יש פה וויכוחים אין סופיים על צמיגים, ויצרנים, אתה עצמך נוסע על MT.....וכל חכמי האתר מסבירים לי שה AT שאני נוסע לא מספיק טובים לשטח ( וזה אחרי שהחלטתי ממקסיס לBF)....
אז אתה רוצה לשכנע אותי לנסוע על חתך 60????
Printable View
יש פה וויכוחים אין סופיים על צמיגים, ויצרנים, אתה עצמך נוסע על MT.....וכל חכמי האתר מסבירים לי שה AT שאני נוסע לא מספיק טובים לשטח ( וזה אחרי שהחלטתי ממקסיס לBF)....
אז אתה רוצה לשכנע אותי לנסוע על חתך 60????
פשוט. הדיסקברי 4 3 וריינג'רובר ספורט אחיהם יכול לקבל בלי בעיה צמיגי 32+ על חישוק 18. גם mud. עם שינויים קלים יכול גם ליהנות מ33. ועם שינויים קצת יותר כבדים (השחזה פה, חיתוך שם, ספייסר) חי טוב גם עם 35, אבל זה כבר לא זה.
https://r.tapatalk.com/shareLink/top...ink_source=app
2008 Land Rover LR3 on 35"s - Refurbish/Rebuild Thread
כך שזו מגבלה רק בראש, לא בחיים.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אף אחד לא דיבר על רשיון....
אסף.
אני רק דייקתי בפרטים ממה שאני ראיתי, אנחנו מטיילים שנים ביחד. חלילה... לא משכנע אף אחד...
ראיתי כבר פעם או פעמיים את החתך הזה נמרח על סלעים שחשבתי שהוא כבר הולך להיצבט(וזאת אחת הסיבות למה לא להוריד אוויר בכלל, ויש כאלה שמוסיפים כולל אשר וזה הוכיח את עצמו כיעיל נגד קריעות דופן ופנצ'רים) לא חושב שזה חתך מתאים לשטח, למרות שיש עוד חברים שנוסעים על a/t אבל בחתך 70 ועושים כמעט הכל.
ציינתי כבר כמה פעמים שאם אני חושב בכיוון הדיסקו 2 נשאר בכל מקרה, ה 4 אם יהיה הוא ישמש לטיולי שבילים/משפחות, וגם אני כנראה יסע עם 2 ספרים... 😂
מכיוון שאין לי כוח לסיבוכים, אני נשאר תמיד על צמיג חוקי. הרכב משמש לטיולים שהם בהגדרה טיולי משפחה, ללא אתגרי עבירות קשים.
נוסע על צמיגי at בחתך 65, גם בגינות סלעים, או עליה/ירידה משוננת שנקרות פה ושם על הדרך (למשל, מעלה יאיר בירידה).
מוריד אוויר ל22 קדימה 25 אחורה.
מעולם לא צבטתי צמיג.
אם יהיה לי דיסקו 3-4-4.5-5, הוא ישרת לאותן מטרות, ולכן הצמיגים פחות מטרידים אותי.
אני באמת ובתמים חושב על החלפת הטנדר ב 2021 ואחד המועמדים הוא דיסקברי או בגרסת הבנזין שלו RRS.
אבל בכל מקום אליו אני פונה, כולל באתרים ובפורומים מעבר לים, מספרים על הוצאות אחזקה לא סבירות. לדיזל יותר לבנזין פחות. אבל עדיין.
ולדעתי זה הנושא העיקרי ברכב הזה - יודעים מה? עבורי זה הנושא העיקרי. בין להוציא בשנה 6000 עד 10000 שח על טיפולים ותיקונים, לבין להוציא 20000 בשנה - זה הבדל של 1000 שקל בחודש - וגם אם מוציאים אותם בטיפול מונע כלומר בזמן ולא בהפתעה - בשביל חלקנו זה הפרש גדול בכסף אמיתי.
אז צריך מישהו, בעלים של כזה, שירים את הכפפה - לא צריך אקסלים. צריך צילום של החשבוניות. את הסיכומים אני אדע לעשות לבד. אבל בלי זה, והרושם שנוצר לי מהדיבורים של בעלים של רכבים כאלה - זה נראה כואב כלכלית.
אסף.
2 חברים עם דיסקו 4, שניהם מאד אוהבים את מה שהרכב נותן.
אחד מכר כי נמאס לו להחליף ככ הרבה צמיגים בשנה על טיולים רגועים. שום דבר אקסטרים.
נחלים בדרום.
אחד מסוגל להוציא וזה מה שאכן קורה, כמעט כל טיול משותף הוא גומר צמיג, ורני מדבר על מסלולים שפויים למשפחות.
כשאתה צריך להזהר במקום כמו נחל נקרות בחלק הפתוח (!) או נחל רסיסים, זו בעיה.
בטיול שבועות האחרון שינינו שוב את המסלול בגלל קרע בצמיג כזה ביום הראשון, על המסלול האדום משבטה לכיוון רסיסים.
