תגובה: חימום בריכה סולארי - מכירים?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
danob
אני מתכנן לשים את המשאבה הטבולה בתוך הבריכה לכן בחרתי ב-12V.
מסקרן אותי על סמך מה החלטת שהמשאבה שקניתי לא מספיק חזקה להעלות את המים? כתבתי שזה עובד ואפילו יותר טוב ממה שחשבתי...
לקחתי משאבה של 120W בדיעבד הצטערתי שלא בחרתי אחת חלשה יותר כי זאת מזרימה את המים מהר מידי לטעמי.
ליאור
באקווריום משאבה איכותית גרמנית של 1000 ל"ש יורדת להספק של 500 ל"ש כשמעלה מים לגובה מטר וחצי.
בבריכה של XX קוב עם גג בגובה כ 2מטר, משאבה סינית בהספק תיאורטי של 1000 ל"ש לא אמורה לתת הספק מרשים.
אולי הלחץ ביציאה חזקאבל זה תלוי בקוטר הצינור. בכל מקרה, אהיה מאוד מופתע עם ההספק נטו בגובה הזה יהיה יותר מ 200-300 ליטר בשעה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יוני5
ליאור,
מה קוטר הצינור בו השתמשת?
יוני5
צינור השקיה הכי פשוט (דרג 4) קוטר 16 מ"מ
יש לנו גם כיסוי סולארי שמכסה בזמן שהבריכה לא בשימוש (ניתן לראות אותו מגולגל בתמונה האחרונה)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
avi1
באקווריום משאבה איכותית גרמנית של 1000 ל"ש יורדת להספק של 500 ל"ש כשמעלה מים לגובה מטר וחצי.
בבריכה של XX קוב עם גג בגובה כ 2מטר, משאבה סינית בהספק תיאורטי של 1000 ל"ש לא אמורה לתת הספק מרשים.
אולי הלחץ ביציאה חזקאבל זה תלוי בקוטר הצינור. בכל מקרה, אהיה מאוד מופתע עם ההספק נטו בגובה הזה יהיה יותר מ 200-300 ליטר בשעה.
עכשיו הבנתי שהתכוונת לטבולה...סליחה, טעות שלי, חשבתי שהתכוונת לזו שבה אני משתמש כרגע
https://www.aliexpress.com/item/3304...27424c4dYpJC0P שהיא כאמור חזקה מספיק ואפילו מידי
עברה שנה והגיע הזמן להעלות מהאוב...
בריכה של כ 60 קו"ב.
אחרי שבמהלך החורף הכיסוי הצ'יקמוק שהגיע איתה התפורר, קניתי כיסוי פצפצים שבכוונה גדול מהבריכה - כחצי מטר לכל כוון.
כל עוד לא שוחים, הבריכה מכוסה.
המים מתחממים. מאוד.
הכיסוי שומר על החום.
אשתי ואני נכנסים לבריכה ב2300 או ב 0630 בבוקר - המים חמים ונעימים.
הכוונה בתחילת אוגוסט (נחזור מהחופשה והעץ של השכן יסיים להשיל את מיליוני הפרחים שלו) להפסיק לכסות.
מצד שני אנחנו סקרנים מה יהיה מצב המים כשהסתיו יגיע... התחלנו לפנטז על (סוג של) בריכה מחוממת בגשם...
אני מחמם כבר 10 שנים בריכה של 65 קוב ע"י 500 מ צינור השקייה שחור 20 ממ שפרוס בצורה מגולגלת על גג של מחסן. הצינור מקבל את המים ממשאבה 12vdc שנרכשה אצל גוזמן בפתח תקוה. המשאבה מוזנת ממצבר של רכב שמחובר למטען.
עם הזמן השתכללתי וחיברתי את המערכת לבקר שיודע להפעיל את המשאבה מעל 25 מעלות בחוץ לחמש דקות עם הפסקה של חמש דקות (על מנת שהמים יתחממו בצינור). ומעל שלושים מעלות המשאבה עובדת כל הזמן.
הצורך שלי נובע מכך שבגלל לכלוך מעצים אני לא יכול לפתוח את כיסוי הבריכה לפני תחילת יוני, וכשאני פותח אותה אני רוצה שהטמפ תהייה לפחות 28 מעלות.
תוכל לצלם את המשאבה?
