תגובה: תלתלית בשטח ? ( שחרור עצבים )
ואילו זכינו / הרב חיים סבתו
מכה נחתה על עולמנו. כתר אביון.
אילו זכינו היו מתכנסים כל מומחי בריאות הציבור דנים מחליטים ומציעים.
לא זכינו והמומחים זה דורש בכה וזה דורש בכה, וכל אחד מחרף את רעהו זה משמיץ וזה מאשים.
אילו זכינו היו חברות התרופות ואנשי המדע מתאחדים למצוא חיסון ותרופה
לא זכינו וכל חברה מאמצת כוחה להקדים את חברתה בכמה ימים ולגרוף מיליונים לקופתה.
אילו זכינו ומי שהטילו עליו התבודדות והסתגרות היה מודה ומכיר טובה למי שמגנים על בריאותו
לא זכינו וכל מחנה סבור שרודפים אותו וסוגרים אותו להשפילו לצערו ולהכאיב את ליבו.
אילו זכינו היו מתפללי בתי הכנסת ולומדי הישיבות זוכרים את ציווי התורה על משפטי התורה וחי בהם ולא שימות בהם
לא זכינו וכסבורים הם שסגירת בתי כנסת היא גזירת אנטיוכוס או גזירת הצאר והאינקויזציה.
אילו זכינו היו המרוויחים סכומים גדולים בשנים האחרונות הטובות מפרישים לחיסכון בעת צרה
לא זכינו וכל מי שיש בידו ממון לווה עליו ומוציא כפל כפליים ממנו על מכוניות פאר ודירות ראווה וטיולי תענוגות ועתה זועק לעזרה.
אילו זכינו היו האמנים מעודדים את רוח העם בכישרון שחננו אותם מן השמיים
לא זכינו והם זועמים ומפגינים בכיכרות.
אילו זכינו היה הממון מופנה לחלשים לחזקם ולעודדם
לא זכינו וכל אחד מקיים חטוף כפי יכולתך, מכוני כושר וברכות ומסעדות ואולמות דואגים לעצמם.
אילו זכינו שעת משבר ומכה עולמית הייתה יכולה להיות שעתו היפה של עמנו שערכי הנצח שלו שמלווים אותו דורות, ואהבת לרעך כמוך, וחי אחיך עימך, ועשית הישר והטוב, היו מרפאים את המכה באהבה גדולה.
לא זכינו והארץ בוקה ומבולקה זה מפגין וזה שובת וזה צועק וזה אוחז בזקנו של רעהו ושנאה ומשטמה ממלאות את אווירה.
כבר היה מעשה בירושלים קודם אלפיים שנה שקנאים שרפו אוצרות שיכלו להחזיק את העיר שלוש שנים מתוך שנאת חינם איש לרעהו. האם גם היום נשרוף בידינו אוצרות מדינתנו?
ובמי הקולר תלוי? לא ברועי הציבור בלבד שאל מי מהם קרא יחזקאל בנבואתו שרועים את עצמם ולא את הצאן, אלא באנשי הרוח ההוגים תלמידי חכמים וסופרים.
אילו היה חינוך לאהבת חינם להסתפקות במועט לחסד לערכי רוח ונצח ולא לראוות ממון רדיפת כבוד מנעמי שררה וכוח ורדיפת מחנה את מחנה לא היינו מגיעים הלום.
פרי באושים שאנו רואים היום נזרע מזרעי פורענות שנזרעו בעשרות שנים.
ואנוכי נטעתיך שורק כולו זרע אמת איך נהפכת לי סורי הגפן נוכריה?
ואולי, הלב מבקש לקוות. זרמי מים טהורים נעלמים מפכים מתחת לסלעים ועתידים לפרוץ וינביעו מעיינות טהורים ויטהרו את ארצנו.
אולי. אילו זכינו.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
שמח בשבילך שיש לך את היכולת להיות כה מצקצק ונינוח מהמרחק הבטוח של המקלדת.
מעניין אם היית יכול לשמור על פני פוקר שלווים תכלס תחת מטר האבנים ....
הקהילה הרדופה היא האנשים הרגילים. ששותקים בשאננות. כי עד שלא תחוסל תולעת כזאת בלינצ׳ עצבני בשטח על ידי אותם רגועים נינוחים ... הם לא רק שלא יפסיקו. הם רק ימשיכו .. כי למה לא בעצם ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
ואז יבוא נציג התולעת וישחיל בבית המשפט את עושי הלינצ'... פשוט כי החוק לטובתו... ויצא עם בוכטה כסף ואולי גם ישלח אותם לכלא במקום שיזרקו אותו מכל המדרגות...
כל עוד אין כוונה ואמצעים באופן שאין בו ספק וכן אולי נותרה ברירה אחרת וכן לא בהכרח קיים איום וודאי על חיי אדם...
קיצר, הבנת את זה גיא... עם כל הצער שבדבר.
בכל דור יש סרחים, גם בשלנו, גם בקודמנו וגם באלה שיהיו אחרינו, בין אם בחינוך שלנו ובאין אם לאו. לא משנה העדה, הגזע וכו וכו.
אמרו כאן אופציה - בשביל להתמודד עם הסוגיה הספציפית, כנראה צריך להסב את תשומת לב הכחולים.
המחיר? כנראה גם אנחנו המטיילים ה"טובים" , ניכווה מהנוכחות שלהם.
כנראה ששיחה עם הערסים היא אתגר גדול יותר...
