תגובה: מחריף המאבק בין מטיילים לרשות הטבע והגנים - כתבה בהארץ
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
זיף
מעבר לזה יש את עניין המטיילים הפרטיים, עם כל הוויכוחים שמכירים בין היתר כאן מהאתר. הלחץ על מסלולי טיול היום הוא גדול ואחרי כל חג או סופש הכל מטונף. וזה עוד לפני הסיכונים הבטיחותיים שיש במאסות גדולות במטיילות. ויש עוד.
עם זאת, אני מאד לא אוהב את כל הצרת הצעדים המשמעותית שמתבצעת פה בשנים האחרונות- מסלולים נסגרים כל הזמן לתנועה, ואין עם מי לדבר. לדעתי הפתרון היחיד כאן הוא חינוך, מגיל צעיר. ופה לדעתי רטג לא הכתובת היחידה.
חינוך זה תמיד טוב. ובטח במקרה הזה.
אבל כפי שכתבת, וכולנו כאן נסכים, הבעיה כיום היא הלחץ והעומס על אתרי הטיולים.
עומס נגרם כי יש יותר מדי מטיילים ביחס לכמות אתרי הטיולים.
העידן שבו היינו נוסעים "לצפון" ומתיישבים ליד "אחד הנחלים" לבד בכיף פשוט נגמר לצערי.
צמצום וסגירה רק מעצימים את הבעיה.
הפתרון הנכון הוא פתיחה והסדרה.
להגדיל משמעותית את כמות האתרים ומסלולי הטיול. לטפח אותם. להסדיר אתרי קמפינג וחניוני יום לאורך הנחלים. פה ושם גם לגבות איזה תשלום סמלי. וחינוך. כמובן.
בחזון שלי אני מדמיין עשרות אתרים כאלו בצפון, לאורך מקורות המים והנחלים. כבישים פנימיים שעוברים דרך אין סוף נישות קטנות ומשפחתיות עם מקום מסודר לאוהל, שולחן קקל, מקום למנגל ופח זבל.
במרכז האתר יהיו מקלחות. ושירותים אקולוגיים נקיים מפוזרים בכמה מקומות.
בכניסה לאתר לא יהיה מחסום. יהיה קוד שסורקים עם הטלפון וככה מתבצע התשלום. סמלי, כבר אמרתי.
כזה שגם משפחה עם 6 נפשות תשמח לשלם.
אמריקה. או קנדה. או אוסטרליה. תבחרו...
כשזה ייראה ככה, עם הכפלה, או אפילו שילוש של הקיבולת הפונטניאלית של אתרי הטיולים והקמפינג, בכל הארץ, בשילוב עם הסברה וחינוך, ובתוספת אכיפה שוויונית והחלטית, אנשים פשוט לא ירצו ללכלך.
ומי שכן יחטוף.
עכשיו אני הולך לשים שעון מעורר. בכל זאת, ישראל... [emoji52]
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
בסופו של יום, יש פה שלושה נושאים שונים -
1-אמירה ראשונה שלנו, תנגישו את הטבע, ואל תמנעו. זה מתחיל בחלום של יונתן, ומגיע לפרטים הקטנים של סגירות "קטנות" שברור שכל תחליטן הוא להגביל את היכולת שלנו לטייל (והכי מעצבן, מקומות שהצבא נוסע בהם חופשי, כי הוא לא חלק "מהשימור").
כל ההתנהלות של הטעיה בין שמורה מוכרזת למוצעת, באיזה זכות הם פועלים רק על סמך הצעה לפני אישור ? מה קורה עם אזרח שהגיש בקשה לבניה והתחיל לבנות לפני שהוא קיבל אישור? מאיפה הבריונות הזו?
2- התירוץ של התנהגות לא ראוייה לא מחזיק מים. בדיוק כמו שגיא כתב אפשר לחנך וללמד. ובינתיים, מי שנתפס, מצידי שיחטוף תביעה של 10000 ש"ח על פגיעה בערכי טבע. חצי שנה של אכיפה כזו, קצת פייסבוק, ואנשים יתחילו להיזהר.
3- ובסוף בסוף, יש נושא מיסתורי, שמתנהל ללא כל שקיפות, של סגירה לצרכי שיקום. כל הנושא הזה של שיקום או הגנה על איזה ערך טבע נדיר, נושאים חשובים בפני עצמם, לא יכול להתנהל במחשכים ללא קירטריונים ברורים.
