-
תגובה: מתלה נפרד מלפנים וסרן חי מאחור - שילוב מנצח או פשרה סבירה? (פוצל מדיון על הברונקו חדש)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
geva dover
.
הנקודה שלי היא שגם לסרן חי מאוחר אפשר לשפר נוחות לגיהוץ בשטח, הכל עניין של העדפה אישית. אתה רוצה סרן חי חזק מאוד לסלעים או סרן מרוסן להיגוץ..
ללא ספק נכון. אפשר הכל. אך כשאני כותב שאני מגיע לחריץ והקדימה מגהץ והאחור לא- זה עיניין יחסי שנובע בעצם משתי תצורות מתלה שחיות יחד במרחק של פחות משלושה מטרים באותה פלטפורמה. האחור שלי מגהץ מאוד יפה- קפיצים לאפליקציה ספציפית, בילשטיינים, טריי לינק וכו וכו - אבל זה לא משנה את העובדה שמדובר בסרן שגלגליו אינם נעים כל אחד מעלה ומטה באופן עצמאי ושאינו קשור לצד הנגדי. כלומר אני תומך במה שאסף אמר - ברגע שאתה משדך 2 תצורות, אז קשה לעסק הזה לחיות בצורה מושלמת. אני גם מתחבר למה שאסף אמר על האנטירול הקדמי- לכן אני עדיין איתו ואין לי אפילו ניתוק. מאחור זה כמובן סיפור אחר. אני כן מבין ומעריך במידה מסוימת את היתרונות של IFS בעיר ואני מבין מה עבר בראש של מי שהחליטו לשים את ה IFS מקדימה- כלומר ה IFS הוא הראשון שפוגש במכשול. השבוע היתי צריך לקחת רנגלר JL למטרת עבודה- ואני מודה שעם כל הרצון והאהבה, בסוף יום שלם עם הרכב אני החזרתי את המפתח באנחת רווחה - יש לי 2 בלטי דיסק ו4 שעות בתל אביב הבהירו לגב שלי שזה לא יכול להימשך עוד הרבה, גם אחרי כמה עצירות לבדוק לחץ אוויר. סרן חי הוא סרן חי, ברווז הוא ברווז כמו שאומרים . כמובן- ניתן לשפר, ניתן לשדרג. אך התצורה המקורית נותרת.
-
תגובה: מתלה נפרד מלפנים וסרן חי מאחור - שילוב מנצח או פשרה סבירה? (פוצל מדיון על הברונקו חדש)
ביום שיתחילו לייצר רכבי שטח עם מתלים נפרדים כמו הרנגלר ההיא בצפון או עם משולשים ארוכים שיוצרים X במרכזם כמו בטרופי טראקס אני יכול להבטיח לך שאתה והגב שלך יהנו מסלעים וגיהוצים בשטח.
כרגע זה חלום רק לעשירים, בנתיים אתה מוזמן לעשות סיבוב אצלי בפראדו ( מגהצץ יופי עם מתלים מקוריים) ותהנה מכיסא שמן ונוח ( לצערי מכוסה עור) בשבילים ליד הבית
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
geva dover
ביום שיתחילו לייצר רכבי שטח עם משולשים ארוכים שיוצרים X במרכזם כמו בטרופי טראקס אני יכול להבטיח לך שאתה והגב שלך יהנו מסלעים וגיהוצים בשטח.
לא ,אתה לא רוצה כאלה, תאמין לי, זאת האם אמא של הפשרות בכדי לייצר עוד מהלך מתלה, זו גאומטריית מתלה מגעילה עם כל הקמבר החיובי הזה בפתיחה- ממש לא כיף בכביש למשל. וזה לא טרופי טראק, זה CLASS 7 . הIFS של טרופי טראק בנוי קונבנציונאלית .
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
לא ,אתה לא רוצה כאלה, תאמין לי, זאת האם אמא של הפשרות בכדי לייצר עוד מהלך מתלה, זו גאומטריית מתלה מגעילה עם כל הקמבר החיובי הזה בפתיחה- ממש לא כיף בכביש למשל. וזה לא טרופי טראק, זה CLASS 7 . הIFS של טרופי טראק בנוי קונבנציונאלית .
הבנתי, לא בקיא עד כדי כך בגיאומטריה, אני לא מהדנס סטודנט לגיאומורפולוגיה בסה"כ עם ידע טכני טוב.
