א.לטובת ההבנה, בנזין שותה יותר דלק, אבל יותר זול לתחזוק?
ב.תוכל להסביר או להפנות למקום שיסביר את כל המונחים בסעיף ד שלך?
ג. תוכל לפרט רגע על עניין הדורות בקצרה
תודה וערב טוב
Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
Printable View
אין צורך לצטט את התגובה מעליך... אפשר פשוט להוסיף תגובה.
לגבי מינוחים - יש לנו באתר מילון למומחים שטח, אם אתה מחפש משהו שפתיים ולא מוצא - נשמח לסייע.
בקצרה,
סרן חי הוא הסרן אליו מחוברים זוג גלגלים, כאשר אחד הגלגלים עולה (למשל על תלולית או סלע) הסרן באותו צד מתרומם ומרים את המרכב.
טרנספר עם low הכוונה שיש לרכב הילוך כח, עוד "ידית קטנה" של הילוכים המאפשרת לעבור מהמצב הרגיל ( high) למצב של כח - יותר מומנט לגלגלים על חשבון מהירות (יחס העברה שונה).
שלדת סולם, לעומת מרכב אחוד - הכי פשוט לראות באיור מתאים - יש שלדה עם שני קורות אורך וחיבורי רוחב ביניהם (לכן השם סולם) שהמרכב יושב עליו ולכן המרכב פחות סובל מתנועות פיתול בעת נסיעת השטח.
לא הסברים מדוייקים אבל יעזור לך להבין למה הכוונה
הנה
http://www.jeepolog.com/UserFiles/Im...assis_body.jpg
מתוך מאמר כאן באתר
http://www.jeepolog.com/forums/showt...95%D7%A0%D7%99
נשלח מהנייד
בנזין אכן שותה יותר דלק ( 25% - 30% יותר).
אבל המנוע פשוט יותר .
בדיזל ישנים ישנו בלאי טבעי ותקלות שיכולות להסתכם בחצי מהתקציב שלך (משאבת הזרקה, טורבו, מזרקים).
היום הסולר בערך באותו מחיר של בנזין כך שההפרש אינו גדול
ברכבים חדשים, פחות מ 25 אלף קמ' בשנה אין חסכון ברכישת דיזל לעומת אותו דגם עם מנוע בנזין.
רכב שטח עם שילדת סולם מאפשר גמישות של השילדה אך מבלי לעוות יותר מידיי את הבודי שמונח עליו.
כך יש פחות בעיות של סדקים וצרות אחרות.
טרנספר עם LOW מאפשר לבצע טיפוס בד"כ במהירות נמוכה בחצי אך בממונט כפול.
כלומר, לא צריך להגיע עם תנופה, שמירה טובה יותר על הרכב.
פחות עומס על הגיר והמנוע, קירור טוב יותר למנוע והגיר (אוטומט).
סרן "חי" מאפשר מהלך מתלה טוב יותר בשטח. כך יש יותר יכולת עבירות בשטח עם הצלבות.
גראנד ויטארה דור 1 כוללת שלדת סולם , סרן אחורי "חי" , טרנספר עם LOW .
בתכלס זה הג'יפון שיחסית אחזקתו כשל פרייבט אך עם יכולות שטח לא רעות בכלל בפרט אם הוא מוגבה ובעל נעילה אחורית.
עקב אכילס, הסרן הקדמי יחסית רגיש אבל ניתן למצוא רכבים שהחליפו את הסרן לברזל במקום האלומיניום במקור.
למיטב זכרוני (שהוא כבר לא משהו) ,
גראנד ויטארה קצר דור 1 יש משנת 99 ועד 2006
גראנד ויטארה ארוך דור 1 יש משנת 99 ועד 2003
מניח ש yaki5500 יתן פרטים יותר מדוייקים.
הג'ימני בשטח יותר חזק מהגראנד ויטארה בזכות הסרן הקדמי שהוא גם "חי".
לעומת זאת הוא קטן, צפוף, מנוע חלשלוש (1300) , פחות נעים לנסיעות בין עירוניות.
כך שלדרישות שציינת , גראנד ויטארה ייתן לך אפשרויות בשטח מעל ומעבר לדרישות שלך.
מאידך, בכביש, יתנהג וגם עלויות האחזקה, הכי קרובות לפרייבט.
בהצלחה
רענן
רענן נגע בכל הנקודות החשובות בצורה תמציתית ויפה. אין לי מה להוסיף. האתגר האמיתי יהיה למצוא רכב עם קילומטראז' סביר ובמצב טוב. זה לא שאין כאלה פשוט צריך סבלנות.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
מזכיר לכם שפותח השרשור מחפש רכב עם גיר ידני, שזה ייתרון גדול מבחינת אמינות וצריכת דלק, אבל מצמצם במידה מסויימת את המבחר..
אני לא בטוח למשל שייבאו לארץ גראנד ויטארה ארוכה (דור 1) עם גיר ידני. אני יודע בוודאות שבדור הקודם (ויטארה דור 1) לא הביאו מרכב ארוך עם גיר ידני.
