כלומר כאשר המהנדס תומך בדעתך אתה טוען שצריך להסתמך עליו, ואם לא אז אתה חולק על דעתו. וכן, הוא ראה מה אני מעמיס על הגג, מזכיר לך שהוא הציע להקשיח את הגגון.
ועל כל שאר הדברים... נו, אתה שוב חוזר על עצמך. אין לי מה להוסיף.
Printable View
כלומר כאשר המהנדס תומך בדעתך אתה טוען שצריך להסתמך עליו, ואם לא אז אתה חולק על דעתו. וכן, הוא ראה מה אני מעמיס על הגג, מזכיר לך שהוא הציע להקשיח את הגגון.
ועל כל שאר הדברים... נו, אתה שוב חוזר על עצמך. אין לי מה להוסיף.
ו... נחזור לשאלה שלשמה התכנסנו כאן הערב [emoji846]
לאור היעדרם המוחלט של סדקים ברצפה, ומאחר ואני לא מתכנן לשנות את מערך הכוחות ע"י הקשחות מבנה מאסיביות, אני נוטה להרגיש בנוח עם הצמדת יריעות בסגנון Dynamat Extreme לרצפה. לתקרה - פחות נראה לי, בטח לא לשוליים.
אז נתחיל מהרצפה: כמעט כל הרצפה צבועה בזפת, שכבה עבה עם מברשת. יש מספר מקומות בהם אין זפת והתחילה בהם חלודה - יטופלו מקומית באופן יסודי.
בנוסף, בין תוספות הפח ברצפה לבין השטיח היו פיסות של בידוד בסגנון פלציב בעובי של כ- 1ס"מ.
האם לדעתכם אפשר ליישם את הדיינאמט (או מקביל לו) מעל הזפת הקיים ?
במקומות שאני מתקן חלודות (המעט שראיתי היה שטחי), האם גם למרוח/לרסס זפת מעל הצביעה (יסוד +עליון) החדשה ?
האם יש טעם להחזיר את משטחי הבידוד העבים בנוסף לדיינאמט ?
בתקרה היו מודבקים (עם סיליקון כלשהו, בנקודות) משטחי בידוד בסגנון פלציב, לא צמודים היטב לתקרה.מכל הסדקים שנמצאו, אחד חדר גם לתקרה עצמה, אבל לא מן הנמנע שייווצרו עוד כאלו בעתיד. מכיוון שהמטרה היא לא לטייח ולהסתיר שייראה יפה, אלא לדאוג להארכת חיי המרכב, אני מעדיף לראות סדקים כאלו, ככל שייווצרו, ולא להסתיר אותם ע"י הצמדת יריעה רכה. משטחי הבידוד כיסו רק את החלק הקדמי של הגג, אבל לאחורי אני יכול לאמץ את אלו מהרצפה אם אני מניח ברצפה יריעות על כל השטח. את המשטחים האלו הייתי שמח להצמיד בצורה קצת יותר טובה מהסיליקון הנוכחי - הצעות תתקבלנה בברכה. אם יש לקנות סרט שארוז כמו דבק דו-צדדי אבל החומר הוא ביטומני כמו הדיינאמט ודביק משני הצדדים, זה נראה לי כמו פתרון לא רע (רצועה צרה של דיינאמט קל יחסית לקלף)
כמובן שאם יש הצעות אחרות בהתחשב בתנאים, עכשיו זה הזמן להציע (לא כולל הצעות להפחית משקל, את זה באמת כבר מיצינו...)
נדב, עניתי לשאלות שלך, מקווה שעניינית, יש לי כמה שאלות משלי...
אתה או אסף כתבתם שכן התגלו מעט ריתוכי נקודה שהשתחררו... (זה בדכ הבלאי הנפוץ למרכב... ולא סדקים אגב)
היכן הם התגלו?
ברור שאפשר ליישם דיינאמאט על הזפט... בטח בקיץ (:הדיינאמאט דביק במיוחד.
