תגובה: התלבטויות לג'יפ הבא
אפשר לקחת גם חמור, עבירות 10, לא צריך לשדרג כלום..
עם כל הכבוד לדיסקו 1, רכבים שכבר מיושנים, רובם רקובים ובלויים, אמנם ישנם כאלה שמטופלים, אך מחירם בהתאם.. וטרם נגענו בחווית הנהיגה, כח מנוע וסתם זוטות.
אגב אותו סיפור עם zj, כולם כבר ראו ימים טובים יותר, למעט אולי כמה בודדים בארץ שנשארו בידיים אוהבות.
עצתי לך, בתקציב שלך חפש כמה שיותר חדש, שמור, וכבר משופר לשטח ללא תלות במותג זה או אחר.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
גם כל ה WJ/WK שחוטים כולם ... [emoji849]
מדברים על סוגי פלטפורמות רלוונטיים לפות״ש.
יש מושקעים או שחוטים בכל אחד מהדגמים.
לפי התאור שלך כל ZJ בהגדרה שחוט יותר מ WJ/WK ושנינו יודעים שיש אקזמפלרים יוצאים מהכלל ויש נבלות בכל אחד מהשנתונים.
שיבחר מתוך הרשימה את המועמד שהכי מוצא חן בעיניו.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
grand
אפשר לקחת גם חמור, עבירות 10, לא צריך לשדרג כלום..
עם כל הכבוד לדיסקו 1, רכבים שכבר מיושנים, רובם רקובים ובלויים, אמנם ישנם כאלה שמטופלים, אך מחירם בהתאם.. וטרם נגענו בחווית הנהיגה, כח מנוע וסתם זוטות.
אגב אותו סיפור עם zj, כולם כבר ראו ימים טובים יותר, למעט אולי כמה בודדים בארץ שנשארו בידיים אוהבות.
עצתי לך, בתקציב שלך חפש כמה שיותר חדש, שמור, וכבר משופר לשטח ללא תלות במותג זה או אחר.
אני חייב להסכים.
כרכב יומיומי לקנות משהו ישן יותר מ-2010 זה טעות לדעתי וגם אז צריך לחפש משהו שמור ומטופל.
בתקציב שהגדרת אין הרבה אופציות, בגדול טנדרים יפניים, אולי גיפ ליברטי ובגדול זהו...
האופציה השנייה היא לקחת חצי תקציב ולקנות אחלה רכב פרטי בן 5-6 ועוד 30 ולקחת רכב שטח מתחילת שנות התשעים כרכב טיולים נטו אבל את זה אתה יודע כי כבר דיברנו [emoji12]
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
להחזיק שני רכבים זה עוד המון עלויות כפולות נוספות שעשויות להגיע בקלות ל 6-10 אשח.
כאשר מסתכלים על זה בראיה רב שנתית זו טעות.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
גם כל ה WJ/WK שחוטים כולם ... [emoji849]
מדברים על סוגי פלטפורמות רלוונטיים לפות״ש.
יש מושקעים או שחוטים בכל אחד מהדגמים.
לפי התאור שלך כל ZJ בהגדרה שחוט יותר מ WJ/WK ושנינו יודעים שיש אקזמפלרים יוצאים מהכלל ויש נבלות בכל אחד מהשנתונים.
שיבחר מתוך הרשימה את המועמד שהכי מוצא חן בעיניו.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
בועז בכוונה סייגתי את מה שאמרתי למעט כמה בודדים, ה zj שלך אכן אחד מאותם בודדים, פתח יד2, תראה את המבחר ותבין על מה אני מדבר.
גם אני בחיפושים אחר רכב ישן וזול בסגנון הזה, אין מציאות.
קשה עד נדיר למצוא zj במצב כמו שלך, קשה טיפה פחות wj, לגבי wk המבחר יותר גדול, אך לא בתקציב של המחפש.
על כלים טובים ידרשו הרבה.
אין ארוחות חינם.
אין סיבה שידרשו ולא יקבלו על ZJ שמור ומטופל יותר מאשר על WJ במצב נחות.
זה כבר לא עניין של שנתון.
מה שצריך להבין שהמחיר יקבע בהתאם למצב הרכב וכמות התוספות וההשקעה באוטו.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אגב ליברטי, אמנם יותר קטן וצפוף אך בהחלט אופציה מעניינת, אפשר בתקציב אפילו לעלות לדור החדש שלהם, זה שנראה כמו האח הקטן של הקומנדר..
או צ'ירוקי קלאסיק שעבר ניתוחים קוסמטיים כושלים ועודף בוטוקס..
