סתם דוגמא... אני אישית חושב שמי ששם 60~ על היילקס 95 הוא ליצן. זכותי? או שאפילו לצחוק על זה לא בסדר?
Printable View
יש הבדל משמעותי בין דורון או חנן - ששמו יד על ההיילקס כשהיה עוד די חדש, ובמצב רוח של 'יד אחרונה' גם שומרים עליו וגם לא חוסכים אחזקה - לבין כמעט כל היילקס מאותם שנתונים שנמכר במחירים האלו - שבוודאות מורכב בעיקר מחלקים תחליפיים תוצרת סין שהורכבו בעיקר על ידי מכונאים חובבים גם אם 'נחשבים' בקבוצות אלו ואחרות.
כינהיילקס באמת שמור באמת יפה באמת טוב - עולה כנראה הרבה יותר. יש מקרים בודדים של אחד כזה יד ראשונה או שנייה שעבד במשק וטופל היטב ונמכר כי הבעלים שלו מת, או זקן מדי והיורשים לא יודעים או לא רוצים לדעת כמה זה שווה. אבל זה נדיר כמו נאד של פייה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אלה שיושבים על האוצר שלהם שנים. הייתם שמים את הסכומים המדוברים על רכב שכזה היום? למה? בגלל האמינות, הסרנים החיים? מילא כבסיס לאיזה מפלץ עבירות אבל עובדה שלא עשיתם משלכם כזה...
אני רק יכול לחשוב על לקנות כזה כי הוא אוטוטו אספנות, והוא רכב קלאסי. רכב טיולים קלאסי.
אסף.
לא בסדר.
כי לצחוק על מי שפותח שרשור בתהייה ושאלה לקהילה לגבי רכישת רכב שטח אמיתי ישן זה ללעוג למהות של האתר הזה.
לא יודע מתי הסתכלת במראה לאחרונה, אבל עברו לא מעט שנים, והיילקס ישן הגיע לפרקו והוא במיקום לא רע בקבוצת הקשישים הראויים כפרויקט, יחד עם סיקסים, צ׳רוקים סופות ודיפנדרים ויסלח לי מי ששכחתי את מחמל נפשו הראוי בעיניי עצמו- הכל לוקח כשזה תחביב לנפש.
והתשובה שלי לגבי כמה עולה היילקס ישן במצב טוב+ היא כדי לתת לו פרופורציה מה הוא עתיד לקבל בשביל הסכום שציין שרוצים על רכב אחר, כי אחרת זה נאד של פייה..
אני לא מתייחס לרכב כאוצר, ובגלל זה הוא לא בכספת אלא עבר עד כה מעל 680k קמ שחלק ניכר מהם בטיולים.
בשביל זה הוא קיים.
וכרכב טיולים הוא מצוין בשבילי.
לא צריך ולא רוצה מפלצת עבירות.
היילקס נעול כפול על 31, וסט מתלים איכותי זה רכב טיולים מצוין.
ואם הייתי רוצה כזה כפרויקט ארוך טווח, אז כן, הייתי משלם.
אין לי מושג מה המחירון, שנים לא פתחתי מחירון.
מידי פעם אני שומע בכמה סגרו מכירה של רכב מדוגם (לא מפלצת עבירות, ״סתם״ היילקס מסודר ושמור באמת).
K...
אגב, אני לא צוחק על פותח השרשור, הוא כתב 35 אלף שזה עוד סביר. אני פרוש כתבתי "אני אישית חושב שמי ששם 60~ על היילקס 95 הוא ליצן. זכותי? "
אבל בסדר דורון. זה too close to home בשבילך.
תסלחו לי אבל לא הבנתי מה זה קריסטליזציה בהקשר הזה- בתור אחד שכבר 10 שנים על היילקס.
זה שרימפס קריסטל לפתיונות דייג.
או קריסטל של סוחר סמים שלא מרוויח ככ אז נוסע בהיילקס.
בגדול כן. היום יש לכם אוצר, אני באמת חושב ככה - זה לא היה בצחוק. השאלה היא - היום בדיעבד עם מצב השוק וההיצע - הייתם רוכשים אחד? באיזה סכום? ב70 כמו שנכתב שזה בערך הסכום לאחד במצב טוב +?
נעזוב כרגע את המחיר, ועוד שנייה תבין למה.
אני אוהב לטייל ברכב בודד. עם המשפחה או עם אחת הבנות. בפעם האחרונה שנסעתי עם בתי כמה ימים בדרום יצא שירדנו את הזיק, ניסינו לעלות בשביל הכיף וירדנו ברוורס לאחר שלא הצלחנו. לעתים רחוקות יותר, כפי שמתועד בכתבות הטיולים, אני עושה עם חברים טיול מעלות. זיק, מחמל, חווה, מצלעות וכו'. אני משתדל להכניס לכל טיול פלפל או שניים של אתגרי עבירות. לפעמים יוצא לי לנסוע לבד ממש, כמו למשל בשבוע שעבר במשלט 21. מה שמאפשר לי לעשות את זה בבטחון הם סט קפיצים מוגבה של OLD MAN, שתי נעילות, שני מצברים, יחס העברה של 4.7 בטרנספר, כננת עם מתאם מלפנים ומאחור, גלגלים 31 בלחץ נמוך (והכול עובר מכון רישוי באותה הצלחה כמו האיי10 בן ה3 שלי) .
עד היום, 15 שנה עם הרכב, לא הזדמנה לי אפילו תקלה אחת בשטח (נעזוב גל הינע שעיקמתי על פינה של סלע, וגם הוא איפשר לי לצאת מהשטח) , ולכן הבטחון שיש לי בו לא מזכיר בשום צורה את הבטחון (או החוסר בו) שהיה לי עם כל רכבי השטח הקודמים שלי, או כאלו שהיו ברשותי, ביניהם חדשים לחלוטין. זה לא אומר שאין סיכוי שתקרה תקלה כזו, אנחנו אנשים בוגרים ומבינים את המציאות, אבל הסיכוי הוא נמוך, יחסית.