Sent from my HD1903 using Tapatalk
לא מבין מה אתם מתרגשים.. בכל קבוצת גיל, בכל מסגרת, בכל מקום שתלכו אליו, יש אנשים חארות ו/או אנשים שרואים דברים אחרת ממכם (לא נכנס למחונך צודק וכו' וכו').
אני חבר בין השאר בקבוצת טיולים שרובם המוחלט עברו את גיל 60 ואני יכול להעיד שלפעמים הם רבים כמו ילדים קטנים ומדובר בשכבה חזקה ומבוססת ולא בצ'כצ'כים. אין קשר לדור וכל דור יראה את הדור תחתיו כפחות מוצלחים, פשוט כי הם שונים.
תבחרו אתם את החברים שלכם, תתעלמו מאנשים חארות והכל יהיה בסדר.
גיא בקשר למה שקרה לך, מדובר בילדים מתלהבים שחשבו שהם מגניבים... לא נותר לך מה לעשות חוץ מלקלל אותם ולהמשיך הלאה...
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
הבעייה היא לא בדור הזה ולא בדור הקודם, אז היו אנשים נהדרים וגם היום, אני רואה את החברה הצעירים במושב פה ובמושב בו גדלתי, והם מדהימים, אם זה בגיוס ליחידות הכי טובות, אם זה בהתנדבות למטרות חברתיות, בשמירה על הסביבה, ביחס לאחרים, בהתנדבות לעזרה לחלשים, ובכל דבר אחר.
העניין הוא שאז ותמיד היו גם חולרות וגם היום יש, אז היו ערסים וגם היום יש, זה לא השתנה.
מה שכן השתנה זה ההתנהגות שלנו כמדינה עם התופעה הזאת, וכמו שכבר עלה פה פעם בשרשור על החיים בחו"ל: בכל מדינה בעולם יש את ה'ערסים' שלה, אבל רק ישראל הפכה למדינת 'ערסיידה' כוללת ובצורה כמעט מוחלטת.
כמעט הכל מוכתב פה היום ע"י 'ערסים': הנהיגה בכביש, תוכניות הטלויזיה, ההתנהגות בטבע, בקמפינגים ובכל מקום, האוכל, הבידור והמוסיקה, הרעש, היחס לשוטרים והיחס שלהם לאזרחים, השלטון.
פעם בישראל, להיות ערס לא היתה מילת תואר חיובית, עדיין ברוב העולם זה ככה, זה לא שאין, הם פשוט לא מכתיבים את החיים, בישראל היום כן.
Sent from my Mi A2 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
לא יודע מי זה נכשלתם, הילדים שלי סביב 16-17 והם אוספים את הזבל שלהם , אחת מהם מדריכה כבר כמה שנים בצופים והשני מתחבא בבית בין המקשים של המקלדת.
אבל כשהם יוצאים החוצה הם אדיבים ( למעשה הם אדיבים ונחמדים לזרים הרבה יותר מאשר להורים שלהם )
הם לא משאירים לכלוך בשום מקום
והם לא חונים באמצע הכביש רק בשביל לבדוק כמה סבלנות יש לאנשים מסביב ..
יש לך טעות.
הערך של לא להפריע לזולת הוא ערך עליון מבחינתי .. וככה הם חונכו.
כשאני נוסע בשביל ויש מישהו הולך רגל או אופנוען או רכב אחר אני מאט או עוצר כדי שלא יתמלא אבק .. בטח לא מעיף עליו אבנים בשביל להרוג אותו.
לא גבורה גדולה מה שכתבת.
++++
הלו! קראו את הכותרת! שחרור לחצים!
נא להפסיק לחטוף את השרשור עם האופטימיות שלכם!!!
כל מי שיש לו דברים חיוביים להגיד, שיעשה זאת בשרשור אחר.
;)
אתם חושבים שדברים משתנים ?
יצא לי לראות השבוע שוב את "פליטת פה" של דודו טופז. תוכנית מ- 1984. עצוב.
ב- 1994, בהקדמה לשידור חוזר, דודו טופז מציין שהדברים לא השתנו. גם ב- 2020 לא ממש השתנו.
הקדמה:
https://youtu.be/sA38sAOpib8
חלק א':
https://youtu.be/xDnOPGPSG9w
חלק ב':
https://youtu.be/hkCFDeCAGzc
אני טוען שהכל מגיע מהבית !
אותם נהגים חסרי-נימוס,לא מבינים מה לא בסדר בזה.
כך הנהג ראה את אבא שלו נוהג, ועוקף פס הפרדה ,ולא עוצר בתמרור עצור, ונכנס באין כניסה.
אז הוא לא יבין ,מה לא בסדר ,הוא יתקשה להבין על מה אתה כועס.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
כתבתי משהו ומיד מחקתי. בוטה מדי.
אתם כבר יכולים לתאר לעצמכם את הטקסט.
כרגיל, הגענו לפוליטיקה וזה האות לסוף השרשור.
כמה שאני אדם רדוד.
הבנאדם כותב פוסט מדם ליבו. מניפסט של תקופה. סיפור חייו של דור.
ואיש קטן כמוני זוכר רק את משפט המחץ:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hadtomer
ויהיה לנו ג'יפ אם יהיה לנו מזל, או דאסטר אם נהיה חסרי מזל.
אבל בל תיפול רוחך איש יקר, גם גם לאיינשטיין רוב האנושות זוכרת רק ש"הכל יחסי", ומתי מעט אולי גם מדקלמים את E=MC2 וזהו בערך.
בהערכה (על אמת, בלי ציניות),
יוני5