-
תגובה: חכמת ההמון: למידה עם ספרים דיגיטליים בחטיבת ביניים - מה עדיף טאבלט או נייד (יש פה ספק?)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
א. אין מקלדת מספרים.
ב. המסך די קטן.
ג. שאלתי את הלקוח. וגם עשיתי בירור. יש בבית ספר סביב 1500 אולי יותר תלמידים. ועוד כמה עשרות אנשי צוות. כולם עובדים באותה סביבה מקוונת. כמעט כולם עם לפטופ. בודדים ממש, ברמה של אחד או שניים בכיתה - עם מה שהצעתם. אם זה היה פתרון מוצלח - זה בית ספר בצפון תל אביב, לא רבים בו ממשפחות שבהן מחיר הוא הבעיה, וגם חדירה טכנולוגית לא מהווה מכשול - אז אם זה היה מוצלח - היו הרבה יותר תלמידים ומורים עם surface. זו חוכמת ההמונים שמשתמשים בזה יום אחרי יום כל היום. חוכמת המונים אמיתית של משתמשים אמיתיים.
הלקוח שלומד הרבה מתמטיקה ופיזיקה אומר שהאמצעי הכי נוח ומתאים ללמידה הוא לפטופ עם מסך גדול ומקלדת מספרים, ועם פד גרפי לשיעורי פיזיקה ומתמטיקה (חוסך זמן לכתיבה מדעית לעומת הכלים של מייקרוסופט המיועדים למקלדת רגילה). גם אני וגם הוא מסכימים שיש שיעורים שבהם טאבלט מתאים יותר. אבל באובראול ולכל מגוון השיעורים / מבחנים / למידה - זה לא האמצעי המועדף. לא לדעתנו ולא כעובדה, העדפה אמיתית של תלמידים ומורים.
ולא הייתי מתעקש בדיון הזה אבל אני מרגיש צורך אמיתי להביא את מה שהמשתמשים האמיתיים חושבים - כקונטרה למה שממליצים מומחים - בלי מרכאות - אמיתיים.
חבל לי על הכסף של אשתו של פותח השרשור שיילך על ה'הכי טוב' שלא מתאים לילדים שלו.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אני רק אגיד לך דבר אחד,
שהגדולה שלי התחילה ללמוד בטכניון, קניתי לה Surface pro 3.
בתחילת התואר, היא היתה היחידה בכיתה עם מחשב כזה ( בפקולטה של הפלצנים , חשמל).
היא כבר סיימה, והשניה עוד מעט מסיימת הנדסה, והשלישית התחילה בשנה שעברה באוניברסיטת ת"א, ותנחש מה....
אצלה בכתה כבר יש הרבה מחשבים כאלו.
בניגוד "לזקנים", לילדים אין בעיה עם מסך "12.3, והגודל הזה אופטימלי, כי הוא מאפשר חיי סוללה ארוכים (בסופו של יום, המסך הוא הצרכן הגדול של האנרגיה ).
העט המיוחד של ה surface, מאפשר שני דברים חשובים:
1- שלומדים מתמטיקה וצריך לכתוב נוסחאות או לצייר גרפים וגאומטריה.
2- הוא מאפשר לקבל חומר כתוב ( PDF למשל) ולכתוב עליו הערות ( בדיוק כמו שהיינו עושים בעבר עם חומר מודפס, יושבים בהרצאה או שלומדים את החומר, וכותבים הערות בשוליים).
אנשים משתמשים בציידנית וקרחום, זה לא אומר שמקרר עם מצבר ליתיום לא יותר טוב :-)
פשוט צריך לא לפחד מטכנולוגיה חדשה ומוכחת.
-
תגובה: חכמת ההמון: למידה עם ספרים דיגיטליים בחטיבת ביניים - מה עדיף טאבלט או נייד (יש פה ספק?)
הסרפייס הוא כמו משאית עם בגאז של פיקנטו או רנגלר עם גלגלים של סקייטבורד.
יש לו אחלה יכולות על הנייר, והן מסורסות בגלל המבנה שלו.
