תגובה: עזרה בהתלבטות בין Cooprt STT PRO לבין BF KO3
לא יודע אם זה משנה לך - אבל הטויו במיד שלך שוקלים מעל 2 ק"ג יותר לכל צמיג. במידה 31 ההפרש הרבה יותר גדול ומשמעותי.
בטרופר שלי הסט הקודם היה טויו וסט נוכחי קופר, הקופר היו טובים מאוד אבל קצת איכזבו אותי לעומת הטויו, מתבלים הרבה יותר מהר וגם מתחילים להרעיש יותר מהר.
אצלי הצמיגים עובדים קשה (למרות שתיכף נדב יקפוץ ויגיד שאני בכלל לא מטייל :)) - רמת הגולן לא סלחנית בכלל לקוביות ולעמידות דופן בפני סלעים. מבחינת ק"מ אף פעם לא הגעתי ליותר מ 30,000 ק"מ עם אף אחד מהסטים שהיו לי.
אצלי הגיע הזמן להחליף ואני מתלבט - בעיקר בגלל המשקל. אם הייתי יכול למצוא גודייר MTR זה מה שהייתי לוקח לנסות.
החצי שקל שלי..
אלעד.
דרך אגב בעקבות הערות שקראתי אני אוסיף (מהניסיון שלי בלבד) - לא נתקלתי בבעיות נזקים לדופן בקופר ובטח שלא התפוצץ לי צמיג, אולי מתבלבלים עם מקסיס 764 - כחדש הוא רך יותר, אחיזה טובה על סלעים אבל דופן כמו חמאה ובהמשך מתבלה ממש מהר.
עזרה בהתלבטות בין Cooprt STT PRO לבין BF KO3
תודה אלעד.
בדיוק חוות הדעת שרציתי לשמוע.
אם משקללים את הכול יוצא שהקופר כנראה משתלמים.
אצלי הטויו שרדו מאחור כ 20,000 קמ.
נעילה אוט׳ ועבירות די בינונית עם הרדדת אוויר לאזור ה 20psi.
פשות חלקי קוביות כבר חסרות.
אני מת על הטויו. אחיזה של גלגלי שינים בקרקע.
הם יותר יקרים בקניה ב 1200 שח וגם כנראה צורכים לתקופה יותר דלק בלפחות 800-1000 שח לכל 10 אק״מ בזכות המשקל.
( מחושב לפי עשרה אחוז חסכון).
יוצא שמשתלם להחליף שני סטים קופר על כל סט טויו אחד.
עכשיו נראה איך הם מתנהגים בשטח.
מחר אני צפוי להתקין
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wonderd
לא יודע אם זה משנה לך - אבל הטויו במיד שלך שוקלים מעל 2 ק"ג יותר לכל צמיג. במידה 31 ההפרש הרבה יותר גדול ומשמעותי.
בטרופר שלי הסט הקודם היה טויו וסט נוכחי קופר, הקופר היו טובים מאוד אבל קצת איכזבו אותי לעומת הטויו, מתבלים הרבה יותר מהר וגם מתחילים להרעיש יותר מהר.
אצלי הצמיגים עובדים קשה (למרות שתיכף נדב יקפוץ ויגיד שאני בכלל לא מטייל :)) - רמת הגולן לא סלחנית בכלל לקוביות ולעמידות דופן בפני סלעים. מבחינת ק"מ אף פעם לא הגעתי ליותר מ 30,000 ק"מ עם אף אחד מהסטים שהיו לי.
אצלי הגיע הזמן להחליף ואני מתלבט - בעיקר בגלל המשקל. אם הייתי יכול למצוא גודייר MTR זה מה שהייתי לוקח לנסות.
החצי שקל שלי..
אלעד.
דרך אגב בעקבות הערות שקראתי אני אוסיף (מהניסיון שלי בלבד) - לא נתקלתי בבעיות נזקים לדופן בקופר ובטח שלא התפוצץ לי צמיג, אולי מתבלבלים עם מקסיס 764 - כחדש הוא רך יותר, אחיזה טובה על סלעים אבל דופן כמו חמאה ובהמשך מתבלה ממש מהר.
אין מה להשוות לטויו. טויו צמיג מעולה, הכי טוב שהיה לי, אצלי הם עשו בטרופר דאז 60k ק"מ בכמעט 3 שנים ויכלו למשוך עוד.
