תגובה: צ'ירוקי טריילהוק KL
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
גם לדעתי הוא מכוער. במיוחד החרטום.
בזמנו הכנסתי את ה-KL לרשימת "המכוערים ביותר".....
גם היצרן הבין את זה ובמתיחת הפנים שינו את עיצוב החזית.....
ואני מסכים שהכיעור הזה מוריד מערכו בעיני לקוחות פוטנציאליים.
אני זוכר את ההשפעה של זה אפילו מימי הנהיגות ללקוחות מרצדס. אלה לקוחות אחרים, הרבה נשים מפונפנות שהבעל העשיר מוציא פנקס צ'קים, פותח הזמנה ורושם איזה סכום שיידרש - אבל אף אחת לא רצתה לנסות את ה-GLK דור קודם הקופסתי למראה כי הוא "מכוער". אפילו לא נסיעת התרשמות, כן? עדיין לא לקנות....
והלנדקרוזר והפאג'רו שמעוצבים בטעם רע, מזרח-אסיאתי מובהק, עם כל הפלסטיקים המצופים כרום זול והג'נטים המכוערים, נחטפים כמו לחמניות...
זה טעם ישראלי. מה שהולך מצויין עם בלונד-פלטינה מחומצן+שורשים שחורים וגבות מצוייירות.... במיוחד כשמדובר במכוניות יקרות עם רושם-הגעה והוא לאו דווקא תמיד משובח ומעודן.... וזה בעדינות, כן?..... ועוד בצבע לבן חולני שבישראל סוגדים לו כמו לדת אלילית..... בולט שבעתיים במכוניות יפות וסקסיות כמו מזראטי למשל? והן לבנות שזה חילול קודש ממש ואתה מיד מבין עם מי ומה יש לך עסק. כמו שאומרים, עניין של טעם.
בגרסת טריילהוק זה משתפר. קצת. וככל שמוסיפים כל מיני דברים קטנים של אבזור לשטח ( הגבהה, צמיגים יותר אגרסיביים, גגון), זה מקבל צורה ואופי.
נו באמת..
בהתחלה חשבתם שהוא מכוער ועכשיו עם ״כל מיני דברים קטנים הוא קיבל אופי״= התרגלתם לקוץ ברגל, והחלטתם שזה פיצ׳ר ולא דפקט.
זה פשוט אוטו מכוער.
כשמעמידים אותו ליד מי שאמור להיות אבא שלו, אי אפשר שלא לחשוד שבלילה, עבר במפעל איזה בן תערובת ועשה מעשה מגונה בפס הייצור, ובבוקר אף אחד לא שם לב שמישהו אחר עיבר את הליין..
https://youtu.be/q7DXQnKayOE
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
grand
אתה מודע לזה שהמצלמה בהטייה כדי להחריף את הזוית?
(תסתכל על העצים ברקע)
נכון, הצילום קצת בהטיה. אבל בסוף, אחרי שטיפס והתיישר, אתה רואה שלא הגזימו במיוחד בהטייה.
גם אם המצלמה לא בדיוק הכי מפולסת, עדיין זה יפה ומראה למה אנחנו מתכוונים. יש יכולת יפה.
נכון, ה-KL טריילהוק לא נראה ולא בנוי "קשוח" לפי הכללים המקודשים שלנו.
אבל באמת מנסיון, היכולות הבסיסיות של האוטו הזה, כבר במקור, לכל הפחות לא רעות בכלל.
זה לא היילקס ולא סופה ולא רנגלר. אבל ביחס לכלים דומים או מודרניים, גם ביחס לגרנד צ'רוקי WK2, אין לו במה להתבייש והוא אפילו מציג יתרונות ויכולות יפות מאוד.
לגבי אמינות ועמידות, באמת אין לי דעה. האוטו הזה לא מספיק ותיק ולא מספיק פופולרי כדי שיצטבר בארץ נסיון משמעותי וידע קונקרטי. אני מסכים שהוא מתחיל מנקודות מוצא "לא טובות" (מבנה של פרייבט עם מרכב אחוד, מנוע רוחבי, מתלים נפרדים, הסתמכות על אלקטרוניקה, חשדנות לגבי איכות ואמינות שנאחזות בקרנות המזבח של התירוץ "לא יפני", "פיאט", "חרא איטלקי/אמריקאי" ושאר פנינים) אבל רק הזמן יגיד.
קיבלת עטלף.
