תגובה: פאתפיינדר או סורנטו
לא יצא לי להחליף לא ציריות ולא תושבות.
כן היה צורך להשקיע בתיחזוק שוטף במיתלים ויש 4 מיתלים נפרדים.
כמו כן יצא לי להחליף (פעמיים) דיפרנציאל קידמי.
קרסה לי גם משאבת מים ומאוורר ניסתר שבתוך כונס האויר.
תהיה מודע לתחזוקה המונעת של החלפת ה"עכביש".
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
לא יצא לי להחליף לא ציריות ולא תושבות.
כן היה צורך להשקיע בתיחזוק שוטף במיתלים ויש 4 מיתלים נפרדים.
כמו כן יצא לי להחליף (פעמיים) דיפרנציאל קידמי.
קרסה לי גם משאבת מים ומאוורר ניסתר שבתוך כונס האויר.
תהיה מודע לתחזוקה המונעת של החלפת ה"עכביש".
זוכר להגיד מחירים +-?
פעמיים דיפ? הראשון לא ידעת מה המצב שלו אבל השני מה קרה? שטח קשוח מידי?
מה זה העכביש?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hadtomer
כבר כתבתי זאת בעבר- אני לא מבין את החוצפה/טמטום שיש לאנשים להמליץ או לפסול רכב זה או אחר כשהם בחיים לא היו בעלים של כזה. יש כאלה שזו אשכרה מחלה אצלם. מומחי שטח דה לה שמעטע. תכתוב שאתה רוצה לקנות שברולט דאסטר- הם יקפצו ויסבירו לך עליו- וזה על סמך אפס ידע מעשי. אני אכתוב שוב: רוצים לייעץ למישהו? תתחילו את המשפט ב"היה לי כזה רכב". או שתתחילו ב"לא היה לי בחיים כזה אבל אוננתי מלא על האינטרנט ושמעתי מחברים". זה יוציא אתכם כמובן פאתטים- אבל לפחות דוברי אמת.
חבר/מכר שהחליף כבר מנוע שלישי בסורנטו, זה מוציא אותי פאתטי? או שהוא אידיוט שהתפתה לאוטו הזה?.......
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ozberko
זוכר להגיד מחירים +-?
פעמיים דיפ? הראשון לא ידעת מה המצב שלו אבל השני מה קרה? שטח קשוח מידי?
מה זה העכביש?
לא זוכר להגיד כל דבר ודבר אך זוכר שיפוץ כללי למיתלים האחוריים שכלל החלפת בוקסות לבוקסות של כתום והחלפת הברגים המקבעים וזה עלה באיזור ה3000 שח.
לגבי החלפת הדיפ' הקידמיים היה מרווח של כמעט שנתיים ביניהם. בראשון היה אירוע של חבטה מסלע. הוחלף במשומש מפירוק בעלות של 4000 שח בערך.
השני היה באותו אירוע של קריסת המאוורר ומשאבת המים מה שגרם לעליית הטמפרטורה בשילוב עם עלייה קשה יחסית של מעבר ערוגות. למרות שאין קשר ישיר בין מערכת הקירור לדיפ' לדעתי החום הרב מהמנוע בכל זאת השפיע. עובדתית נגזר הפין שהחזיק את הסטליטים בלי שהייתה מכה מכנית חיצונית. זה בהחלט איכזב אותי מאוד. הבנתי שהיו גם אחרים שנזקקו להחליף דיפ' קידמי. כנראה שהוא חוליה חלשה.
העכביש הוא שם בסלנג לסעפת מי הקירור שהולכת ליחידות החימום הפנימיות הקידמית והאחורית. חלק ממנה עשוי מפלסטיק שלאחר כמה שנים יכול להשבר ללא התראה ולשפוך החוצה את כל מי הקירור מה שכמובן מוביל להריסת מנוע. לכן נדרש להחליף את החלק כל בערך 7 שנים כתחזוקה מונעת.
דבר נוסף, למרות שלמנוע יש שרשרת טיימינג ולא רצועה היו אירועי קריסה שלה או של מותחנים. כנראה שרצוי לשים ערכה מחוזקת וגם לזה יש עלות לא מבוטלת.
היי
נתקלתי במידע הזה: https://forum.australia4wd.com/index...gine-problems/
בקצרה יש כשל של טבעות האטימה מנחושת של האינג'קטורים. מה שמוביל לדליפה של גזים שרופים לתוך השמן. עם הזמן מצטברת בוצה בפילטר של משאבת השמן שפוגמת בכושר הסיכוך הכללי של המנוע וביכולתו לסכך את הטורבו בפרט
בשלב זה עשויה להידלק נורית לחץ שמן אם כי ייתכן שכבר מאוחר מדי והנזק נעשה.
כשל טורבו מדווח בהרבה מקרים בשלב זה.
מה שגומר את המנוע בסופו של דבר זה כשל של מיסב קראנקשאפט או של מיסב המחבר את הקראנקשאפט לבוכנה
יש המלצה לכל רכב מעל 100k קמ להוריד קרטר שמן ולנקות את הפילטר. במידה ויש סימנים לבוצה אז להחליף גם את טבעות האטימה של האינג'קטורים
Sent from my SM-A505F using Tapatalk
זו בעיה זהה לכל מערכות המסילה משותפת של דנסו בשנתונים מסויימים - טויוטה, מיצובישי וגם ניסן. כאמור, שנתונים ספציפיים ואח"כ היה שינוי ולפחות בטיוטה גם קמפיין של היצרן.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
מידע סופר מועיל.
במידה והמקור אכן אמין, הרי שבדיוק בשביל דברים כאלו יש ג'יפולוג.
https://r.tapatalk.com/shareLink/top...ink_source=app
טויוטה d4d - מזרקים, אטמים, יניקה.. בעיות ידועות ומה עושים
המידע גם כאן.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
לי זה מריח כאילו מיהרו להכניס טכנולוגיה חדשה (בתחום הרכב כי בתחומים אחרים זו טכנולוגיה ותיקה) ולא ערכו מספיק התאמות ולכן מחלות הילדות האלה
בפאג'רו זה משאבות השמן שלא עומדות בלחץ
בטרופר/טויוטה/סורנטו אלה אטמי המזרקים
אבל זו רק השערה. אני לא בקיא בנושא הזה
Sent from my SM-A505F using Tapatalk