לא יודע רמת הגולן או לא, אבל גם אחיך נוסע עם קופר וקורע אותם(והוא נעול קידמית אוטומטית), כמה הוא עושה בשנה?
לפי מה שנראה מחזיקים אצלו יפה.... ונראה לי שכבר כמעט שנתיים אצלו לא?
טוב, הוחלפו הצמיגים. כאמור 2100 שח כולל לרבעיה.
יותר קלים וזה מורגש בדוושה.
הצמיגאי לא התקשה להעלות עותם על החישוקים בעוד שאת הטויו היה ממש קשה עד כדי שימוש במשכנע לעשרה סמ האחרונים.
נראה שגם הגומי של הקוביות רך יותר בהשוואה לטויו.
טויו אחד שהיה במצב מצויין עבר לספר.
אדווח בהמשך.
בהזדמנות זו אשמח לפרגן לצמיגי אנטון מרח׳ יפת ביפו.
התיצבתי שם הבוקר בשעה שבע. היו מאוד יסודיים בעבודה וקשובים לבקשות שלי ( מה לשים איפה ולא להדק עם מפתח אוויר). בסוף עזרו לי להעמיס את הישנים על הגרור והכול עם יחס טוב מאוד.
במקרה של הקופר המחירים שלהם היו זולים ב 500 שח לסט בהשוואה לכמה אחרים שבדקתי. ב BFG הם היו באותו רף מחיר כמו המומלצים האחרים.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
מצטרף להמלצה על צמיגי אנטון.
פנצריה מומלצת.
בועז,
אני מומחה קטן מאוד לאינדינים, ועד כמה שאני זוכר, אתה לא לועס סלעים כל שני וחמישי.....
אני זוכר שאמרת שאלו צמיגים של 20K ק"מ, זה נראה לי מצב ממש בעייתי, ועוד טוי שנחשב לביריון שבחבורה.
או של מי שנוסע פה על MT וטוען ל 60-80K , סתם מספר סיפורים, או שיש לך בעיה, ששווה לך להבין אותה.
אני הורדתי מקסיס 980 (צמיג AT) אחרי כפליים ק"מ, בלי פאנצ'ר אחד, והרבה פחות קוביות חסרות.
לא חושב שאתה מטייל יותר קשוחים ממני, ואני בלי נעילות.
לגבי המשקל - היה ברור לי שתרגיש הבדל.
לגבי הצמיג - עזרת לי להחליט..מחר נזמין סט קופר חדש.
כאמור, הצמיג מ 2018 ולכן נמכר במחיר מוזל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
בועז,
אני מומחה קטן מאוד לאינדינים, ועד כמה שאני זוכר, אתה לא לועס סלעים כל שני וחמישי.....
אני זוכר שאמרת שאלו צמיגים של 20K ק"מ, זה נראה לי מצב ממש בעייתי, ועוד טוי שנחשב לביריון שבחבורה.
או של מי שנוסע פה על MT וטוען ל 60-80K , סתם מספר סיפורים, או שיש לך בעיה, ששווה לך להבין אותה.
אני הורדתי מקסיס 980 (צמיג AT) אחרי כפליים ק"מ, בלי פאנצ'ר אחד, והרבה פחות קוביות חסרות.
לא חושב שאתה מטייל יותר קשוחים ממני, ואני בלי נעילות.
מי שנוסע עם נעילה אוטומטית גומר צמיגים מהר, צמיגי at חיים יותר מmt. סהכ הצמיגים שבתמונה לא במצב סופני, בטח מבחינת בשר בקוביות, הן פשוט התייבשו.
הצמיגים עם כ 30 אקמ שרובו בשטח. הרכב משמש רק לטיולים.
יש נעילה אוטומטית על הסרן האחורי וזה ניכר היטב בצמיגי הסרן האחורי שחתיכות מהם נקרעו.
לא עושה עבירויות לשם העבירות אבל הכביש שלו הוא רק בדרך לשטח. אין לאוטו שימוש אחר.
לעניין הגיל, פשפשתי באלבומי תמונות ומסתבר שהצמיגים יותר ותיקים משחשבתי.
הם ככול הנראה הורכבו לפני מפגש ג׳יפולוג 2013 שהיה ברמת נפחא.
