תגובה: רכב לא מניעה בהנעה קרה בבוקר, טרופר דיזל 3.0
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
חנן צודק בגדול, קודם לנסות את מה שהציע. יש מצב שזה יעזור, ויש מצב גם שבגלל נסיונות התנעה רבים חיממת את העסק.
לגבי מצתי חימום, אתה יכול גם לנתק אותם לגמרי, אין להם השפעה על התנעה, יניע גם בלי ומקסימום יעשן טיפה בדקות הראשונות, המנוע יניע רק עם סטרטר חזק ומהיר שמסובב את המנוע(ובתורו מסובב את המשאבות) כדי שיעלה לחץ למזרקים שהם הידראולים, אם החיישן מסילה לא מגיע ללחץ הרצוי המזרקים ישארו על disabled וגם אלוהים לא יניע את המנוע.
- - - Updated - - -
אגב לתת הרבה סטרטרים ו/או ארוכים מאוד(יותר מ 3/4 שניות) התברר כמסוכן מאוד בדיעבד(אם הסטרטר נישמע חלש אז בכלל), אצל חבר הסטרטר התחמם והתחיל לעלות באש את הצמה הראשית שעוברת ממש מעליו(גם נזילות שמן בסביבה שם לא עושות טוב לכל העסק הזה), ניגמר בהחלפת צמה קומפלט וקצר ענק וכו' וכו'.
לידיעתכם.
תודה נדב,
אגב הבוקר הרכב הניע לאחר שני ניסיונות אחרי שעמד מאתמול בבוקר.
שאלה לגבי זמן ההנעה בטרופר, רשמת שניסיונת הנעה ארוכים 3/4 שניות לא בריאים לרכב, אני מנסה להבין מה טווח הזמן התקין על פי הוראות היצרן, לא מצאתי איזכור לזה בספר רכב וראיתי פה בפורום דעות שונות, אני מבין שמדובר בזמן קצת יותר ארוך מרכבים אחרים כיוון שיש את הקשר בין לחץ השמן למשאבת סולר
האם מישהו יודע להגיד מה הטווח התקין?
תודה
אודי
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
עקרונית:
פותח סוויצ', ממתין שאור צהוב עם ציור סליל כבה. מתניע (1-2 שניות)
יש הנהוגים לתת התנעה קצרה להמתין 1-2 שניות ואז התנעה ממושכת יותר עד להנעת הרכב.
בחורף / מנוע מאד קר - עשוי להיות קצת יותר קשה, יש כפתור חימום ("נרות") אבל נכתב כאן בעבר שאולי לא כדאי להשתמש עם רכב ישן כמו שלנו.
נשלח מהנייד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Udim
תודה נדב,
אגב הבוקר הרכב הניע לאחר שני ניסיונות אחרי שעמד מאתמול בבוקר.
שאלה לגבי זמן ההנעה בטרופר, רשמת שניסיונת הנעה ארוכים 3/4 שניות לא בריאים לרכב, אני מנסה להבין מה טווח הזמן התקין על פי הוראות היצרן, לא מצאתי איזכור לזה בספר רכב וראיתי פה בפורום דעות שונות, אני מבין שמדובר בזמן קצת יותר ארוך מרכבים אחרים כיוון שיש את הקשר בין לחץ השמן למשאבת סולר
האם מישהו יודע להגיד מה הטווח התקין?
תודה
אודי
לא תמצא בספא שום דבר לגבי זה, פשוט מאוד-הכל נלמד בדיעבד אחרי שלמדו להכיר את המנוע הזה ואיך הוא עובד, בהתחלה היו הרבה בימני שאלה וחיפשו תקלות שבכלל לא קיימות, כי "ככה זה".
הביבה האמיתית עמו שרשמתי, עד שעולה הלחץ שמן מאגן שמן המנוע ונבנה במסילת המזרקים.
רשמתי לא יותר מ 3/4 שניות. אף אחד לא יעמוד לידך עם סטופר, אתה פשוט תתרגל לרעש סיבובי המנוע תוך כדי הסטרטר ו"תשמע" כמה סיבובים הוא עושה.
