תגובה: דציה עם 177K בקליומטרג שעשה מנוע ב130 עקב תקלה (ידועה) במנועי בנזין. לקנות או לא?
אני לא מכיר את הרכב, ובוודאי לא את המזגן, אבל יש בעייה שהיא אוניברסלית לרוב או לכל הרכבים החדשים: כמעט בכל האצה, מדחס המזגן מתנתק ל2-4 שניות. בתנאי זחילה של פקקים ונהג שהוא לא רגיש על הגז, זה מגיע לפעמים למצב שבו רוב הזמן המזגן לא עובד. כבר יצא לי להקליט מצב שבו מדחס המזגן פעל רק 5 אחוז מהזמן.
אז יש רמת טיפול אחת, חריגה יחסית, שבה היצרן מסכים לתת עדכון תוכנה נקודתי לרכב ספציפי, שמבטל את המאפיין הזה.
ויש רמה אחרת, זמינה לכל אחד, שנקטתי בה מספר פעמים: להוסיף טיימר על קו הפיקוד לממסר של המזגן, שממשיך את הפעולה שלו ל3 שניות לאחר כל כיבוי. זה מבטל לחלוטין את הניתוקים שנובעים מתפעול דוושת ההאצה.
כמובן שהטרייד-אוף הוא תגובה פחות זריזה בהאצות.
תגובה: דציה עם 177K בקליומטרג שעשה מנוע ב130 עקב תקלה (ידועה) במנועי בנזין. לקנות או לא?
הי,
אצלי (דאסטר בנזין) בעיית המזגן מורגשת דווקא כאשר הרכב עומד מותנע- רמזור או פקק (ויותר גרוע אם לא מבטלים את ה- stop and start), בהאצה מרגיש לי בסדר.
גם אצלי מורגש בעיקר שלוחצים על הברקס ואז המדחס מתנתק
ההסבר שניתן לי הוא:
שמשאבת הוואקום חולקת צרכנים עם המגבר בלם והמזגן - והעדיפות הינה לבלמים
בדיזל כנראה הוואקום נלקח ממקום אחר\מהמנוע עצמו ולכן הם פחות חווים את הבעיה
זה שחסכו 1.9$ על משאבת וואקום פשוט מרתיח ועוד במדינה חמה!
עשו עדכון תוכנה - זה אולי הוריד מעלה אחת ולא הרבה עזר
כמו כן המדחס מתנתק כאשר הוא מרגיש שהאוויר החוזר מתחת ל 16 מעלות - הפיתרון "לשקר" קצת לרגש הטמפ
וכמובן לבטל את הסטופ סטארט תמידית (המיקרוסוויץ של מכסה המנוע במצב פתוח = מצב מוסך = סטופ סטראט מנוטרל פור אבר אנד אבר)
עד 38 מעלות בחוץ עדיין נעים לי באוטו, אבל זה סובייקטיבי ומעל קצת קשה למזגן הזה לקרר
המוזר הוא שבטבלת מילוי גז, קליאו עם אותו מנוע מקבלת כמות כפולה מדאסטר
אני אשמח לדעת האם יש תקן למיזוג אוויר ברכב ואיך הוא מאופיין - כי לא יתכן שרכבים כאלו ימכרו בעידן שיש חוק שרכב צריך מזגן כדי להימכר בארצנו
בדיזל. כך שמעתי .. הואקום בא מהאלטרנאטור.
Sent from my iPhone using Tapatalk
אז זה כמו ברכב הקודם
בטנדר - הייתה מורכבת משאבת וואקום באחורי האלטרנטור