תגובה: מפגש עם רשות הטבע והגנים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
אפשר גם לומר ששורש הבעיה הוא חוסר תרבות של הציבור הרחב.
שורש הבעיה הוא עומס האיומים ומיעוט כח האדם או התקציבים.
שורש הבעיה הוא הזיהום והפגיעה הקשה במעיינות הירקון שנים עברו, הזיהומים שמוזרמים... המינים הפולשים.. נוכחות האדם (לאו דווקא מטיילים, אלא מסיבות.. נוכחות פלילית... ועוד שלוקחת גם בעיקר חלק בשעות החשיכה... על זה נפתח לדעתי השרשור)
שורש הבעיה בהבנה שלנו שהטבע הוא לא שלנו, הוא עומד בזכות עצמו. הקיום שלנו תלוי אף תלוי בו ובאיזון שמתקיים בו.
שורש הבעיה היא ההבנה שחלק משמירה על הטבע ... אין לה המשמעות שאתה תהנה ממנו עכשיו, חלק מהחשיבות של השמירה היא למען הדורות הבאים.
אבל כל אחד ונק' מבטו.. והבעיות שמפריעות לו, הכל לגיטימי.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
אורי, תוכל להסביר את השיקולים בהגדרת שמורות נחל שילה ודום שומרון כשמורות סגורות?
באמת שואל כדי להבין את השיקולים, לא מתוך גישה קנטרנית.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
אני כבר לא עובד שם.. ולצערי הם הוכרזו אחרי שעזבתי.
עפ מה אתה קורא להן שמורות סגורות?
אני יודע שאלו שמורות חשובות מאוד במסדרון האקולוגי של מינים רבים ובסכנת הכחדה.
השמורות החדשות הללו מכילות מגוון עצום ונדיר של צומח וחי שמנסים להכריז עליו במשך יותר מ20שנה (שימו לב להבדל עם גן לאומי ירקון) ... ורק לאחרונה אושרו.
בינתיים הצבאים סובלים מציד, אשפה, מסיבות טבע, אימוני התשה של מוטוקרוסים.. אימוני צהל, שריפות ועוד השפעות קשות של האדם על המין הנדיר הזה והטבע העשיר שם בכלל.
כדי להבין כמה השטח הזה ערכי אפשר לצפות במצלמות שמתעדות שם דורסי על כמו חיוואי ועקב עיטי שמקננים באופן קבוע... לאחר שצופים במעין עונה שלמה כזו של ה"אח הגדול" אפשר באמת לראות בעיניים את האיומים.
מחמיסת הפרחונים... שריפות... צייד ברקע של יונקים כמו צבאים ודורבנים... שריפות...
מוטוקרוסים וכלי רכב 4גלגלים שקורעים את השטח הטבעי בסמיכות לקינון (שהוא הרחק מכל שביל סביר... ללא קשר למסומן או לא)
כשרואים את כמות הזוחלים שהאבא צריך לדאוג לצאצא... נחשים... שפני סלע... חרדונים... קמטן..... במאסות רק אז מבינים כמה חשוב לשמור על כל המגוון הביולוגי ועל בית גידול בשלמותו ולא על מין ספציפי...
בקישור יש היילייטס מעונות קודמות...
...ושוב, כל זה במרכז הארץ.
https://youtu.be/aQ3PM6uw87Y
הכל... פרט לקינון הנשרים כמובן /:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
אני כבר לא עובד שם.. ולצערי הם הוכרזו אחרי שעזבתי.
עפ מה אתה קורא להן שמורות סגורות?
אני יודע שאלו שמורות חשובות מאוד במסדרון האקולוגי של מינים רבים ובסכנת הכחדה.
השמורות החדשות הללו מכילות מגוון עצום ונדיר של צומח וחי שמנסים להכריז עליו במשך יותר מ20שנה (שימו לב להבדל עם גן לאומי ירקון) ... ורק לאחרונה אושרו.
