תגובה: מירי רגב מחייה את יוזמת מחירון הרכב הלאומי של משרד התחבורה
בינתיים אתה משלם - ואתה לא יודע כמה - על המונופול שנקרא לוי יצחק.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
בדירות זה עובד יופי,
נשמע כנו אחלה מאגר מידע
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
כל מה שהמדינה נוגעת בו . ולא משנה כמה הריון עצמו טוב או חשוב או בא ישירות מהלב ...
יגמר רע, מכמה סיבות אוביקטיביות לחלוטין.
1. חוסר ידע של מי שמחליט
2. חוסר רצון או מוטיבציה של מי שמחליט להקשיב למי שמבין
3. יותר מידי ידיים בוחשות בקדירה
4. יותר מידי אנשים מנסים להרויח מהבחישה בקדירה
5. יותר מידי אנשים עלולים להפסיד מזה .. ולכן ילחצו על מנת לשנות את רוע הגזירה מה שיוציא את העוקץ מכל התהליך
6. דרור ימשיך.
הנה דרור ממשיך:
היה ברור שגם זה ייגמר בלנדקרוזר.....
ואני שואל - אתם מפגרים?....
אתם באמת לא מבינים מה עניינה של המדינה בכמה קניתם או מכרתם אוטו בן 10-20-30 ולמה זה צץ בעיתוי כזה?............
אתם עוד לא קולטים מה עומד מאחורי זה?..............................
הטלת מס על עסקאות מכירת וקניית רכב משומש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
הנה דרור ממשיך:
היה ברור שגם זה ייגמר בלנדקרוזר.....
ואני שואל - אתם מפגרים?....
אתם באמת לא מבינים מה עניינה של המדינה בכמה קניתם או מכרתם אוטו בן 10-20-30 ולמה זה צץ בעיתוי כזה?............
אתם עוד לא קולטים מה עומד מאחורי זה?..............................
הטלת מס על עסקאות מכירת וקניית רכב משומש.
אם זה היה נכון אתה לא חושב שהמשרד שהיה מוביל את המהלך היה משרד האוצר?
יש לך סימוכין לטענה או שזה ניתוח על פי ההגיון כי אני כשותף לדעתך שהמדינה נרקומנית מיסים ממש לא שותף לדעתך בעניין הספציפי הזה.
כבר היום יש חוק איסור ביצוע עיסקאות מזומן מעל כמה אלפי שקלים שלא נאכף למרות שמאוד קל לאכוף אותו על המערכת הבנקאית כמעט בלחיצת כפתור.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אם זה היה נכון אתה לא חושב שהמשרד שהיה מוביל את המהלך היה משרד האוצר?
יש לך סימוכין לטענה או שזה ניתוח על פי ההגיון כי אני כשותף לדעתך שהמדינה נרקומנית מיסים ממש לא שותף לדעתך בעניין הספציפי הזה.
כבר היום יש חוק איסור ביצוע עיסקאות מזומן מעל כמה אלפי שקלים שלא נאכף למרות שמאוד קל לאכוף אותו על המערכת הבנקאית כמעט בלחיצת כפתור.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
כמובן ניחוש שלי. בכוונה אני לא כותב מילה מפוצצת כמו "ניתוח" כי אין לי במה להתהדר כאן - לא צריך להיות חכם גדול כדי להבין מה בדיוק עומד מאחורי צעדים כאלה של משרדי ממשלה. כי זו מדינת ישראל.
כמו שאומרים: זה נראה כמו ברווז, מגעגע כמו ברווז, בקע מביצה, מטיל ביצה בעצמו, שוחה בבריכה?..... זה ברווז.
דרור, בנדלן ממסים את עליית הערך. הרכב.. הערך יורד.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אסף.
חוץ מהמקרים הנדירים שהוא עולה... נגיד, סופות? יש מצב שזה אכן תוכנית לדפוק את דרור.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אסף.
אז המדינה בעצם לטובתינו ונקבל החזר.....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אסף.
ממסים גם רכישה, אפילו ברכישת דירה ראשונה מעל סכום מסוים (ולא כזה של דירות פאר).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אסף.
בנדל"ן ממסים גם את הרכישה עצמה.
יש מס רכישה ויש מס שבח.
מס שבח אתה משלם אם הרווחת (לא רלוונטי ברכב בד"כ) ואתה משלם גם על עצם העיסקה.
מס רכישה על עצם העיסקה מעל 1.6 מליון שח בערך.
נרקומנית מיסים הזכרנו.
עדיין, נושאי מיסוי זה משרד האוצר, אגף המיסים.
משרד התחבורה לא קשור לעניין ולא קובע מיסים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
בנדל"ן ממסים גם את הרכישה עצמה.
יש מס רכישה ויש מס שבח.
מס שבח אתה משלם אם הרווחת (לא רלוונטי ברכב בד"כ) ואתה משלם גם על עצם העיסקה.
מס רכישה על עצם העיסקה מעל 1.6 מליון שח בערך.
נרקומנית מיסים הזכרנו.