מנווט בחושך, מתמרן מדהים, שורד מוצלח, אבל עדיין מכוער חבל״ז.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
לגבי אמינות ועמידות, באמת אין לי דעה. האוטו הזה לא מספיק ותיק ולא מספיק פופולרי כדי שיצטבר בארץ נסיון משמעותי וידע קונקרטי. אני מסכים שהוא מתחיל מנקודות מוצא "לא טובות" (מבנה של פרייבט עם מרכב אחוד, מנוע רוחבי, מתלים נפרדים, הסתמכות על אלקטרוניקה, חשדנות לגבי איכות ואמינות שנאחזות בקרנות המזבח של התירוץ "לא יפני", "פיאט", "חרא איטלקי/אמריקאי" ושאר פנינים) אבל רק הזמן יגיד.
האוטו נמכר בארץ כבר 5 שנים. זה מספיק וותיק. ואפשר להגיד משהו.
ביד 2 יש 3 טריילהוק בלבד, כרגע. וכולם נמצאים אצל סוחרי רכב. מה שזה לא אומר זה לא חיובי.
https://www.yad2.co.il/vehicles/4X4?...3&year=2015--1
נמרוד, הוא בעיקר לא מספיק נפוץ.
וזה כי כשהיה חדש המחיר שלו היה כל כך מוגזם עד שלא היתה שום סיבה טובה להמליץ על רכישתו. וממש לא משנה כמה היה טוב או לא. אם זה עלה אז יותר מרוביקון, אז למה לטרוח?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
נמרוד, הוא בעיקר לא מספיק נפוץ.
וזה כי כשהיה חדש המחיר שלו היה כל כך מוגזם עד שלא היתה שום סיבה טובה להמליץ על רכישתו. וממש לא משנה כמה היה טוב או לא. אם זה עלה אז יותר מרוביקון, אז למה לטרוח?
נכון. אבל אם הוא היה טוב, היה מגיע גם ביבוא אישי כמו רוב הרנגלרים, לא? ואם אכן היה בו משהו מוצלח, כמשומש הוא היה צריך להיות להיט, לא? והוא רחוק מזה, עד כדי כך שהמעטים שכן נמכרו מוצאים את עצמם במגרשי רכב.
ראשית, הבהרה: איני מומחה גדול (או קטן) בשיווק ומכירות.
אין לי בעיה להודות שכעקרון אין לי שמץ מושג באמנות הזו ואם היה לי מושג בתחום הזה, כנראה הייתי עוסק בזה לפרנסתי.
אבל מהמעט שאני כן מבין, צ'רוקי KL טריילהוק הוא דגם שללא ספק היה יקר מדי ולכן לא מספיק אטרקטיבי. גם ביבוא אישי. והוא הגיע גם ביבוא מקביל של "אוטומקס". אמנם במחיר מעט זול יותר מהתמחור של "מכשירי תנועה" ואח"כ של סמל"ת, אבל עדיין יקר מאוד ביחס לחבילה שהלקוח מקבל (בעיקר בדגם KL "ספורט" עם מנוע 2.4 והנעה קדמית בלבד, עם יכולות שטח של פרייבט מהשורה).
באותם סכומים או הרבה פחות, אפשר היה לקבל ג'יפונים גדולים ומרווחים (חלקם עם 7 מושבים, פיצ'ר חשוב וקסום בשוק הישראלי. כל זוג עם ילד אחד וכלב צ'יוואווה, מוכרח 7 מושבים. למה? ככה. "שיהיה") מפוארים ומאובזרים ואיכותיים ממנו, עם תדמית האמינות והסחירות הנחשבת יותר בשוק של המותגים החזקים מהמזרח. עבור הלקוחות בקטגוריות האלה, יכולות השטח הן בעדיפות אחרי אחרונה.
"טוב" או "לא טוב" מבחינתנו, זה משהו שנוגע בדרך כלל לברזלים ולמושגים טכניים שרוב הלקוחות לא מבינים מספיק.
אנחנו כאן בג'יפולוג שהיא קהילת נישה, שופטים כל דבר לפי יכולות בשטח ומבנה שיהיה קרוב ככל האפשר לרכב השטח הקלאסי של פעם. אולי אנחנו לא מבינים מספיק טוב ולעומק מי חתך הלקוחות של כלי רכב חדשים מהסוגים האלה.
מבחינתם אם האוטו מכוער, ובנוסף גם יקר מדי ביחס למה שהוא נותן להם, הוא לא יתפוס.
