תגובה: קומפרסור תלת פאזי מקפיץ מאמ״ת - כיצד לבדוק את התקלה?
אין לחץ מהמדחס. כתבתי בהתחלה שהמנוע והמדחס מסתובבים ביד בלי מאמץ.
אני שואל את עצמי אם יתכן שהפרסוסטט תקול מפני שבהפעלה ידנית של הקונטקטור הוא למעשה לא בתמונה. הכפתור שלו כבוי שאם לא כן המאמת קופץ...
אפשר לוותר על הבדיקה שלו בשלב הזה?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
הפרזוסטט וכל מערכת הפיקוד לא רלוונטי/ת כשאתה לוחץ ידנית על הממסר.
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
קומפרסור תלת פאזי מקפיץ מאמ״ת - כיצד לבדוק את התקלה?
אז כרגע מתעלם מהפרסוסטט.
אבצע מדידות מחר בערב ואעדכן.
תודה בנתיים
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אלו המדידות
L1 - L2 = 0.006
L1 - L3= 0.003
L2 - L3= 0.007
אוהם
מדידה בין כל אחת מהפאזות כלפי הגוף OL אין מוליכות.
בדקתי בשתי נקודות גם על פני המנוע ובינהן יש התנגדות כלשהי. רק בכדי לוודא שאני לא מבודד מהגוף במדידה הזו.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
הייתי מנסה לחבר את החוטים ללא הממסר, כדי לשלול אופציה של קצר בתוכו. זה לא שכיח, אבל נתקלתי בממסרים מקצרים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmil
נכון,
הממסר מהסוג הנחות.
אתם האדווקטים הלבנבנים המתנשאים...כל דבר שחור נחות
בעייניכם...😜
מנוע תלת פאזי שמקפיץ מאמ"ט והוא לא תפוס פיזית זה מנוע שחסרה לו פאזה.
כבר בדקת התנגדות (וקיבלת ערכים שנראים לא הגיוניים בעליל).
תבדוק איפה חסרה לך פאזה. זה יכול להיות ביציאה מהמאמט. ביציאה מהממסר או בכניסה למנוע או בכלל בנתק שנמצא אי שם
באחד הכבלים...
חוץ מזה, יש לך את הטלפון שלי. ממתי מבקשים (או מקבלים) עיצות
בנוגע לחשמל כאן בג׳יפולוג? אתה יודע שהסמל בגלילות מאזין....
איתי
איתי, אני מודע לזה שאתה מבין בחשמל,
אבל חוסר פאזה היא לא סיבה בלעדית, מנוע תלת פאזי יכול לעבוד גם עם חוסר פאזה.
יקרטע, ויגמגם יעבוד לא חלק, בעומס קטן אולי גם יעצור.
אולי בטעות יהפוך כיוון....
אבל, אני חולק עלייך שאם חסרה לו פאזה (סתם חסרה לא מקצרת) אז ב100% מהמקרים יקפוץ מאמט /over load
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אין לחץ מהמדחס. כתבתי בהתחלה שהמנוע והמדחס מסתובבים ביד בלי מאמץ.
אני שואל את עצמי אם יתכן שהפרסוסטט תקול מפני שבהפעלה ידנית של הקונטקטור הוא למעשה לא בתמונה. הכפתור שלו כבוי שאם לא כן המאמת קופץ...
אפשר לוותר על הבדיקה שלו בשלב הזה?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
קודם כל להריח. ריח שרוף מעיד בד"כ על שריפת רכיבים . נסה לאתר היכן, לפי הריח . מנוע, ממסר....
מה שהדגשתי לעיל מביא אותי למחשבה שכנראה סליל הממסר מקצר. (אמר שמיל)
תפעיל מנוע ללא מדחס ע"י לחיצה על מגעי הממסר. עובד? או מקפיץ?
המספרים שנתת לא הגיוניים. 0.006 אום זה קצר מוחלט, ואם זה נכון, המנוע מקצר. בדוק שוב, והפעם, בקופסת החיבורים של המנוע. בדוק בין פס החיבור שיש שם לבין 3 הפאזות כך אתה בודק ישירות את הסלילים אחד אחד בלי התנגדויות פרזיטיות. הערכים צריכים להיות גבוהים בכמה
סידרי גודל.
וכמו שחנן מציע, הטוב ביותר הוא לבדוק מנוע ע"י חיבור ישיר לקיר. זרם במקרה הזה יהיה בערך 4 אמפר לפאזה.(מנוע 3 כ"ס)
בועז ניסה אתמול בלילה ללחוץ ישירות על הממסר, זה עדיין מקצר.
אז זה לא סליל ההפעלה של הממסר
לגבי המדידות, אתה לא מבלבל עם קילואוהמים?
במקרה כזה הייתי בודק מנוע בחיבור ישיר לקיר ואם עובד, מחליף לחדש את הממסר וכל החיווט.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי ג.
איתי, אני מודע לזה שאתה מבין בחשמל,
אבל חוסר פאזה היא לא סיבה בלעדית, מנוע תלת פאזי יכול לעבוד גם עם חוסר פאזה.
יקרטע, ויגמגם יעבוד לא חלק, בעומס קטן אולי גם יעצור.
אולי בטעות יהפוך כיוון....
אבל, אני חולק עלייך שאם חסרה לו פאזה (סתם חסרה לא מקצרת) אז ב100% מהמקרים יקפוץ מאמט /over load
אתה מוזמן לחלוק עלי. זה נכון חד משמעית. במיוחד במנוע שיש מולו עומס. מנוע שעובד בלי עומס עלול עוד להצליח להסתובב על 2 פאזות.
