תגובה: שוב צצים לי רעיונות להחלפה - תמנעו ממני את השטות הזו....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoni_0000
אאתגר אותך קצת, כי מה שאתה מחפש זה לא רכב אחר, אלא רכב נוסף, משהו להתעסק איתו כי ברנגלר כבר אין לך משהו לעשות.. אתה לא מחפש רכב טיולים חדש, אתה מחפש פרוייקט.. השאלה אם תהיה מוכן ללכלך את הידיים? אחרת זה יהיה יקר.
יש משהו במה שאתה אומר אבל אני עדיין יכול לספק את ייצר ההתעסקות עם הרנגלר שיש לי ...יש עוד ים דברים לעשות בו לשפצר ולשדרג, לעשות סדר במערכת החשמל, לתקן הריפוד במושבים, להתקין בידוד לגג, להחליף מיגון הסף במיגון הכולל מדרגה חשמלית ועוד ועוד...במיוחד ברנגלר יש רשימה אין סופית של שיפצורים ושידרוגים שיספיקו לי לכל החיים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
omri_t
מה שמפתיע זה המחיר.
40 לכזה אוטו בארץ.
נשמע טוב.
תלוי מאד במצב הרכב, זה משקף בערך מחיר של 4,000 דולר בארה״ב.
זה לא נכון עומרי, למרות שלטעמי רנגלר זה הכוון הנכון, למי שרוצה לחסוך, xj, wj, zj אלו רכבים שבהשקעה סבירה יחסית ניתן להגיע לרכב עבירות מרשים, אני מכיר כמה כאלה נעולים כפול שעם צמיגי 33, ומתלים טובים פשוט עושים עבירות לא פחות טובה מרנגלרים 6 אינץ על גלגלי 37. ההבדל בעלות תהומי.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
הבעיה ספציפית עם צ'רוקי - שהוא קטן עליך, שלמה - בכל המימדים.
נסה לבלות הקבינה של אחד כזה, תבין על מה אני מדבר.
הבעיה השניה בשנתון הזה - זה לא המנוע 4 ליטר HO של הסופה המוכר בארץ. זה מנוע חלש יותר ובלי האופי האהוב כל כך.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoni_0000
אאתגר אותך קצת, כי מה שאתה מחפש זה לא רכב אחר, אלא רכב נוסף, משהו להתעסק איתו כי ברנגלר כבר אין לך משהו לעשות.. אתה לא מחפש רכב טיולים חדש, אתה מחפש פרוייקט.. השאלה אם תהיה מוכן ללכלך את הידיים? אחרת זה יהיה יקר.
שלמה, אתה כמובן מוזמן לבוא אלי, אצלי יש הרבה מה לעשות [emoji16]
אסף
ביליתי בקבינה של צ'רוקי (לא הרבה מודה) - צפוף בעיקר במימד הגובה ולטעמי זו בעיה פתירה.
מבחינת המנוע למיטב ידיעתי זה אותו המנוע כמו בסופה בשנתון הזה וגם אם לא - להחליף למנוע סופה זה דבר יחסית זול (כ- 6,000 ש"ח )
אבל היי כבר שוכנעתי לרדת מהשטות הזה ואספק את "יצר ההתעסקות" שלי בהמשך שיפצור ושידרוג הרנגלר.
מה שמאד קסם לי במחשבה זה גם בעיקר העניין הכלכלי - גם אם אשדרג ואשפר כל מה שאפשר בצ'רוקי כולל אפילו אוהל גג (יפתור את בעיית השינה ברכב) עדיין מכירת הרנגלר תכסה זאת ואפילו יהיה עודף.
עם אוהל גג תאבד המון מיכולת העבירות של הרכב...
אולי אפילו תתקל בסדקים שנדב מצא.. (:
אבל הנה רעיון mj comanche.
אפילו קל יותר מהxj...שלדה.. אם אפשר לקרוא לזה כך.. יותר עמידה יותר קלה לטיפול.
רכב נדיר.. אין כזה בארץ עוד וגם בארהב על גירסאות כפולות הנעה עם מנוע ה4.0 ליטר בגירסה ידנית מבקשים לא מעט...
בסיס גלגלים ארוך יותר... מה שאומר יותר יציבות בטיפוסים.
אפשרות לבנות מיטה זוגית ומגירות ומקרר נמוך מאוד ושטוח מאוד... בארגז.
אחלה רכב overland כיפי ועביר... השאלה אם תיכנס בקבינה (:
https://youtu.be/ekQioFbH8SI
https://youtu.be/S0ji_cvR32Y
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
קומנצ'י ג'יפ נהדר. עבדתי באלבמה עם מישהו שזה היה האוטו שלו, מדליק לגמרי.
אסף.
אורי, לא ממש מחפש להחליף רכב.
פשוט צצה הזדמנות, שני חברים שלי עשו כזה פרוייקט אז חלפה לרגע במוחי מחשבה למה לא גם אני ושיתפתי כאן.
