יואב, אם הוחלפו מוטות רדיוס בגלל בוקסות גמורות(מה שלא הייתי עושה אצלי ברכב כי אתה לא יודע מאיפה הם באו וכמה עבדו לפני, וכבר ראיתי כאלה מוטות נשברים) במוטות אחרים תבדוק טוב מה שנמרוד רשם והמסקנה שהגעת אליה לבד בהודעה הראשונה.
Printable View
יואב, אם הוחלפו מוטות רדיוס בגלל בוקסות גמורות(מה שלא הייתי עושה אצלי ברכב כי אתה לא יודע מאיפה הם באו וכמה עבדו לפני, וכבר ראיתי כאלה מוטות נשברים) במוטות אחרים תבדוק טוב מה שנמרוד רשם והמסקנה שהגעת אליה לבד בהודעה הראשונה.
הוחלפו מוטות הרדיוס- הבעיה לא נפתרה🤷♂
א. מושך רק בבלימה? גם בהאטה?
ב. משהו עקום, אבל אם זה מורגש רק בבלימה והאטה ולא בהאצה או בשיוט - משהו עקום רק בבלימה. לכן המסקנה שלי היא שמשהו חופשי. מקדימה, מאחורה, לא יודע מה.
ג. אם זה רק בבלימה ולא בהאטה גש למכון רישוי עם דינמומטר מתאים לרכב הנעה כפולה שיש לך, ותבקש לבדוק כושר בלימה לארבעת הגלגלים. אולי הבעיה בכלל בבלמים. ולא, במוסך לא יכולים לדעת בלי לבדוק ואני מנחש שאין להם דינמומטר בלמים לארבעה גלגלים.
ד. מכון פרונט לא מספיק למדידות מורכבות. גש לניר צפר שימדוד לך את המתלים והשלדה מכל הכיוונים.
ה. או שתתרגל למצב - ממילא זה לנדקרוזר והעניין לא ישפיע על מחיר המכירה.
אסף
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
סתם מעלה עוד רעיון.
ציינת נזילה בצד שמאל ורכב שמושך שמאלה.
ייתכן שהצלחת קיבלה קצת גריז/שמן?
אם כן זו בהחלט יכולה להיות סיבה.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
רק שזה אמור להית הפוך.
אז שללת משהו אחד.
עכשיו נישאר הדבר השני שנגעת בו, ההגבהה.
אם המשיכה שמאלה לא היתה לפני הגבהה אני רק מניח שאולי שם קבור הכלב, משהו לא מורכב נכון, משהו שנגעו בו, פירקו והרכיבו במהלך הרכבת הקיט הגבהה, לא יודע מה, אבל לדעתי זה הכיוון.
* אני יודע שבקיט של אולד מן לרכב הזה(אולי לעוד רכבים) יש בנוסף לקפיצים ספייסרים יעודיים להתקנה לרכב עם/בלי טמבון, עם/בלי כננת, בתור התחלה אולי שים את הרכב על מפלס ישר ומדוד אותו מכל הכיוונים שאפשר.
לעניות דעתי, מאחר ומדובר רק בתופעה בזמן בלימה אז החשודים המידיים הם אלו שהכי מתאמצים ומשפיעים על המשיכה לצד מסויים בשעת הבלימה והם חופשים בזרועות הסרן( כולל פנהארד אם יש) וקליפר תפוס.
הייתי מתחיל מהקליפרים מפני שהבדיקה הראשונית מאוד קלה לביצוע לבד.
מאוד יתכן שבזמן ההגבהה פירקו קליפרים והחזירו ללא גריז סיליקון למובילים או שסתם באופן מקרי הגיל עשה את שלו.
סע חצי שעה עם האוטו ובדוק בעזרת מד חום ליזר את הטמפרטורה בי גלגל ימין ושמאל באותה נקודה.
אם הגאנטים מאפשרים אז על הדיסק עצמו.
אם אין לך אז שפוך מעט מים ( אבל מעט!) ותראה אם אחד הצדדים רותח .
זה יתן לך אינדיקציה אם אתה בכיוון הנכון.
אם לא אז תחזור למתקין ותדרוש שיסדר את התקלה.
אי אפשר לקבל עבודה כזו ואסור לנסוע באופן כזה.
זה מאוד מסוכן וכל מילה נוספת מיותרת.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
לסגור את הסיפור:
קליפרים קדמיים פורקו ואכן נזקקו לשיפוץ
קליפר אחורי אחד גם היה לא תקין וטופל- הדבר ניכר היה גם ברפידות שהיו שחוקות באופן לא אחיד והוחלפו למקוריות חדשות
ההגבהה הוסרה, נבדקו הקפיצים והבולמים לוודא שאינם פגומים ( תקינים) והורכבה מחדש.
הכל הודק היטב למקומו
כיוון פרונט להגדרות יצרן
והרכב נוסע ובולם ישר.
* יש עדיין משיכה קלה שאני מרגיש לפעמים במהירות גבוהה וכשאני "מחפש" אותה, אבל אחרים שנסעו על הרכב ( בעלי מקצוע וחברים) כבר מיחסים את זה לרגישות יתר שלי..:)