ראיתי כאלה משופרים יפה, יש להם מערכת טרקשן יעילה יחסית, ואפילו אפשרות להתקדם בהמשך לנעילה נשלטת.
ליברטי זה אוטו מעניין אבל כמו שאפשר לראות בשרשור של תומר נראה לי שכדי לטייל איתו הוא צריך לעבור מס שינויים מהותיים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
ליברטי זה אוטו מעניין אבל כמו שאפשר לראות בשרשור של תומר נראה לי שכדי לטייל איתו הוא צריך לעבור מס שינויים מהותיים.
בשביל לטייל איתו איפה שמטיילים מועדון המליון צריך להעביר אותו מס שינויים מהותיים .. בשביל לטייל .. סתם, מספיק צמיגים .. ומיגון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
בשביל לטייל איתו איפה שמטיילים מועדון המליון צריך להעביר אותו מס שינויים מהותיים .. בשביל לטייל .. סתם, מספיק צמיגים .. ומיגון.
עכשיו אתה מגזים. לי ולאלדר יש דרישות דומות לגבי טיולים.
90% מהזמן אתה כנראה צודק ותכלס גם דאסטר יטייל בכיף בטיולים שלנו אבל בשביל ה-10% הנותרים אנחנו כנראה רוצים (ואני כותב כנראה כי אני יודע מה אני רוצה ואני חושב שאני יודע מה אלדר רוצה אבל לא כותב בשמו) צמיגי 31-32, גובה סביר ורצוי נעילה אחורית.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
עכשיו אתה מגזים. לי ולאלדר יש דרישות דומות לגבי טיולים.
90% מהזמן אתה כנראה צודק ותכלס גם דאסטר יטייל בכיף בטיולים שלנו אבל בשביל ה-10% הנותרים אנחנו כנראה רוצים (ואני כותב כנראה כי אני יודע מה אני רוצה ואני חושב שאני יודע מה אלדר רוצה אבל לא כותב בשמו) צמיגי 31-32, גובה סביר ורצוי נעילה אחורית.
אני בהחלט לא יודע מה אתה מחפש ( בעצם מתוך מעקב אחרי הפוסטים שלך - כניראה שיש לי מושג ) .. ואני כן יודע מה אלדר מחפש כי אני משוחח איתו ביומיים האחרונים קצת ...
אבל זה לא קשור.
ספציפית לגבי זרון ( שגם דאסטר עלה שם - בטעות - באלימות - אבל בשלום ! ) וזה בהחלט לא משהו שאני מקדם, זה לא !! המקום לדאסטר ..
ודאסטר זה לא האישו פה ... לא הצעתי לאף אחד דאסטר ( אם תסתכל בהיסטוריה, בודדות הפעמים שכן הצעתי למישהו שהיה לי ברור שזה עשוי להתאים לו ) .. האישו פה, זה שב99% מהמקרים, אנשים פה מציעים לחדש המתעניין , או את מה שהם אוהבים / יש להם / מכירים ... או משהו שיהיה ב 99% יותר ממה שהם צריכים.
יכול להיות גם שאם אלדר מצטרף לקבוצה שמטיילת כסאח .. כדאי שיהיה לו אוטו מתאים, גם אם הוא בעצמו לא מבין / יודע את זה ..
אבל זה גם לא האישו פה ...
כל מה שאמרתי, הוא שהאוטו הספציפי שהוצע מעל להודעה שלי משופר הרבה יותר ממה ש"צריך" בשביל לטייל .. זה הכל.
אם זה לא ברור .. אז אני אחדד .. גם עם הרבה פחות שיפורים באוטו זהה .. אפשר לטייל בכיף, להגיע למקומות יפים, בודדים, מעניינים .. ולחזור בשלום.
מקווה שיצא יותר ברור הפעם :)
כנראה שלא הבנתי אותך ואני חושב שאני ממש מסכים אבל.... ליברטי במצבו נראה יצטרך כמה שיפורים (הגבהה, מיגון וצמיגים יותר סבירים) כדי לטייל בבטחה כולל מעלות מזדמנים מדי פעם.
היופי פה זה שהוא הכניס לי את הליברטי לרשימת האופציות והשלב הבא הוא קצת מחקר ולככת לראות איזה אחד בעיקר כדי להבין אם הוא גדול מספיק לכל מה שאני לוקח איתי לטיול.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
כנראה שלא הבנתי אותך ואני חושב שאני ממש מסכים אבל.... ליברטי במצבו נראה יצטרך כמה שיפורים (הגבהה, מיגון וצמיגים יותר סבירים) כדי לטייל בבטחה כולל מעלות מזדמנים מדי פעם.