עוד נתון שכדאי להיסתכל עליו זה נורת לחץ שמן האדומה ושעון לחץ שמן בטרופרים שאין בהם tod, ברגע שהנורה כבתה והשעון מתחיל לעלות לכיוון ה 6 תוך כדי הסטרטר, תדע שתכף הוא יניע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
לא תמצא בספא שום דבר לגבי זה, פשוט מאוד-הכל נלמד בדיעבד אחרי שלמדו להכיר את המנוע הזה ואיך הוא עובד, בהתחלה היו הרבה בימני שאלה וחיפשו תקלות שבכלל לא קיימות, כי "ככה זה".
הביבה האמיתית עמו שרשמתי, עד שעולה הלחץ שמן מאגן שמן המנוע ונבנה במסילת המזרקים.
רשמתי לא יותר מ 3/4 שניות. אף אחד לא יעמוד לידך עם סטופר, אתה פשוט תתרגל לרעש סיבובי המנוע תוך כדי הסטרטר ו"תשמע" כמה סיבובים הוא עושה.
עוד נתון שכדאי להיסתכל עליו זה נורת לחץ שמן האדומה ושעון לחץ שמן בטרופרים שאין בהם tod, ברגע שהנורה כבתה והשעון מתחיל לעלות לכיוון ה 6 תוך כדי הסטרטר, תדע שתכף הוא יניע.
תודה רבה על הפירוט המחכים, אתחיל לשים לב לפרטים שציינת
אודי
רכב לא מניעה בהנעה קרה בבוקר, טרופר דיזל 3.0
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
OFF-RoaD
זה לא פילוסופיה, זו הנדסה ומדע ויש כאן עובדות שלא ניתן תערער עליהן.
ועובדתית - הנדסית או מדעית, אתה טועה. כל מה שמצתי החימום עושים הוא לחמם את תא הבעירה והאויר שבתוכו, כדי שיוצת יחד עם הסולר בעת פעולת הדחיסה ותו לא.
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kis
תפקיד מצאתי החימום ברכבי דיזל זה לעזור להצית את תערובת אויר דלק כשהמנוע קר
אתם אומרים אותו הדבר.
האיש ניסע לסייע.
נרות החימום עובדים גם אחרי שהמנוע הניע(כמו שחנן הרחיב), ולא רק ברגע ההנעה (כן, הנורה בלוח שעונים כבתה, החימום ממשיך).
רק שבמנוע הספיציפי הזה הם לא רלוונטיים.
יש לחץ שמן? המזרקים קיבלו פקודת מחשב שיש מספיק לחץ וניפתחו, מגיע סולר, המנוע יניע.
יעשן קצת לבן בשניות הראשונות, לא קריטי.
יותר מיזה, להחליף נרות במנוע הזה זה סיוט, רוב הפעמים אם תנסה לפתוח אותם הם ישברו בתוך הראש ואז תשכח מהם בכלל.
לא צריך לספר לך מה זה חתיכה שבורה בתוך הראש, עבודה למבינים או לחרט, יש שיסכימו לנסות ככה, אחרים יגידו לך תפרק את הראש תביא לבית המלאכה.
רכב לא מניעה בהנעה קרה בבוקר, טרופר דיזל 3.0
יש הבדל בין להסביר לאיש שניסה לסייע שזה לא המצב במנוע הזה לבין הזלזול בתגובות, מה גם שחלקן היו זהות למה שהוא כתב.
דורון, אני לא לא יודע אם התכוונת לתגובות שלי, ואני לא מאלה שיגיד "זה הוא התחיל", אם נישמעתי מזלזל אז מחילה מכבודו.
נ.ב
צרם לי כנראה המשפט "ידע כללי"...
למען "הדורות הבאים":
אחרי שני בקרים שהמצברים לא נתנו חשמל בניסיונות התנעה ולבסוף הרכב הותנע עם כבלים.
והיום התחדשתי בשני מצברים חדשים
תודה על העדכון.
מתוך סקרנות - תוכל לשתף - אילו מצברים ומהיר העלות היום?
נשלח מהנייד
קניתי 72 אמפר של בוש עם אחריות לשנתיים ב 800 שקל לאחד, יתכן ויש יותר בזול...לא היה לי זמן להתעסק עם זה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
תודה על העדכון.
מתוך סקרנות - תוכל לשתף - אילו מצברים ומהיר העלות היום?
נשלח מהנייד
לפני כשבועיים הוזמנו שניים
מ-מקס.
בוש 95A חודשי אחריות 24 מחיר 830 משלוח 50
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
תודה.
אצלי כבר מזמן לאחר האחריות וזה בדרך כלל בסימן טוב להחלפה צפויה..
נשלח מהנייד