ההסבר של חנן נקרא מנוע ריבועי או מנוע על ריבועי הגדרת המושג היא קוטר בוכנה שווה למהלך הבוכנה = מנוע ריבועי .
הגיפ המקורי זה של מלחה"ע שניה היה לו טלטל ארוך במיוחד ובכנה צרה במיוחד אפשר לראות את זה בקלות גם היום המנוע פשוט צר וגבוה .
איציק
Printable View
ההסבר של חנן נקרא מנוע ריבועי או מנוע על ריבועי הגדרת המושג היא קוטר בוכנה שווה למהלך הבוכנה = מנוע ריבועי .
הגיפ המקורי זה של מלחה"ע שניה היה לו טלטל ארוך במיוחד ובכנה צרה במיוחד אפשר לראות את זה בקלות גם היום המנוע פשוט צר וגבוה .
איציק
מעלה שרשור ישן זה ברצון להבהיר שאלה, שעדיין לא ברורה לי לגמרי.
למה מנוע דיזל באמת מרעיש? הרי אין פיצוץ בתא השריפה, ההיפך, הבעירה במנוע דיזל הרבה יותר ממושכת מבמנוע בנזין.
מהיכן נובע הרעש? הצליל נשמע כנקישות מתכתיות.. שסתומים? פיני בוכנה? איפה מתי ולמה?
יש פיצוץ ועוד איזה פיצוץ .
הרעש הוא רעש דטונציה שהוא בדיוק רעש " הצילצול " המפורסם של מנוע בנזין ( זה לא משקלות במפלג ולא פין בוכנה בטלטל ;-) ) .
הצילצול או הדטונציה היא הפגישה בין חזית להבה של מוקד פיצוץ לבין מוקד אחר באותו חלל שריפה .
לפעמים יש כמה מוקדים . קשה מאאד להביא את התערובת לפיצוץ נשלט .
לכן יש מנועי דיזל שיש להם תא שריפה ראשוני
ומנוע דיזל בהזרקה ישירה
ועוד כל מיני טריקים .
אולי היום במערכות מסילה מסותפת ומערכות יוניט אינזקטור מקבלים פיצוץ יותר עדין ובכל זאת
דיזל זה דיזל .
איציק
ואם כבר ערן הציף שוב את הדיון- איך מתחברים כל המרכיבים כדוגמת אינטרקולר וטורבו למנועי דיזל?
מה התפקיד והמשמעות של המרכיבים או היעדרם מהמנוע?
האם האינטרקולר עובד כמו הרעיון באימפרזה WRX/STI שיש מצנן מתחת לפתח במכסה המנוע שמקרר את האויר שנכנס לתערובת? ואם כן- אז מה היתרון?
חייב לציין- אין לי שמץ במנועי דיזל או מנועי בנזין מתקדמים (משתמע מהשאלות המטופשות שלי- ולכן, אתכם הסליחה...) אבל בכל זאת- אני מסיע עגלה בת 20 של סוזוקי והרכב השני שלי נראה לי כמו מדע טילים מפוצץ (רכב אמריקאי מדהים!)
בלי להכנס תרמודינמיקה מסובכת, מחזור דיזל, כשמוסיפים לו גדישה- רק מרוויח (כוח) בלי להפסיד (צריכת דלק), בניגוד למחזור אוטו (של מנוע בנזין) שבו התוספת בהספק באה עם ירידה בנצילות כשמוסיפי גדישה.
למה צריך גדישה? כדי להכניס יותר אוויר. למה להכניס יותר אוויר? כדי שתוכל להכניס יותר דלק למחזור. יותר דלק= יותר אנרגיה= יותר כוח.
ולמה לקרר את האוויר? כי הדחיסה (גדישה) מעלה את הטמפרטורה. אוויר חם הוא צפוף פחות, כלומר- פחות מסת אוויר לנפח מסויים. אם מקררים את האוויר, המסה ליחידת נפח גדולה יותר= יותר מולקולות בכל "נשימה" של המנוע= יותר אוויר= יותר כוח.
אסף.
תודה אסף.
החכמתי.
ולא שכחתי את הכיסא עם הדיילות (איך אתה רוצה אותן? :wink: ) שאתה מחפש. שבוע הבא אחפש לך ואהיה יותר חכם. אעדכן אותך בה"פ.
שלום
בהמשך למה שנכתב פה עדיין לא ברור לי מדוע חיי מנוע דיזל ארוכים מחיי מנוע בנזין (בק"מ)?
האם הפרש הטמפ' בין המנועים (בנזין חם יותר?) גורם לבלאי גבוה מהפרש הלחצים?
האם השיפורים, שהוזכרו פה, שהוכנסו למנועי הדיזל (טורבו וכו') לא יגרמו להקטנת אורך חיי המנוע ובעצם להשוואת המצב לבנזין?
תודה רבה
עודד
זה באמת לא ברור, ולא נכון . יש מנועי בנזין וותיקים ומוכרים עם פוטנציאל לאורך חיים עצום (למשל מנועי טנדר טויוטה בנזין, אלו שנמכרו פעם באמריקה) ויש מנועי דיזל מודרניים עם אורך חיים קצר ומגוחך (ע"ע מפלצות מוצצות).ציטוט:
נכתב במקור על ידי עודדוש
אין קשר ישיר בין המחזור התרמודינמי לעמידות המנוע. יש מנועים בנויים רע, טוב, וטוב מאד משני הסוגים. היום יש נטייה לייצרני הרכב לבנות מנועים שעובדים הרבה יותר קרוב לגבולות החומרים וההנדסה ולכן אורך החיים שלהם הולך ומתקצר.
מנוע דיזל בדרך כלל מסתובב יותר לאט .
מנוע דיזל חייב להיות בנוי יותר חזק . ( לחצי עבודה גבוהים יותר ) .
מנוע דיזל בדרך כלל מיועד לעבודה . ( לכן גם היצרן משתדל יותר ;-) )
מנוע דיזל מראש מתוכנן כך שניתן יהיה להתעלל בו . ( מדינות עולם שלישי \ ציוד צבאי )
מנוע דיזל מתחמם הרבה פחות ( זה גורם לבעיות אחרות ) .
פעם למנוע דיזל היה ראש מנוע ברזל .
מנוע דיזל שמכבד את עצמומיוצר מברזל כולל ראש המנוע .
בגלל העומסים על גל הרכובה \ בוכנות \ בדרך כלל מערכת השימון משופרת .
בגדול יצרני הרכב הצליחו להביא את מנוע הדיזל החדיש לרמת " אמינות" בדיוק כמו מנוע בנזין .
כך שיש לך תקלה מנוע דיזל לא מהסס להשמיד את עצמו ובדרך כלל בגלל מורכבות המערכת
שימוש בחלקי אלומיניום .
שימוש בדבקים במקום סתמים .
והלחצים הגבוהים הנזק יהיה כבד .
רמת האמינות של מנוע דיזל חדיש נמוכה יותר .
מוכרים לך את הדיזל החדש כפתרון המושלם .
לדעתי חלק ממנועי הדיזל החדש ( מסילה משותפת ) זאת מפלצת מוצצת קלאסית .
איציק