דרך אגב למי שמעוניין הרכב כבר הגיע לארץ.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
אסף
מבחינת המנוע למיטב ידיעתי זה אותו המנוע כמו בסופה בשנתון הזה וגם אם לא - להחליף למנוע סופה זה דבר יחסית זול (כ- 6,000 ש"ח )
מה שמאד קסם לי במחשבה זה גם בעיקר העניין הכלכלי - גם אם אשדרג ואשפר כל מה שאפשר בצ'רוקי כולל אפילו אוהל גג (יפתור את בעיית השינה ברכב) עדיין מכירת הרנגלר תכסה זאת ואפילו יהיה עודף.
המחירים האלו להחלפות מנוע כבר לא קיימים. מהמודעות שאני רואה ברשת המחירים באיזור ה5-6 עוד לפני עבודה. בטח שאתה צריך לשנות שם מערכת הזרקה ומי יודע אילו עוד שינויי חשמל/מחשב.
לגבי הנקודה השניה - מניסיוני האישי, כשהתחלתי את הפרויקט הטנדר שלי, 3 חודשים לפני הפרויקט צברתי חלקים, בניתי אקסל מסודר מאוד עם כל מה שאני מתכנן לעשות, כולל כל העלויות, ועדיין, כשהתעסקתי רק בלתכנן ולבנות רכב שכבר היה אצלי(!), עדיין פספסתי המון דברים שבסופו של דבר עלו לא מעט...ותמיד יש דברים שמגלים באמצע הדרך...
המסקנה היא שאם אתה קונה ב-40 וחושב שתשקיע 50 בשדרוגים...בסוף תגלה שאתה מגיע ל-80...
שלמה אני חושב שאתה חושב על זה באופן מוטעה.
לפרויקט שיפוץ ושידרוג כזה אתה לא נכנס כי "אתה רוצה לחסוך כסף"
כי אם זה המחשבה שלך רד מזה עכשיו. יותר זול וקל לשדרג ולתחזק רנגלר שכל העולם ואישתו מכירים.
רכב אספנות הוא בהגדרה רכב לא נפוץ, שלא לכולם יש ידע לעבוד איתו והחלקים לא מצויים בשפע בחנות הסוכנות.
זה מעולה למי שאוהב את זה, רע מאוד למשהו שרק רוצה לנסוע עם הרכב ולא מענין אותו בעיות ושידרוגים ודיבגינג.
רכב מהסוג הזה דורש תכנון הבנה ידע כסף וזמן.
בסוף התוצאה מדהימה כי אתה מתאים את הרכב בדיוק לדרישות שלך. אבל זה בסוף לא בהתחלה...
בוא נשים רגע בצד את עניין העלויות כי בניתרכב שטח מאפס להתאמה לדרישות ספציפיות זה גם כיף וסיפוק אדיר שאין להם מחיר.
הבעיה כאן היא הפלטפורמה הנבחרת - אוטו שמלכתחילה לא מתאים, פשוט כי הנהג ענק והאוטו פיצפון.
קומנצ'י?... אתם עושים צחוק?... לא מספיק שהצ'רוקי אוט וקטן וצפוף אז עשו ממנו טנדר חד-קבינה ששלמה לא יצליח להידחק אל מאחורי ההגה שלו.... זה משהו שקרה לי בסמו-טנדר.......
בתכל'ס שלמה?.....
הרנגלר שיש לך עכשיו הוא האידיאלי לשילוב מוצלח של כל מה שאתה רוצה ואוהב - עבירות ברמה גבוהה ביחד עם מרחב פנימי והתאמה לטיולים בנוחות שאתה אוהב. קצת מתנגש עם החיבה שלך להחלפות תכופות, אבל כנראה שלא תמצא פלטפורמה טובה יותר ממנו.
רכבי מסעות גדולים ונוחים? פחות עבירים מהרנגלר.
רכבי שטח ספרטניים עם עבירות סופר-גבוהה? מאוד לא נוחים ועם מרחב פנימי מצומצם.
ההגיון אומר שאת הרנגלר הזה יחליף כנראה רק רנגלר אחר. חדש יותר ו/או משופר יותר.
תנסה ללכת לכיוון של הסכם מכירת חמץ.
תמכור את הרנגלר, תרגיש בלי לשבוע ואז הוא יחזור אליך כמו חדש.
סוג של ריסט :-)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shachar
תנסה ללכת לכיוון של הסכם מכירת חמץ.
תמכור את הרנגלר, תרגיש בלי לשבוע ואז הוא יחזור אליך כמו חדש.
סוג של ריסט :-)
יש פה הרבה "גויים" שישמחו לשמור לו על החמץ לאיזה שבוע, שבועיים.
1 קבצים מצורפים
נראה לי שהדיון המקורי הסתיים כבר בזה ששלמה נשאר עם הרנגלר, אז אני מסיט טיפה. בהקשר של רכב מסעות והרצון לישון בנוחות ברכב.