אני אחזור שוב על המובן מאליו - הרכב הכי מתאים הוא ג׳ימני.
רק חידוד קטן לגבי גיר ידני ואמינות...
מרבית האנשים שוכחים שגם בגיר ידני צריך להחליף שמן מידי פעם... דבר שמן הסתם גורם לכשלים....
ועוד שוכחים שעבודה של החלפת קלאץ', גלגל תנופה אם צריך החלפה או חריטה, בטח שאם הנהגים לא ממש מיומנים ששורפים קלאצ'ים ומטגנים גלגלי תנופה... לפעמים במחצית מהק"מ שזה מיועד לעשות... תוסיפו על כל זה את מחיר העבודה במוסך וקיבלתם מחיר לא זול שלפעמים מתקרב למחיר של גיר אוטומטי...
רק אומר... לפעמים לא הכל ורוד... יתרונות מול חסרונות...
הרגתם את הבן אדם
בשביל מה שהוא בעצמו רוצה וצריך ויכול לשרוד איתו.
דאסטר בנזין ..
ולא. להמליץ לו לקנות גרוטאה מטורפת רק כי אתם רציתם עבירויות .. זה כמעט רוע לב.
דאסטר בנזין ב 35000 זה לא גרוטאה וזה יענה על הצורך מבחינת עבירות.
הבן אדם אמר שבילים כבושים.
בשביל יותר יש רכב חום. שיגמור את השלב של ההתכלבות ויחזור מדרום אמריקה. ותהיה לו משכורת אמיתית .. אז יקנה משהו שישחט לו את הארנק.
Sent from my iPhone using Tapatalk
הקשר בין גיר ידני לאמינות הוא לא רק סביב הגיר והמצמד. אחת הנגזרות של גיר אוטומטי היא נושא ההתחממויות, לא רק של הגיר אלא גם של המנוע.
גיר אוטומטי פחות יעיל מידני ולכן צורך יותר אנרגיה מהמנוע עבור אותה "עבודה" סופית, על הדרך הוא מוסיף עוד רדיאטור/קולר לפני הרדיאטור הראשי אשר חוסם אוויר קר ומקשה על קירור המנוע הן בנוזל הקירור והן בטמפרטורה הכללית בתא המנוע.
לגבי האמינות של גיר ידני/מצמד אל מול גיר אוטומטי ועלות תחזוקתם לאורך שנים, בהתעלמות מהשפעתם על המנוע, זה אכן לא חד משמעי. יש דגמים בהם המצמד או גלגל התנופה מתחכמים ויקרים לתחזוקה ויש לקחת את זה בחשבון. ספציפית בעולם של סוזוקי בשנתונים המדוברים, המכלולים האלו סטנדרטיים לגמרי, כולל מחירי החלפים. מצמד יפני לויטארה עלה לי לפני שנתיים כאלף ש"ח (יחידה קומפלט, לא כולל עבודה).
יותר התכונתי לכל מיני רקסטונים שעלו פה
ובכל זאת. גיימני יכול להיות לא גרוטאה. אבל לרוב זה כן דיי גרוטאה במחירים האלו. כי זה אוטו שהיה בבעלות צעירים חסרי ממון ו/או מוח. מכוניות עם 12 ידיים קודמות שתחזוקה לדורות לא בראש מענייהם. שכל יד החזיקה את האוטו שנה ויאללה לפאגרו.
לא יודע מתי חיפשת גימני בפעם האחרונה. יצא לי לעשות סיבוב בדיקות עם צעיר חסר ממון .. לא מזמן.
אני עוד מתעורר בלילות מזיע מהפחד.
Sent from my iPhone using Tapatalk
תודה על התגובות המסבירות, אני כן לומד מהם (מנסה, בסוף גם אבין את הכל)
כמה דברים שאני לא סגור עליהם:
א.יש פה 2 התייחסויות לסרן חי, אחת של ארז שמדברת על תגובה של הרכב עצמו, והשני של נדב ורענן שמדברת על סרן שמעביר כוח לגלגלים- זה שתי משמעויות שיש לסרן?
ב.הבנתי שעלות אחזקה של דיזל יקרה יותר משל בנזין, אבל למיטב הבנתי גם "זמן החיים", או הזמן עד שתקלות נהיות תדירות מאד, של מנוע דיזל גדול משל בנזין ?
ג. גיסי אמר לי משהו לגבי ביטוח או אגרה של רכב דו שימושי, חיפשתי התייחסות לזה, ולא מצאתי כל כך, זה עדיין קיים?
ד.סתם מסקרנות, מה לגבי טריוס? איפה הוא עומד ביחס לגרנד ויטרה והג׳ימיני שהוצע פה?
Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
http://www.jeepolog.com/forums/showt...9E%D7%99%D7%9D
אם בדאסטר עסקינן... כדאי לדעת מה ההוצאות הצפויות אם יצטרך לעשות החלפה של הנ"ל והוא לא מומחה בהזמנת חלפים מחו"ל...
לגבי יעילות של ידני מול אוטומט קטונטי, ראיתי כבר נהגים לא מנוסי שטח שנוסעים על ידני, זה לא נגמר טוב...