אני לא רואה טעם בזפת בפנים הרכב, אלא אם כן המטרה היא להסתיר.
משטחי בידוד , מקווה שאתה מתכוון לחומר דחוס .. מנסיוני הספוגים האלו עושים עבודה מעולה בבידוד רעשים.
אם בנוסף? אישית אני לא מבין למה לשים דיינאמאט מלכתחילה... מה המטרה?
זה לא מוסיף חוזק....
דינאמאט לא קל... ואתה גם ככה חורג... אז למה?
תדביק ספוגים דחוסים בעובייים מתאימים...
לא מזמן העלתי שירשור מהיכן לרכוש...
בדבק חזק ומתאים לטמפ של הגג, יש בליוגב דבקים לכל שימוש.
תדאג להדבקות בנקודות כדי שיהיה פשוט לקלף לצורך בדיקה.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
החיבורים שהתחילו להיפרם - בכל חיבורי העמודים לגג.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
דיינמאט עצמו הוא סוג של חומר ביטומני במשפחה של הזפת.
את זה התקשתי להבין.
מה זה האוטו הזה אם לא הברזלים והפחים? איפה השאר??
יש לו נשמה יתרה ולא ידענו?
אהבתי את הרעיון המגניב של שלדה לחיזוק הגג.
נשמע כמו סוג של אות קין למי שמתעקש לא לחזק את ה... קורות למטה.
גאוני!
ודינאמט זה חשוב לאוטו הזה כמו נזם זהב
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
הכוונה היא שאין מה לעשות - לדעתי האישית החותרת לעתים תחת הרוח השולטת בחלק מהדיונים כאן - ובכן אין מה לעשות פילוסופיה מברזלים ופח. אפשר חוקי ומוסרי לטייל גם בג'יפ שלא תוקן וחוזק על פי דעת הרוב. העיקר ליהנות מהטיול הבא.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אסף, מה משקל הגגון? ההקשחה לגגון? הקופסת פלסטיק הגבוהה למדי והציוד שבתוכה?
נ.ב אני באמת ותמים מאמין שאם נקודות ריתוך בקורות השתחררו... יש עוד כאלו מתחת לפח המרוג, הניטים והזפת...
עם כל הכבוד לבעלים הקודם.
סליחה מראש, שוב,
באמת שאפשר לבנות צירוקי על 37 כך שיחזיק עוד עשור בקל... אז באמת שאני חוזר ואומר, הרכב לא בנוי טוב... צירוקי נעול כפול על 33 סהכ עם זרועות קצרות ו5-6" הגבהה... כל כפל קרקע מפעיל את הזרוע כמו איזמל למרכז המרכב... הזוי בעייני שמלבד בועז... אף אחד לא מעיר את עיניו... בטח המהנדסים... ובטח ובטח עם משקל עצמי של 2.2+טון בלי אנשים וכלבים לעומת 2.1טון מורשה... אני לא מהנדס... אבל נשמע לי הזוי לעודד צעדים כאלו...
"בוא תמשיך רק תוסיף קצת ברזלים למעלה"
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
אורי זה כולה אוטו, לא ילד, לא כלב, אפילו לא חתול.
וזה האוטו שלו, לא שלך.
אלוהים בפרטים הקטנים, וזה באמת משעשע הנחישות של כולנו, שלא ראינו את הרכב ( מופשט. אני מניח שרובנו מכירים את הרכב).
אבל במבחן השורה הסופית, גם המהנדס שבחן את הרכב מקרוב, אומר את מה שרובנו אמרנו - לא לשפץ. עבור נדב, לדעתנו הרכב סיים את דרכו.
אז איך אומרים?
אם בבאר שבע, תל אביב וצפת אומרים לך שאתה שיכור, תלך לישון גם אם לא שתית.
