ואיך בדיוק אני מכניס את זה ל"קורות" האין-שלדה ? לכל אורך ה"קורות" ?
Printable View
לא יודע למה אתה מתכוון/רומז, אבל התייעצות עם ארנון לא עולה כסף, והוא איש נחמד שעשוי להוסיף עוד תובנות שאולי לא חשבתי עליהן.
כפי שאתה יודע היטב, אני לא בהכרח מקבל כל עצה שמשיאים לי, גם אם היא מגיעה ממומחה או מהנדס. אני מקשיב ובסופו של דבר מחליט ע"פ מערכת השיקולים הפרטית והאינדיבידואלי שלי, ועדיף עם כמה שיותר מידע מבוסס ואפשרויות בדוקות...
בהצלחה איתו...
אני לא רומז... דעתי ונסיוני עימו כתובים על גבי עמודים רבים פה בפורום.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
נדב
יש לך ספק שאתה חייב לחזק?
לדעתי הסדקים הנרחבים שאתה רואה הם קצה הקרחון להמשך התתפשטות שלהם ברכב.
אני בכלל לא מתיחס ברצינות לפחים כמו הרצפה שאולי מתפוררים מחלודה וזיקנה אלא לסדקים נרחבים בקורות נושאות עומס.
הם תוצאה של מהלכי מתלה ופיתולים קיצוניים שיושבים על מרכב רך מדי.
תיקון שלהם הוא קוסמטיקה בלבד הוא טיפול בסימפטום ולא בגורם.
תתעלםמ חיוכים ואהבה לברזלים. אפשר לחייך ולאהוב גם ברזלים אחרים אם זה נכון לעשות.
עצור ותסתכל על המכלול בנחת.
תסדר לעצמך תשובות מה הבעיה, מה גורם לה וכיצד פותרים את הבעיה על מנת שלא תחזור.
אגב אורי, לא חושב שאנחנו בדיעה שונה
נ.ב.
אל תסתכל על כמות הסדקים בלבד אלא על האיכות שלהם.
חתך ביד לא שקול לחתך בצוואר או באבי העורקים.
אצלך יש סימני עיפות חמורים. אזור המבנה נושא העומס
Sent from my iPad using Tapatalk Pro
משנה, אבל יש מספיק חורים קטנים בתחתית הקורות שיאפשרו את ההוצאה, אז אתה מוזמן לענות על השאלה המקורית איך אני מכניס לשם מברשת פלדה על מקדחה ...
חבר, אתה חופר.
ברשותך, אני מעדיף לחשוב לפני שאני מוציא כסף ומבצע פעולות בלתי הפיכות.
כן, יש לי ספק, לכן פתחתי את השרשור הזה ...
בואו נעשה סדר בדברים - יש בדיוק שני סדקים בקורות, והם נמצאים בצמוד לגשר חיזוק שכבר היה מותקן (מוברג) בסמוך לחיבור תיבת ההגה.
האזור הזה יקבל טיפול ממוקד ואיכותי יותר שישלב גם חביקה של ציר הפיטמן ופיזור עומס על שטח גדול יותר של הקורות, למשל כזה:
http://www.boostwerksengineering.com/BWE-Comp-Mount_p_14.html
חוץ מצמד הסדקים הזה, לא מצאתי שום לבר לאורך ה"קורות", וחיפשתי היטב ...
אבל אולי במקום להמשיך לכתוב, הגיע הזמן שאצא לכיוון הפחח ואתחיל להוציא את השטיח, אז אראה יותר טוב מה המצב באמת ...
יש לך את זה.
אפילו הצבע דומה.
https://youtu.be/IXhiDBQwwOs
https://youtu.be/bIJzhvEMGW4
לא הייה לך גם סדק בקורת הגג?
תקנו אותי אם אני טועה אבל זה חלק נושא עומס.
ואם יש לך ספק מה הפתרון אז תתחיל מלמפות את הסימפטומים, הגורמים להם ורק אז תחפש פתרון. כשאתה מבין את הבעיה ויודע לתמחר את התרופה.
Sent from my iPad using Tapatalk Pro
אני רק שאלה,
למה הצירוקי לא מספיק על 33 והגבהה 2-3"?
מה ההצדקה להרוס את חוויות הנהיגה... הרס הברזל והמכונה... בשביל עוד 2" גובה ללא הגיאוטריה הנכונה?
כמה פעמים כבר ביקרת בכמריר? בטכנולוג? או שות'...