או עדיף- לציין מעט פרטים טכניים עליה?
נשלח מהנייד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
תוכל לצלם את המשאבה?
או עדיף- לציין מעט פרטים טכניים עליה?
נשלח מהנייד
מצטרף לבקשה וגם אשמח לדעת מה רמת הרעש שהיא מייצרת.
שלי מרעישה ברמה שלא נעים לעמוד ליד כשהיא עובדת, היא מעבירה את המים בפולסים שמרעידים את כל הצנרת.
תודה,
ליאור
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיל51
אני מחמם כבר 10 שנים בריכה של 65 קוב ע"י 500 מ צינור השקייה שחור 20 ממ שפרוס בצורה מגולגלת על גג של מחסן. הצינור מקבל את המים ממשאבה 12vdc שנרכשה אצל גוזמן בפתח תקוה. המשאבה מוזנת ממצבר של רכב שמחובר למטען.
עם הזמן השתכללתי וחיברתי את המערכת לבקר שיודע להפעיל את המשאבה מעל 25 מעלות בחוץ לחמש דקות עם הפסקה של חמש דקות (על מנת שהמים יתחממו בצינור). ומעל שלושים מעלות המשאבה עובדת כל הזמן.
הצורך שלי נובע מכך שבגלל לכלוך מעצים אני לא יכול לפתוח את כיסוי הבריכה לפני תחילת יוני, וכשאני פותח אותה אני רוצה שהטמפ תהייה לפחות 28 מעלות.
אפשר בבקשה כמה הבהרות למע. הזו?
מחישוב גס עולה שהצינור על גג המחסן מכיל כ-10 קוב של מים ששוקלים לבדם 10 טון, ומהווים כ-15 אחוז מנפח הבריכה. ז"א ש-6-7 מחזורי סירקולציה, כל מי הבריכה עוברים ומתחממים בצינור (שזה נתון יפה), והשאלה היא בכמה זמן זה קורה ואיזה סוג משאבה השתמשת, ולמה לא משאבה שעובדת במתח רשת? (ושאלה נוספת: האם בטוח להכנס למחסן??:))
ליאור, לך כנראה יש משאבת דיאפרגמה שעובדת בפולסים. היית צריך צנטריפוגלית.
3 קבצים מצורפים
מוסיף את שני הסנט שלי (לא עלה הרבה יותר)
משאבה בכמה דולרים מעלי אקספרס (שקטה מאד) מחוברת דרך מחבר שהגיע עם הבריכה ליציאת הניקוז בעזרת חתיכת צינור גינה
מזרימה מים ל50 מטר צינור 16 שחור מגולגל על בסיס שעומד על הקרקע ב45 מעלות בערך ליד הבריכה
עובדת בשעות האור בהפוגות של 15 דקות עבודה והפסקה דרך שעון שבת פשוט מהום סנטר
בריכה של כ14 קוב שעומדת בחצי צל, אחרי כחודש עבודה טמפרטורת המים כרגע קצת יותר מ32 מעלות, התחיל ב27 מעלות.
לא מבין בענייני ספיקה\הספק וכו - מושבניק...
קובץ מצורף 134398קובץ מצורף 134399קובץ מצורף 134400
יכול לצרף לינק למשאבה בבקשה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
danob
יכול לצרף לינק למשאבה בבקשה?
https://www.aliexpress.com/item/3297...57e06ca41178-0
קניתי גם אחת כזו לבריכת הדגים לפני כשנה - עובדת 24/7 בלי טענות (מעלה מים לגובה 2 מטר)
https://www.aliexpress.com/item/1000...27424c4dKGhLKy
מצטער על התגובה המאוחרת.
המשאבה היא משאבת פלואו ג'ט שנקנתה אצל גוזמן (מתקשה לעלות תמונה).
אני משתמש במתח DC כיוון שאני לא רוצה 220 בבריכה.
לזוהר- אני חושב שאתה טועה בגדול בקשר למשקל על הגג. הגג הוא גג פח רגיל והוא לא היה מחזיק אפילו 1 טון. לפי חישוב שלי יש על הגג 127 ק"ג אבל אני מודה שאני מתקשה לחשב 9 מ"מ בריבוע.
הפלואו גט היא אכן משאבת דיאפרגמה ועובדת בפולסים
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיל51
מצטער על התגובה המאוחרת.
