תגובה: רקסטון 2006-2008 כג'יפ ראשון לטיולים משפחתיים רגועים?
כל רכב שטח צריך מיגון. מה בדיוק ממגנים זה פונקציה של נק' תורפה ספציפיות לרכב וסוג השטח שעושים.
הגבהה זה כבר תוספת שרבים בוחרים בה אבל רבים גם מסתדרים בלעדיה - שוב פונקציה של השטח שעושים.
המלצה שלי למגן את המינימום ההכרחי ברכב שלך ולטייל קצת לפני שרצים להשקיע כסף. ככה תכיר טוב יותר את הצרכים שלך, את הרכב ותלמד מאחרים גם מה מי מו.
אי שילוב 4*4 יכול לנבוע מדברים פשוטים כמו קונקטור חשמלי רופף ועד דברים יותר כבדים כמו תיבת העברה תקולה שמצריכה שיפוץ/החלפה. קשה לומר בלי מידע נוסף
אם ביכולתך להתאמץ קצת אזי 2014 ומעלה הם השנתונים המוצלחים ברכב זה. אל תתייאש גם 2010 זה סבבה אבל יש לו רגישות סביב תיבת ההעברה שצריך להכיר.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Yaki5500
כל רכב שטח צריך מיגון. מה בדיוק ממגנים זה פונקציה של נק' תורפה ספציפיות לרכב וסוג השטח שעושים.
"כל רכב שטח צריך מיגון" - ? -
קלישאת פורומים שחבל שאתה חוזר אחריה כמו תוכי. יש בבירור רכבי שטח רבים שלא צריכים שום מיגון, וברבים אחרים אפשר להתווכח על נחיצות המיגון ואיפה הוא צריך להיות בסדר החשיבות של השיפורים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
קלישאת פורומים שחבל שאתה חוזר אחריה כמו תוכי.
אתה טועה ובענק. בזמן שאתה מסתמך על מה שמכונה "ניסיון", הוא חקר את הנושא לעומק בפורומים של הסלעים והטרשים באינטרנט. הרקסטון יקר בעיקר בטרנספר ויש לו תקלות מאוד ספציפיות, זה מופיע במחקר המקיף על הרקסטון- שנעשה באינטרנט, בפורום. עדיף 2014, זה באינטרנט. יש לו חברים שהיו להם המון רכבים. לא לו ספציפית אבל ככה הוא שמע. וגם הוא קרא על זה מלא באינטרנט. אנשים כמוך משתמשים בביטויים כמו "גבר, אתה כולה עוסק בזה משהו כמו שלוש שנים" או "כשקוראים לעומק מבינים שאתה לא בדיוק חיית שטח, חלאס כבר, אתה חי באינטרנט" בגלל שאתה ממעיט בכוחו של האינטרנט. תצטרף כבר למאה ה21, שב בבית, על האינטרנט.
הוא יצא חוצץ על האמירה שכל רכב צריך מיגון. והוא צודק.
הדיסקברי למשל לא צריך מיגון. ואם מתעקשים, אז מיגון למיכל דלק. וזה בעדיפות נמוכה אחרי הגבהה (שגם לא חייבים) ונעילה אחורית (כנ"ל). וגם אלו, רק אם אתה מרבה לצאת לטיולי גברים (ואז מלכתחילה אולי הרקסטון הוא בחירה פחות טובה).
אם הרכב במודעה מצוייד בטרנספר part-time, ואני כמעט בטוח שכן, הכל פתיר ולא ביוקר.
כמו שכתבתי קודם, קח את הרכב למוסך שמכיר רקסטונים (לא כל מוסך מורשה יבואן עם לוגו של סאנגיונג ובטח לא מוסך כללי שאלוף בג׳יפים. ציין אזור בארץ ואשלח אותך), תקבל ממנו חוות דעת על הרכב, מה חובה לתקן דחוף, מה יכול לחכות ועם מה אפשר לחיות, וכמה עולה לתקן כל דבר.
כך יהיו לך נתונים שיאפשרו לך לשקול את הקנייה, כל השאר זה דיבורים באוויר.
אגב, טרנספר מפירוק עולה 2000 שקל, יש במאגר.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
לגבי מיגון: רקסטון במקור רכב נמוך. נמוך מדי. בשילוב בולמים שבטח כבר עשו את שלהם, בזמן נסיעה בקצב סביר בתוך קוליסים, הוא מתנדנד וכתוצאה מזה הגחון נחבט בקרקע. לכן הייתי אומר שבמצב מתלים סטנדרטי - מומלץ למגן לפחות את הגחון, מתחת למנוע ולסרן הקדמי.
