תגובה: יש רעיון מ-UAZ להיכנס בארץ
קראתי את הדיון בעיניין רב- הבעיה העיקרית היא שלדגמי UAZ אין תקינה ליורו 6. לפחות לא שאני יודע ולא לפי פרסומים שלהם. אני לא קובע את זה כתורה מסיני "כי ככה קראתי באינטרנט"- אבל זה מה שהיצרן מפרסם. בישראל כן קיימים היתרים לסמול סריז- אבל זה לחשמלי כי שם אין בעיית זיהום. לפי היצרן עצמו- הדיזל הוא יורו 4 והבנזין הוא יורו 5. ב1 בינואר יכנס יורו 6 IFC FCM - גם לישראל, ולמרות שהשינויים מינוריים יחסית (מד צריכת דלק בזמן אמת) עדיין אין לי מושג כיצד הרכב יעמוד בהם.
לגבי הוואן שלהם- ה"בוחנקה" (נדמה לי שזה השם) - יצא לי לנסוע ביצירה המפוקפקת הזאת בקזחסטן (היא אגב המדינה הנפלאה ביותר בעולם, כל המדינות האחרות מנוהלות על ידי ילדות קטנות, מדובר במדינה שהיא מצטיינת ביצוא אשלגן, בין היתר לנוכח העובדה שלמדינות אחרות יש אשלגן נחות באופן יחסי). מדובר בסוג של גרסה חקלאית מחרידה של טרנזיט/פיג'ו J5 משנות השבעים, שתחתיה תקעו צמד סרנים חיים. מה שכן, החימום עובד טוב כי אפשר לשבת על הקופסה שמכסה על המנוע - שתקוע בין הנהג לנוסע- ואז נעים וחמים בתחת.
למען האמת, זה רכב שהלוואי והיה לנו "במערב" (אצלי חומת ברלין עוד קיימת)- אין ספק שאם היתה בישראל גרסה מסחרית קשוחה של קיה בסטה, טויוטה הייאס ודומיה, אבל באמת משהו קשוח, היה לזה שוק בקהילת האוברלנד. נתקלתי בעולם בלא מעט מיצובישי דליקה ויונדאי סטארקס 4X4 שעשו דברים די רציניים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hadtomer
קראתי את הדיון בעיניין רב- הבעיה העיקרית היא שלדגמי UAZ אין תקינה ליורו 6. בישראל כן קיימים היתרים לסמול סריז- אבל זה לחשמלי כי שם אין בעיית זיהום. לפי היצרן עצמו- הדיזל הוא יורו 4 והבנזין הוא יורו 5. ב1 בינואר יכנס יורו 6 IFC FCM - גם לישראל, ולמרות שהשינויים מינוריים יחסית (מד צריכת דלק בזמן אמת) עדיין אין לי מושג כיצד הרכב יעמוד בהם.
מדובר על מנוע בנזין תקן EURO5/6-כך הם אומרים
יש רעיון מ-UAZ להיכנס בארץ
מי שרוצה לייבא צריך להכיר היטב את המסמך 'דרישות חובה לרכב מנועי' שבאתר משרד התחבורה.
לדעתי להאנטר יש כמה פערים מול מסמך התקינה הזה.
חוץ מזה - מגניב. בטוח יש שוק במחיר המתאים. צריך לזכור שכדי למכור מכוניות לא מספיק רכב טוב במחיר טוב. המפתח הוא בשירות.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
זה רכב דיי אמין. מבחינת מה שאתם לרוב דורשים ( ניתן לתקן עם סלוטייפ וחוט ברזל ) אבל פחות .. כי המנוע ממוחשב.
מכנית זה ברזלים נטו .. הרבה ברזלים ...
מבחינת הסלון אפשר להגיד שסמוראי פתוח 86 שהיה לי פעם יכול להחשב רכב פאר לידו .. איכות ההרכבה. הגימור הפלסטיקים ( המעטים ) .. הברגים החשופים והניטים הבולטים שיש בסלון. מזכירה קצת את התומ׳ת שהייתי חתום עליו בצבא.
כשדרור כתב את המבחן על הדאסטר שלי. מודל 2014 שהיתה הדגם ה׳חדש׳ באותו הזמן. אז חלק מהבדיחות היו על המיקום של הגבההת המושב או כיוון המראות החשמלי. או ידית בקרת המהירות האוטומטית ... בחאנטר לא תוכלו לצחוק על זה כי .. אין ... תדמיינו רכב שהונדס בשנות החמישים המאוחרות. ועדיין נבנה בדיוק אותו דבר. החליפו את הוינקרים ללד. החליפו את הידיות לפלסטיק מודרני במקום בקליט פריך ... וזהו.
המנוע הוא מנוע חדש. זה נכון. לא תכנון רוסי. Z משהו. אירופי.
גם הדיזל וגם הבנזין. שניהם חדשים. מרגישים כמו כל אוטו מודרני ( אני נהגתי על הדיזל ) .. נשמע ומרגיש כמו ה td300 מהדיסקו.
העברת הילוכים .. לא חלקה ושקטה כמו שאנחנו מכירים כיום אלא סוג של טרקטור ... אבל מדוייקת. מכניקה שמרגישה כבדה .. אני לא מצליח לזכור אם ההאנטר היה עם 4/4 קבוע לכביש אבל הפטריוט כן. ( כנראה אותו טרנספר ) בלי tod ובלי שטויות. בהאנטר ידית מכנית. בפטריוט כפתור חשמלי .. כל השאר .. חלונות חשמל / מראות וכו .. כרגיל. ( לפחות מהדאסטר )
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...7e0a3df691.jpg
מבחינת איכות חיים בסלון .. נסעתי רק בכביש. ולא הרבה. דיי קמצנים שם בנסיעות מבחן.
