אז בבקשה תספר לכולם שנלמד מה יכול להיות יותר עמוק בחישן ?
איציק
Printable View
אז בבקשה תספר לכולם שנלמד מה יכול להיות יותר עמוק בחישן ?
איציק
אולי תנסה שוב לקרוא לאט ותבין את מה שרשמתי בהודעה הקודמת.
הבעיה עצמה היתה יותר עמוקה (לא רק בחיישן).
החלפתי חיישן וזה לא הספיק כי גם הממיר מת. אז החלפתי גם ממיר ואז הכל הסתדר.
אני מקווה שעכשיו הכל ברור....
יום טוב.
חזרתי וקראתי פעם ועוד פעם
הלכתי לספרים בדקתי . בהזדמנות אפילו בדקתי פיזית על רכב כזה .
ולא מצאתי יותר מחישן חמצן אחד .
אז איך זה אפשרי שמנוע שיש לו חישן חמצן אחד מצליח להדליק את מנורת תקלת המנוע , בגלל קטליזטור
לא תקין ?
מה שהוא חסר לי .
איציק
יכול להיות שיש שוני בין השנים.
באחד הספרים שיש לי מצאתי עוד חיישן שנמצא על הממיר.(צירפתי תמונה של החיישן השני/התחתון)
גם במוסך של סוזוקי שהלכתי אליו כדי לקרוא את התקלה אמרו לי שיש שניים אז אולי באמת יש שניים ?! ;)
http://img123.imageshack.us/img123/7105/37729433he1.png
מקפיץ שרשור ישן-
אני צריך להחליף חיישן חמצן תחתון בג'ימני שלי (החיישן יושב על הממיר וקיים רק בג'ימנים מ2001 וצפונה). למישהו יש מושג לגבי מק"ט\דגם מתאים תחליפי?
בגראנד ויטרה ,החיישן מתוצרת דנסו ,בגימני אני לא יודע אבל אני מניח שזה גם דנסו .
מקורי עולה באיזור ה 800 , אם אתה מאיזור חיפה ,יש בשדירות המגנים בעיר התחתית , חנות חלקי רכב , שם קניתי דנסו (תוצרת ארה"ב) ב 350 ליחידה , קניתי 2, עליון ותחתון , החיישנים הם גנריים , ועבדו מצויין כ 15,000 ק"מ עד שמכרתי את הרכב , ללא תקלות .
בהצלחה.
אצלי בסמוראי מוזרק היתה תקלה דומה, החלפתי לחיישן תחליפי מסוג NGK ושוב דלקה התראה
גם חיישן של בוש לא פתר את הבעייה, בסוף הרכבתי חיישן מקורי מפירוק, העלות-50 ש"ח, ונפתרה הבעיה ;)
מיתעלק על השירשור יש לי ויטרה סידקיק ונידלקה לי המנורת ג'ק אינגן ולפי המיפרט תקלות זה חיישן חמצן ועוד משהו עכשיו יש לי שני שאלות אחת נידפק לי האגזוז האחורי(היתפרק כול הבפנים שלו)וכניראה הוא סותם לי את המערכת ודבר שני החיישן אצלי הוא עם שלושה חוטים מאיפה אני משיג חיישן כזה טוב
אה והמנורה נידלקה לי תאמת עוד ליפני שהתחלתי להרגיש שהאגזוז שלי חונק תאוטו יכול להיות שהוא פשוט התריאה ולא היתייחסתי עד שניגמר או שזה לא קשור לאגזוז
תודה,
ביררתי במחסן החלפים המרכזי של סוזוקי וככול הנראה החיישן המקורי הינו של DENSO. זו כנראה הסיבה שהבעיה נפתרה לך ולא חזרה.
אנסה גם לקנות חיישן של DENSO שלא דרך סוזוקי (804 ש"ח לפני מע"מ).
אתה יכול לתת לי את שם החנות שם?
מקווה שהבעיה תפתר.
קובי
השרשור הזה התחיל מזמן - רציתי לבדוק אם יש עוד מישהו שהחליף חיישן חמצן עצמאית ואם יש עוד תובנות לפני שאני ניגש למשימה
מחדש את הנושא בתקווה לפיתרון לבעיה המייאשת!
נדלקה נורת צ'ק אנג'ין, התקלה - חיישן קידמי. הוזמן חיישן אוניברסלי מהאינטרנט של בוש (4 חוטים עם התאמה עפ"י האתר לסוזוקי ג'ימני).
