תגובה: טנדר כרכב יום-יום וטיולים?
מיגון לא צריך לדעתי. אם תתחיל לעשות מסלולים קשים - מיגון קדמי מגן על דברים די עדינים שיש מעל מגן הפח המקורי (צינורות הגה) אבל זה באמת רק למי שמגזים (נוסע לבד בלי מכוון במקומות שבדרך כלל נחשבים 'עבירות'.... קורה...) ולא לטיולים רגילים.
כל סיפור הארגז - בעקרון לא צריך כלום חוץ מרשת קשירה מסיבית. אם כיסוי - בשלב הראשון יכול להיות הכי פשוט - יריעת ברזנט - ואם תחליט להרכיב קשת אחורית נוסף לקדמית המקורית ועליהם למתוח סגירת ברזנט - זה יעלה בטח אלפייה כולל הכל ואולי קצת יותר.
אם לא הייתי יורש את ה'סוכה' לא בטוח שהייתי מתאמץ לבנות כזו.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
יואב,
לגבי האמבטיית פלסטיק, ראיתי יותר מארגז אחד שמתחת לאמבטיה נוצרה אמבטיית חלודה עד רקבון הארגז.
הפלסטיק עובד, ויחד עם לחות ואבק שוחקים את הצביעה וציפוי המגן המקורי ומתחילה חלודה.
יש אנשים של טנדרים, ויש אנשים של suv, לא בא לי להכנס לדיון.
אבל, אם אתם אנשים של suv, למה שלא תקנו ל"ק עם שנתיים שלוש על הכביש?
גם נכנס בתקציב, גם לא תספגו ירידת ערך מטורפת, וזהו גם רכב חדש לכל דבר שלא אמור לראות מוסך בשנים הקרובות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
יש אנשים של טנדרים, ויש אנשים של suv, לא בא לי להכנס לדיון.
אבל, אם אתם אנשים של suv, למה שלא תקנו ל"ק עם שנתיים שלוש על הכביש?
גם נכנס בתקציב, גם לא תספגו ירידת ערך מטורפת, וזהו גם רכב חדש לכל דבר שלא אמור לראות מוסך בשנים הקרובות.
אולי נגלה שאנחנו אנשים של טנדר? לא ניסינו..:)
כמו שאמרתי בפתיח, הרעיון של רכב חדש באחריות קוסם לנו מאוד.
הסבירות הנמוכה יותר לביקורי מוסך יקרים ( בטח בתקופת האחריות), הידיעה של מה באמת עבר על הרכב, הסיכוי הנמוך יותר להשבתה למספר ימים של רכב שהוא גם היום-יומי, וכו- אלו דברים שבאורח החיים הנכחי שלנו שווים לנו הרבה.
הל"ק שמלוה אותנו 5 שנים העניק חום ואהבה למשפחה, דוגם לשטח באהבה לאורך השנים ( נוסע בנוחות על סט אולד מן, גגון, מיכל מים, תאורה חיצונית, שולחן דלת, מדפים אחוריים וכו וכו וכו) אבל רכב בגילו גובה את שלו בצד ההתעסקות השוטפת וזה פחות מתאים לנו כרגע לרכב שצריך בעיקר להיות כאן ליום יום לעבודה, להסיע לחוגים , לסידורים וללכת למוסך פעם בשנה לטיפול וזהו. זו גם הסיבה שאנחנו לא בוחרים להחזיק אותו כרכב טיולים בלבד ( יש לנו אפשרות לרכב עבודה לשנינו).
אנחנו די השתכנענו שטנדר זה הפתרון- מנסים ללמוד מבעלי נסיון את כלל המשמעויות
יואב, אל תישכח עלויות ביטוחים וכו', זה כבר רכב מסחרי... לא יודע כמה הבדל מל"ק אבל כדאי לבדוק.
אני הייתי פעם מזמן "איש של טנדרים", היה לי באפלו, מגנום, ווינר, באיזה שלב גם היילקס ויגו של קרוב משפחה(חקלאי) שעבדתי איתו.
אם לא ניסית עד היום, זה משהו אחר ממה שאתה מכיר, לדעתי מכל הבחינות שחלקם הוזכרו כאן, ממליץ לך קודם לחפש כאן חברים שיתנו לך לעשות סיבוב ולהרגיש מה זה טנדר, הן מקורי, והן מוגבה ומשופר.