(אגב "מכוער", הביקורת על הלוק של ה-KL היא רוחבית. בעולם כולו. מהר מאוד הוא עבר מתיחת פנים שעידנה במשהו את עיצוב החרטום ויישרה אותו לפי הקו של הגרנד צ'רוקי. נראה יותר טוב/פחות רע, אבל זה כבר לא עזר כל כך...) גם לי אין ספק שהצל הכבד של פיאט והתדמית הקלוקלת שלה בישראל (ופיאט היא אימפריה ענקית בכל מקום אחר חוץ מאשר כאן) לא עושה שום דבר טוב לתדמית של Jeep.
ותדמיות הן שם המשחק בשוק הרכב הישראלי. כאן הכל מוכרח להיות "יוקרתי". ועזוב לרגע את הרנגלר כי הוא באמת רכב ייחודי - לא רק בייעוד וביכולות אלא בעיקר במראה ובתדמית שהוא מביא איתו. תסתובב קצת בפייסבוק ותקרא את הפנינים שם. מה הדעה הרווחת של ההדיוטות על מנוע ה-2.0T של הרנגלר JL - הרוב המוחלט שם נבער עד אימה ומשולל ידע כלשהו שיאפשר לו לשפוט לפי נתונים טכניים, ביצועים, אמינות או התאמה לאוטו. הטענה העיקרית שלהם נגדו היא שזה "מנוע של פיאט".... אם זה היה מנוע אמריקאי של Jeep הם היו יוצאים מגדרם מרוב התלהבות. שלא לדבר אם זה היה מנוע יפני כלשהו (שכולנו יודעים שחלקם אינם חפים מצרות צרורות למיניהן)......
אז מה, כולם מטומטמים?... אולי. ואולי לא. מה שבטוח זה שהם הרוב. הם הלקוחות הפוטנציאליים ולכן דעתם היא שקובעת.
Jeep הוא מותג שעד לא מזמן נחשב לעממי יחסית במולדתו. ככה הכלים גם היו בנויים ומיוצרים. וזה היה בסדר גמור כשהיה מדובר בכלי ספרטני ובסיסי במהותו כמו ה-CJ ואחר כך הרנגלרים YJ וגם חלק גדול מה-TJיים, שהיו מאוד פופולריים באמריקה בגרסה הכי בסיסית, עם מנוע 4 צילינדרים ורמות גימור בסיסיות. עם פח חשוף בתוך הרכב, מושבי סקאיי וחלונות ידניים.
אבל בשנים האחרונות, היצרן פוזל לקטגוריות האופנתיות והרווחיות יותר של ג'יפונים ורכבי פאר שאת הלקוחות שלהם פחות מעניין סרן חי וזחילה על סלעים.... אלא ריפודי עור, מולטימדיות ומסכים מרצדים. אפילו הרנגלר הקשוח והרזה לשעבר הוא היום רכב גדול וכבד ומאובזר לעייפה באלקטרוניקה ופינוקים אופנתיים וכל מיני פטנטים שמועדים לקילקולים, שמקומם לא יכירם ברכב שטח אמיתי שצריך להיות קודם-כל עמיד ושורד. נאמן למדיניות החדשה היצרן מוציא תחת ידיו כלים מפונפנים ומאובזרים לעייפה וזה מתבטא מיד במחירים שזוחלים בהתמדה כלפי מעלה גם בארה"ב. בצדק? לא, לא בצדק. מה גם שאיכות ההרכבה הכוללת נשארה אמריקאית-עממית. ב-CJ ו-YJ זה עובר ובסדר גמור, אבל במפלצות מוצצות זה בעייתי.
ובישראל זה קיצוני יותר. Jeep ממוצב כבר שנים רבות, כ"פרימיום", רכב יקר, בעיקר בגלל המיסוי הכבד וכו'. אני לא נכנס ליבואנים לכיסים ולא מחטט באחוזי הרווח שלהם, אבל כן יודע שבקטגוריות הפרימיום אחוזי הרווח אינם זניחים כלל. וזה אומר שהמחירים המופרכים נעוצים גם בחזירות נטו.
ואם יש רכב שהיה ממוצב ברמת מחיר לא הגיונית בעליל ביחס למה שהוא נותן, זה ה-KL בכלל והטריילהוק בפרט. אוטו יקר להחריד ללא הצדקה וללא קשר לטיבו.
אני לא מחוייב לאף יבואן ולא מהסס לקטול את מי שמגיעה לו קטילה.
