-
תגובה: התייעצות -מעונין לקנות 4x4 למדריך טיולים (7 מקומות) יד שניה, 70-100 אלף שקל?
טויוטה 75. תוכל למצוא רכב במצב סביר בסכום המדובר
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
תגובה: התייעצות -מעונין לקנות 4x4 למדריך טיולים (7 מקומות) יד שניה, 70-100 אלף שקל?
עם דלתות לנהג ולנוסע בלבד?
רכב תיירים... ראה לי בעייתי משהו בשירות.
-
אני נוסע בדודג' דורנגו ב 5 השנים האחרונות. 2 מושבים אחוריים שמתאימים למבוגרים בנוחות. מנוע 5.7 זללן ועל כן מוסב לגז. יש לו אפילו low.
מדי פעם בעיות חשמל לא קריטיות.
בסהכ הוא לא גבוה ואי אפשר לאתגר אותו בשטח יותר מדי. לפי התיאורים שלך, אתה גם לא מתכנן.
דורנגו הוא לא רכב נפוץ, אבל המליצו כאן על רכבים אמריקאים ואני מצטרף להמלצה.
אם אני מבין נכון, הדרישה העיקרית היא 4x4.
תבדוק פורד אקספלורר. הנוסעים שלך יודו לך שלא בחרת בטויוטה 75 שמתאים מאוד לשטח וסיוט בכביש.
לביא
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
-
+1 לפורד אספלורר. בעד 100K אתה מוצא 2013 אפילו 2014 ויש מבחר ביד 2.
רכב שטח על הפנים. ובנזין שתיין. אבל אני חושב שזה הכי מרווח מפואר ומפנק בתקציב שלך בלי ללכת לכיוונים של "מפלצת מוצצת" (ע"ע זה מושג פה בפורום).
http://www.jeepolog.com/forums/content.php/2285
ברירת המחדל של מדריכי טיולים ורכבים מדבריים, לפחות לפי המדגם שאני מכיר, זה לנדקרוזר. אבל קרוזר ב100K יהיה ישן משמעותית, משהו כמו 2008.
-
לגבי דיזלים ישנים (ע"ע טויוטה 75, דיפנדר וכל רכב שמוגדר כמזהם), שים לב שלא תוכל להיכנס איתם למרכזי הערים ללא מסנן חלקיקים שיוציא למנוע את החשק לחיות. בעייתי להסעת תיירים.
פעם היו קרייזלר וויאג׳ר כפולי הנעה. אין להם יכולות שטח כלשהן, אבל כתוב להם ברישיון 4x4 וזה כל מה שאתה צריך.
ומשזה נאמר, לדעתי הפורד הוא הכיוון שמתאים לך.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
-
סוואנה 4*4, אפשר לנסוע גם בשטח ולדגם אותו היטב לכביש/שטח.
חוץ מזה, יוקון, סברבאן וכו'...
-
[QUOTE
לרכב אשכול צריך רשיון מונית?[/QUOTE]
כן.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Saar
סוואנה 4*4, אפשר לנסוע גם בשטח ולדגם אותו היטב לכביש/שטח.
חוץ מזה, יוקון, סברבאן וכו'...
ראה תגובתי למעלה, דורש רישיון לאוטובוס.
-
חשבת על רקסטון? יחסית נסבל המצב שם בכיסאות 6-7, יש יכולת שטח לייט, דיזל וכקוריאני המחיר לא בשמיים.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
-
מנסיוני ההולך ומצטבר עם רקסטונים מכל השנים, הדור הקודם סובל מתיבת העברה חלשה. יותר מדי שברים וכשלים לאחרונה בכלים שונים. סטנדרטיים.
-
הבעיות עם הרקסטונים זה עד 2012
אחר כך חזרו ל-part time והבעיות נפתרו
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Yaki5500
הבעיה הזו קיימת במודלים עם מנוע דיזל מ 2007 עד 2011 ליתר דיוק, ובכל דגמי הבנזין.
רקסטון עם tod לא מומלץ, למרות שיש אנשים שמבסוטים מהם.
בכל מקרה לא מדובר ב"מחלה", אלא תקלה שנובעת מבלאי (ושימוש לא נכון, לענ"ד). מתקנים ושוכחים. רוב הסיכויים שהתקלה לא תחזור ברבע מליון הק"מ הקרובים.
לעניין פות"ש, אני לא רואה איך מסיעים ילדים מעל גיל 14 במושבים 6-7 של הרקסטון מבלי שהם יתלוננו שצפוף להם, במיוחד זווית הברכיים. חוץ מזה שברקסטון שמסיע 7 אנשים אין מקום למטען בכלל, אולי פאוץ׳.
-
הפעם כצרכן.
לא הייתי רוצה לשבת במושבים האחוריים של היפניות/קוראניות שהוזכרו כאן.
מצפה לקבל מושב נוח, מרווח וגם מיזוג/חימום לכסאות האחוריים.
