זה רכב הרבה יותר טוב בשטח ממה שחושבים.
גרנד ויטארה קצר ממוגן לא מוגבה - לא עזרו כיוונים שלי, בניית מע"צ, וגם עתירה לבג"צ, לא הצליח. נמוך מדי ומתיישב על הגחון. הגבהה חוקית היתה מעבירה אותו בקלילות. הג'וניור משך אותו ברצועה.
בקיצור - מעבר סלעים לא קל, מעניין וכייפי.
דרור,
הגראד ויטרה - מאיזה דור / שנה?
נשלח מהנייד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
דרור,
הגראד ויטרה - מאיזה דור / שנה?
נשלח מהנייד
גראנד ויטארות מהשנים האחרונות של הדגם. מנוע 2.4, TC יעיל למדי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
שבת האחרונה, קבוצה גדולה של 14 סוזוקים.
הג'וניור שלי בג'ימני ידני סטנדרטי חדש, לא מוגבה, צמיגי כביש בלי להוציא אויר, זחל את זה קוביה-קוביה בלי כיוונים, בלי לעצור, בלי לגרד כלום, אגב פיהוק. אבל הוא לא דוגמה לכלום. מטפס במעלות מגיל שבועיים ונוהג בסופה בשטח טכני מגיל 10-11 בערך. כשהוא יתחיל להיות סבלני ונחמד לבני אדם, הוא יוכל להיות אחלה מדריך נהיגת שטח.
עוד שני ג'ימנים חדשים מוגבהים - אחד אוטומטי על צמיגי AT, שני ידני, נהגים פחות מנוסים מהילד שלי. עלו בלי בעיה, קצת יותר באגרסיביות שלטעמי לא היתה נחוצה כי האוטו מטפל בזה בצורה מרשימה מאוד.
ג'ימנים דור קודם מוגבהים, לא נעולים, חלקם ישנים ללא TC, חלקם על צמיגי שטח - התאמצו קצת יותר, אבל עלו.
ג'ימנים דור קודם סטנדרטיים, לא נעולים, לא מוגבהים, על צמיגי כביש, חלקם ישנים ללא TC, נהגים לא מנוסים - התאמצו עוד יותר. לא פשוט, קצת גירודים, הרבה כיוונים, אבל עם קצת נחישות עלו.
גרנד ויטארה ארוך מוגבה וממוגן על צמיגי שטח ונהג טוב - עלה בלי בעיה מיוחדת או מאמץ מיוחד. זה רכב הרבה יותר טוב בשטח ממה שחושבים.
גרנד ויטארה קצר ממוגן לא מוגבה - לא עזרו כיוונים שלי, בניית מע"צ, וגם עתירה לבג"צ, לא הצליח. נמוך מדי ומתיישב על הגחון. הגבהה חוקית היתה מעבירה אותו בקלילות. הג'וניור משך אותו ברצועה.
בקיצור - מעבר סלעים לא קל, מעניין וכייפי.
אין ספק שמה שחשוב הוא המטרה לשמה הטלטלנו בנתיב הנ"ל.
גשר ההטייה הסורי עם ההסטוריה שלו.
החיבור לאלי כהן, תקיפות חיל האויר על העבודות ולבסוף כיבוש הרמה במלחמת ששת הימים.