ונדב,
פעם אחרונה שאני מציק לך בשרשור הזה, אבל כמה הודעות מעל, מישהו כתב -
"כלומר כאשר המהנדס תומך בדעתך אתה טוען שצריך להסתמך עליו, ואם לא אז אתה חולק על דעתו"
הכל מאהבה והערכה, פשוט חבל על הכסף שלך.
אני אחרוג מהמנהג לצקצק בשפתיים ואגש לשאלה שלך.
מכיוון שאתה כבר יודע שסדקים וחלודה יצוצו בעתיד (אני לא קונה את ההנחה שאם ברצפה לא הופיעו סדקים הם לא יצוצו בהמשך) , אני לא רואה את הטעם להדביק את הדיינמאט לרצפה. אפשר לשים אותן, כמו שהוצע קודם, בלי להדביק (להשאיר את הנייר, או להדביק לפלציב כלשהו, או אולי אפילו לקנות יריעות ללא דבק), בין השטיח לרצפה. הן לא יזוזו לשום מקום. כך בעוד x זמן כששוב יהיה לך עודף זמן פנוי, תוכל לחפש ולמצוא סדקים/חלודות חדשים ביותר קלות.
זיו,
למעשה, זה מה שהוא כתב:
הוא כן אמר, גם לי בע"פ, שאם זה היה שלו הוא לא היה מתקן, כי הוא לא מרגיש בנוח לנסוע ברכב שהתקלה הזו צפוייה לחזור.
מבחינתי זה משהו שאני יכול לחיות איתו אם מרווחי הזמן ומחיר התיקונים סבירים. זה לא שונה בעיני מגומיות מזרקים בטרופר דיזל, בולג׳ויינטים בלנדקרוזר, מנועים מתאבדים בפטרול, מזרקים ומשאבות הזרקה בהרבה דגמי דיזל מודרניים.. להמשיך ? בכל הרכבים האלו אנשים יודעים שמתישהו יבוא תיקון יקר, אז מה, לא לנסוע בהם יותר ? לא לתקן ?
אז ברור שבודי שנגזר לשניים לא שקול לכל הדוגמאות שציינתי, אבל אם אני משגיח ודואג שהסדקים לא יחרגו למימדים מסוכנים ויקרים לתיקון, במה זה שונה ?
אפשר לתקן הכול.
פדנט מתקן ומחזק בשביל שזה לא יחזור.
חאפר מתקן רע, לא פותר את הבעיה ולפעמים שם את רוב ההשקעה על קוסמטיקה.
איפה אתה על הגרף?
אני בכלל גם לא מבין למה אתה מנסה להתיעץ אם אתה לא קשוב כלל לעצות.
כולם שוגים ואתה נ
תעשה שרשור שיתוף אחד על דרכך לשפץ ותמנע מכל הביקורת שאתה מקבל.
אתה לא באמת זקוק לעצות.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
הבטחתי לא להציק, אבל אתה שואל אז אני אענה.
כי כולנו חושבים שזה לא כמו מזרקים ובולג'וינטים (1- הם מתים במרווחים פחות או יותר קבועים. 2- זו הוצאה נוספת, לא במקום הבלאי הרגיל), אנחנו חושבים שאתה על מדרון חלקלק, וקצב ועלות התיקונים רק יגדלו.
אז נכון, שלא כמו מנוע שמתאבד, בגלל זה, לא תתקע בשטח, אבל אני משוכנע שעוד שנתיים שלוש, תסתכל לאחור ותוכל לסמן את הדיון הזה כתחילה של תקופה עם הוצאות גדולות שלא הוכיחו את עצמן.
אנחנו מנסים להגיד לך לגבי הבודי, את מה שאתה אמרת לעצמך על חלקים אחרים שקרסו \ התקלקלו, ובשלב מסויים בחרת לא לתקן אלא להחליף לסוג אחר, חזק יותר - הבודי הזה, חלש מדי לצרכים שלך, את חייב אחד חזק יותר.
הבודי הזה מתפרק מפני שעובדים עליו עומסים גדולים בהרבה ממה שהוא תוכנן (והגיל שלו).