עדיין, נושאי מיסוי זה משרד האוצר, אגף המיסים.
משרד התחבורה לא קשור לעניין ולא קובע מיסים.
מצד שני, הם כן יכולים לקבוע "סתם" עמלת רישום ברשומות / מחירון בסך כמה מאות שקלים ..
למה לא ? .. הם עומדים לאבד את ההכנסה ממצלמות השקר .. צריך לחשוב על העתיד.
על קניית הרכב כבר משלמים מיסים. ועל השימוש בו משלמים עוד מיסים.
על החלפת יד אין טעם לגבות מס - זה הרבה כאב ראש בשביל הכנסה קטנה. יותר קל יהיה להם להעלות את הבלו בעוד כמה אגורות.
בלי להכיר ובלי לדעת משהו קונקרטי במקרה הזה - כל יוזמה כזו, אם רוצים לדעת מה מקורה ותכליתה - כדאי לעקוב אחר הכסף. מי מרוויח מזה? או מי מפסיד? אני מקווה כמובן שזו יוזמה לתועלת הציבור באופן כלשהו, אבל הנסיון מראה שתמיד מישהו מרוויח....
אסף.
על החלפת יד הם כבר גובים את העמלה שלהם, לא צריך בשביל זה מחירון (אבל זה אחלה תירוץ להגדיל את העמלה הזו...)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אסף.
הערך שעולה או יורד לא מעניין.
הרוב המוחלט של המכוניות הן מוצר זול בסדרי גודל מנדל"ן. בלי לבדוק נתונים, קל לי לנחש שמספר עסקאות קניית ומכירת רכב גדול בסדרי גודל מעסקאות נדל"ן.
מה שמעניין את המדינה זה שתשלם מס על כל עיסקה. אחוז מסוים.
לא משנה אם הערך ירד ו"הפסדת", או שהוא לא ירד (כמו בלנדקרוזר, רנגלר) או שאפילו עלה כמו בסופות, דיפנדרים וכו' ו"הרווחת". (המרכאות הן כי בשום מקרה לא מרוויחים. אוטו זה רכוש שאוכל כסף. גם נדל"ן אוכל המון כסף, אבל ערכו באמת עולה יותר מהכסף שהוא אוכל. במכוניות זה לא ככה גם אם מחיר השוק שלהן עלה. תבדוק אותי. תוריד את מרכיב ירידת הערך ותחשב רק כמה האוטו שלך עולה לך באגרות, ביטוחים, דלק, חניה, פה ושם קנסות (תעבורה, חניה) חלפים ותחזוקה וכו' ותבין. זה בסדר גודל של חמש ספרות לשנה גם במכוניות קטנות וזולות.
אז למה המדינה נטפלת עכשיו לרכב משומש? כי:
1. כסף. המדינה בקריז עכשיו. היא צריכה כסף עכשיו בדחיפות כמו שנרקומן צריך את המנה שלו. בועז הגדיר את זה יפה. לכן גם כל השתוללות השוטרים האלימים ברחובות למשל. כסף כסף כסף. זה עוד ערוץ שאפשר להטיל עליו מס. במיוחד כשמדובר בענף הרכב, שהוא הפרה החולבת הגדולה ביותר במשק הישראלי.
2. שליטה. זה עוד ערוץ עבור המדינה להיכנס לעוד וריד שלך. שליטה מוחלטת בך בכל צעדיך לאן שתפנה, זה שם המשחק. איסור השימוש במזומן הוא עוד אחד מהצעדים הללו - "מלחמה בהון שחור" זה רק תירוץ - בפועל, נשלם רק באפליקציות/העברות בנקאיות/אשראי, והמידע הזה יזרום לאן שצריך ויישמר כדי לשמש נגדנו בבוא הזמן. 7 שנים אחרי, נצטרך להסביר למס-הכנסה למה רכשנו קופסת סיגריות ב-30 שקלים בפיצוציה בתאריך X ופלאגים+פילטרים לסופה אצל ינוביץ בתאריך Z. זה הכל.
3. כי אפשר וכי הם יכולים. כי אנחנו לא יוצאים לרחובות בהמונינו עם נבוטים ובקת"בים ובעיקר עם נחישות.
-------------------------------------------
אותי אגב כל זה לא ממש מעניין כי הסופה לא למכירה. לא עכשיו ולא אף פעם.
כשהיא תגיע לאספנות ואפצח בפרויקט השיפוץ הגדול שלה ואצטרך לרכוש רכב שטח אחר, בסיסי מאוד וממש זמני, רק כדי לעבוד איתו עד שיסתיים השיפוץ, בוודאי זה כן יעניין אותי וגם יעצבן מאוד, ואז אנבל את הפה כמו שאני יודע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
על קניית הרכב כבר משלמים מיסים. ועל השימוש בו משלמים עוד מיסים.
על החלפת יד אין טעם לגבות מס - זה הרבה כאב ראש בשביל הכנסה קטנה. יותר קל יהיה להם להעלות את הבלו בעוד כמה אגורות.