בינתיים הצבאים סובלים מציד, אשפה, מסיבות טבע, אימוני התשה של מוטוקרוסים.. אימוני צהל, שריפות ועוד השפעות קשות של האדם על המין הנדיר הזה והטבע העשיר שם בכלל.
כדי להבין כמה השטח הזה ערכי אפשר לצפות במצלמות שמתעדות שם דורסי על כמו חיוואי ועקב עיטי שמקננים באופן קבוע... לאחר שצופים במעין עונה שלמה כזו של ה"אח הגדול" אפשר באמת לראות בעיניים את האיומים.
מחמיסת הפרחונים... שריפות... צייד ברקע של יונקים כמו צבאים ודורבנים... שריפות...
מוטוקרוסים וכלי רכב 4גלגלים שקורעים את השטח הטבעי בסמיכות לקינון (שהוא הרחק מכל שביל סביר... ללא קשר למסומן או לא)
כשרואים את כמות הזוחלים שהאבא צריך לדאוג לצאצא... נחשים... שפני סלע... חרדונים... קמטן..... במאסות רק אז מבינים כמה חשוב לשמור על כל המגוון הביולוגי ועל בית גידול בשלמותו ולא על מין ספציפי...
בקישור יש היילייטס מעונות קודמות...
...ושוב, כל זה במרכז הארץ.
https://youtu.be/aQ3PM6uw87Y
ואם מגבילים לשבילים ספציפיים זה לא מתקיים?
אין לי מושג, אתה צריך לשאול את אקולוג רשות הטבע והגנים.
ושוב אשאל,
מאיפה ההבנה שהשמורות סגורות?
הודעה לציבור? שלט? מה?
שלט
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
שמורה סגורה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
אין לי מושג, אתה צריך לשאול את אקולוג רשות הטבע והגנים.
ושוב אשאל,
מאיפה ההבנה שהשמורות סגורות?
הודעה לציבור? שלט? מה?
מחסומים ושלטים שכתוב שם שמורה סגורה ושאסור להיכנס ברכב או ברגל בשום שעה משעות היום.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...49970a6fe7.jpg
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
מאחר והיא זה עתה הוכרזה אני יכול להבין מדוע צירים מסויימים נחסמו.
לאחר 20 שנה הוכרז על שטח שמור.
אם הייתי מטייל באיזור ... ואני לצערי לא.
הייתי טורח לשלוח מייל לצורך הבהרה... ואם בכל זאת יאמר שסגור אולי גם תקבל תגובה רישמית מדוע הוחלט לסגור.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
ואם מגבילים לשבילים ספציפיים זה לא מתקיים?
זה לא עובד על בבון מצוי או על ערס-נאנדרתיליס
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kobiav9
זה לא עובד על בבון מצוי או על ערס-נאנדרתיליס
Sent from my iPhone using Tapatalk
זה לא טיעון קביל במדינה דמוקרטית בה הרשויות משרתות את האזרח, למניעת גישה מאזרח נורמטיבי.
דורון זה לא שאתה לא צודק אבל הוא לא הכתובת. הבוסים שלו הם הכתובת. זה כמו לכעוס על הקצינים האלה שהשבדים דפקו להם שמיכה. רק שאנחנו צריכים לאכול את השבדים, את הפינגווינים שצמודים לי לווריד כמו איזה ארנוג שיטים מצוי ואז כשאנחנו בורחים לשטח איפה שבאמת טוב לנו אנחנו מגלים שגם פה מחכה לנו לקרדה. תומר אמר את זה מדויק. המדינה הולכת פייפן.
Sent from my SM-A720F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
cjf
דורון זה לא שאתה לא צודק אבל הוא לא הכתובת. הבוסים שלו הם הכתובת.
Sent from my SM-A720F using Tapatalk
אז שלפחות כאן לא לדקלם את המנטרה הזו.
חבר של אורי, מכירים הרבה שנים.
מת עליו אבל לא עושה הנחה לדקלום הזה.
זה לא אני אמרתי/כתבתי.
בחייאת תקרא מה כתבתי. סיימתי ב...דעתך לגיטימית.