הוחלף אצל חשמלאי רכב (שגנב 100 שקל לעבודה של 4 דקות). אופס המחשב וחזרה התקלה. החשמלאי טוען שאני צריך לקנות אצלו את הדנסו ב-620 ש"ח (אוניברסלי) ושהוא יתאים. אתמול מצאתי בחנות חלקי חילוף אוניברסלי של דנסו ב-250 (חדש).
איך אוכל לדעת אם הוא מתאים?
למישהו יש ניסיון? האם כל האוניברסליים מתאימים לג'ימני?
ייתכן שהבעיה היא אחרת לכן הנורה ממשיכה לדלוק?
נסה בלינק הזה (אין את הדגם של הג'מיני, יש סוויפט 1.3, ייתכן ומדובר על אותו חיישן)
תשווה את מספר הדגם עם מה שמציעים לך בארץ.. שווה להשוות גם את המחיר :)
שים לב שיש חיישן לפני הממיר ויש חיישן אחרי הממיר DOWNSTREAM / UPSTREAM
http://www.densoaftermarket.com/cata....php?part=o2sn
אגב, לפני שאתה רץ להחליף את החיישן בשנית.
בפעם השניה שנדלקה לך הנורה, האם בדקת את קוד התקלה עם סקאנר או שהנחת שזה החיישן שוב?
יכול להיות שזה הממיר הקטליטי (יש נטיה לחיישן ולממיר ללכת ביחד..) או החיישן השני.
א. 100 ש"ח בשביל עבודה שלך (או לי) הייתה לוקחת שעה או יותר, זה לא נורא. אל תרגיש שנדפקת.
ב. עד כמה שאני יודע, חישן של דנסו או בוש שיש לו 4 גידים, אמור להתאים. נסה לברר עם חנות חלקי החילוף אם הוא מתאים לג'מני, בדר"כ הם יודעים. אם הם לא יודעים, נסה חנות אחרת.
ג. לדעתי, או שתבדוק שוב את קוד התקלה עם מחשב, או שתתן למישהו אחר להרכיב לך את החיישן. אם הבאת חלק מתאים, וההרכבה נעשתה בצורה נכונה, הייתי מצפה שהבעייה תפתר.
בהצלחה\
חמי.
ראשית תודה.
הסקנר נתן שוב בעיית חיישן חמצן, לפי החשמלאי זה שוב הקידמי - כנראה שהסקנר מבדיל ביניהם אבל אקפוץ שוב למורשה כדי לוודא.
הייתי היום בעוד חנות שמוכרת אוניברסלי של NGK במחיר דומה, גם הם לא מבטיחים התאמה.
האם יש אתר או קטלוג שיכול לוודא התאמה?
חיפשתי באינטרנט בלי סוף, הג'ימני לא מופיע בקטלוגים
אני החלפתי לבד עם אוניברסלי ואחרי כמה חודשים הופיעה התקלה שוב.
מאחר וצריך באוניברסלי לחבר אל הקונקטור המקורי יש שתי אפשרויות. לחיצה עם מחברים שמקבלים עם החיישן או הלחמה.
השימוש במחברי לחיצה יכול ליצור ניתוקים רגעיים (גם אם לחצת חזק) שמובילים להופעת חיווי תקלה.
התקלה נפתרה אחרי שהעפתי את כל מחברי הלחיצה והלחמתי את החוטים. אם אני זוכר נכון בשביל שהבדיל יתפוס על החוטים היה צריך להשתמש בחומצה.
[COLOR=#000000 ! important][/COLOR]
אם אתה לא מתכוון להלחים חבל סתם לפתוח ולסגור אם הלחיצות נראות תקינות.
עדיף לבדוק עם מד התנגדות את ההולכה דרך הלחיצות ולוודא קיום מגע טוב גם כשאתה מזיז את החוטים - אצלי זה קרה רק בנסיעה בשטח והקפיצות היו גורמות לתקלה לחזור.
באותה הזדמנות תוודא שהמגעים בשני צידי הקונקטור נקיים משמן/קורוזיה/אבק והמוליכים נותנים מגע טוב (מוליכים לרוב נפתחים עם הזמן ויש פחות לחץ ככה שתיתכן הולכה לא טובה).
[COLOR=#000000 ! important][/COLOR]