אני לא הייתי פוסל להרוות את פנים הקורות בריסוס גריז דביק.
על פניו נראה לי שזה מייצר סביבה משומנת לעצירת חלודה קיימת ומניעת עתידית מהצד הפנימי.
אם עושים חיזוקים לקורות התחתונות, אפשר לשקול חורים נכונים דרך החיזוק במקומות שיאפשרו ריסוס.
בשלדות רגילות יש הרבה פתחים כאלו.
לא מכיר את ה xj המדובר, אבל ב xj סטנדרטי (הכוונה ללא כנפיים חתוכות וכו') הגבהה של 2" לא מספיקה אפילו ל 245/75/16.
ע"מ להכניס צמיג בקוטר 31" אתה צריך הגבהה של לפחות 3.5". מן הסתם, 33" ידרוש יותר.
לגבי החיזוקים, אם אתה ממש רוצה להמשיך להחזיק ברכב, אז כנראה שאין לך הרבה ברירות. אולי תשקול חיזוק חלקי בנקודות התורפה ולא קיט שלם כמו שהצגת. אני מניח שגם כספית זה יהיה "עדין" יותר.
אישית, כנראה שהייתי מחפש רכב אחר שמתאים יותר לדרישות (ויש כאלו, אפילו עם אותו שם משפחה)
ואני טוען שלהגבהה ולהכנסת צמיג גדול קשר מקרי בהחלט... המשמעות של להכניס גלגל גדול היא הגבלה של באמפסטופ או פינוי הכנפיים.
במקרה של נדב, הוא כופה את הגובה הזה עם גיאומטריה רעה למתלים שמצידם מעבירים הכל לשלדה..... ולדעתי בלי צורך אמיתי.
נ.ב ניקוי פנים שלדה... שעתיים ביוטיוב (היו לי רק דקותיים) ותמצא מספיק כלים ורעיונות לביצוע... רק תזכור לחלוק איתנו את הביצוע שלך (:
https://youtu.be/ykaW5Hzm4a8
ע"מ להכניס 33 ועדיין להיות עם מהלך מתלה, אתה חייב הגבהה ב xj.
(או שתגיע עם החיתוכים לגג :) )
מליוני אמריקאים כנראה לא טועים במקרה הזה ;)
לפני כשבוע כשכתבתי לך שהגיע הזמן בצער רב לומר יפה שלום, קיבלתי כאן קיתונות של שופכין על היותי "ממורמר". קשה לי להבין כיצד ומדוע יש אנשים שמבלבלים בין ממורמר ובין מציאותי. בכללי אגב אני פחות מבין מדוע ישראלים מזנים מאוד ספציפיים יוצאים מנקודת מבט לפיה אדם שמעביר ביקורת הוא ממורמר. בפעם האחרונה שבדקתי היה לי בית ענק ללא משכנתא, ג'יפ בחניה, משפחה מדהימה, כמה השקעות נבונות ומעט מאוד סיבות להתבאס מהחיים, אולי פרט לעובדה שהשנה אכן היתי מתוסכל- ראשית השנה בגלל הקורונה היתה הפעם הראשונה מאז 2007 שהיתי בחו"ל פחות מעשר פעמים בשנה וגם שביום ההולדת שלי לא קיבלתי את השעון שרציתי כי הקורונה עצרה את המשלוחים של טאג הויר לישראל ונוצר מחסור . אה, ושאתמול חתכתי לעצמי את כף היד ויש לי כעת 4 תפרים. על אמת.
בכל מקרה, נדב יקירי, כתבתי בעבר ואכתוב זאת שוב- הדברים נכתבים מנקודת מבט של מי שהוא חבר שלך גם מעבר לדפי אתר זה: בתור מי ששומע הרבה על כמה הרכב לא בנוי לזה, כמה הגבהתי יותר מדי (הכל כמובן עם קיטים שמטפלים בכל נקודת תורפה) כמה לקחתי ג'יפ שאינו ג'יפ וכו וכו, אתה עושה פי 20 יותר ממני . אופי הטיולים הקשוחים שלי מסתכם בוורדית וזרון, אופי הטיולים שלך מסתכם בהרבה יותר. לעניות דעתי הרכב שלך נמצא במקום בו הצלתו תהיה פרויקט אינסופי. כתבתי לך בעבר ואני עדיין דבק בדעה- אתה לא רוצה ולא צריך רכב שבעמודת ה"התקלקל ולא טייל" יש לו הרבה יותר סעיפי "וי" מאשר בעמודת ה"אחלה טיול". וגם אם תביא את הרכב למצב משובח, אתה מבין שמדובר בשאלה של זמן עד שהקלקול המג'ורי הבא יגיע- ובמג'ורי הכוונה אינה למנוע גיר אלא לסדקים, שלמען האמת מעולם לא ראיתי כמותם ברכב שצריך לנסוע בטיולים.