טנדר, כן. אבל לא דאבל אלא חד קבינה. אם אני בונה רכב שהוא גם עבירות וגם מסעות, ואין לי ילדים - טנדר חד קבינה. בארה"ב טקומה או רפטור, בארה"ק אפשר למצוא פה ושם היילקס חד קבינה 4X4 או אפילו להזמין אחד חדש.
אני ישן לעיתים קרובות בארגז של ההיילקס שלי - אבל כשדלת המטען פתוחה. זה יוצא 1.5 מטר ארגז + 0.5 מטר דלת. משטח מפולס וישר לחלוטין, גבוה מעל הקרקע, מזרון פשוט ושלום על ישראל. בטנדר חד קבינה יש ארגז באורך 1.8 מטר או אפילו קצת יותר, וזה כבר מושלם לשינה גם בחורף סגור לגמרי. עושים את זה כשכל הציוד מסודר ונגיש מהצדדים - פגז למטייל הבודד, יותר פשוט ויותר טוב מאוהל גג.
קובץ מצורף 129854
לדעתי, אם כבר מביאים רכב מארה"ב עדיף לשפץ שם הרבה יותר זול ויש את כל החלקים זמינים
אופציה שניה לקנות שם רכב שעבר שיפוץ.
על הדרך אפשר לטוס כדי לבחור את הרכב הנכון.
לדעתי בסוף יהיה יותר כדאי מבחינה כספית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
נראה לי שהדיון המקורי הסתיים כבר בזה ששלמה נשאר עם הרנגלר, אז אני מסיט טיפה. בהקשר של רכב מסעות והרצון לישון בנוחות ברכב.
טנדר, כן. אבל לא דאבל אלא חד קבינה. אם אני בונה רכב שהוא גם עבירות וגם מסעות, ואין לי ילדים - טנדר חד קבינה. בארה"ב טקומה או רפטור, בארה"ק אפשר למצוא פה ושם היילקס חד קבינה 4X4 או אפילו להזמין אחד חדש.
אני ישן לעיתים קרובות בארגז של ההיילקס שלי - אבל כשדלת המטען פתוחה. זה יוצא 1.5 מטר ארגז + 0.5 מטר דלת. משטח מפולס וישר לחלוטין, גבוה מעל הקרקע, מזרון פשוט ושלום על ישראל. בטנדר חד קבינה יש ארגז באורך 1.8 מטר או אפילו קצת יותר, וזה כבר מושלם לשינה גם בחורף סגור לגמרי. עושים את זה כשכל הציוד מסודר ונגיש מהצדדים - פגז למטייל הבודד, יותר פשוט ויותר טוב מאוהל גג.
קובץ מצורף 129854
Now you talking
אני כבר התיחסתי לזה בשרשור של הטנדר, ובתגובה "למלונה" של אסף.
מבחינתי, הסיבה העיקרית לשינה ברכב, נמאס לי להתעסק עם אוהלים שאפים ברוח, ומחדירים מים...
האלתור שלך, לא פותר את זה.
אני השתעשתי בשעתו עם רעיון דומה רק קצת יותר מסודר - איזה משטח \ פלטה על קרקעית הרכב (בירץ' 10מ"מ,? בין הבתי גלגלים), שניתן למשוך החוצה, ע"ג הדלת שפותחים, שני מוטות , מהפינות העליוניות של הקשת האחורי, לעבר הקצה של הפלטה ותוספת של "אוהל קטן" מהקשת האחורית שמכסה וסוגרת את זה.
אם מוותרים על דלת מסודרת, זה פרוייקט תפירה של שבת אחת. דלת, \ רוכסנים וולקרו.... שתי שבתות.
למהדרין, הוספה של חלונות רשת ללילות חמים.
זמן פתיחה \ קיפול - 5-10 דקות.
תחליט שאתה רציני, אני אחפש את הסקיצות.
דרך אגב, גם לשלמה,
זה יותר מרווח ונוח לשינה מטרופר או רנגלר.
טנדר חד קבינה זה מגניב ונותן אחלה פתרון לשינה בארגז. לבנאדם אחד.
לשניים כבר קצת צר וצריך למצוא איפה להניח את הציוד.....
אבל במקרה של טנדר יפני ממוצע, גם זה עדיין צפוף לנהיגה לאנשים גדולים כמו שלמה. וכמוני.
ניסיתי. קצת צפוף. מניח שבפולסייז אמריקאי זה אחרת.....
אבל למה? יש רוביקון. הבנאדם מבסוט. טנדר יעלה יותר, לא פחות.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אבל למה? יש רוביקון. הבנאדם מבסוט. טנדר יעלה יותר, לא פחות.
אסף.
פשוט, נימרוד גנב את השרשור והסיט את הדיון.
אני כבר עניתי לשניכם (בגלל שזו בעיה שמדאיגה אותי. הטרופר לא יחייה לנצח, ובניגוד לנדב, אני לא מתכוון לעשות פרוייקטי החייה).
אני צריך איזה בעלים של טנדר שיחליט שהוא הולך על זה :-)