חייב להיות איזה שלב אמצע שבין טרופי טראק למתלים נפרדים לגיפים, לא?
-
אפשר לעשות הכל, שיעבוד טוב בכל סיטואציה,תלוי בעומק הכיס, ואין קשר למהנדסים,אנשים עם ראש טוב וידיים טובות יכולים לעשות דברים נפלאים, הם רק צריכים לאהוב ולהיכנס לזה .
-
אני מחכה ליום שיוציאו רכב שטח חשמלי ראוי, עם מנוע בתוך כל גלגל, עם רגנרציה כמובן, ואז אפשר יהיה לייצר מתלים נפרדים עם מהלך ראוי, גחון גבוה ושטוח, בלי תמסורות, נעילות, גלי הינע וכל הברזלים שיש לנו היום. זה באמת יהיה הדבר המשמעותי הבא ...
-
אתם מערבבים סוגי מתלים וכלים שונים...
תתיחסו למה שיש כרגע בשוק ונוסע בשטח, להוציא כלים sbs כי זה עולם אחר לגמרי.
עד לפני עשור ויותר חלק מהכלים היו בכלל עם ifs מלפנים עם מוטות פיתול שאם מגביהים ומותחים אותם כמו מתעמלת רומניה כבר לא שווים כלום ולא מגהצים כלום, זה כאילו אתה נוסע על ברזלים.... שלא לדבר אם אתה נכנס לכפל קרקע מה קורה...
ואלה שנולדו עם קוילאוברים מלפנים סובלים ממחלות אחרות אחרי הגבהה וצריכים שינויים יצירתיים משהו...
אני יכול לתת דוגמה לגבי, אני על דיסקו 2, פוקסים ארוכים+מיכלים, אחרי/לפני נוסעים טרופרים, פראדו, ל"ק, איפה שיש חריצים, כפל קרקע וכו', אני לא בולם ואפילו לוחץ, הם מצידם כמעט ועוצרים אחרת הם מרגישים טוב טוב את השטח(להזכיר למי שלא יודע, עד לפני כמה שנים הייתי על טרופר ועוד כל מיני עם מתלה נפרד כך שאני יודע מה ההרגשה) ואפילו מרגיש להם כמעט ושוברים, עוד דוגמה שבילי קורדרוי כדוגמת היציאה מהר כיפה אותו סיפור, מרגיש כמו פטיש אוויר שמפרק את האוטו.
-
זו בדיוק דוגמה לרכב מאוזן - על שני סרנים.
הדיון הזה הוא לא על מה יותר טוב - מתלים נפרדים או סרנים - אלא על הטענה שלי שהשילוב ביניהם יוצר רכב לא מאוזן.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
אפשר לעשות הכל, שיעבוד טוב בכל סיטואציה,תלוי בעומק הכיס, ואין קשר למהנדסים,אנשים עם ראש טוב וידיים טובות יכולים לעשות דברים נפלאים, הם רק צריכים לאהוב ולהיכנס לזה .
נכון ואתה דוגמה אמיתית לכך :)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
אתם מערבבים סוגי מתלים וכלים שונים...
תתיחסו למה שיש כרגע בשוק ונוסע בשטח, להוציא כלים sbs כי זה עולם אחר לגמרי.
עד לפני עשור ויותר חלק מהכלים היו בכלל עם ifs מלפנים עם מוטות פיתול שאם מגביהים ומותחים אותם כמו מתעמלת רומניה כבר לא שווים כלום ולא מגהצים כלום, זה כאילו אתה נוסע על ברזלים.... שלא לדבר אם אתה נכנס לכפל קרקע מה קורה...
ואלה שנולדו עם קוילאוברים מלפנים סובלים ממחלות אחרות אחרי הגבהה וצריכים שינויים יצירתיים משהו...
אני יכול לתת דוגמה לגבי, אני על דיסקו 2, פוקסים ארוכים+מיכלים, אחרי/לפני נוסעים טרופרים, פראדו, ל"ק, איפה שיש חריצים, כפל קרקע וכו', אני לא בולם ואפילו לוחץ, הם מצידם כמעט ועוצרים אחרת הם מרגישים טוב טוב את השטח(להזכיר למי שלא יודע, עד לפני כמה שנים הייתי על טרופר ועוד כל מיני עם מתלה נפרד כך שאני יודע מה ההרגשה) ואפילו מרגיש להם כמעט ושוברים, עוד דוגמה שבילי קורדרוי כדוגמת היציאה מהר כיפה אותו סיפור, מרגיש כמו פטיש אוויר שמפרק את האוטו.