גם כשמדובר במותג שקרוב לליבי כמו Jeep, כפי שקטלתי בזמנו את הקומפאס והפטריוט וגם את ה-KL הרגיל, זה שללא הילוך כוח או יכולת כלשהי מעבר לאספלט. הם כשלו לא רק תדמיתית, אלא גם ובעיקר על הכביש ובשטח. במבחן ה"איך נוסע". כדי להפסיד במבחן השוואתי ליונדאי טוסון דור ראשון(!...) צריך להיות אוטו גרוע באמת. הקומפאס דור ראשון הוא כזה.
מבחינתי, את מבחן ה"איך נוסע" האובייקטיבי לחלוטין(!!!) גם ובעיקר בשטח, הצ'רוקי KL טריילהוק עבר בהצלחה. אבל השורה התחתונה היתה שהוא יקר מדי. וכנראה לא טעיתי - הוא נמכר במספרים זניחים.
מכירות מועטות = דגם איזוטרי בשוק. הוא מכוער, אין לו סקסאפיל = הערך נופל = קשה להיפטר ממנו = אז הביקוש חלש גם כיד שניה = הערך נופל עוד... ביצה ותרנגולת. וזהו.
זה לא אומר שזו לא רכב טוב. מישהו כאן יודע על בעיות כרוניות?... אתה יודע משהו על זה מעבר ל"זה פיאט, זה לא טוב"?.... חוץ מלנפנף ידיים כמו אספסוף הפייסבוק?.... לא. כי אם היית יודע, היית כותב את זה שחור על גבי מסך. גם אני לא שמעתי על משהו. אולי תחדשו לי?... מצד שני, בגלל שזה דגם כל כך איזוטרי בישראל, גם אם יש בעיות, יש מצב שדברים כאלה לא הסתננו החוצה.
בהנחה שהאמינות שלו סבירה (כרגע) אולי זו הזדמנות לרוכש פוטנציאלי לקחת אחד כזה משומש במחיר מאוד אטרקטיבי, ולקחת בחשבון שגם הוא יצטרך להיות סבלני ועם נכונות גדולה להתפשר במחיר כשיגיע רגע המכירה בעוד שנתיים-שלוש-ארבע. כפי שכולנו יודעים - אין סיר שאין לו מכסה.
חלק מהרוכשים עשו זאת דרך סוג של "ליסינג" כך שבסוף העסקה הרכב יצא למכירה דרך מגרש...
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
מעלה את השרשור מהאוב.
מחפש מחליף לגרנד ויטרה שלי - רוצה *קצת* יותר; קצת יותר טוב בכביש ובשטח בלי לעבור למפלצת דיזל סטייל לנד קרוזר או פאג'רו, גם מטעמי עלויות קניה ואחזקה (לצורך העניין התקציב שלי 120-130K) וגם מטעמי נסיעה יומיומית בתוך העיר. ו-KL טריילהוק עלה לי על הראדר כאופציה שיכולה להתאים.
אז א. האם מישהו מחברי הפורום יכול לשתף מניסיונו, בעיקר לענייני אמינות כללית ועלויות אחזקה שוטפות?
ב. פשוט אין כאלו בלוחות (לפחות לא בחודש האחרון). דגמי לטיטיוד יש לא מעט. מישהו יכול לשפוף אור על ההבדלים המהותיים בין הדגמים? האם אפשרי בכלל לשפר דגם לטיטיוד לרמה של טריילהוק?
במי שהיה במשפחה אחד כזה אבל 2X4 אגיב לגבי מחלות ואמינות של הרכב,
אצלי היה את מנוע ה 2.4 האיטלקי, מנוע מעניין מאוד. הרכב היה כיף לנהוג, חזק מספיק, מאיץ היטב עם תיבת 9 יחסי ההעברה.
התקלות בתקופה - טרמוסטט תקוע, המנוע היה מגיע לטמפ' עבודה לאט, המחשב נתן התרעה, הוחלף בחלק מאמזון בקלות.
החומרים שבפנים הרכב לא מהביוקר, העור בכיסא נשחק די מהר וההגה גם איבד צבע ופיתח חספוס.
וכרגיל בג'יפ - מערכת הואקום של אדי הדלק, תמיד תזכיר את קיומה, הלך השסתום האלקטרוני מתחת לפתח המילוי, גם הוחלף בחלק מחו"ל.
אם מישהו חשקה נפשו בפרוייקט אז, אפשר לעשות ממנו
https://www.youtube.com/watch?v=4UAcybBfL2I
מתחילה ההופעה ב 0:50.