את זה הוא עושה בנוחות שמספקת אותי ואת משפחתי. הוא לא משמש ליומיום אלא לטיולים בלבד, ולכן כולנו אוהבים אותו על החוסר בחלונות חשמל, נעילה מרכזית, כריות אוויר וכאלה. המזגן טוב, וזה חשוב לי מאוד.
לצרכים האלה, בכלל בלי קשר למחיר, אני חושב שאין אפילו רכב אחד בעולם מלבדו שיכול לתת את התמורה שהוא נותן, אז אם הצרכים שלך זהים, ואתה מוכן לשלם את הסכומים, אין לך אופציה אחרת, לדעתי.
עם זאת, יש מציאות רחוב של קניית רכב משומש. האם ניתן לקנות דגם כזה בידיעה שהוא ברמה של רכב כשלי? למעט מקרים חריגים של רכב יד ראשונה שהיה כל החיים אצל בעלים שטיפל בו במוסך של הרשת, עם קבלות על חלפים מקוריים, זה יהיה מאתגר.
את הצ׳רוקי קניתי באזור הסכום הזה, ועם ההשקעה הראשונית כבר הגעתי ל- 80. זה היה לפני 4 שנים ואני שמח עם הבחירה, הג׳יפ עושה לי טוב על הנשמה. טנדרים פחות מדברים אלי (מבלי לזלזל בהם כלל, עניין של העדפה אישית), אבל ההיילקסים הישנים דומים לו בהיותם אחרוני הדינוזאורים בשושלת וביכולות.
בקצרה, בשם עצמי בלבד, ובהקבלה המתאימה, התשובה היא כן.
אחלה אבל לא שאלתי על הצירוקי. אישית הרבה יותר קל ומובן לי לשים (שלא לאמר לשרוף) הרבה כסף על הצירוקי מאשר על ההילקס. מרגיש לי שמקבלים תמורה גדולה יותר. זאת לא שאלה האם הדינוזאורים ראויים שיבזבזו עליהם כל כך הרבה כסף, השאלה הייתה האם הדינוזאור הזה הוא אחד שכזה בהתחשבות בהיצע שיש והסכומים המבוקשים.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
אני לגמרי רואה את קווי הדמיון, וכנראה שאם הייתי בעניין של טנדרים, אז היילקס מהדור ההוא זה בדיוק הדינוזאור שהייתי מחפש, ותמורת רכב שמור ובנוי נכון גם הייתי מוכן לשלם סכום כזה.
עד כמה שהבנתי דווקה היילקס ״מפלצות״ מהשנתונים עד 97 נמכרים במחירים ללא רחוקים מהסכום שנקב בו פותח השירשור.
קניית טנדר זה רעיון טוב מאוד במידה ואתה נדרש לנפח איחסון גדול ויכולת העמסה ומוכן לוותר לשם כך על נוחות ועבירות.
טנדר טויוטה עם שני סרנים חיים וקפיצי עלים הוא רכב עבודה ספרטני בהגדרה, מקפץ כמו עז, עם מנוע חלשלוש, קשה בטירוף, תנוחת ישיבה לא נוחה, שובר גבות מדופלם בקיצור רכב עם הנדסת אנוש גרועה בכל פרמטר שקשור להנדסת אנוש.
טנדרים ברוב העולם המערבי כבר מזמן אינם רכבי עבודה בלבד, אלא רכבי לייפסטייל לכל דבר.
מה שכתבת מעניין כי הוא מייצג תפיסה שהיתה, אכן, מקובלת - כשאותו טנדר טויוטה שני סרנים היה חדש. מאז - השוק השתנה, הטנדרים השתנו, ובעיקר.. אין יותר רכבי שטח משפחתיים בשוק - פשוט אין. פרט לטנדרים.
וזה מחזיר אותנו לטויוטה שני סרנים של פעם - ככה זה רכבי שטח ישנים. הם עם סרנים, וקפיצי עלים. הם לא נוחים במקור כי עשו אותם כדי להיות יעילים בשטח. זה בדיוק מה שהופך אותם לרכבי שטח קלאסיים ומבוקשים. ובזכות זה יש להם שוק אפטרמרקט מטורף- ואפשר להחליף להם מתלים כדי שיהיו נוחים לנסיעה ולהפוך אותם לרכב טיולים משפחתי. הנדסת האנוש הדפוקה שלו מתחרה רק בזו של לנדרובר - וגם הוא קלאסיקה מבוקשת.
אסף.
צריך לעשות מבחן. מקורי מול מקורי למי הנדסת אנוש גרועה יותר
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
ברגע שלטנדר יש קפיצי עלים וארגז מטען ארוך מאחור נגזר גורלו להיות לא נוח ועם זווית נטישה בעייתית בהשוואה לרכב מסעות המצויד ב 4 קפיצי סליל או כריות אוויר ולא יעזרו מהותית הסרת הפגוש האחורי או שיפור המתלה.
מנגד נפח העמסה גדול ונוחות העמסה כן מהווים יתרון מהותי ומשמעותי למשפחה עם 5 נפשות וכלבלב שמטיילים מספר ימים במדבר שעבורם יש כאלו המוכנים לוותר על הנדסת אנוש טובה.
לכן, השאלה העיקרית היא מהם השימושים הנדרשים.
בנוגע ל LR, שום טנדר לא יתחרה בהנדסת האנוש הפנטסטית של הכרכרה :)