גם זה בדרך. אפילו בקרוב. ב-19 ליולי אמור להתחדש משפטו של הקיסר ירום-הודו. סביר להניח שיום-יומיים לפני, יוטל סגר מלא. והעיתוי מין הסתם אינו מקרי. פשוט כדי לדחות את המשפט. וכן הלאה וכן הלאה. שוב יסגרו את הפרנסה למיליונים, שוב יצטרכו לשלם מענקי מחיה לאנשים, מאיפה יבוא הכסף?......
וזה ממש לא כאב ראש לגבות כך וכך אחוזי מס על כל עסקת מכירת/רכישת רכב יד-שניה. סכומים "קטנים" לכאורה של כמה מאות שקלים במקרה של רכב ישן וזול ולחילופין אלפי שקלים במקרה של מכוניות פאר/יוקרה יקרות באמת. כפול הרבה עסקאות = מבחינת רוכש ומוכר הרכב אלה לא יהיו סכומים שיבטלו עסקה, אבל בטוטאל, זו הכנסה לא מבוטלת לקופת האוצר. ביחד עם איסור תשלום במזומן אלא בהעברה בנקאית בלבד (והסכום עומד לרדת לאלפי שקלים ספורים בלבד), יהיו למדינה מידע ושליטה על כל שקל שיחליף ידיים. בהתחלה האזרחים אולי ינסו לעבוד על המדינה בקטנה, ישלמו חלק בהעברה בנקאית, חלק במזומן. אבל בהמשך, כשהמזומן יהפוך ללא-חוקי ולא יהיה מה לעשות עם כל השטרות והמטבעות הללו (אולי לתת לילדים לשחק בהם מונופול), כבר אי אפשר יהיה לרמות עוד. השליטה תהיה מוחלטת. אגב, יהיה ממש מעניין לראות כיצד יסתדרו מגזרים שלמים שהתרגלו לחיות רק במזומן (החרדים והבני דודים).
בלי להכיר ובלי לדעת משהו קונקרטי במקרה הזה - כל יוזמה כזו, אם רוצים לדעת מה מקורה ותכליתה - כדאי לעקוב אחר הכסף. מי מרוויח מזה? או מי מפסיד? אני מקווה כמובן שזו יוזמה לתועלת הציבור באופן כלשהו, אבל הנסיון מראה שתמיד מישהו מרוויח....
שלא תדאג - לשלטון הרקוב הזה אין שום יוזמה או רצון לעשות משהו לתועלת הציבור. ואכן, כל הסיפור הוא כסף ותמיד מישהו מרוויח מזה. אבל זה אף פעם לא הציבור.
אסף.
אני שולח אותך להודעה הקודמת שלי....
מי מרוויח מזה?
מםתח התוכנה? החברה שתזכה במכרז לתחזוקת בסיס הנתונים? אולי לא ישלמו לה אבל לאותה חברה יהיה מותר למכור נתונים מתוך המאגר? כאמור... צריך לעקוב אחרי הכסף.
אסף.
נכון. עניתי לך בתוספת לתגובה הקודמת.
צריך לעקוב אחרי הכסף.
גם בסיפור מצלמות המהירות, כל הסיפור היה כסף. פרויקט כלכלי נטו. המדינה עשתה מזה מאות מיליונים, גם החברה שהתקינה ותחזקה את זה (מל"ם-תים) גזרה קופון נאה ביותר. כנ"ל כביש 6 ועוד שורה ארוכה של הנחתות וגזירות ואילוצים שבכולם השורה התחתונה היא בזיזת כסף מהציבור.
דרור, הסופה שלך לא למכירה אבל בזמן שהשוטרים רצים לרשום קנסות על מסיכות הם לא שומרים נגד כנופיות מזוינות של בדואים שלוקחים דמי חסות וגונבים גם סופות.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
דרור, הסופה שלך לא למכירה אבל בזמן שהשוטרים רצים לרשום קנסות על מסיכות הם לא שומרים נגד כנופיות מזוינות של בדואים שלוקחים דמי חסות וגונבים גם סופות.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
וכאילו שלפני הקורונה הם כן שמרו עלינו מכנופיות חמושות של בדואים?..........................
לדעתי דרור לגמרי צודק,
פשוט לעיתים זה לא כוונת המשורר אבל אם אנחנו חשבנו על זה ...... אז מישהו באוצר עוד ינצל את המאגר הזה. אז זה לא משנה מי יזם את המאגר תחבורה או אוצר, כל משרד ינצל את הקיים לטובתו.
וכמו כל תכנית מס כזו או אחרת בהתחלה ״רק רכבי שרד ישלמו מס העברת בעלות, בערך של מעל X ״ ומהר מאוד גם על מכירת אימפרזה שנת 97 זרועות התמנון ייקחו כמה אחוזים. בדיוק כמו חוק מס הכנסה בארה״ב מתחילים ב-נמסה רק את העשירים ואז הציבור אומר בסדר אבל בשקט ובלי ששמים לב זה מגיע לכולם