מה שגם יכול להסביר שהם התקשו ויותר קל להם לאבד חתיכות.
אגב, הגובה בכנפים עד לרצפה לא השתנה מלפני לאחרי ההחלפה ובטויו עדיין יש בשר כך שההםרש בקוטר כנראה מינורי אם בכלל.
אפרופו סיפורי נסועה-
גם בימי הווינר כשנעלתי 31/10.5/15 BFG A/T לא זכור לי שעברתי 50 גג 60 אלף והרוב היה בכביש.
וגם אז היו סיפורים על 80-100.
לא מאמין לזה(!)
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
צמיג ברכב שטח שעושה סביבות ה 20k בשנה בשימוש סביר יחזיק בין שנתיים לשלוש, לדעתי.
חשבון תעשו לבד.
בועז, צמיגים מ 2013? שאפו על האומץ.
לא נעים להודות. חשבתי שהם בני 4 ...
מזדקנים
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
צמיג ברכב שטח שעושה סביבות ה 20k בשנה בשימוש סביר יחזיק בין שנתיים לשלוש, לדעתי.
חשבון תעשו לבד.
בתקופה שנסעתי 40+ בשנה, רובם בכביש, אז כן, בשנתיים וקצת מגיעים לקמ המצטבר המדובר.
עם רוטציה כל טיפול, גירדתי את ה-90k קמ על צמיגי שטח מלא איכותיים, MTR ו-BF.
עם דאנלופ זה היה חצי-שליש מזה.
כשהנסועה השנתית פחתה, אז הגיל משחק תפקיד משמעותי ורואים יפה את הבלאי המואץ אחרי כ-3 שנים על הרכב.
רכב עם דיפ פתוחים בכביש ונעול כפול בשטח כשצריך, נסיעה רגועה ולא מתחרעת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
חשבון תעשו לבד.
זה גם הנסיון שלי.
הגיל משמעותי יותר לצמיגים מהנסועה.
כשהצמיג מתייבש הבלאי שלו מואץ. וזה מעבר לנסיעה פחות נוחה, רעש שמתגבר, קוביות שנתלשות וכו'.
נעילה אוטומטית מחסלת צמיגים במהירות.
מנוע חזק מחסל צמיגים במהירות.
עכשיו תחברו הכל ביחד ותבינו. יש "קצת" הבדל בעומסים שמועברים לצמיגים האחורייים בין היילקס 2.4 אטמוספרי (83 כ"ס, 17 קג"מ, כשהיה חדש, כן?....) ונעילה נשלטת, לבין ZJ עם מנוע V8 בנפח 5.2 ליטר (215 כ"ס, 35-40 קג"מ בערך?....) ונעילה אוטומטית....
מצב צמיגי הטויו אצלך בועז, בהתחשב בנתוני הרכב ובעיקר בגיל המופלג שלהם - סה"כ מתקבל על הדעת.
הצרחת הצמיגים קדימה-אחורה אחת ל-10K ק"מ בערך, כפי שדורון ציין - נכונה וחשובה ביותר ואפילו קריטית - על מנת להשוות את הבלאי ולהאריך את חיי סט הצמיגים. זה משמעותי שבעתיים ברכב כמו של בועז - שמעביר לגלגלים האחוריים שלו הרבה יותר עומס וגם מתעלל בהם בכל פנייה עם נעילה אוטומטית מאחור.
אצלי בסופה עם נעילה אחורית אוטומטית והמוןןןן שטח - הטויו MT החזיקו יפה כמעט 3 שנים וכמעט 40K ק"מ והחלפתי אותם כי השמדתי דופן בצמיג אחד ולא הצלחתי להשיג סט טרי במחיר נורמלי.
החליפו אותם אכילס אינדונזיים זולים שנדמו בהתחלה בכמציאה ובפועל היו פח אשפה ולא החזיקו מעמד. פשוט התפרקו.
היום אני על BF-KM2 במידה 31 שבספטמבר הקרוב יחגגו 4 שנים על הג'יפ וכבר עכשיו עם כמעט 50K ק"מ. והם כבר החלו להתייבש. בלאי הסוליה הוא כ-45% (גובה הקוביות כ-10 מ"מ כרגע) והקוטר בפועל כרגע בקושי 30.....
