אפשר ככה ואפשר ככה.
Printable View
אפשר ככה ואפשר ככה.
סיפור של יורם טהרלב
https://www.youtube.com/watch?v=yfHq...NaOzUX309i5yfs
ככלל, אני משלב תמיד בירידה מהאספלט.
הסיבה העיקרית היא תנועה יותר רצופה, יותר אחידה. זה מורגש באופן מובהק כמעט בכל סוג קרקע. גם הבלימה טובה יותר כשכל הגלגלים מצומדים זה לזה.
בעיקר - זה הרגל. אבל יש מאחוריו הגיון.
מצד שני לאחרונה אני כן מוצא את עצמי מתעצל להזיז את הידית הקטנה. לא יודע למה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
כי כשיש טנדר הרבה יותר כיף לעשות דריפט
דריפט... 118 כ"ס...
מילא זה - צמיגי בוץ שכל מילימטר שחיקה שלהם עולה 400 ש"ח... לא אני לא בעניין דריפט.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
וגם שמירה על השביל.
אני יודע שרובנו לא בדיוק חושבים על זה - אבל ההדורים (קורדרוי) שהופכים את הנסיעה בשביל לבלתי נסבלת ומפרקים את כלי הרכב, נוצרים על ידי כלי רכב שאינם כפולי הנעה בדיוק מהסיבות שהוזכרו.
וכן, גם אני לא משלב 4X4 לפעמים, כי הסרן האחורי הבריון והנעול מתמודד היטב ובקלות עם כל מיני הפתעות - אבל כעקרון, בהחלט צריך וגם מומלץ לנסוע משולב - יותר בטיחותי, יותר טוב לאוטו, יותר טוב לשביל.
מהשיקולים שהוזכרו כבר ומכוחו של הרגל, עוד בימי הכירכרות שלי (הנעה 4X4 קבועה) עם הירידה מהאספלט הייתי נועל דיפ' מרכזי וכעת בתקופת הרנגלר משלב 4X4 מיד עם הירידה מהאספלט.
אני גם מאלו שככל האפשר מעדיף לנסוע ב- LOW אם לא עוברים את - 30 קמ"ש (ברוב הטיולים שלנו זה כך) - לטעמי שומר על הגיר האוטו'.
האמת היא, דרור, שהקורדורי נוצר בעיקר מתדר הקיפוץ של הצמיג על הדרך וההרעדה שלה ופחות מ"פרפור" הגלגל.
בשונה אגב מתופעה דומה בדיונות שבה בחלט רואים את הגבעות הקטנות שמייצר רכב שלא אוחז ומקפץ.
אני מבין ומסכים איתך,
מה שאני לא מבין זה מה מיוחד בציריות של טרופר...
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
האמת היא, שהדורים נוצרים מהרוח
רק אחרי שהם קיימים, רכב ובעיקר לא משולב , עשוי להשפיע עליהם . וגם אז פחות ממה שנדמה
Sent from my iPhone using Tapatalk
ואני לתומי חשבתי שהם נגרמים כתוצאה המון כלי רכב שנוסעים על ציר עם לחץ אוויר מלא וגלגל בגודל דומה.
והנה עוד שרשור נגנב ..
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
אשמח לדרדר שרשור נוסף תומר, בדומה לכתב הרכב השני, גם אתה לא מדייק לגבי ההדורים.
וחכו שדורון ייכנס....
לגבי ההדורים, תוצאות התחקיר שלי:
http://www.jeepolog.com/forums/content.php/1460
אולי פספסתי, אבל לא ראיתי התייחסות לעומס על גלי ההינע והציריות
בנסיעה משולבת ברכב ללא דיפרנציאל מרכזי.
נראה לי שהעומס שמייצרת ההתנגדות (בכל סיבוב)
בין שני הסרנים, גבוה יותר מהעומס של סרן אחורי
המתמודד לבדו עם שטח קל.
אוי החום הזה.... הקורונה שדפקה את העונה הקרה...
זיו, בדיוק בגלל זה המציאו את ה tod...
torque on demand, בכל שביל כבוש/כורכר וכו' כשלא צריך הנעה כפולה קבועה אתה דורך את המערכת והמומנט שעובר לגלגלים הקידמיים רק לפי מה שהחיישנים מזהים, עובד מעולה, אני מאוד נהניתי ממנו, גם כשנעלתי קדימה באוטומטית כמעט ולא הרגשתי אותה, פגז של דבר, ויש לזה גם חיווי כמה כוח עובר קדימה ע"י נורות שלבים בלוח המחוונים.
מעבר לזה בשטחים אחרים שלב low שים ב drive ותן לאוטו לעשות את שלו.
לנסוע ב 2x4 באופן קבוע בלי לשלב זאת טעות נפוצה, כמה הרכב שלך שוקל? כמה כוח אתה צריך כדי להזיז אותו? תעשה את החשבון הזה בסוגי קרקע שונים שאתה מטייל בהם ללא 4x4 וכשאתה ב high במקום להיות משולב ואפילו ב low ותלמד כמה אתה מאמץ את כל המכלולים שלך חוץ מהסרן האחורי שהוא גיבור, אז מה יותר שווה לטחון את את כל האוטו מנוע/גיר/טרנספר וכו' או לשלב ולהקל על הרכב במחיר של פעמון שעולה 150 שח?
אפרופו ציריות קידמיות, לא יודע מה הקטע שלכם, אני בחיים לא שברתי של טרופר, אני מטייל עם עוד עשרה טרופרים חברים, אחד שבר פעמון... בנחל עדשה... חוץ מיזה נאדה.
דבר נוסף ואולי הכי חשוב, שבירה תלויה הרבה בנהג וההכרות שלו עם הרכב, וכמובן במכוון.
תעברו ל suv אמיתי עם הנעה כפולה קבועה ואז לא תהיה לך התלבטות(יהיה ויכוח אחר, אם לנעול מרכזי או לא חחחחח) ולא תפתח שרשורים משעמום... 😂
המממ... SUV אמיתי ... המדרון חלקלק
Sent from my iPhone using Tapatalk