הגבהה והחלפת בולמים פותרת את העניין הזה, ואז אפשר באמת לדון בשאלה האם נדרש מיגון, היכן, כמה ולמה.
ספציפית הרכב במודעה נראה מוגבה, לא יודע לחוות דעה על טיב ההגבהה.
הגבהה באמצעות קפיצים ובולמים משובחים, כולל התקנה, כיוון אורות, פרונט ורישום ברישיון עולה 7000-8000 ש"ח. אפשר למצוא גם בפחות, ככל שיורדים באיכות הרכיבים.
אני לא זוכר כמה עולה מיגון.
לדעתי אפשר למצוא רכבים שמורים ומטופלים שכבר זכו לתוספת האלה, ספק אם יבואו לידי ביטוי במחיר המכירה.
בהצלחה
אגב, יש לי סיקס. הסיקס נוסע כבר 35 שנה בשטח קשה, בלי מיגון.
אולי הוא לא רכב שטח?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
קלישאת פורומים שחבל שאתה חוזר אחריה כמו תוכי. יש בבירור רכבי שטח רבים שלא צריכים שום מיגון, וברבים אחרים אפשר להתווכח על נחיצות המיגון ואיפה הוא צריך להיות בסדר החשיבות של השיפורים.
+1
ולעיתים המיגונים גורמים יותר נזק מתועלת.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
הוא יצא חוצץ על האמירה שכל רכב צריך מיגון. והוא צודק.
הדיסקברי למשל לא צריך מיגון. ואם מתעקשים, אז מיגון למיכל דלק. וזה בעדיפות נמוכה אחרי הגבהה (שגם לא חייבים) ונעילה אחורית (כנ"ל). וגם אלו, רק אם אתה מרבה לצאת לטיולי גברים (ואז מלכתחילה אולי הרקסטון הוא בחירה פחות טובה).
+1 דיסקו זאת דוגמה טובה לרכב שכמעט ולא מחייב מיגונים לטיולים בעבירות בינונית +.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
DavidL
+1
ולעיתים המיגונים גורמים יותר נזק מתועלת.
- - - Updated - - -
+1 דיסקו זאת דוגמה טובה לרכב שכמעט ולא מחייב מיגונים לטיולים בעבירות בינונית +.
דיסקו 1 בלי מיגון לדיפרנציאלים ובלי מוט שפור מחוזק, זו הזמנה לצרות.
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
ג׳ימני בלי מיגון טרנספר בשטח בינוני + = רעיון גרוע.
מלבד הסיקס שהוזכר פה, לא חושב שיש רכב שטח בלי איזה מכלול רגיש שדורש מיגון (מניסיון עם ויטרה, גרנד ויטרה, ג׳ימני, טרופר, פג׳ארו ומגנום..)
אנשים, בעיקר חדשים בתחום, נוטים להוסיף מיגונים מיותרים (מיגון סרן בג׳ימני = מחרשה)
אז העליהום פה קצת לא במקום.
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בוזי
אם הרכב במודעה מצוייד בטרנספר part-time, ואני כמעט בטוח שכן, הכל פתיר ולא ביוקר.
כמו שכתבתי קודם, קח את הרכב למוסך שמכיר רקסטונים (לא כל מוסך מורשה יבואן עם לוגו של סאנגיונג ובטח לא מוסך כללי שאלוף בג׳יפים. ציין אזור בארץ ואשלח אותך), תקבל ממנו חוות דעת על הרכב, מה חובה לתקן דחוף, מה יכול לחכות ועם מה אפשר לחיות, וכמה עולה לתקן כל דבר.
כך יהיו לך נתונים שיאפשרו לך לשקול את הקנייה, כל השאר זה דיבורים באוויר.
אגב, טרנספר מפירוק עולה 2000 שקל, יש במאגר.
לצערי הרכב במודעה נמכר אתמול, דיברתי עם המוכר בשבת וקבענו להיפגש היום, לא יכולתי אתמול. היה מישהו זריז יותר, שיתחדש.
שמעתי בצעתך וקבעתי עם המוכר במוסך שהוא מטפל ברכב, מוסך צמד באשדוד, הבנתי מקריאה בפורום שמדובר במוסך מומלץ,
התכוונתי לבדוק את הרכב ואפילו להשאיר אותו ליישור קו . אך כאמור זה לא הסתדר. אני ממשיך לחפש.