בניגוד לאחרים פה, אני לא חושב שהאשם הוא במארז על הגגון, זה מגיע מלמטה.
תחזור לשרשור שלך על החלפת הסרן הקידמי, כתבתי לך כבר אז שלהחליף לסרן חזק וכבד יותר, תהיה טעות.
כל החלק התחתון (גלגלים, סרנים, הגבהות) גדול, כבד וחזק מדי על הבודי הזה (ואני בכוונה לא נכנס לדיון של גאומטריית ההגבהה, אורך זרועות וכו', לא מכיר את הפרטים וזה באמת לא חשוב).
תוסיף לזה את המשקל העודף, ותקבל תשובה פשוטה - או שאתה מרגיע את הדרישות שלך, או שאתה מחליף לבודי חזק יותר, או במילים פשוטות, רכב אחר.
אבל אתה מאוהב :-) ואני כבר מוכן להמר על השלב הבא-
יום אחד תופיע פה תמונה של רכב חדש תחת הכותרת "תראו מה עשיתם"...... ולוויטרה יצטרף אח גדול... צ'ירוקי :-)
מתי זה יקרה? כמה תשקיע בצ'ירוקי עד שזה יקרה? מתי תישבר?
????
אסף,
זה שהרצפה שלמה, והסדקים והפריצה בחלק העליון, לא מכוון שהרצפה גמישה מידי והעיוות וריכוז המאמץ עובר הלאה לקורות העליונות?
אם כן,
חיזוק חיצוני כמו גגון קשיח, לא יגרום לסדקים להופיע שוב בחלק העליון של הקורות? כי יהיה הבדל קשיחות משמעותי בין הרצפה והגג?
אולי, ואולי לא, ואף אחד כאן לא יודע מה באמת יהיה. כולל אותי.
אתה, בועז ואורי חוזרים על המנטרה שלכם שוב ושוב בלי להוסיף להן סימוכין או ביסוס נוסף. עצם החזרה על הדברים לא תורמת כלום, תאמינו לי שהבנתי אתכם כבר בפעם הראשונה, וזו זכותי להמר על דרך מסויימת גם אם היא שונה ממה שאתם הייתם עושים. זה הרכב שלי והכסף שלי, אני לא חושב שאני לוקח פה סיכון בטיחותי, אז בבקשה שחררו עכשיו ובואו נדבר על זה שוב עוד שנתיים-שלוש
תודה על התגובה העניינית.
אם הולכים עם ההנחה שלך שהסדקים יגיעו גם לרצפה, אז אכן לא יהיה נכון להדביק יריעות דיינאמט על כל הרצפה. בהנחה הזו הדבר הנכון לעשות הוא לתקן היטב את מעט החלודות שמצאתי ולהחזיר בחזרה את הכל כפי שהבעלים הקודם עשה - משטחי בידוד מונחים על הרצפה מתחת לשטיח. המשטחים כבר כאן ולא צריך לקנות כלום.
אין לדעתי טעם להדביק דיינאמט על חומר אחר. לתחושתי חלק חשוב מהתפקוד של דיינאמט נובע מכך שהוא צמוד למשטחי הפח ומונע מהם לווברץ, ואוטם מעבר קול דרך פתחים/מעברים קטנים שקיימים פה ושם, אז אם יהיה דיינאמט, הוא יהיה על הפחים כפי שהוא תוכנן במקור.
* דיינאמט כשם קוד כמובן, כמו פריג׳ידר [emoji846]
אז אייל חושב (בלי לפרט נימוק) שהסדקים יגיעו גם לרצפה. אני חושב שאם זה לא קרה עד עכשיו ואני מתקן את הסדקים הקיימים ודואג שחדשים לא יתפשטו מהמשקופים לרצפה, אז מה שהיה הוא מה שיהיה.
מה אתם חושבים ?
(עדיף עם הסבר, גם אם הוא לא הוכחה מדעית שתעמוד במבחן בית משפט)