היופי פה זה שהוא הכניס לי את הליברטי לרשימת האופציות והשלב הבא הוא קצת מחקר ולככת לראות איזה אחד בעיקר כדי להבין אם הוא גדול מספיק לכל מה שאני לוקח איתי לטיול.
חד משמעית לא.
האוטו קטן.
תצטרך דיאטה לציוד
Sent from my iPhone using Tapatalk
חבר בעבודה קנה עכשיו ליברטי 2006 מוגבה ממוגן ונעול bf. האוטו נראה מאוד קרבי בתצורה הזו עם גובה יפה וסידור גחון מצוין. אבל הוא בהחלט צפוף. איפה שרק אפשר חתכו והרימו לטובת זוויות ואני חושב שכחלק מהמאמץ להרים את הגיר גבוה שלא יבלוט, נאלצו להרחיב את התעלה באזור המושבים הקדמיים והתוצאה שאזור הרגליים שם צפוף. לפחות לי זה הרגיש כך
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
תודה לכלום על התגובות.
הפרדת רשויות מתבקשת לפי הנסועה השנתית שלי 40 אלף ק"מ עם הגרנד ןיטרה.
אכן כמו שצחי כתב הרצון לרכב טיולים למשפחה שידע להתמודד עם מעלות מדי פעם.
נעילה אחורית זה חובה ולא אתנגד ל נעילה קדמי, צמיג 32 יהיה בונוס ענק.
הליברטי אכן רעב קטן (יחסית) מה גם שמידת הצמיגים שם קטנה 29".
לגבי גיפים בני 15+ קשה מאוד למצוא אחד שמור בדרך כלל מי שיש לו אחד כזה שומר אותו, לגבי מחירים אז נראה שהיום כל אחד דורש(לא באמת מקבל) מחיר לפי רצונו ופחות לפי מצב תחזוקת הרכב ורמת השיפורים.
עדיין מחפש את הגיפ טיולים שלנו, האמת שקצת מבולבל ומרגיש שאני "יורה" לכל הכיוונים:
צירוק
גרנד wj
טרופר בנזין
אפילו הלכתי לראות רנגלר ארוך
טראנו
וויטרה ארוכה דור ראשון
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
היום קפצתי לראות kk 2010.
האוטו קטן משמעותית מפאגרו אבל יש לזה גם יתרונות בטח כרכב יומיומי בעיר.
צמיגי 255/70/16 שזה כבר קוטר 30 ואם אפר לדחוף 31x10.5x15 או 245/75/16 או הכי טוב 265/75/16 בשילוב של הגבהה 2 אינץ זה כבר סביר.
טרנספר פרט טיים עם יחס 2.72 (שילוב חשמלי
סרן אחורי קרייזלר 8.25 עם יחס 3.73 מה שאומר שיש נעילת לוק רייט זמינה
סרן קדימה לא ברור, כנראה תואם דנה 30 אבל הקייס אלומיניום מה שאומר שצריך לנהוג בזהירות.
הגחון חלק ונקי לכל האורך בלי נק' תורפה מיוחדות.
ת"ףא הנוסעים חביב ונעים, האיבזור בסיסי... חשמל רגיל, מזגן מכני מה שאומר פחות בעיות חשמל.
ו... אחלה מנוע, 200+ כ"ס וגיר פלנטרי של פעם.
לא הייתי פוסל אם הגודל טוב לך, 2010 סדר גודל של 50 אלף ואחרי צמיגים הגבהה ונעילה זה כנראה יסע בשטח.
יש טראנו של חבר של חבר פורום שהמליצו לי עליה , אני יכול לקשר אותך. נמצא בתקציב שלך.
ויטרה דור ראשון, כמו שיש לך?
לגבי ליברטי, צמיג 31 לא יהיה חוקי אך גם הרכב הנוכחי שלך לא ממש.. אז מה שונה?
טרופר דיזל פסלת ?
Wj קיימים בתקציב שלך הלכת לראות כאלה ?
מה עם דיסקו 2 ?
Sent from my LM-G710 using Tapatalk
2010ב 50 אלף? יפה!
אבל אחרי השיפורים שציינת חצית את קו ה 70 לדעתי
נעילה עולה 250 דולר ונגיד עוד 1000 התקנה
סט הגבהה של אולדמן נגיד 8000 שח
מיגון בארץ ביוקר סדר גודל של 3000
סט צמיגים 3000.
בקיצור עוד 15 אלף אבל... תעשה את החשבון מול לקנות נגיד פראדו (רק בגלל שזה המלצה אוטומטית) זקן בכמעט עשור וליישר לו קו
נעילה אוטומטית לרכב שבו תנהג הבת זוג ?
יש במידה הזו צמיגי שטח מלא?