מזל שלא כולם כמונו, מזל שיש מי שיצא למאבק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
בסופו של יום, יש פה שלושה נושאים שונים -
1-אמירה ראשונה שלנו, תנגישו את הטבע, ואל תמנעו. זה מתחיל בחלום של יונתן, ומגיע לפרטים הקטנים של סגירות "קטנות" שברור שכל תחליטן הוא להגביל את היכולת שלנו לטייל (והכי מעצבן, מקומות שהצבא נוסע בהם חופשי, כי הוא לא חלק "מהשימור").
כל ההתנהלות של הטעיה בין שמורה מוכרזת למוצעת, באיזה זכות הם פועלים רק על סמך הצעה לפני אישור ? מה קורה עם אזרח שהגיש בקשה לבניה והתחיל לבנות לפני שהוא קיבל אישור? מאיפה הבריונות הזו?
2- התירוץ של התנהגות לא ראוייה לא מחזיק מים. בדיוק כמו שגיא כתב אפשר לחנך וללמד. ובינתיים, מי שנתפס, מצידי שיחטוף תביעה של 10000 ש"ח על פגיעה בערכי טבע. חצי שנה של אכיפה כזו, קצת פייסבוק, ואנשים יתחילו להיזהר.
3- ובסוף בסוף, יש נושא מיסתורי, שמתנהל ללא כל שקיפות, של סגירה לצרכי שיקום. כל הנושא הזה של שיקום או הגנה על איזה ערך טבע נדיר, נושאים חשובים בפני עצמם, לא יכול להתנהל במחשכים ללא קירטריונים ברורים.
מזל שלא כולם כמונו, מזל שיש מי שיצא למאבק.
לגבי 3 חבל ש כתב מהארץ לא ביקש ממנכל הרטג שייתן כמה דוגמאות למה סגרו שטחים לשימור
ששאלתי לגבי מעלה עמיעז התשובה שקיבלתי
"כי ככה החליטו " אני לא מכיר שום ערך טבע מיוחד במעלה שדורש סגירה שלו
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
ואני רק מזכיר שהקורונה וותוצאת הלוואי של הפניית תרבות הפנאי והטיולים רק פנימה לתוך הארץ בלי חו"ל הציפה והעצימה את הבעיה משני הכיוונים- המטיילים והרט"ג.
כשיש יותר מטיילים ומצמצמים את כמות המסלולים התוצאה הבלתי נמנעת היא עומס עודף במסלולים הנותרים ומכאן נזקים, סגירה, וחוזר חלילה.
אכן, יש תחושה כבר זמן רב שהרשות מקדמת אתרים בתשלום על ידי סגירת האופציות האחרות.
הנקיק השחור? עשיתי מאות פעמים, אני לא מגזים. מסלול מדהים. לסגור אותו זו איוולת - כי ממילא כמות המטיילים שם מווסתת באופן טבעי על ידי כמות העגינות ומסלולי הגלישה
ולאן יוציאו עכשיו טיולי סנפלינג בקיץ? למערת קשת? האתר שבחסות הרט"ג חברה אחת וחצי השתלטו עליו ואי אפשר לבוא לגלוש בו לבד בכיף ובלי לשלם כופר על עיגון חבלים?
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דור אריאל
לגבי 3 חבל ש כתב מהארץ לא ביקש ממנכל הרטג שייתן כמה דוגמאות למה סגרו שטחים לשימור
ששאלתי לגבי מעלה עמיעז התשובה שקיבלתי
"כי ככה החליטו " אני לא מכיר שום ערך טבע מיוחד במעלה שדורש סגירה שלו
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
ידוע במעלה עמיעז יש נמלים נבטיות נדירות בסכנת הכחדה.
הן רגישות מאוד לאבק ובני אדם.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
DavidL
דוגמה: לפני כשבועיים, בחניון גשר להבות שצמוד לירדן, אדם שנראה נורמטיבי לחלוטין עם טנדר פול סייז רתום לקרוואן באורך 10 מ' עקר עמוד מבוטן כדי להיכנס עם הקרוואן לחניה קרובה לירדן.....
מה הקשר הין מחט לתחת?
עבריין, שיטפלו בעבריין.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
זיף
צריך להבין שיש פה כמה סגמנטים בתוך המהלך הזה. קודם כל, אורי שהוא יוזם המהלך הוא איש שטח ותיק ובעל חברה ותיקה ומוערכת בתחום החבלים. הוא כמו רוב התחום הזה (וגם אני בעבר אגב) נפגע מהסגירות והמהלכים השונים של הרטג, כמו פעילות במצוקים השונים ובנקיק השחור. כאן באמת יש בעייתיות- ישנן לא מעט חברות שעובדות ופועלות בשטח בסטנדרט בטיחותי נמוך ביותר. במקום כמו הנקיק חברה כזו שבאה ועובדת לא מסודר עם נפח אנשים מאד גדול פוגעת גם בכל מי שנכנס אחריה לנחל.מעבר לכך לחברות המסחריות הפועלות בתחום ישנם עוד חיכוכים רבים נוספים סביב איפה מותר לגלוש או לטפס.
