תגובה: תוסף לשמן מנוע בנזין
קצת נתוני מסגרת שיעזרו לתחם את הדיון- מדובר ברכב טיולים בלבד, עד כה בשנה וחצי- 5000 ק''מ, המנוע עם 301k ק''מ. משתדל להחליף כל חצי שנה על מנת לא למשוך עם שמן ומסנן לאורך זמן, אבל אני מאמין שבנסועה שכזו אין באמת תהליך בליה קריטי של השמן.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
guyo
קצת נתוני מסגרת שיעזרו לתחם את הדיון- מדובר ברכב טיולים בלבד, עד כה בשנה וחצי- 5000 ק''מ, המנוע עם 301k ק''מ. משתדל להחליף כל חצי שנה על מנת לא למשוך עם שמן ומסנן לאורך זמן, אבל אני מאמין שבנסועה שכזו אין באמת תהליך בליה קריטי של השמן.
מפנק אתה, אם הייתי מנוע זקן הייתי רוצה שרק אתה תטפל בי :rolleyes:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
מפנק אתה, אם הייתי מנוע זקן הייתי רוצה שרק אתה תטפל בי :rolleyes:
בוא נשמה ;)
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
guyo
3vze
כאן כל הנוזלים מ-AUTODATA
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Gershon
3vze
תודה רבה!
ממש לגזור ולשמור
רק שגם שם יחסית חלק מהנוזלים מיושנים...
איפה שרשום בבלמים DOT3 שים DOT4, איפה שרשום דקסטרון 2 שים 3
תחליף שמן טוב - 10w40 - חצי סינטטי או סינטטי אחת לשנה, תחליף תמיד פילטר מקורי של טויוטה יחד עם השמן, ואל תחשוב על זה יותר מדי.
המנוע מתבלה, אין מה לעשות. אבל בקילומטרז' השנתי הזה, בהנחה שהמנוע עדיין לא בלוי - לא זה מה שיגמור אותו.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
למי שעדיין מתלבט, ואכפת לו מהמנוע של רכב השטח שלו, אני ממליץ לחפש את התגובות המפורטות של חבר הפורום הנעדר ״קיד״.
עוד חבר אתר שהבליח ונעלם, Mushu
[CODE]
צירפתי כאן גרף שממחיש את השתנות הצמיגות כתלות בטמפרטורה וכן את ההבדלים בין ארבע צמיגויות שונות, שמן 20W50, 15W40, 10W30 ו 5W30.
ניתן לראות שההבדלים בצמיגות בטמפ' החמות שולית יחסית. ב 100 מעלות צלזיוס, שזו בדרך כלל טמפרטורת השמן הממוצעת במנוע, יש הפרש של מספר יחידות צמיגות בודדות בין דרגה 30 (10 יחידות סנטיסטוקס) לשמן 50 (19 יחידות סנטיסטוקס).
ההבדלים הולכים וגדלים ככל שהטמפ' יורדת:
ב 25 מעלות, שנגיד שזו טמפרטורת בוקר ממוצעת בחודשי הקיץ, יש כבר פער של 300 יחידות סנטיסטוקס בין שמן 5W30 ל 20W50. המשמעות של זה היא ששמן 20W50 הרבה יותר צמיגי משמן 5W30, זורם לאט יותר ומייצר יותר בלאי במנוע בהתנעה קרה.
ב 10 מעלות (שנגיד שזה טמפ' בוקר בחורף) ההבדל כבר מתקרב ל 1,000 (!!!) יחידות סנטיסטוקס, מה שמגדיל את הבלאי במנוע קר אפילו יותר.
כאשר יורדים מתחת לאפס ההבדלים כבר הופכים להיות עשרות אלפי יחידות סנטיסטוקס, ומי שמעניין אותו יכול לראות סרטונים ביוטיוב איך מתנהגים שמנים סינטטיים לעומת חצי סינטטיים ומינרליים ב 30- ו 40- מעלות.
שורה תחתונה:
מעבר לשימוש בשמן סינטטי מלא יעשה רק טוב בכל מנוע ובכל גיל.
מעבר לצמיגות 10 או 5 יעשה רק טוב בכל מנוע ובכל גיל.
יש להקפיד על הצמיגות החמה אותה דורש יצרן הרכב. רכב עם מנוע עייף או כזה שעובד בתנאים קשים יכול לעלות דרגה או שתיים בצמיגות החמה, זה לא יעשה נזק ואף בעל פוטנציאל להפחית את הבלאי, צריכת השמן, צריכת הדלק ולשפר את הביצועים (גם אם לא ברמה מורגשת).
יש לבחור שמן בתקן הנדרש ע"י היצרן, בין אם זה API, ACEA או תקן יצרן ספציפי.
תוספת ZDDP בשמן המנוע מיותר ואסור ברכבים עם ממיר קטליטי, למען השקט הנפשי במנועים ישנים זה אפשרי.
[/CODE]
http://www.jeepolog.com/forums/archi.../t-105595.html
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Gershon
3vze
סליחה על ההפרעה לנושא השרשור, אך תוכל לשים טבלה כזו גם עבור ג'ימני עם מנוע vvt?
מציע אולי, אם למישהו יש גישה למידע, כח ואפשרות לשים פוסט נעוץ עם המידע. יש בפורום אפשרות טכנית לכך?
בדיון הזה אין אמת מוחלטת ואפילו בין המומחים ישנן דעות חלוקות.
יש הסברים גם לנזקים שמעבר לשמן סינטטי עלול לגרום במנוע ישן.
באופן אישי אני החלטתי להישאר עם מינרלי או חצי סינטטי מחברה טובה ועם תוסף מובנה דמתיימר לשפר שחיקה בעת ההתנעה.
מקפיד להחליף פעם בדנה (5009 קמ) את השמן ושם פילטר שמן ואוויר מקורי ומקווה לטוב.
המנוע אצלי לא נחשב כרגיש ואני רחוק מאוד ממה שמקובל במנועים אלו לסיום חייהם.
כאמור זה לא מדע מדוייק.
תבחר את הנוסחה שמתאימה לך ותתפלל שיהיה בסדר
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
בדיון הזה אין אמת מוחלטת ואפילו בין המומחים ישנן דעות חלוקות.
יש הסברים גם לנזקים שמעבר לשמן סינטטי עלול לגרום במנוע ישן.
עד עכשיו מצאתי רק תחושות של אנשים בלי שום גיבוי מוחשי.
טכנית לפי המפרט והצמיגות אין שום בעיה כל עוד מקפידים על הסף העליון הנדרש.
מלמטה אתה רק מרוויח.
אני מפנה אותך שוב לתגובות של קיד ו-Mushu, אין שם שום חילוקי דיעות והם מומחים.
לעומת זאת, יש נסיון מעשי הפוך של סינטטי ברכבים ישנים, כולל הבחור ששם סינטטי מלא בטרקטור בן 40.
https://youtu.be/Pa4RwsiZUmI