תגובה: כריות אוויר לחיזוק קפיצי לנדקרוזר 2005 ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
יש תקלות חמורות מזה.
סיימנו כבר טיולים עם תקלות הרבה יותר קשות.
.
מה הקשר?
זה שיש תקלות אחרות לא מבטל את יצירת פוטנציאל הבעיה בהסרת כל האמפסטופ.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
מה הקשר?
זה שיש תקלות אחרות לא מבטל את יצירת פוטנציאל הבעיה בהסרת כל האמפסטופ.
ברגע שאתה שם כרית, הגובה של הבמפסטופ חייב להשתנות.
ברגע שהוא מותאם לעבודה עם כרית, והכרית הלכה, גם אם חתכת רק חלק, ולא את הכל, הוא כבר לא יתפקד.
הפתרון היחידי שאני רואה, במקרה של כרית, להוציא את הבמםסטופ מחוץ לקפוץ, או להשלים עם העובדה שברגע שהכרית נפגעת, אין הבמפסטופ.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
ברגע שאתה שם כרית, הגובה של הבמפסטופ חייב להשתנות.
ברגע שהוא מותאם לעבודה עם כרית, והכרית הלכה, גם אם חתכת רק חלק, ולא את הכל, הוא כבר לא יתפקד.
הפתרון היחידי שאני רואה, במקרה של כרית, להוציא את הבמםסטופ מחוץ לקפוץ, או להשלים עם העובדה שברגע שהכרית נפגעת, אין הבמפסטופ.
יש גם כריות מחוץ לסליל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
יש גם כריות מחוץ לסליל.
+1 יש בנמצא קיטים מוכנים להחלפת קפיצי הסליל האחוריים בכריות. יפתור את בעיית הגובה אך יוסיף עוד מערכת שמחייבת תחזוקה שוטפת.
לדעתי אם אני רואה נכון באיירליפט, קיצוץ הבאמפסטופ עדיין לא מאפשר סגירה מלאה של הסליל - וזה נראה ממש בסדר.
זה יצרן רציני ואני מניח שהוא בדק מכל הכיוונים שהסט עובד טוב.
חשוב טרם הרכישה לוודא התאמה להגבהה אם יש
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אסף,
אין וויכוח שזה יצרן רציני, ואפשר לסמוך עליהם.
אני רק מנסה לחדד את הנקודה שדורון העלה-
ברכבים שהבמפסטופ מותקן בתוך הקפיץ ( כמו ל.ק.) שמתקינים כרית, צריך להתאים את הגובה של הבמפסטופ, וצריך לקחת בחשבון שאם הכרית קורסת אין במפסטופ.
אם הכרית התפנצ'רה - נשאר גדם של באמפסטטפ ועליו עוד חתיכת כרית מפונצ'רת. זה אמור להספיק.
הבאמפסטופים האלה שנראים כמו גביע גלידה, מתכווצים לאורך ממש קטן.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אם הכרית התפנצ'רה - נשאר גדם של באמפסטטפ ועליו עוד חתיכת כרית מפונצ'רת. זה אמור להספיק.
הבאמפסטופים האלה שנראים כמו גביע גלידה, מתכווצים לאורך ממש קטן.
אסף.
אם הכרית התפנצ'רה, חסר 15- 20 ס"מ למרחק של הבמפסטופ.
אם הכרית התפוצצה (מה שעלול לקרות במידה ולא מבצעים תחזוקה מונעת) אז מחליפים את הכרית בשטח (בדומה לצמיג מפונצר).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
DavidL
אם הכרית התפוצצה (מה שעלול לקרות במידה ולא מבצעים תחזוקה מונעת) אז מחליפים את הכרית בשטח (בדומה לצמיג מפונצר).
חפש שרשור עם מקרה דומה של נדב ש., שהחליף בשטח כרית מפונצ'רת בריחת חדשה ש הוא החזיק במיוחד למקרים כאלו... התברר שגם החדשה לא הייתה תקינה.
למיטב זכרוני בעקבות זאת נדב ויתר על כריות האוויר.
נשלח מהנייד
לא מדובר באותן כריות אויר.
לכן הדוגמא של נדב לא רלוונטית לדיון הזה.
(סליחה נדב)
הדיון במקרה והתפנצרה כרית אויר כזאת במקרה שלנו זהה ל- נפל לי הבאמפסטופ בקפיץ האחורי בשטח והלך לאיבוד מה אני עושה?
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דורון.פ.
לא מדובר באותן כריות אויר.
לכן הדוגמא של נדב לא רלוונטית לדיון הזה.