המשאבה היא משאבת פלואו ג'ט שנקנתה אצל גוזמן (מתקשה לעלות תמונה).
אני משתמש במתח DC כיוון שאני לא רוצה 220 בבריכה.
לזוהר- אני חושב שאתה טועה בגדול בקשר למשקל על הגג. הגג הוא גג פח רגיל והוא לא היה מחזיק אפילו 1 טון. לפי חישוב שלי יש על הגג 127 ק"ג אבל אני מודה שאני מתקשה לחשב 9 מ"מ בריבוע.
משקל המים בערך 100 ק"ג לפי 16 מ"מ קוטר פנימי ואורך 500 מ'.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
airzax3
הזמנתי, תודה רבה
ליאור
הגיעה, חיברתי. היא באמת שקטה אבל היא חלשה מכדי "לדחוף" את המים דרך הצינור (150 מ' אורך יושב על גג בגובה של 2 מ').
יוצא זרזיף חלש של מים.
צריך אחת חזקה יותר או לחיות עם הרעש של זאת עם הדיאפרגמה. הבעיה שהחזקות יותר עובדות על 220V ואני פחות אוהב את זה.
ליאור
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
danob
הגיעה, חיברתי. היא באמת שקטה אבל היא חלשה מכדי "לדחוף" את המים דרך הצינור (150 מ' אורך יושב על גג בגובה של 2 מ').
יוצא זרזיף חלש של מים.
צריך אחת חזקה יותר או לחיות עם הרעש של זאת עם הדיאפרגמה. הבעיה שהחזקות יותר עובדות על 220V ואני פחות אוהב את זה.
ליאור
על 150 מטר בצינור 16 יש הפסד עומד לא מבוטל בכלל, ה 2 מטר זה כסף קטן.
אתה יכול להיעזר במחשבוני הפסד לדוגמא:
https://www.kimprojects.com/head-loss-calculator-2/
כדי לראות עם המשאבה שאתה רוצה לרכוש מתאימה.
לדוגמא, על סמך נתוני הספיקה שבמשאבה שבקישור שהזמנת - 600 ליטר שעה (0.6 קוב/שעה) הפסד העומד על צינור 16 150 מטר הוא בסביבות ה-50 (!) מטר זאת לעומת ה 3 מטר שהמשאבה מוגדרת לעמוד בו בספיקה כזו.
לחילופין עבור הפסד עומד של 3 מטר במשאבה הזו ספיקת המים תהיה רק כ 70 ליטר שעה לעומת ה600 שהמשאבה מוגדרת לעבודה בה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
de fox
על 150 מטר בצינור 16 יש הפסד עומד לא מבוטל בכלל, ה 2 מטר זה כסף קטן.
אתה יכול להיעזר במחשבוני הפסד לדוגמא:
https://www.kimprojects.com/head-loss-calculator-2/
כדי לראות עם המשאבה שאתה רוצה לרכוש מתאימה.
לדוגמא, על סמך נתוני הספיקה שבמשאבה שבקישור שהזמנת - 600 ליטר שעה (0.6 קוב/שעה) הפסד העומד על צינור 16 150 מטר הוא בסביבות ה-50 (!) מטר זאת לעומת ה 3 מטר שהמשאבה מוגדרת לעמוד בו בספיקה כזו.
לחילופין עבור הפסד עומד של 3 מטר במשאבה הזו ספיקת המים תהיה רק כ 70 ליטר שעה לעומת ה600 שהמשאבה מוגדרת לעבודה בה.
מודה שלא הבנתי.
שורה תחתונה, יש המלצה על משאבה צנטריפוגלית, 12V, שתספק זרימת מים סבירה למתקן עם הנתונים הנ"ל?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
danob
מצטרף לבקשה וגם אשמח לדעת מה רמת הרעש שהיא מייצרת.
שלי מרעישה ברמה שלא נעים לעמוד ליד כשהיא עובדת, היא מעבירה את המים בפולסים שמרעידים את כל הצנרת.
תודה,
ליאור
לנושא הרעידות והרעש
בדכ המשאבות מגיעות עם תושבות מצופות גומי
המשאבה מקובעת?
תנסה לקבע למשטח עץ/דיקט יכול לצמצם משמעותית את הרעש
Sent from my SM-G973F using Tapatalk