זה תוואי שיביא רוב הדרך לפרייבט.
אז הוא הולך להחליף לדוראטראק, בתקווה שזה יסייע.
מה שמדהים בכל השירשורים האלו, איך זה שיש כמה שאלות בסיסיות, שאם נשאל אותן , נקבל תשובה מאוד נחרצת, אבל שהן עולות בנסיבות אחרות, פתאום "הפיזיקה" מתגמשת.
למשל-
חתך של צמיג..... הוצאת אוויר בשטח....מהלך מתלים סרן חי לעומת מתלים נפרדים.....
פתאום, אנשים שנוסעים על סרן חי וצמיגים MT , מסבירים לי שהרכב עם צמיג בחתך 60, שיש לו סוליית AT של כוסיות, ומתלים נפרדים, עדיף על LC עם סרן חי וצמיגים במבחר אין סופי.
תצאו לטייל, תעזבו את המקלדת.
ואני, באמת שקלתי 4, וירדתי מהנושא, קודם כל בגלל הצמיגים.
ואחכ גם בגלל העלויות.
אסף, אני יכול להעיד בשם חבר שגולש כאן לפעמים(מקווה שיכנס להעיד), דיסקו 4 מנוע 3 ליטר דיזל שנתון 2009, נקנה אקזמפלר באמת שמור(הייתי נוכח בזמן הבדיקה שלו, והלכנו לבדוק כמה נבלות לפני זה), יד ראשונה, כמעט ולא נסע בשטח, 180k קמ בזמן הרכישה, היום הוא הבעלים שלו שנה+ לדעתי, חמסה חמסה שום בצל בשבילו, בינתיים מטיפול לטיפול והחליף מצבר ששבק, לא מחשיב את המיגונים ותוספת גלגל ספייר.
נדב,
אנחנו הרי מבינים שזה לא ימשך לנצח. השאלה כמה עולים חלפים סטנדרטים של יום יום (פלגים, פילטרים , ברקסים), וכמה עולה פרוייקט גדול (מנוע, גיר, ציריות מתלה) וזה עוד לפני הפחד הגדול, מחשב.
ולא פחות חשוב, לראות איך הרכבים האלו מזדקנים, כי אם המחשב, חשמל, סנסורים שלהם יתחילו להשתגע.....
אני מאמין שעכשיו עם הגודייר הוא יראה שינוי, כמובן שזה תלוי באופן הנהיגה...
הרבה חברים שעברו לגודייר מדווחים שכמות הקריעות ירדה, זה לא פותר לגמרי ואין תחליף למידה ראויה שנועדה לשטח, גם הגודייר סובל, אבל סובל ומחזיק מעמד קצת יותר.
אני יגיד לך, טיפול סביב ה 1000 שח, ברקסים כנ"ל(ויש בפחות תלוי במותג). פלגים אין זה דיזל.
בוקסות משולשים שמים של סופר פרו, העלויות ידועות.
מחשב? נו מה אתה רציני? למה אצלך בטרופר הלך מחשב? למה שיצטרך להחליף? לא שמעתי על דבר כזה, אלא אם ניגרם לו נזק חיצוני.
אתה כבר רואה איך הם מזדקנים, הדיסקו 3 בן 15, הדיסקו 4 בן 10+.
יש לי עוד חבר וותיק עם דיסקו 3 כבר הרבה שנים, הוא יצא לו להחליף מנוע(2.7) בגלל פאשלה של מוסך ולא משהו אחר, עשו שם טיימינג והבעלים הקודם חסך קצת, אני אמרתי יהזהרתי אותו שילך לעשות מה שבטוח, הכל חדש ומקורי, לא הקשיב לי... עלה לו מנוע 30k שח לפני כמה שנים.
תיעדנו כאן בפורום אני ואלעד על חבר משותף שגם החליף מנוע אבל בטויוטה 2009, עלה לו אותו דבר.
כמה עולה מנוע לטרופר כולל הכלללל? אם עושים כמו שצריך אתה תגיע ל 13-15k שח, כמה שווה טרופר היום וכמה שווה טויוטה או דיסקברי?
לדברי המכונאי שלי (מטפל אך ורק בלנדרוברים, ונוסע על דיסקו 4), התחזוקה שלהם יקרה משמעותית מהדיסקו 2. לאו דווקא יותר תקלות, אבל העלויות גבוהות.
מצד שני הוא נוסע על צמיגי שטח ראויים. אז תגידו שהמידה לא חוקית, או הוכנסה בקומבינה, אבל בינינו, גם בדיסקו 2 מי שבאמת עושה עבירות הוא עם מידות לא מקוריות.
הסיבה היחידה לפיצוץ צמיג בסמ"ש האדום שיוצא משיבטה היא כנראה עליה על רסיס או חתיכת ברזל כל שהיא שזרוקה בשטח