מעבר לזה יש את עניין המטיילים הפרטיים, עם כל הוויכוחים שמכירים בין היתר כאן מהאתר. הלחץ על מסלולי טיול היום הוא גדול ואחרי כל חג או סופש הכל מטונף. וזה עוד לפני הסיכונים הבטיחותיים שיש במאסות גדולות במטיילות. ויש עוד.
עם זאת, אני מאד לא אוהב את כל הצרת הצעדים המשמעותית שמתבצעת פה בשנים האחרונות- מסלולים נסגרים כל הזמן לתנועה, ואין עם מי לדבר. לדעתי הפתרון היחיד כאן הוא חינוך, מגיל צעיר. ופה לדעתי רטג לא הכתובת היחידה.
לא מחזיקמים הטיעון שלך לגבי מטיילים בעייתיים.
על המשקל הזה, המשטרה הייתה סוגרת לכולם כבישים ציבוריים כי יש עברייני תנועה/מהירות.
יש עבריינות?
תטפלו בה.
תשקיעו בחינוך.
סגירת שטחים מחריפה משמעותית את הלחץ במקומות שזמינים, ואז התופעה מחריפה באותם מקומות ומשתמשים בזה בתור תרוץ לסגור עוד יותר.
הם שותפים בעלי משקל משמעותי בבעיה, למעשה מקצינים אותה, ומשתמשים בתוצאה להחמיר את הסגירה.
מחריף המאבק בין מטיילים לרשות הטבע והגנים - כתבה בהארץ
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
שלא תטעו, אני לא מצדד במדיניות רט"ג.
אבל גם לא מתעלם מהחורבן שרוב המטיילים משאירים אחריהם.
וכל מי שמזכיר את חו"ל, שיהיה הגון ויספר לנו על תרבות וחינוך בחו"ל ואיך מטיילים בחו"ל משאירים את השטח אחריהם. ורק אחר כך שישווה למצב אצלנו.
כנראה שלא ראית רדנקים קנדיים.
זה בדואים רק בבלונד.
סלאמס במקום באוהל, בפחונים.
יש לי קרובי משפחה בקנדה, טיילים כבדים.
תשמע מהם אותם סיפורים על המלכלכים רק באנגלית.
ההבדל הוא ששם לאתרי טבע שמווסתים את הכניסה אתה נרשם חצי שנה מראש.
ויש פיקוח אבל לא רדיפה ותחושת אג׳נדה שהמטיילים הם בעיה.
להזכיר לך את הניכוס שרט״ג עשו על חוק איסור נסיעה בחוף הים, עם דוחות על המצוק מעל? כי מצאו כנראה סוג חדש של צבי ים מעופפים שעולים עד למעלה.
הפקח העירוני לא ייתן לך דוח(כי אתה לא מסכן מתרחצים..), אבל רטג כן.
מעניין רק מה יקרה אם נגיד במקרה בטעות לגמרי משהו כמו 100 ג'יפים יחליטו לטייל במקרה בטעות בשמורה לא ברורה ...
סתם מחשבה ..
אפשר להמשיך לקשקש פה ולהגיע ל 100 עמודים ויותר.
בת'כלס רק מחאה או התארגנות מסודרת נגד הסגירות ולטובת הסדרה יקדמו את הנושא הזה, גם ככה מחאות זה במודה עכשיו אז מה זה עוד אחת כזו? 🤣
הרגע שנרצה לצאת לטייל ספונטני עם הילדים/נכדים וחצי משטחי הטיול בטבע יהיו סגורים והחצי השני יהיו בתשלום מוגזם לא רחוק.
מי שאמור לחנך אלו ההורים.
במבחן התוצאה הורים רבים לא מחנכים את ילדיהם לכן אולי עדיף שבנתיים ישמרו על הטבע לדורות הבאים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
כנראה שלא ראית רדנקים קנדיים.
זה בדואים רק בבלונד.
סלאמס במקום באוהל, בפחונים.
יש לי קרובי משפחה בקנדה, טיילים כבדים.
תשמע מהם אותם סיפורים על המלכלכים רק באנגלית.
ההבדל הוא ששם לאתרי טבע שמווסתים את הכניסה אתה נרשם חצי שנה מראש.
ויש פיקוח אבל לא רדיפה ותחושת אג׳נדה שהמטיילים הם בעיה.