+1000
בהתייחס ל 2 סרנים קשיחים וחיים עם קפיצי סליל הדיסקו 2 הוא רכב מופלא, לדעתי רכב כביש/שטח הטוב והאמין ביותר שיצא מסוליהול שמיועד למי שמחפש פלטפורמת טיולים משובחת עם ביצועים סבירים בכביש וטובים עד טובים מאוד בשטח. אין צורך להחליף משולשים כל 60000 קמ או איזון פרונט אחת לחודש....( אפרופו IS)
נ.ב,
לטעמי הסטאפ של נדב אגרסיבי מדי והכרכרה שלו איבדה משהו מהנינוחות והאצילות הבריטית :)
-
אני לא פתחתח את השרשור (רק שאלתי שאלות) ולכן גם לא אחראי לשם.
אם אני הייתי צריך לתת את השם, אז זה כנראה -
מתלה נפרד מלפנים וסרן חי מאחור - פשרה מנצחת?
כמו שנדב כתב, יש כמה סוגים של מתלים נפרדים מקדימה, ובהחלט מגיעים "לביצועים" יפים.
כל מי שהסביר על הבעיות, לא נתן פתרונות טובים יותר.
לדעתי, בהנתן קשת הצרכים והעדיפויות שלנו (ולכל אחד התהמיל שלו) - עבירות, נוחות נסיעה, עלויות רכישה ועלויות שוטפות....
זה כנראה באמת שילוב מנצח.
1- אם נחזור לדיון שממנו הדיון הזה פוצל, על הברונקו, אני חושב שזו החלטה בהחלט נכונה.
2- כל מי שיצא בהצהרות על הדיפנדר 5 ויכולות השטח שלו, יצטרך לאכול את הכובע. גם הטויוטות (למינהן) וגם רכבים חדשים כמו הברונקו, יהיו טובים יותר לצרכים כמו שלנו (לא מעניין אותי לנסוע 150 קמ"ש). יתרה מזאת, לגבי עבירות, גם רכבים "נחותים" יותר כמו דימקס והיילקס, ינצחו דיפ' 5.
3- ומי שזה מעצבן אותו... שלא יקנה רכב "פשרה" כזה :-)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
אתמה עושים גדול יותר ? את הרכב? גלגלים?
את המתלים, את הציריות, פתרון שיאפשר לגלגל 40" ואלפיה של כוחות סוס במתלים נפרדים ללא חשש.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אני לא פתחתח את השרשור (רק שאלתי שאלות) ולכן גם לא אחראי לשם.
אם אני הייתי צריך לתת את השם, אז זה כנראה -
מתלה נפרד מלפנים וסרן חי מאחור - פשרה מנצחת?
כמו שנדב כתב, יש כמה סוגים של מתלים נפרדים מקדימה, ובהחלט מגיעים "לביצועים" יפים.
כל מי שהסביר על הבעיות, לא נתן פתרונות טובים יותר.
לדעתי, בהנתן קשת הצרכים והעדיפויות שלנו (ולכל אחד התהמיל שלו) - עבירות, נוחות נסיעה, עלויות רכישה ועלויות שוטפות....
זה כנראה באמת שילוב מנצח.
1- אם נחזור לדיון שממנו הדיון הזה פוצל, על הברונקו, אני חושב שזו החלטה בהחלט נכונה.
2- כל מי שיצא בהצהרות על הדיפנדר 5 ויכולות השטח שלו, יצטרך לאכול את הכובע. גם הטויוטות (למינהן) וגם רכבים חדשים כמו הברונקו, יהיו טובים יותר לצרכים כמו שלנו (לא מעניין אותי לנסוע 150 קמ"ש). יתרה מזאת, לגבי עבירות, גם רכבים "נחותים" יותר כמו דימקס והיילקס, ינצחו דיפ' 5.
3- ומי שזה מעצבן אותו... שלא יקנה רכב "פשרה" כזה :-)
לא שילוב מנצח ולא בטיח אלא פשרה גרועה בגלל שרכבים עם סרנים קשיחים וקפיצי סליל לא מיוצרים יותר ..וזהו אין יותר גם טויוטה לא מייצרים.