(סליחה נדב)
הדיון במקרה והתפנצרה כרית אויר כזאת במקרה שלנו זהה ל- נפל לי הבאמפסטופ בקפיץ האחורי בשטח והלך לאיבוד מה אני עושה?
זה ממש לא דומה.
הסבירות שיפיל לך הבאמפסטופ קלושה אם הוא לא פגוע ורקוב, ואם יצאת לשטח בידיעה שזה המצב.. אפעס הגיון הוא אחר.
לעומת זאת, יש הרבה גורמים שיכולים לפנצר כרית אויר, ויש לה בלאי טבעי, וכמו שרה לנדב, גם כשלי ייצור שלא מופיעים ישר בהתחלה.
אם משאירים חלק מהבאמפסטופ זה אמור לתת פתרון.
הארוע לא זהה אבל מהות התקלה דומה.
הכוונה שזה לא אותו דבר כמו פאנצר בכרית אויר שמהווה חלופה לקפיץ.
פאנצר בכרית אויר בתוך הקפיץ במקרה המתואר כאן משולה לפגם בבאמפסטופ. ולא כמו בדוגמא הפחות רלוונטית שנתן DavidL של פאנצר בכרית אויר שמחליפה קפיץ.
אמנם זו לא סטיסטיקה מקיפה אבל אצל זיו היו שלושה רכבים עם כריות כאלו ולא היה לו מעולם פאנצר בהן (זיו תקן אותי אם אני תוהה).
אבל מצד שני הוא גם לא חתך באמפסטופ.
מדוע אתה לא מתייעץ עם היצרן? למוצרים האלו יש תו תקן.
כל כרית אוויר ( גם כזאת שמושחלת בקפיץ) עלולה להתפנצר כתוצאה מבלאי טבעי או מפגיעת ענף.. צריך להתייחס לכרית אוויר מכל סוג כמו לצמיג ואם הכרית מתפנצ'רת, מחליפים את הכרית במקום. לכן הדיון על הבמפסטופ בעיקרו לא רלבנטי .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
זה ממש לא דומה.
הסבירות שיפיל לך הבאמפסטופ קלושה אם הוא לא פגוע ורקוב, ואם יצאת לשטח בידיעה שזה המצב.. אפעס הגיון הוא אחר.
לעומת זאת, יש הרבה גורמים שיכולים לפנצר כרית אויר, ויש לה בלאי טבעי, וכמו שרה לנדב, גם כשלי ייצור שלא מופיעים ישר בהתחלה.
אם משאירים חלק מהבאמפסטופ זה אמור לתת פתרון.
דורון,
שנדב יתעורר, הוא יסביר פה למה בדיסקו 2, שעובר הגבהה, הכריות מתפנצ'רות.
אני כבר ער, ואני חוזר ואומר- ב 15 שנה שאני על כריות Airlift (שלושה רכבים) לא החלפתי כרית פעם אחת.
וכמו שדורון פ. כתב, בשני המקרים האלו, החומרה של אובדן כרית בכלל לא אותו הדבר. דיסקו נתקע.
אני חושב שאנשים פה מגזמים ומפקששים את הנקודה - זה לא מתקרב לגמישות ולנוחות של כריות עם גובה משתנה בדיסקו, אבל זה פשוט אמין ונותן המון בתמורה לפחות מ $100.
נמרוד (נדמה לי) כתב פה על קפיצים שמתאימים ל 350ק"ג ושביום יום הוא נוסע רק עם 150ק"ג.
זו תופעה נפוצה בהרבה הגבהות, ביום יום, הרכב נהיה קשיח ופחות נעים לנסיעה, ובטיול שהוא עמוס ואתה הכי צריך את הגובה, הרכב שקע.
שאני בחרתי קפיצי אולדמן לטרופר שלי, ידעתי שאני הולך לשים מגירות ומשקל קבוע מאחור, ובכל זאת בחרתי בקפיץ Medium.
לזה הוספתי כריות ועם הזמן למדתי איזה לחץ מתאים ליום יום, ואיזה לכל סוג הטיול.
אם כרית תתפנצ'ר כל ההבדל שהרכב ישקע 2-4 ס"מ, ואם אני לא יהיה מספיק זהיר,אולי נפגוש את הבמפסטופ.
זה לא חלק שמשבית אותך, אבל זה חלק שמשפר את איכות הנסיעה.
כל ההערה שלי לגבי הל.ק , הייתה שצריך לשים לב, שברכבים שהבמפסטופ בתוך הקפיץ, המשמעות של אובדן כרית היא שגם "איבדת" את הבמפסטופ. בהינתן האמינות של הכריות האלו, זו בעיה זניחה לחלוטין.