היה לי אחד במשך כחצי שנה במהלך התואר (הנדסה), עד שהבנתי שאני אונב את עצמי להשתמש במשהו רק כי הוא "נחשב" (וכי השקעתי הרבה מאוד כסף ברכישה שלו). חזרתי לטאבלט עם עט לקריאה וכתיבה בהרצאות ביום יום ולפטופ שמתחבר בבית למסך ועכבר-מקלדת, מחוברים ומסונכרנים ביניהם בענן, והפרודוקטיביות שלי השתפרה פלאים.
בסוף האידיאל הוא הפרדת רשויות, גם בתחום הזה.
אגב, יכולתי להשאיר את הסרפייס כ"סופר טאבלט", אבל הוא אוברקוואליפייד והעדפתי להשקיע את רוב המשקל דווקא בלפטופ.
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אני רק אגיד לך דבר אחד,
שהגדולה שלי התחילה ללמוד בטכניון, קניתי לה Surface pro 3.
בתחילת התואר, היא היתה היחידה בכיתה עם מחשב כזה ( בפקולטה של הפלצנים , חשמל).
היא כבר סיימה, והשניה עוד מעט מסיימת הנדסה, והשלישית התחילה בשנה שעברה באוניברסיטת ת"א, ותנחש מה....
אצלה בכתה כבר יש הרבה מחשבים כאלו.
בניגוד "לזקנים", לילדים אין בעיה עם מסך "12.3, והגודל הזה אופטימלי, כי הוא מאפשר חיי סוללה ארוכים (בסופו של יום, המסך הוא הצרכן הגדול של האנרגיה ).
העט המיוחד של ה surface, מאפשר שני דברים חשובים:
1- שלומדים מתמטיקה וצריך לכתוב נוסחאות או לצייר גרפים וגאומטריה.
2- הוא מאפשר לקבל חומר כתוב ( PDF למשל) ולכתוב עליו הערות ( בדיוק כמו שהיינו עושים בעבר עם חומר מודפס, יושבים בהרצאה או שלומדים את החומר, וכותבים הערות בשוליים).
אנשים משתמשים בציידנית וקרחום, זה לא אומר שמקרר עם מצבר ליתיום לא יותר טוב :-)
פשוט צריך לא לפחד מטכנולוגיה חדשה ומוכחת.
יכול להיות שאתה צודק.
אבל ההמונים חושבים - ועושים - אחרת.
(ושוב... לא באזור שיש בו בעיה של חדירת טכנולוגיה או של כסף).
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
יכול להיות שאתה צודק.
אבל ההמונים חושבים - ועושים - אחרת.
(ושוב... לא באזור שיש בו בעיה של חדירת טכנולוגיה או של כסף).
אסף.
אסף,
אני מניח שאתה מתכוון לתיכונט, זה שזה נמצא באזור הזה לא אומר שההורים כולם חשופים לכל הטכנולוגיה. אפשר לעשות סקר בכל חברת הייטק ואני מבטיח לך שלא כולם מבינים מה היתרונות שלו והחסרונות שלו. ולכן הוא לא באמת חודר לשוק בארץ. אני יודע שהמנכ"ל שלי כבר 5 שנים עם גרסאות שלו ולא מוכן להחליף אותו בעד שום דבר.
ה classos הזה, זה בדיחה רעה. ושבבית הספר אין באמת תמיכה טובה ואין איש IT במשרה מלאה כדי לפתור את הבעיות (כולל רשיונות לספרים וכו') זה פשוט לא עובד. מורה לאנגלית לא יודעת לפתור לילד בעיה כאשר אין לו את הספר ברשימת המורשים.
מעבר לזה, כל הילדים אצלנו (ויש 5) כולל הקטן שולטים בטכנולוגיה כולל לפרק ולהרכיב מחשב. הם עורכים סרטוני וידאו, עורכים תמונות, מפלטרים ומה לא. עדיין, המיומנות שהכי חסרה להם זה עבודה בידיים, לכתוב, לצייר (והגדולה מציירת על אייפד ועדיין מעדיפה להתלכלך עם פחם - למזלי ולמזלה והיא היחידה) ובכלל כל הכישורים המוטוריים.