ולכן שני הגנטלמנים עברו לטנדרים כי זה מה שניתן לקנות כיום כרכב חדש יחסית, בעלות סבירה עם ערך מוסף, פשוט יחסית, מחירון טוב ומנעד שימושים רחב יעני life style של דור ה Z.
הטרופר זאת דוגמה מצוינת עד כמה הפשרה הזאת גרועה. סרן אחורי מצוין ו ifs גרוע מאוד שכדי לרסן אותו בשטח טכני אתה מותח את מוטות הפיתול למכסימום ומבטל כמעט לחלוטין את דרגת החופש בין המתלים ומיישר את הפרונט בתדירות חודשית ובנוסף הנוסעים בשטח טכני מתנדנדים כמו מטרונום.....
אם משהו מנסה לחיות במציאות וירטואלית אז סבבה אבל במציאות שאני מכיר אין כיום תחליף אמיתי ל 2 סרנים קשיחים וקפיצי סליל כרכב טיולים משפחתי עם עבירות סבירה ותחזוקה פשוטה כל אופציה אחרת זאת פשרה שמשנמכת את החוויה בשטח.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
DavidL
לא שילוב מנצח ולא בטיח אלא פשרה גרועה בגלל שרכבים עם סרנים קשיחים וקפיצי סליל לא מיוצרים יותר ..וזהו אין יותר
יש רנגלר ויש ג׳ימני, לפחות שני יצרנים סידרתיים עדיין שומרים על הגחלת.
-
הגימיני קטן מדי למשפחה ואכן הרנגלר נותר לבדו וגם הוא להערכתי ישונמך לצערי ל ifs בשנים הקרובות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
אני מחכה ליום שיוציאו רכב שטח חשמלי ראוי, עם מנוע בתוך כל גלגל, עם רגנרציה כמובן, ואז אפשר יהיה לייצר מתלים נפרדים עם מהלך ראוי, גחון גבוה ושטוח, בלי תמסורות, נעילות, גלי הינע וכל הברזלים שיש לנו היום. זה באמת יהיה הדבר המשמעותי הבא ...
עוד מס חודשים...
https://www.theverge.com/platform/am...truck-suv-ford
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
יש רנגלר ויש ג׳ימני, לפחות שני יצרנים סידרתיים עדיין שומרים על הגחלת.
נדב,
אתה סתם נסחף ומבלבל את הדיון.
אני בכלל לא התייחסתי איך הסרן החי , מאחור, נושא במשקל (עלים? קפיצים? שילוב?)
ולא התייחסתי איך המתלים הנפרדים, הקידמים, נושאים את המשקל (מוטות פיתול, קפיצים, קויל-אובר..).
הנקודה, שאסף העלה, שילוב של סרן אחורי חי, ומתלים נפרדים מלפנים.
השילוב, הזה, של סרן חי מאחור ומתלים נפרדים, הוא המבנה הנפוץ ביותר, והוא לא הולך לשום מקום.
אחריו, שני סרנים חיים, ובסוף הרשימה 4 מתלים נפרדים.
מבחינת נתח שוק, זה ללא ספק השילוב המנצח.
מה אתם אוהבים, זו שאלה אחרת.
וכל זה היה, רק כדי להגיד, שאני מבין את ההחלטה של פורד.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoni_0000
את המתלים, את הציריות, פתרון שיאפשר לגלגל 40" ואלפיה של כוחות סוס במתלים נפרדים ללא חשש.
זה לא נושא השרשור, אבל עושים את זה לאחרונה די הרבה, עדיין יש מגבלת זווית מקסימלית ל cv לעומת מהלך שיוצר סרן חי, פותרים את זה עם פורטלים באפרייט. ועוד כל מיני...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
DavidL
+1000
נ.ב,
לטעמי הסטאפ של נדב אגרסיבי מדי והכרכרה שלו איבדה משהו מהנינוחות והאצילות הבריטית :)
אנחנו מכירים? נסעת על הרכב שלי במקרה ולא ידעתי?
כל מה שרשמת זה ההיפך הגמור.
אבקש לנתק מגע ולחלץ לאחור. חלאס.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoni_0000
יש חפש רוק באונסינג. מסרני רוקוול 2.5 טון הם עוברים למתלים נפרדים. בטח יש כמה סרטונים ביוטיוב.