קח בחשבון נוחות לילדים מאחור, שארגז פתוח זה לאכול אבק וכל הציוד חשוף, ז"א אתה לא יכול להשאיר אותו בחניה לבד עם ציוד בארגז, ושאתה בטיול עם חבר'ה אוסף את הזבל של כולם 😂
זה בגדול ממה שאני זוכר...
ממליץ בחום לקחת נבארה לנסיעת מבחן..
הוא יותר לsuv מכל טנדר אחר. בקבינה... מרווח הפנים, גם לנוסעים, גם מערכות בטיחוץ אקטיבית וגם בנוחות הנסיעה.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
מיגון לא צריך לדעתי. אם תתחיל לעשות מסלולים קשים - מיגון קדמי מגן על דברים די עדינים שיש מעל מגן הפח המקורי (צינורות הגה) אבל זה באמת רק למי שמגזים (נוסע לבד בלי מכוון במקומות שבדרך כלל נחשבים 'עבירות'.... קורה...) ולא לטיולים רגילים.
כל סיפור הארגז - בעקרון לא צריך כלום חוץ מרשת קשירה מסיבית. אם כיסוי - בשלב הראשון יכול להיות הכי פשוט - יריעת ברזנט - ואם תחליט להרכיב קשת אחורית נוסף לקדמית המקורית ועליהם למתוח סגירת ברזנט - זה יעלה בטח אלפייה כולל הכל ואולי קצת יותר.
אם לא הייתי יורש את ה'סוכה' לא בטוח שהייתי מתאמץ לבנות כזו.
אסף.
חולק על דברי המהנדס...
שאגב יציין שעשה כיפוף מגעיל ובלתי ניתן לשיחזור בסף הדלתות... ועוד בעיר.
אם מדברים על שמירת ערך... אז לגחון נקי יש משמעות.
אם מדברים על הטריטון... ללא הגבהה... המיגון מחייב...וגם עם הגבהה לא הייתי מוותר כי אתה רוצה לטייל בבטחון.
הפרונט ללא החלפת בולמים וקפיצים.. רך ובלתי מרוסן לטעמי... עם הפחתת לחץ אוויר הופך להיות בלתי נסבל בכל התנהלות שהיא קצת מעבר לנוהל שיירה איטי. הגחון צונח ונושק פעמים רבות מדי... וכל זה מניסיון ברכב כמעט ריק ונהג יחיד.
רק הקוליסים בסומסום יכולים להגיע ל20סמ ... ותמיד יש איזה זיז טמון היטב ובולט שמחכה לך.
אז כדי לטייל ברכב בשטח ולהרגיש בטחון. כמעט suv/טנדר מהמדף ... אמליץ על מיגון, הגבהה וצמיגים.
וזה לא שאי אפשר אחרת... אבל עם משפחה מלאה והציוד ... ממש לא כיף.. לא לנהג ולא לשאר יושבי הרכב. נראה לי שקונים רכב שטח בשביל היכולת וההנאה בשטח... אז זה בהחלט ה"אקסטרא מייל" הנדרש.
יודע מה? אתה צודק. ברכב נמוך יחסית - חובה מיגון.
ורק חיזקת את דעתי שהגבהה היא החובה.
מזל שיש טנדרים עם מרווח גחון סביר.
נגיע לזה בפרק הבא הבא - איזה טנדר?
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
יש הטוענים שצריך מיגונים כדי שיצרנו המיגונים יתפרנסו.
ברכב מוסדי זה חובה כי לנהגים לא אכפת. שם הכל יכול לקרות.
אסף.
בחלק מהמוסדות הרכבים צמודים לנהגים לפחות חצי עשור וכך הם גם המשרד שלהם, מעבר לכך כשיש נזקים יש שימועים וסנקציות ואף לעיתים כלכליות. ואני מזכיר שזה גם מקום פרנסה.
להגיד שלא אכפת זו הנחה מוטעית.
יותר מכך אם רשויות וגופים גדולים הבינו שרכב באמת עובד בשטח נדרש להגבהה ומיגונים והזמן "תקיעה/שבירה" פשוט יקרים יותר..
מה תגיד על הזמן הפנוי של אדם פרטי /משפחה... לזה אין שווי כלכלי?