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
-
אקספלורר אכן חדיש יחסית, מכובד ומפנק, גירסת הלימיטד המאובזרת תעלה 100-110 לשנתון 2012, אבל שם יש גלגלי 20", דווקא הדגמים הפחות מאובזרים לטעמי יותר יתאימו לך, יותר זולים משמעותית , וגם עם יתרון של צמיגים במידה יותר נורמלית לשטח.
יש לו יכולת שטח מסויימת עם בקרת אחיזה יעילה וחוגת סלטק טריין, אמנם ללא הילוך כח אך עם מצבי שטח, לשטח קל סבבה לגמרי.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
-
היות ויש לי ״קצת״ ניסיון עם אקספלורר (כבר 3 ברצף, זה מה שהאשה מקבלת מהעבודה...).
מצטער להגיד שהוא ממש לא רכב שטח, כמו כן השורה השלישית קשה לכניסה ויציאה וממש לא מתאימה למבוגרים.
למיטב ידעתי, יש לא מעט מדריכי טיולי (שטח) שמסיעים לקוחות ב 75 (או דיפנדרים).
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
אבל הם מדריכי טיולי שטח. ולא מסיעי תיירים.
אם הייתי יקה פוץ בן חמישים, והייתי צריך להגרר בין תל אביב-ירושלים-מצדה-רמת הגולן במשך שבוע בדיפנדר או 75, הייתי דואג א- לקבל את הכסף שלי בחזרה, ב- שאף אחד מחבריי לא יגיע לביקור אצל מדריך התיירים הזה.
מה נסגר אתכם. מדובר ברכב שאמור להסיע תיירים בתשלום. יעני בנוחות. ה4*4 הוא רק בשביל הפרוצדורה, והפות"ש הוסיף שאם כבר 4*4 אז יהיה נחמד שידע לנסוע בשבילי קק"ל. (כמו כל טרנספורטר אגב). תפסיקו לזרוק עליו גרוטאות בנות 20.
עכשיו. אולי לגמרי לא הבנתי את כוונתו של פותח השרשור, ואם זה המקרה, אז סליחה ומחילה.
-
סאברבן מהשנים שמעל 2000 שוקל פחות מ 3.5 טון, ומסיע 8 אנשים בנוחות. מנוע ה 5.3 ליטר נהדר ואמין. אממה, צורך הרבה דלק. התקציב שלך מאפשר רכב בן עשר בערך.
שווה לבדוק גם טאהו/יוקון.
אם אתה לא מתכוון לרדת לשטח בכלל, בדוק שברולט טראוורס.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Yaki5500
מאלה שאני נתקלתי, שני 2016 גזרו ציר יציאה קדמי מכלום ושום דבר.
השבר חלק ונקי, כאילו שוסף בחרב של אומה תורמן בטרנינג הצהוב מ"קיל-ביל"....
בשבת האחרונה, 2010 אחד עם Full-Time, נתפס ב-Low ולא עזר בית דין. ריסטארט, קללות, מכות ובעיטות - הבחור נאלץ לזחול את כל הדרך מרמת הגולן הביתה למרכז ב-Low על 30 קמ"ש.... תענוג של דבר. אולי עם הפקקים שהיו בדרך, זה לא היה לו כל כך נורא, מי יודע.
כבר אין לי שמץ של בדל אמון ברכבים האלה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מאלה שאני נתקלתי, שני 2016 גזרו ציר יציאה קדמי מכלום ושום דבר.
השבר חלק ונקי, כאילו שוסף בחרב של אומה תורמן בטרנינג הצהוב מ"קיל-ביל"....
בשבת האחרונה, 2010 אחד עם Full-Time, נתפס ב-Low ולא עזר בית דין. ריסטארט, קללות, מכות ובעיטות - הבחור נאלץ לזחול את כל הדרך מרמת הגולן הביתה למרכז ב-Low על 30 קמ"ש.... תענוג של דבר. אולי עם הפקקים שהיו בדרך, זה לא היה לו כל כך נורא, מי יודע.
כבר אין לי שמץ של בדל אמון ברכבים האלה.
גם בסופות שגזרו ציר יציאה או סליפ יוק בטרנספר אין לך אמון? כי אני בטוח שראית יותר כאלה מאשר רקסטונים גזורי טרנספר... בלנדקרוזר שהתפוצץ לו טרנספר או סרן קדמי גם לא?
לרכב ישן, עם מאות אלפי ק"מ, יש בלאי ויש תקלות.
אם הרכב לא מתוחזק ברמה נאותה או שסתם מתקמצנים עליו, חוטפים.
אגב, אם תיתקל שוב בטרנספר שמסרב לצאת מlow, במקום לבעוט ולקלל (הייתי אומר שזה לא יעזור. אבל כבר גילית את זה) - תרים טלפון. יש פתרון די פשוט.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בוזי
ראה תגובתי למעלה, דורש רישיון לאוטובוס.
אתה בטוח לגבי הסוואנה?
ה 4X4 שלהם הוא רישיון עד 4 טון למיטב ידיעתי. אולי במעבר לרכב מדברי הוא מקבל עוד משקל...
(הסוואנה שלי היא 2X4 , רישיון ב)