אוטומט יותר "סלחני" לטעויות של מתחילים, נכון שזה נשמע הפוך ממה שמכירים ונדמה שלהתחיל עם ידני זאת הדרך... אבל זה לא תמיד ככה.
אני גם בדעה שאם כבר אז ג'ימיני אוטומטי ייתן לו מענה מעולה לצרכים ומעבר לזה, הבעיה כמו כל שרשור כאן שניפתח בנושא הזה זה לאתר ולמצוא אחד לא נבלה....
תקשיב,
הייתי במצב שלך לפני 5 שנים.,
אחרי הרבה התלבטויות של מה אפשר לקנות ב 20 אש"ח קניתי טראנו 2.7 קצר ידני. הוא היה רכב ניסיון, למדתי בו לנהוג בשטח שברתי וקלקלתי אותו ושהרגשתי שזהו (אחרי שנה) העפתי אותו.
אני מציע שתקנה רכב שהוא פחות אתגרי כמו כל הרכבים המסוקסים ותקנה משהו שהוא יותר בנאלי ורגוע בהתחלה, לך תדע אולי הוא יתאים לך בול ואולי תרצה יותר.
ב35 אתה יכול לקנות טראקן בנזין ( ראיתי אחד יפה למכירה ב30 היום), גרנד ויטרה מכל דור, אפילו רקסטון או סורנטו. אני ממליץ להעיף מבט על טרופרים שהם רכבים בכלל מצויינים( דיזל לבדוק את המזרקים ושלא עבר התחממות, בנזין לבדוק את הגיר), טראנו 2005 נכנס לך גם בתקציב.
פאגרו דיזל (2800 בלבד!!!) גם רכב מצויין שמגיע נעול אחורה.
אל תשכח שלכל רכב יש את המחלות שלו וכן דיזל ישן שלא טופל באהבה יהרוג לך את הכיס יותר מהר ממה שאתה חושב.
אל תתפתה לרוץ ישר לרכבים כמו טריוס פורסטר ודאסטר שהם יותר "זקנים" או רגועים. תתחיל ממשהו באמצע ומשם תבין את הכיוון שלך.
אל תתפתה לשנתון גבוה, זה בא על חשבון ביצועים או אמינות בתקציב שלך.
לדעתי האישית, תקח רכב בנזין עדיפות לארוך ומשם תזרום על למכור ולעלות/לרדת/להישאר לפי הצרכים שלך.
הפואנטה שלי היא שתבין מה אתה רוצה מעצמך בשטח ואחכ אתה תבין מה אתה רוצה מהרכב ותבין אם הוא מתאים לך או לא..
דבר איתי בפרטי אם אתה רוצה עוד עזרה, יכול להגיד לך שהייתי במקום שלך לפני 5 שנים ועכשיו אני החלפתי רכב בתור סטודנט אז זה די זהה..
תקנה את הרכב שעליו אתה חולם.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
מחירי חלפים של דאסטר יורדים עם הזמן .. יש יותר יבוא של חליפיים טורקים וסיניים .. מתגלים גם יותר חלקים שתואמים עם דגמים פחות סקסיים אחרים ולכן המחיר שלהם נמוך יותר ..
להציע לאדם שאין לו כסף ונסיון לקנות אוטו בן 20 זה נשמע לי כמו להציע לו לעשות מסיבת אסיד על הגג של בניין עם 20 קומות .. כיף פחד .. ואחרי הנפילה לא זוכרים כלום ..
אתם לא מצליחים להבדיל בין טיול וללכת לשבור את האוטו.
ואתם בכוח מנסים לשכנע אחד את השני כל הזמן שמה שטוב לכם, טוב לכולם.
להציע לאדם שאין לו כסף ונסיון לקנות אוטו בן 20 זה נשמע לי כמו להציע לו לעשות מסיבת אסיד על הגג של בניין עם 20 קומות .. כיף פחד .. ואחרי הנפילה לא זוכרים כלום ..
אתם לא מצליחים להבדיל בין טיול וללכת לשבור את האוטו.
ואתם בכוח מנסים לשכנע אחד את השני כל הזמן שמה שטוב לכם, טוב לכולם.[/QUOTE]
+1
וגם זמן. הבן אדם חייל יוצא פעם בשבוע אין לו זמן או כסף להחזיק רכב כזה כשיר לכביש ולשטח
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
עצה מניסיון
ראשית תחליט איזה רכב אתה רוצה ( תתעלם רגע מהתקציב)
לדוגמא לנדקרוזר פרדו
ראשית חפש רכב שמבחינה מכנית במצב טוב ( 99-2000 במקרה שלך) ויש כאלו
ללא שיפורים ותוספות וסביר להניח שרכב כזה עבר חיים קלים יותר מרכב משופצר
מניסיון רכב כזה בסביבות 25K קניה ו 10K ישור קו מכני
בהתאם לשימוש שתעשה ולתקציב תתחיל לשפר ולשפצר השמיים הם הגבול
אל תפחד מרכב בן 20 ולא וטסט כל חצי שנה
והכי חשוב אל תפחד ללכת עם החלום
בהצלחה