להזכיר לך את הניכוס שרט״ג עשו על חוק איסור נסיעה בחוף הים, עם דוחות על המצוק מעל? כי מצאו כנראה סוג חדש של צבי ים מעופפים שעולים עד למעלה.
הפקח העירוני לא ייתן לך דוח(כי אתה לא מסכן מתרחצים..), אבל רטג כן.
לפי הנאמר בכתבה, הקנס על נסיעה בחוף הים נכנס ישירות לקופת רט"ג (בשונה משאר הדוחות שהם יכולים לתת) כך שיש אובר מוטיבציה לאכוף את העניין הזה.
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
חינוך זה תמיד טוב. ובטח במקרה הזה.
אבל כפי שכתבת, וכולנו כאן נסכים, הבעיה כיום היא הלחץ והעומס על אתרי הטיולים.
עומס נגרם כי יש יותר מדי מטיילים ביחס לכמות אתרי הטיולים.
העידן שבו היינו נוסעים "לצפון" ומתיישבים ליד "אחד הנחלים" לבד בכיף פשוט נגמר לצערי.
צמצום וסגירה רק מעצימים את הבעיה.
הפתרון הנכון הוא פתיחה והסדרה.
להגדיל משמעותית את כמות האתרים ומסלולי הטיול. לטפח אותם. להסדיר אתרי קמפינג וחניוני יום לאורך הנחלים. פה ושם גם לגבות איזה תשלום סמלי. וחינוך. כמובן.
בחזון שלי אני מדמיין עשרות אתרים כאלו בצפון, לאורך מקורות המים והנחלים. כבישים פנימיים שעוברים דרך אין סוף נישות קטנות ומשפחתיות עם מקום מסודר לאוהל, שולחן קקל, מקום למנגל ופח זבל.
במרכז האתר יהיו מקלחות. ושירותים אקולוגיים נקיים מפוזרים בכמה מקומות.
בכניסה לאתר לא יהיה מחסום. יהיה קוד שסורקים עם הטלפון וככה מתבצע התשלום. סמלי, כבר אמרתי.
כזה שגם משפחה עם 6 נפשות תשמח לשלם.
אמריקה. או קנדה. או אוסטרליה. תבחרו...
כשזה ייראה ככה, עם הכפלה, או אפילו שילוש של הקיבולת הפונטניאלית של אתרי הטיולים והקמפינג, בכל הארץ, בשילוב עם הסברה וחינוך, ובתוספת אכיפה שוויונית והחלטית, אנשים פשוט לא ירצו ללכלך.
ומי שכן יחטוף.
עכשיו אני הולך לשים שעון מעורר. בכל זאת, ישראל... [emoji52]
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
כדי להפחית על העומס באתרי הטיול מומלץ לטייל ביהודה ושומרון. חבל ארץ נפלא עם אנשים טובים ונופים נהדרים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
DavidL
מי שאמור לחנך אלו ההורים.
במבחן התוצאה הורים רבים לא מחנכים את ילדיהם לכן אולי עדיף שבנתיים ישמרו על הטבע לדורות הבאים.
תשמע יש לך יציאות באין כניסה אתה...
את הפוסט הזה ודוגמתו שמור לפיכסבוק, פה זה אתר של 4x4, הווה אומר תרבות פנאי, רוצה לומר שמאמין שכולם פה מחנכים את ילדיהם לערכים ושמירה על הטבע.
ללא ספק +1 לדורון גם על הפוסט הקודם!
שכל אחד יבדוק בצציותיו לפני שהוא בא בתלונות לרט"ג.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
DavidL
שכל אחד יבדוק בצציותיו לפני שהוא בא בתלונות לרט"ג.
בדקתי.
מה עושים עכשיו?
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
הכל טוב,
ממשיכים לטייל, שומרים על הטבע ונותנים כבוד לפקחים של הרט"ג :).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
DavidL
ונותנים כבוד לפקחים של הרט"ג :).
תגיד מאיפה באת עלינו?
מי אמר שלא נותנים להם כבוד? ומה הקשר לפקחים בכלל?
נחזור ונצטט מדבריו של פותח השירשור:
"אנחנו דורשים מרט"ג לשחרר את הטבע לציבור. הם סגרו לנו את המדינה בלי להסביר למה. הנימוק שהם שומרים על הטבע מפנינו ארכאי ושגוי. כולנו שומרים על הטבע".
ובכן, הדובר שמתפרנס מטיולי טבע לא דובר אמת מכיוון שלפי כמויות החרא, הזבל ובקבוקי הבירה שאני פוגש עמוק במדבר רוב המטיילים לא שומרים על הטבע. לפני שהוא מתבכיין שיבדוק בציציותיו....