הספייר שלי הוא אחד מהטויו ההם שכבר נסע כמעט 40K , כן?... גובה הקוביות כ-12-13 מ"מ. הצמיג כרגע גבוה בכמעט אינץ' שלם מה-BF.
בשורה התחתונה - הטויו MT הוא צמיג השטח הכי טוב שהיה לי ואני עוד אחזור אליו ללא התלבטות בכלל. גדול בכמעט אינץ' מכל צמיגי ה-31 בשוק, שקט על הכביש, אחיזה מרשימה בשטח פראי ויכולת פנומנלית לעבוד ולשרוד בלחצים חד-ספרתיים. לפעמים זה ההבדל בין טיפוס מוצלח למלחמות והחלקות שבסוף גם מסתיימות רע.
BF-KM2 צמיג מצוין בכל פרמטר. טוב גם בכביש. המינוס היחיד מבחינתי, לפחות במידה 31/10.5 - הקוטר שלו קטן ביחס למידה הרשמית. לא בדקתי מה המידה האמיתית בדגם-KM3
מהעבר עם הסופה הקודמת אני זוכר לטובה את הפירלי סקורפיון MUD, שהיה צמיג שטח מעולה וחזק מאוד (למרות דופן עם 2 שכבות) עם אחיזה מדהימה בכל סוגי השטח ואחד מצמיגי הבוץ הבודדים שמעולה גם בחולות - אבל הדגם הזה כבר לא מיוצר במשך שנים רבות. אם היה מיוצר כיום והיה ניתן להשיג צמיגים כאלה טריים, לא הייתי מתלבט בכלל.
אני בכוונה לא מכניס להשוואה הזו צמיגי שטח ייעודיים כמו מקסיס סטיקי או ה-CST הסיני שדיברנו עליו בזמנו (ראיתי אותו בעיניים על דיפנדר, הצמיג הזה הוא מפלצת אמיתית), שהם צמיגי ניילון שלחלוטין לא מיועדים לכביש (מהירות מירבית מומלצת - 100 קמ"ש) שמין הסתם יודעים לעבוד אפילו עוד יותר טוב בלחצים חד ספרתיים ויספקו אחיזה מרשימה עוד יותר בבוץ ובסלעים אבל לא יתאימו לנסיעה על כביש (בלאי מהיר ביותר ורעש אימים) ואפילו אצלי עם כל השטח שאני עושה קבוע בכל סופ"ש, בסופו של דבר עדיין רוב הקילומטראז' הוא על כביש.
גם לדעתי הטויו הוא צמיג השטח הטוב ביותר שנסעתי עליו (חסר לי הגודייר MTR מנסיון אישי להשוואה).
נראה לי שלטויו אנחנו נתגעגע בערגה. לא מאמין שהם יגיעו לארץ שוב בעתיד הנראה לעין. לצערי הרב :-(
לא להתייאש. מדי פעם הם צצים בכל מיני פנצ'ריות ספציפיות. לא בכל רגע נתון, לא בכל מידה, אבל מדי פעם מסתנן משלוח.
ברגע שבועז עידכן את התאריך של הצמיגים, ההערה שלי ( וכל שאר התשובות) כבר לא חשובות.
בועז הערה קטנה , לגבי השימוש הצמיגים, ותראה גם את ההודעה של דרור.
בארצנו, גם אם השימוש היחידי של הרכב זה לטיולים, עדיין, עיקר הק"מ זה כביש.
כל מי שאומר אחרת, ומנסה לשכנע את עצמו שעיקר הק"מ זה שטח , וסלעים, ורמבו ....
פשוט מרמה את עצמו.
בניגוד לדרור, שהסופה שלו, באמת עושה שטח...
דווקא היום, שאתה נפרד מצמיגים יבשים בני שבע! שכנראה איבדו קוביות בגלל יובש ולא בגלל עבודה קשה מדי, אני לא חושב שטוי זה צמיג שמתאים לצרכים שלך.
לדעתי, הקופר ( או bf) הרבה יותר מתאימים.
חבל על דלק ועל בלאי .
ענין אותי אז בדקתי - מתברר שאת הקופר שלי הרכבתי בדיוק לפני שנתיים, 30,000 קמ ועודף קטן.
אני באופן אישי מעדיף לקבל פחות הנחה ולהרכיב צמיג הכי טרי שאפשר.