מטבע הדברים-כל דבר ניתן לשיקום, זו רק שאלה כספית. ניתן לקחת את הצ'רוקי שלך ולעשות לו אקסו-סקלטון. ניתן לחזק ולרתך בו כל נקודה אפשרית, אבל יש מצב שמדובר רק בפרצות שיסגרו - שיקראו לגנב במקומות אחרים. רק כובד והיקף הבעיות שאתה מעלה ממחישים עד כמה הפרויקט הזה הוא כבד משקל וכמה ככל הנראה הרכב מגיע אליו במצב "תשוש". אנחנו מדברים כאן על רסטורציה מאוד כבדה ואני מבין היטב שמבחינתך מאני איז נו אובג'קט-אבל לדעתי אתה עומד למרבה הצער להשקיע ממון רב במשהו שלא ישתלם גם במישור הרגשי- ככל הנראה וזו תחושתי האישית בלבד- הרכב יסב לך צער רב ואתה תגלה שהוא נהיה כמו גרושה שאתה ביחסים טובים איתה - מצד אחד פעם בכמה זמן יש אחלה סקס והרמוניה ומחשבה שאולי הכל יהיה בסדר. ואז מגיעה סטירה מצלצלת.
אני יודע שדעתי קיצונית- אבל אני היתי מוצא XJ -לא משנה איזה XJ ובלבד שיהיה במצב טיפ טופ. על ה XJ החדש היתי מלביש את המכלולים הקיימים כיום ועליו גם בונה את כל החיזוקים- תוך הקפדה על הנדסה מחדש של הכול- בניה איכותית. כי לתחושתי כל מצב אחר הוא מצב בו אתה מוסיף פלסטר איכותי על שבר סופני. אמרת שיש לך ממון בצד למטרה זו. אני מן הסתם מודע להיקף הכספי-אבל אם הגעת למצב בו אתה משקיע פחחות צבע בכמעט עשיריה, יתכן שזו רק תחילת ההרפתקאה הכספית הזו והיא עלולה להביא אותך למצב שכל ההשקעה הזו לא תהיה כדאית.
דווקא בשנים האחרונות הביטוי LCG, מוטמע כמעט בכל פרויקט שנבנה לעבירות... ויותר ויותר ניתן לראות הגבהות מינימליות בשילוב צמיגים גדולים.
יש לי חבר עם xj , 4.5" la שנועל 37"... אז לא יודע מה לומר לגבי 33" ... נדרשת בדיקה ספציפית על הרכב...
ומאחר וכבר עושים פחחות כללית זה מאוד פשוט בxj לפנות מקום תחת הכנפיים ולשמר מהלכי סגירה גם עם גובה מעט נמוך.
אני טוען שהגובה העודף בשילוב המשקל והגיאוצטריה הקשה של הזרועות מייצרים התנהגות שלילית בכביש וכך גם בשטח.
כשהרכב גבוה וכבד ... הוא מתנדנד ...ובטח לא נותן תחושת ביטחון לנהג. בטח באתגרי עבירות שם הביטחון שהכלי נותן משפיע מאוד על הביצועים.
12345
בדיוק. סביר להניח שמהפחחות הזו יצא רכב שמהר מאוד יפתח עוד בעיות. ומפחחות איכותית אמיתית יצא רכב שיפתח עוד בעיות, אבל בתזמון שונה. לכן אני לא חושב שזה כדאי. יש פרויקטים שצריך לדעת מתי לקום וללכת. אם עבודת רסטורציה רצינית היתה נותנת פיס אוף מיינד- זה כדאי. אבל לעניות דעתי-וממה שאני רואה גם לעניות דעתם של אחרים-זה עלול להיות פרויקט מאוד כבד שלא בהכרח ישתלם בסופו של דבר מבחינת יצירת רכב טיולים משביע רצון
בארץ לא נותרו כאלו נקיים... ולהביא מחול... ייבוא אישי. כבר עדיף להביא אחד מוכן ואת הנוכחי לשחרר לים.