אגב. זה נכון שבעתיים כאשר מדובר על over load. מאמט רגיל
יכול למשוך את המנוע ככה לכמה שניות של עבודה.
ממסר הגנת מנוע יקפיץ מיד.
איתי
קומפרסור תלת פאזי מקפיץ מאמ״ת - כיצד לבדוק את התקלה?
יתכן ששגיתי בבחירת הערכי מדידה מפני שמדגתי בחופזה אבל אני צריך להסתכל על זה שוב.
במצב אוהם ותחתיו אוטומטי המודד הראה OL ואז לחצתי שוב בלי להסתכל על תת המצב שזה רושם.
אבל דווקא בגלל שבמצב האוטומטי הוא הראה קצר אני סבור שיש מקום למחשבה שהמנוע מקצר או חוטי ההזנה שלו...
מי שעשה את החשמל שם לא השקיע במיוחד
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
לשאלה שלך אם עדיף לתקן או לקנות מנוע חדש - זה תלוי. אין תשובה ברורה כי צריך לראות כמה עולה מנוע באותו סדר גודל שהשאפט שלו מתאים לפולי של החגורות. על פניו זה נראה מנוע תעשייתי סטנדרטי אבל לך תדע.
מנוע כזה חדש זה עניין של כמה מאות שקלים. לא בשמיים אבל גם לא ממש זול. חדש. משומש לא יודע בכמה תמצא.
צריך לבדוק כמה יעלה ליפוף מחדש. בתכל'ס זה לעשות אוברהול למנוע, כולל מיסבים וכדומה. יכול לעלות כמעט כמו מנוע חדש.
האם שינית את הפאזות בבית או משהו כזה? כי לי היה קטע ששיניתי את כיוון הסיבוב של המנוע והמדחס (זהה לשלך כמדומני) עבד אבל בדחיסה חוזרת הקפיץ ממ"ט. שיניתי כיוון סיבוב כי היה נדמה לי שהמנוע לא בכיוון הנכון לפי החץ שסומן על המגן רצועות. אבל מן הסתם טעיתי.
בכל מקרה, אם המנוע מקפיץ כשהוא לא מחובר לכלום, יש לך קצר איפשהו בסלילים. תאמר קדיש ותיקח לשיפוץ.
בועז, לא רואה שום סיבה להמשיך בשום פעולה אחרת עד למדידת התנגדות הסלילים בצורה מסודרת.
זאת לא העצה הכי חכמה ל"טכנאי" לא מנוסה בתחומו ללחוץ על קונטקטור ידנית (לפעמים יש סיבות בטיחותיות טובות שהוא לא רוצה להכנס).
וודא פעמיים ניתוק חשמל מהמכשיר.
נתק את T1-2-3 מהקונטקטור (סמן לאן כל אחד הלך) ומדוד בין הסלילים, ומכל סליל להארקה.
טוב, המולטימטר של הבוקר מסרב למדוד התנגדות. לא מובן.
מדדתי עם אחר, חדש.
L1 - L2= 4.3
L1-L3=4.4
L3-L2=
לפעמים קופץ בתנודתיות גדולה אבל כשהוא מתיצב נותן 1.2
הבידוד של החוטים מהטרמינל למנוע כבר לא יפה.
המנוע מופרד מהמדחס.
יש טעם לנסות להניע בחיבור ישיר או שיש מסקנות ביניים?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...216f9b4cc5.jpg
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אתה בוודאי מבין לבד שהערכים הנמדדים צריכים להיות זהים, והם לא. או טעות במדידה או קצר פנימי בסלילים.
המנוע שלך מחובר כוכב קבוע (פנימי)בלי יכולת לשנות למשולש, ובבדיקה שבצעת בדקת התנגדות של זוגות סלילים בטור.
המספרים לדעתי מתקרבים לערכים סבירים. מדדתי אצלי מנוע 1.25 כ"ס שגם הוא מחובר בכוכב, התוצאות היו שוות ל-3 הבדיקות - 19 אוהם .
למרות מה שכתבתי, לי נראה שמשהו לקוי במדידה שלך, ועליך להניע את המנוע ישירות מהמאמ"ת בקיר עם כבל חדש
שייתחבר לקופסת המנוע לנקודות u,v,w במקום זה הקיים. אם תוכל להשיג אמפרמטר צבת ולבדוק זרם בכל פאזה זאת תהיה אינדיקציה
מצוינת לתקינות המנוע במידה שלא יקפיץ ההגנה. כמו כן עליך לבצע לפני, בדיקה אומית בין uvw לבין הגוף. צריך להיות נתק לכל ה-3.
ואל תשכח לביטחונך, לחבר גם הארקה.
לפני שאתה מחבר הכבל למאמ"ת ולמנוע, הרם את המאמ"ת ובדוק מתח מוצא.(שיוצאות ממנו 3 פאזות. )כבר קרה לי בעבר שהגנה זו המורכבת מ-3
מאמ"תים מגושרים מכנית, היתה לכאורה ב-on אבל אחד מהמאמ"תים לא התחבר והתקבלו בפועל רק 2 פאזות.
הצעה לשיפור בעתיד היא להשתמש במגן מנוע PKZM שבנוסף להגנה טרמית ומגנטית נותן הגנות נוספות כמו חוסר בפאזה.
אחרי שתקרא ותבין נדבר על המנוע הרזרבי שברשותך.