אתה קורע את התחת כל השבוע כדי לשבת על הגחון עם כל המשפחה מאחור וחושש מלהעלות הודעת חילוץ בקבוצה? (;
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
יודע מה? אתה צודק. ברכב נמוך יחסית - חובה מיגון.
ורק חיזקת את דעתי שהגבהה היא החובה.
מזל שיש טנדרים עם מרווח גחון סביר.
נגיע לזה בפרק הבא הבא - איזה טנדר?
אסף.
זה ממש פשוט..
Ford Ranger raptor
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
זה ממש פשוט..
Ford Ranger raptor
פחות משקל העמסה מטנדר יפני טיפוסי.
יואב והשאר, הדיון הוא על טנדרים אוטומטיים או ידניים מול SUV אוטומטי?
Sent from my SM-T580 using Tapatalk
לדעתי גם הדימקס החדש הולך להיות מעניין...
לא התעמקתי אבל שמעתי על.... 190 כ"ס ונעילה אחורית...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
פחות משקל העמסה מטנדר יפני טיפוסי.
מדובר על רכב טיולים ולמשפחה... לא רכב עבודה.
סליל מאחורה זה שדרוג מכריע בדרישה הזו...לפחות שווה נסיעת מבחן אצל קרסו.
גלוי נאות, מעולם לא החזקתי ברכב כזה.
העברתי עליו שעתיים אינטנסיביות.
ואני נוסע למעלה מעשור עלכל היצרנים האחרים, היילקס, די מקס טריטון... הנבארה הייתה חוויה מרעננת עבורי.
למיטב הבנתי הוא הגיע ארצה רק ברמת גימור מפוארת+++ ולכן נמכר במספרים נמוכים עקב המחיר.
מאחר ואני רגיל לגרסאות המוסדיות הספרטניות והמינימליסטיות ייתכן ולרמת ההידור בנבארה המשווקת יש השפעה בחוויה.
הקבינה הייתה נעימה
. כמעט מפנקת ... והתנהגות השביל והכביש הייתה מעל לכל דבר אחר שטעמתי בשוק הטנדרים.
בלי להיכנס לנושא הטנדר מול suv, לטעמי השיקולים שהוזכרו להעדיף רכב חדש בלבד נראים לי מוטעים.
אם ניקח רכב כביש שטח קשוח יחסית כגון לנדקרוזר או פאג'רו וכמובן רנגלר, אז גם אם הם לא יחזיקו עשרות שנים כמו רכבים של פעם, עדיין רכב בן 3 או 4 הוא למעשה רכב חדש. דברים כמו צינורות גומי של מערכת מי הקירור רחוקים עדיין מאוד מאורך החיים שלהם.
נותנים אחריות בגלל שההסתברות לכשל כשהרכב חדש היא נמוכה. ברכבים כמו שהיזכרתי שבנויים על רכיבים שמרניים ואמינים כמו גיר פלנטרי ולא dsg או משהו כזה, ההיסתברות לכשל רציני בגיר או במנוע בגיל צעיר כזה היא עדיין נמוכה.
גם אם נדרש להחליף בוקסה במשולש במיסגרת טיפול, אז העלות היא יחסית קטנה.
לעומת זאת ירידת הערך בשנים הראשונות והעלויות המקסימליות של ביטוח ואגרת רישוי הן וודאיות.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
הצצה בדיון 'מרווח גחון' העלתה שהטרייטון נמוך משמעותית מהיילקס ודימקס. גם אחרי הגבהה מירבית הוא יהיה נמוך מהם בגובהם לפני הגבהה ועם הצמיגים הקטנים ביותר.
אז לא כל הטנדרים נולדו שווים, כנראה.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
מדובר על רכב טיולים ולמשפחה... לא רכב עבודה.
תאמין לי שהבנתי את זה.
ואני חושב שאתה מודע לזה שאני קצת מנוסה במשמעות של ציוד טיולים משפחתי.. בטנדר.
ואופס.. גם שיחקתי קצת ברפטור.
אגב, ראפטור עם עלים מאחור.
סתם ריינג'ר 'בינלאומי' היה מצויין גם הוא. רק שיביאו.
אסף.
אורי מדבר על הרפטור האוסטרלי הקטן, לא על הרפטור הגדול שיצא לך להתנסות איתו. בהחלט הייתי שמח להניח יד על כזה.
https://www.youtube.com/watch?v=h50GjQtCyI8