הריצה לטכנולוגיה היא נחמדה, לדעתי (מתעסק עם מחשבים למיניהם כבר קרוב ל 40 שנה עוד מאפל 2) אנחנו מפספסים. אפשר לכתוב במחברת, לעבוד עם פטיש ושופין (וגם משוף) וגם להיות טכנולוג סופר מדופלס שכותב קוד ומנצח את כולם בפורטנייט.
ההמלצה שלי (חוזר עליה): טבאלט אנדרואידי סביר עם חיי סוללה טובים מאוד ("10) ומחשב בבית. אפשר לקנות מקלדות BT מתקפלות בגרוש וחצי שעושות יופי של עבודה אם צריך ועוד עט ואתה מסודר לדברים הנ"ל. אם מתעסקים בכתיבת קוד, עריכת תמונות ווידאו, זה כבר עולם אחר.
-
אני לא בטוח שטאבלט אנדרואיד תומך בסביבת הלמידה של הבית ספר של הילדים של אשתו הראשונה של סביון.
גם את זה הוא יצטרך לבדוק.
אסף.
-
על הדרך, האם יש למישהו פה טאבלט מייקרוסופט סרפס ? מהביוקר
אני שוקל לעצמי אחד כזה, עריכת וידאו 4K .. ובאופן כללי משתמש כבד. ( שרתים ושרותים )
יסחוב ?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
על הדרך, האם יש למישהו פה טאבלט מייקרוסופט סרפס ? מהביוקר
אני שוקל לעצמי אחד כזה, עריכת וידאו 4K .. ובאופן כללי משתמש כבד. ( שרתים ושרותים )
יסחוב ?
יש לנו 4! עובדים מצויין, אבל הם כולם I5.
הוא בטוח יעשה את העבודה, וה I7 עוד יותר חזק, כך זו רק שאלה של ביצועים וזמן.
לא חושב שהוא נופל מכל PC עם אותו המפרט (סוג מעבד וכמות זכרון).
דרך אגב, יש להם כרטיס מסך חזק (זה מסך מאוד איכותי).
לדעתי אתה צריך לצלול קצת על המפרט של התוכנות שאתה מתכוון להשתמש, ולהבין עד כמה הם יודעות לעבוד על הרבה ליבות.
יכול להיות שאתה צריך פחות ליבות אבל יותר מהירות, ויכול להיות שאתה דווקא צריך יותר ליבות, זה נורא תלוי בתוכנה.
-
אני מתייחס לתשובה של רמי בדיון אחר באותו נושא.
חלקי חילוף ושירות - בפעמיים שהייתי צריך להחליף חלק בלפטופ הנוכחי והקודם של הנוער - היה חלק חילוף זמין ובאותו יום. זה קריטי כי למרות שהכל מעונן באופן זה או אחר, הילד עדיין צריך את המחשב מחר בבוקר לבית ספר. אני משווה את זה לרכב יומיומי שצריך להניע כל בוקר כדי לנסוע לעבודה, ולא רכב אספנות או טיולים שיש זמן לחכות שיגיע חלק מחו"ל.
אז לא הייתי מסתמך לבית ספר על ציוד שאין לו חלקי חילוף ושירות מיידי. תבדקו גם את זה לפני שקונים.
אסף.
-
איזה מין חלק חילוף ?
מהנסיון שלי. דיסקים רגילים שמסתובבים מתים מידי פעם. אבל כבר לא משתמשים בהם. ומסכים נשברים.
את שניהם אני מזמין ברשת ומחליף לבד.
בטאבלט החלפת מסך קצת יותר טריקית. אבל רק קצת.
מה עוד נהרס שם ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
מטענים, שקע טעינה שנוטה להשחק, מסך מגע נדיר, אז נכון שהכל ניתן להזמין ברשת, אבל היי.. לחכות 3 שבועות עד שיגיע?
זה מזוכיסטי משהו.. כמו להחזיק ג'יפ או לנדרובר, אולי באופי שלנו..
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
-
מן הסתם ברוב המחשבים ובוודאי שבטאבלטים כבר לא תפגוש דיסקים מכניים ( ספינדלים) אלא כל מיני תצורות של ssd.
גם שם יש הבדלים שרובם לא מבינים שקשורים בביצועים ובכמות הכתיבות עד שהתאים מתים.