זה לעולם לא יהיה טוחן סלעים, אבל כן חלופה מעניינת למי שרוצה פרוייקט כיף, עם אפשרויות של יבוא חלקים בזול מאוד מארה"ב.
יתרון נוסף הרכב לא מאוד סחיר, חובבי ה 4X4 הקשוחים יתרחקו וחובבי החניה על המדרכה זה לא מספיק שופוני. אפשר למצוא רכבים במחירים נוחים פתוחים למו"מ.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
adiavisar
מעלה את השרשור מהאוב.
מחפש מחליף לגרנד ויטרה שלי - רוצה *קצת* יותר; קצת יותר טוב בכביש ובשטח בלי לעבור למפלצת דיזל סטייל לנד קרוזר או פאג'רו, גם מטעמי עלויות קניה ואחזקה (לצורך העניין התקציב שלי 120-130K) וגם מטעמי נסיעה יומיומית בתוך העיר. ו-KL טריילהוק עלה לי על הראדר כאופציה שיכולה להתאים.
אז א. האם מישהו מחברי הפורום יכול לשתף מניסיונו, בעיקר לענייני אמינות כללית ועלויות אחזקה שוטפות?
ב. פשוט אין כאלו בלוחות (לפחות לא בחודש האחרון). דגמי לטיטיוד יש לא מעט. מישהו יכול לשפוף אור על ההבדלים המהותיים בין הדגמים? האם אפשרי בכלל לשפר דגם לטיטיוד לרמה של טריילהוק?
אני דווקא חקרתי על הרכב וחיפשתי לא מעט כזה בשנה וחצי האחרונות , למיטב הבנתי :
1.אפשר להגביה בעוד 1״ כי כבר בגובה של 1.5 .
2.קשה לאשר את ההגבהה ברישיון .- לא מצאתי מישהו שרשום לו ברישיון .
3.לא מצאתי מישהו שהתקין ללימטד שיש לו סוג של low שהתקין נעילה .ואז כביכול הוא טריילהוק אבל לא מצאתי מישהו שעשה ללימטד או מוסכניק שמסכים .
נקווה שעזרתי למרות שכמו שכתבתי שקשה עד בלתי אפשרי למצוא כזה לקניה ביד2
לטייל בטבע עם 4 גלגלים והילוך כוח זה זכות בארץ הקודש
Prefer to move from 2H to 4L with joy
ללימיטד אין LOW. לא "סוג של" ולא נעליים. אין LOW בכלל. זה סתם קרוסאובר עם הנעה AWD.
לטריילהוק יש LOW ביחס 3:1. שזה קצר וטוב יותר מרוב הג'יפים של כולנו כאן.
לטריילהוק יש גם נעילה אחורית וצמיגים בקוטר 30'.
המפרט הטכני המקורי שלו טוב יותר משל רוב רכבי השטח הטהורים של רבים כאן, במצבם כפי שיצאו מהיצרן.
אם לא היו קוראים לו "Jeep צ'רוקי" כולם היו גומרים עליו את ההלל כ"קרוסאובר הכי לשטח".
לא מצאתי למכירה, פשוט חשבתי עליו כאופציה. לפי carzone עלו על הכביש 95 טריילהוק בין 2014 ל-2017 (לא כולל יבוא אישי, לא שאני מבין למה שמישהו ייבא דווקא את הרכב הזה ביבוא אישי...). בגלל זה שאלתי אם יש ניסיון בשיפור של אחד הדגמים הנחותים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
ללימיטד אין LOW. לא "סוג של" ולא נעליים. אין LOW בכלל. זה סתם קרוסאובר עם הנעה AWD.
המפרט הטכני המקורי שלו טוב יותר משל רוב רכבי השטח הטהורים של רבים כאן, במצבם כפי שיצאו מהיצרן.
אם לא היו קוראים לו "Jeep צ'רוקי" כולם היו גומרים עליו את ההלל כ"קרוסאובר הכי לשטח".
דרור,
אם אנלא טועה אז היה לך איזה פוסט שבגדול אמרת שכל מה שחשבת על האוטו הזה היה טעות?
רכב ששבק/נשבר באחד הטיולים/חוצה ישראל?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
דרור
אבל נסעתי על 1 לימטד בשטח וכתוב בקונסולה low כפתור , אז מה זה סתם ? ולחצנו וזה עשה משהו
ולא זכור לי שהוא ייבוא אישי
לטייל בטבע עם 4 גלגלים והילוך כוח זה זכות בארץ הקודש
Prefer to move from 2H to 4L with joy