והיה דיי פקק. אז קשה להתיחס.
אבל המתלים היו על הצד הקשיח. אפשר להשוות עם הדאסטר אחרי הקפיצי הגבהה .. גם הרעש בקבינה מזכיר את הדאסטר.
ההאנטר היה עם 300 קמ. והפטריוט עם 700 על השעון.
אז אולי האוטו עוד לא ׳נפתח׳...
מהצד החיובי. יש לזה צמיגים עם הרבה דופן.
אה ! ... יש נעילות דמוי לוקרייט ;) מחיר כמו הנעילות של הדאסטר.
חייב לציין שכל הרוסים ששמעו אני מתלהב מהאוטו ( פטריוט .. כי סופה פתוחה אף פעם לא עשתה לי את זה ) צחקו ואמרו שחבל על הזמן כי האוטו 99% לא תקין וחייבים חבר קרוב במוסך ( כנראה גרשון מתכנן על זה מבחינה כלכלית ) אבל בתכלס. על הכביש. בפקקים רואים המון פטריוט. ומעט האנטר.
בשביל 50 אלף שח זה אחלה אוטו לדעתי. אולי גם בשביל 120 אלף.
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
+1!
זה כמו זיכרון דברים על דיפנדר
אז יש כבר פרופיל בפייסבוק ופרסומים בקבוצות שונות
ללא יותר מידי פרטים
https://www.facebook.com/uaz.israel.7
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
במחיר מתאים ועם מפרט מתאים (צמיגים 32, נעילה או נעילות) ועם מוסכים נורמליים - זה יכול להיות הרכב שיחזיר אנשים לרכבי שטח אמיתיים, אחרי שתעו בשדות הsuv והטנדרים.
אבל המפתח הוא מחיר ומפרט - אם לא יהיה סביר (צמיגים במידה מתאימה למדבר! ולא 225/75r16 של רוסיה) אז לא יהיה תחרותי לכלום וחבל.
אסף.
מה שאמר אסף
צמיגים 32 ומעלה, נעילות ותמחור נכון 120 עד 130 אש"ח ויש פה קלף מנצח לחובבי השטח הקשוח.
120-130K זה יקר לאוטו כזה.
זה מאוד מזכיר סיקס/סופה - בייעוד, במבנה, בצריכת הדלק, באין-עידון, באיכות ההרכבה והגימור..... אבל עם הרבה פחות ביצועים ועם תכנון מיושן בהרבה.
נכון שהוא חדש מהניילון, אבל זה עדיין המון כסף עבור רכב גס של עולם שלישי, ספרטני ובסיסי ביותר גם בהשוואה לג'ימני דור-קודם. אני בספק אם הוא עומד בדרישות תקינה בסיסיות בישראל ואני לא מתכוון רק לתקני זיהום אויר יורו 5-6 אלא גם לרמת בטיחות נמוכה ביותר (אבזור בטיחות, מבחני ריסוק וכו') ואבזור הכי בסיסי שאפשר.
אני אוהב את הלוק הקולחוזניקי ואת אוירת הרטרו שלו ומין הסתם, כמו כל אוטו של פעם, כנראה יש לו המון אופי ורבים כמוני גם יאהבו אותו.... הוא יכול להיות יופי של רכב-שטח לעבודה קשה ופלטפורמה מצויינת לשיפורים - אבל כדי להצליח באמת, המחיר צריך להיות יותר זול. נגיד 100K.
הפטריוט עומד אולי בתקינה. האנטר כמעט בטוח שלא.
אסף.
פורד ברונקו, גראנאדיר, ועכשיו הואז הזה.... ייתגן ואנחנו חוזרים לשנות ה90? עדנה לקהל הג'יפאים?
יש כזה פתוח...?
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
פורד ברונקו, גראנאדיר, ועכשיו הואז הזה.... ייתגן ואנחנו חוזרים לשנות ה90? עדנה לקהל הג'יפאים?
החאנטר מחזיר אותנו לשנות ה-50......
אוטו של עולם שלישי. לא יעמוד בדרישות תקינה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
יש כזה פתוח...?
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
יש הכל. פתוח סגור משאית טנדר ואן ..
העובדה שעולה חדש כנראה כתב את זה כל כך מפריעה לך ?
הרבה יותר גרוע זה הסופרלטיבים הדימיוניים
"אואז פטריוט פותח באוניברסיטה הכי גבוהה של פוליטביורו על ידי דוקטורים לא יהודים שעבדו תחת איומי קלאצ'ניקוב. תוצאה סופית זה רכב קרוס אובר מתקדם על בסיס מודל בבושקה שקטן נכנס בתוך גדול וקטן יותר נכנס בתוך קטן. רשימת חידושים והמצאות טכנולוגיות כוללת ידית להילוכים, חלון קדמי שקוף ומאפרה גם לילדים קטן במושב אחורי. אואז פטריוט זה תוצאה של שינויים טכנולוגיים מתקדמים של שלושים שנים ממלחמת העולם השניה ואז זה נעצר. הביצועים המצוינים מדברים בעד עצמם בלאט ואם לא מספיק אז גם נהגים אחרים אומרים בלאט סוקה יופטפויומאט".
בינתיים ה-UAZ זה רק באז בספר הפנים....
נראה מה יגיע בסוף אם בכלל