בכלל בחלפים ממקור לא ידוע יש לא מעט זיופים או איכויות נחותות.
פעם החליפו לי מסך שנשבר באייפד.
בדיעבד הסתבר לי שהקיטוב שלו היה רוחבי וברכב עם משקפיי שמש מקטבות הוא נראה כבוי...
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
איזה מין חלק חילוף ?
מהנסיון שלי. דיסקים רגילים שמסתובבים מתים מידי פעם. אבל כבר לא משתמשים בהם. ומסכים נשברים.
את שניהם אני מזמין ברשת ומחליף לבד.
בטאבלט החלפת מסך קצת יותר טריקית. אבל רק קצת.
מה עוד נהרס שם ?
למשל מסך.
המסך נשבר. מחר בבוקר לילד יש מבחן. או צריך להגיש עבודה. או... סתם יש בית ספר.
נחכה לחלק חילוף 3 שבועות? שבועיים? קורונה אז חודשיים?
אבל מחר יש מבחן.
מחר.
בבוקר.
אני שולח את הכוכב למעבדה בסנטר משלם 600 שקל חוזר הביתה אחרי שעתיים עם מחשב תקין.
נראה לי עדיף.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
למשל מסך.
המסך נשבר. מחר בבוקר לילד יש מבחן. או צריך להגיש עבודה. או... סתם יש בית ספר.
נחכה לחלק חילוף 3 שבועות? שבועיים? קורונה אז חודשיים?
אבל מחר יש מבחן.
מחר.
בבוקר.
אני שולח את הכוכב למעבדה בסנטר משלם 600 שקל חוזר הביתה אחרי שעתיים עם מחשב תקין.
נראה לי עדיף.
אסף.
כן .. ולא .. יש פה מספיק מחשבים מסביב .. ושוב, לילד הזה אין מבחנים .. הוא רק צריך להתחבר לעבודה לשלוח מייל או להרים איזה שרת שהתאבד ..
-
בכוונה הגבתי בדיון הזה על מחשב לבית ספר ולא בדיון שלך שם הצורך ברור.
אסף.
-
אני נשארתי עם התלבטות אחת: נייד עם מסך 15.6 ומקלדת מורחבת או מסך 14 ומקלדת רגילה. המחירים סך הכל דומים. אני רוצה לקנות שני מחשבים לשתי תיכוניסטיות לקראת שנת הלימודים.
-
"14 ותוסיף להן בבית מסך, מקלדת ועכבר. המשקל משמעותי. גם 13 לוקח.
אל תשכח שהן רגילות למסך של הטלפון והראייה שלהן טובה יותר משלך.
לגבי מטענים, כולם עוברים היום ל USB Type C אז החיים נהיים יותר קלים.
אפשר להשתמש במטען של הסלולארי או של חבר שיטען מהר יותר.
-
מקלדת מורחבת. הוא אומר שהצד של המספרים עוזר.
אסף.
-
אגב מטען - אצלנו בבית ספר אסור להטעין, וזה בית ספר שכולם לומדים אך ורק עם מחשב נייד ולא עם ספרים. הנסיון מראה שבטריה של מחשב סביר מספיקה בדיוק ליום לימודים ארוך. בהנחה שלא משתמשים בו למשחקים או בהפסקות וכו'. המחשב לא דולק כל משך השיעור מן הסתם. בכל זאת ווידאנו את נפח הבטריה מול צריכה ממוצעת של המחשב כך שיהיה זמן פעולה לפחות כמו המחשבים מהקנייה המרוכזת.
אסף.
-
מה מפרט ומחיר המחשב של הקנייה המרוכזת, אם אפשר לשאול?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אני נשארתי עם התלבטות אחת: נייד עם מסך 15.6 ומקלדת מורחבת או מסך 14 ומקלדת רגילה. המחירים סך הכל דומים. אני רוצה לקנות שני מחשבים לשתי תיכוניסטיות לקראת שנת הלימודים.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...4f20844432.jpg
שלי השמאלי 14 של הטיכוניסט הימני 15.6
הוא מאד מבסוט. אני לא מסוגל להקליד על המקלדת המורחבת .. עניין של התרגלות.
אין תכלס הרבה הבדל בגודל.