מה שעוד אפשר,
זה לקחת מפתח רינג במידה אחת מתחת, לדפוק עם פטיש על האום, זה נכנס בסוף.
ואז לקחת צינור רבע צול באורך מטר ויש מקסימום מומנט,
המפתח לא יצליח לברוח
כמובן שכדאי להציף הכל בשמן חודר (רק אחרי שדופקים את המפתח לאום)
Printable View
מה שעוד אפשר,
זה לקחת מפתח רינג במידה אחת מתחת, לדפוק עם פטיש על האום, זה נכנס בסוף.
ואז לקחת צינור רבע צול באורך מטר ויש מקסימום מומנט,
המפתח לא יצליח לברוח
כמובן שכדאי להציף הכל בשמן חודר (רק אחרי שדופקים את המפתח לאום)
אני אתן קצת מארוע חליצה של שני ברגי M6 מנירוסטה מתוך חבק אלומיניום, שנגזרו לי כתוצאה מחוסר תשומת לב עם מברגת האימפקט ;)
תמונה ראשונה- גדמי הברגים - רואים את הקצה החיצוני של הבורג:
קובץ מצורף 135580
לאחר מכן, קידוח חורים במרכז הבורג ע"י מקדחת עמוד:
קובץ מצורף 135581
חליצה ע"י חולץ ברגים עם הברגה הפוכה, עד שהקדח נטחן:
קובץ מצורף 135582
קובץ מצורף 135583
אחרי שהעבודה עם החולץ הפכה קשה מדי, רותכו אומי נירוסטה (M8) עם אלקטרודת 316. צבע מהפנט :cool:
קובץ מצורף 135584
קובץ מצורף 135585
ולבסוף, הברגה החוצה עם מברגת פוטר (לא אימפקט- כדי לא לשבור). מברגת פוטר מפעילה כוח אחיד בסיבוב , בשונה גם מהברגה ידנית עם רצ'ט.
קובץ מצורף 135586
אני די מופתע מכל הרעיונות שעלו כאן. שלא לדבר על האדיוט עם הג׳ק שזה big no.
מדובר על מכסה שדי פשוט להסיר את כולו.
גם הרעיון של הריתוך אם אין סכנת התלקחות כביל ( ולא לשכוח לנתק מינוס במצבר לפני).
אני הייתי מבצע הסרה של המכסה ונוהג באופן הבא-
מורידים אותו, קודחים את הפקק מהצד הפנימי של המכסה במקדחת עמוד במרכזו ומגדילים כמעט לקוטר המקורי בלי לסכן את ההברגה ובלי לדחוף שבבים לדפרנציאל.
כיוון המקדח הוא כיוון פתיחת הבורג כאשר קודחים מבפנים.
אחרי שהוא קדוח כבר אין לחצים כלפי ההברגה במכסה ואם המקדח לא פתח אותו במהלך הקידוח אז הוא כבר ישתחרר מכאן באמצעים קלים כמו מברג מתאים או איזמל קוני מרובע או מברז קוני לחליצה. ממש בלי מאמץ ובלי לוותר על עבודה נקיה.
יש לי ניסיון מעולה עם שיטת הג'ק - במקרה שלי עגלה + ידית כוח (חבל להרוס ראצט). לא הכי ברור לי מה יקפוץ עלי אם אני בקצה של ידית ההרמה של הג'ק שזה במרחק של כמטר וחצי מהבורג אבל בכיף שיהיה.
יש פה לפחות חבר אחד שפתחנו לו ככה בורג אחרי ששום דבר אחר לא עזר, נתקע לבקשת מרפי בשישי כשפתח מוסך מדרכה להסיר את המוט המיצב האחורי שלו.
לי אישית יש קצת סלידה מלהבה פתוחה על מכלולים של רכב שטח ישן שלרוב מזיע פה ושם.