זה פשוט (וגאוני :-) ) , זה לא מדע חלל ולא סיכון, ולא כל מני רואי שחורות ונבואות מצד אנשים שבחיים לא השתמשו במוצר הזה.
זה בדיוק כמו הדיון על המקררים -
מי שאין לו, ולא היה לא מקרר מעולם, ימשיך ויטען שלא צריך את זה וצידנית זה פתרון מושלם.
מי שיש לו מקרר לעולם לא יוותר עליו.
:)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דורון.פ.
פאנצר בכרית אויר בתוך הקפיץ במקרה המתואר כאן משולה לפגם בבאמפסטופ.
לא ממש, כי היא משנה את התנהגות המתלה בכל המהלך ולא רק בקצה.
אבל פאנצ׳ר בכרית כזו (ויסלח לי זיו שאני מקלקל את הסטטיסטיקה, אבל אצלי היו..) לא משבית את הרכב או מונע המשך טיול, רק שמאותו רגע היתרונות של הכרית נעלמים והרכב מתפקד כמו שהיה לפני התקנת הכריות, ובלי באמפ-סטופ.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
דורון,
אני כבר ער, ואני חוזר ואומר- ב 15 שנה שאני על כריות Airlift (שלושה רכבים) לא החלפתי כרית פעם אחת.
וכמו שדורון פ. כתב, בשני המקרים האלו, החומרה של אובדן כרית בכלל לא אותו הדבר. דיסקו נתקע.
אני חושב שאנשים פה מגזמים ומפקששים את הנקודה - זה לא מתקרב לגמישות ולנוחות של כריות עם גובה משתנה בדיסקו, אבל זה פשוט אמין ונותן המון בתמורה לפחות מ $100.
נמרוד (נדמה לי) כתב פה על קפיצים שמתאימים ל 350ק"ג ושביום יום הוא נוסע רק עם 150ק"ג.
זו תופעה נפוצה בהרבה הגבהות, ביום יום, הרכב נהיה קשיח ופחות נעים לנסיעה, ובטיול שהוא עמוס ואתה הכי צריך את הגובה, הרכב שקע.
שאני בחרתי קפיצי אולדמן לטרופר שלי, ידעתי שאני הולך לשים מגירות ומשקל קבוע מאחור, ובכל זאת בחרתי בקפיץ Medium.
אם כרית תתפנצ'ר כל ההבדל שהרכב ישקע 2-4 ס"מ, ואם אני לא יהיה מספיק זהיר,אולי נפגוש את הבמפסטופ.
כל ההערה שלי לגבי הל.ק , הייתה שצריך לשים לב, שברכבים שהבמפסטופ בתוך הקפיץ, המשמעות של אובדן כרית היא שגם "איבדת" את הבמפסטופ. בהינתן האמינות של הכריות האלו, זו בעיה זניחה לחלוטין.
זה פשוט (וגאוני :-) ) , זה לא מדע חלל ולא סיכון, ולא כל מני רואי שחורות ונבואות מצד אנשים שבחיים לא השתמשו במוצר הזה.
מי שאין לו, ולא היה לא מקרר מעולם, ימשיך ויטען שלא צריך את זה וצידנית זה פתרון מושלם.
נדב שינה את הגיאומטריה של המתלה וההגבהה שלו ייחודית בגובה ...הוא היה חייב לשדרג במקביל לכרית אחרת...
אני לא אומר שאתה לא צודק לגבי הכריות, אבל שוב אתה עם הגישה המתנשאת שאתה יודע הכי טוב וכל מי שלא עושה כמוך טועה (מקררים, מערכות טעינה, ועוד ועוד). אני מרשה לעצמי לא להתאפק כאן. רוצה לדעת למה? קרא שוב את השרשור שבו הכרזתי עליכם מלחמה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
דורון,
הלכת רחוק.. לא הגזמת בכלל.
אני אנסה לענות לך הכי קצר שאפשר..
אני בעד כריות אבל בלי להוריד באמפסטופ לגמרי.
Zivo,
בדיסקו 2 כשכרית מתפנצרת הדיסקו לא "נתקע". פשוט מניחים קרש בעובי 10 ס"מ בין הסרן לבמפסטופ ויוצאים מהשטח בנסיעה איטית וקופצנית משהו :)
המבינים, מחזיקים ברכב כרית רזרבית ותוך שעה מחליפים כרית.
הנסיון שלך בכריות מוגבל ל"נקניקים" שדוחפים לקפיץ, זאת כרית למתחילים :)..