מה הייתרונות של טרנספר part-time ,פרט לזה שניתן לסוע 2X4 ולחסוך בדלק?
תודה,
אני לא בעד מיגון יתר
מיגון מוסיף משקל ופוגע בפיזור חום. וגם עולה כסף.
יתכן שיש קומץ רכבים יחידי סגולה שלא זקוקים לשום מיגון. ציינו פה דיסקו 2 סופה. אולי גם h3
אבל הרוב המכריע והמוחלט של הרכבים מתהדר בנקודות תורפה המצריכות מיגון.
בטח שרקסטון זקוק למיגון
ובטח שנהג חדש בשטח
זה לא אני אומר אלה תובנות של כ-170 בעלי רקסטונים. מה כבר הם מבינים?
מצרף כמה תמונות שלי עם המקלדת משבוע שעברhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...fd8b643573.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...036feeda1a.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...3ee2b5ac33.jpg
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Ofir84
לצערי הרכב במודעה נמכר אתמול, דיברתי עם המוכר בשבת וקבענו להיפגש היום, לא יכולתי אתמול. היה מישהו זריז יותר, שיתחדש.
שמעתי בצעתך וקבעתי עם המוכר במוסך שהוא מטפל ברכב, מוסך צמד באשדוד, הבנתי מקריאה בפורום שמדובר במוסך מומלץ,
התכוונתי לבדוק את הרכב ואפילו להשאיר אותו ליישור קו . אך כאמור זה לא הסתדר. אני ממשיך לחפש.
מה הייתרונות של טרנספר part-time ,פרט לזה שניתן לסוע 2X4 ולחסוך בדלק?
תודה,
מוסך צמד באשדוד הוא דוגמה מצויינת למוסך שמכיר רקסטונים היטב. הוא לא זול, אבל הגון ומקצועי מאוד.
עד שנת 2007 ואח"כ החל מ-2012, הרכב מצוייד בטרנספר part-time. בשאר המודלים קיים טרנספר tod זהה לזה שבטרופר, טרקאן, סורנטו וכנראה עוד כמה... הראשון נחשב ליותר אמין ועמיד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עמי
מוזר, היום החלפתי מוט שפור ומוט הגה בגלל שהתפוחים שלהם דרשו החלפה (טסט, גומיות) הםעברו כ-80 אלף ק"מ אצלי וכנראה עוד מאה ומשהו אצל הבעלים הקודמים ולא נראה שסבלו יותר מדי (המוטות) .
כנל לגבי הסרן הקדמי. וזה תופס גם לגבי הדיפנדר שהיה לפני הדיסקו, (גם סביב המאה אלף אצלי) בקיצור, מי שמתנגש בכוונה בסלעים בהחלט צריך מיגון. גם אם הוא נוסע בטנק. מי שיוצא לטייל, ואפילו בעבירות בינונית++, ממש לא חייב.
המיקום של מוטות ההגה בדיסקו 1 ובדיפנדר, למיטב זכרוני, שונה.
לגבי הדיפרנציאלים, מה ששומר עליהם במקור הוא פח מברזל רך בעובי מ"מ אחד.
אני מעריך שראיתי יותר מ-10 כאלה מחוררים/מקומטים/שבורים עד היום.
נראה לי שמצדיק מיגון.
יופי. אחרי שמיצינו את הדיון בנושא "האם דיסקברי צריך או לא צריך מיגון" - נא לחזור לנושא השרשור.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עמי
אחד הדברים הטובים שעשיתי בדיסקו היה להעיף לכל הרוחות את כל המיגונים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
מוזר, היום החלפתי מוט שפור ומוט הגה בגלל שהתפוחים שלהם דרשו החלפה (טסט, גומיות) הםעברו כ-80 אלף ק"מ אצלי וכנראה עוד מאה ומשהו אצל הבעלים הקודמים ולא נראה שסבלו יותר מדי (המוטות) .
כנל לגבי הסרן הקדמי. וזה תופס גם לגבי הדיפנדר שהיה לפני הדיסקו, (גם סביב המאה אלף אצלי) בקיצור, מי שמתנגש בכוונה בסלעים בהחלט צריך מיגון. גם אם הוא נוסע בטנק. מי שיוצא לטייל, ואפילו בעבירות בינונית++, ממש לא חייב.
++1
מספיק עם דיסקברי. מוזמנים לפתוח דיון נפרד.