עם המסקנה הזו אני יכול לחיות בשלום
———————————
מחזירים את הטבע לציבור
טבעי שזה שלי
Printable View
עם המסקנה הזו אני יכול לחיות בשלום
———————————
מחזירים את הטבע לציבור
טבעי שזה שלי
גם בפדרל מוגול יש הבדלים ולא רק באריזה.
במותג פרודו יש שלוש סדרות של רפידות, כל אחת שונה מהשנייה
הנחות ביותר נקרא בעבר FSL וכיום WAGNER. זו סדרה למי שמחפש "זול" בהגדרה של פרודו.
הטוב נקרא FDB וגם PRIMIER. זה רפידה שמהווה OEM בחלק מיצרני הרכב, ןהיכן שלא היא מקבילה בתכונות ה OEM או עולה עליהם. כל מוצרי הסרה הזו מתוקננים בתקן R90, המחייב לגבי כלי רכב משנת ייצור 1989 ואילך. יש לי סטוק של כאלו לסאאב 99 / 900 קלאסי לשנתונים 1975 עד 1987. לא חייבים אבל יש להם R90.
הטוב עוד יותר נקרא FDS. עולה פי 3 מ FDB, קיים רק לחלק מדגמי המכוניות ובהחלט בעל תכונות משופרות ביכולת הבלימה ובמיוחד בתחושה בדוושה. המחיר - מעבר למחיר הרכישה הגבוה יותר, שחיקה מהירה ב 25% לערך ביחס ל FDB.
נכון - ויצא לי לבדוק גם ביצועים וגם הרכב של רפידות שונות מהמותגים השונים. אבל בסופו של יום חשוב שיבין גם מי שאין לו מעבדה תחת היד - פחות חשוב המותג, חשוב יותר לדעת שזו רפידה שמתאימה לרכב - כאן הנסיון מדבר... ומתאימה לשימוש. ספורטיבי, כבד, עירוני...
והכי פשוט למשתמש הרגיל - לקנות מקורי.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אם כבר נפתח הדיון, מה דעת המלומדים על רפידות קרמיות?
האם מחייב גם צלחות תואמות?
האם הביצועים נחותים על קר?
———————————
מחזירים את הטבע לציבור
טבעי שזה שלי
כשאין בלימה אתה ממשיך ללחוץ ומקבל תחושה ספוגית להבדיל מתחושה חדה כשהעסק עוצר חיש קל
———————————
מחזירים את הטבע לציבור
טבעי שזה שלי
תחושה ספוגית עשויה להיגרם בגלל רתיחה של נוזל הבלמים. הייתי בודק אחוזי לחות או כבר מחליף אותו אם מספיק ישן.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
בועז, לכל חברה יש מספר סוגים של רפידות.
גם לסינים הזולים.
רוצה נשיכה? תתקין סינטר.
אני התקנתי לפני כחמש שנים צלחות של פרודו או דלפי, לא זוכר.
הגורו התורן המליץ נגד. טען שתוך כמה חודשים הן מפתחות גלים. אחרי כמה שנים טובות וכשבעים אלף ק"מ, הן ישרות לחלוטין. כן, הן כבר עם כתף משמעותית, ואחליף אותן בקרוב, למרות שמבחינת עובי, היצרן עדיין מרשה להמשיך.
מנסיוני באופנועים, שם עוצמת הבלימה מורגשת הרבה יותר, במיוחד באופנועים שהיו לי, שבמקרה ידועים בבלמים חלשים, ההבדל הוא ברפידות ולא בדיסקים. הדיסקים באים לידי ביטוי בשימוש אינטנסיבי-פיזור חום, ולאורך זמן- שחיקה ודפורמציה.
לגבי דיסקים להיילקס, שמעתי ממישהו שמתקין כאלו שיש הבדלים לרעה בשחיקת המתכת בין מותגים אירופאים וסינים.
לגבי הרפידות, מהכרות אישית, הרפידות בשנים האחרונות מחזיקות אצלי פחות מבעבר.
לא הרגשתי שינוי בהלחמה אבל הרפידות נשחקות מהר יותר.
הבדל בולט לחיוב בתחושת דוושה ו״נשיכה״ הרגשתי עם צינורות מתכת שזורה ביחס לגומי הרגיל.
מעדכן-
לפני ההחלפה היו רפידות של raybestos עם המון בשר וצלחות ממותג לא ידוע(אם נמרוד זוכר אולי הוא יוכל להגיד).
מהיום הראשון שהותקנו הרפידות הרכב לא נעל גלגלים, גם כאשר עמדתי על הדוושה עם שתי רגליים, לא היה מצב לנעול גלגלים במהירות בין עירונית.
אחרי ההחלפה(כזכור, צלחות MOPAR ורפידות של Power stop מדגם Z36) הגלגלים ננעלים יופי בלחיצה עם רגל אחת על הדוושה - אמנם לחיצה בריאה, אבל עדיין ננעלים.
עדיין דוושת הבלם נמוכה מידי ויש לה טווח גדול שהיא פשוט לא עושה כלום - השלב הבא יהיה לשים בוסטר בלם מWJ, שהיתרון שלו שהוא עם דיאפרגמה כפולה ואני גם ככה חושד בדליפת אוויר מהבוסטר הנוכחי.
בוסטר אחר יביא אותך בדיוק לאותו גובה דוושה נמוך, רק יותר בקלות. זה לא קשור.
יש דברים הרבה יותר אלמנטריים כשמדברים על דוושה נמוכה:
אוויר במערכת.
מיסבי גלגלים חופשיים.
רגולאז' לא נקי/תקין בתופים האחוריים, סיכוי מצוין שזה המצב אם לא תחזקת, בחנת, ניקית וגירזת אותו בשנה האחרונה.
סנדלים ותופים לא מותאמים.
נמרוד ואני התקנו את הצלחות באותו מוסך ואתה ואני מדווחים על אותה תופעה איומה של חוסר יכולת לנעול גלגלים.
שנינו החלפנו לצלחות מאיכות גבוהה יחד עם רפידות טובות.
זה רק מחזק את דעתי שהכול בגלל הצלחות עלומות השם.
———————————
מחזירים את הטבע לציבור
טבעי שזה שלי
תודה
כל הדברים הנ"ל טופלו(אוויר נוקז, הנאבות חדשות, הרגולאז' נבדק ותוקן, הסנדלים והתופים נקנו כסט מינוביץ')
אבל אשמח לשמוע אם יש עוד הצעות לעניין הדוושה הנמוכה
בועז, קשה להפריד בין הצלחות לרפידות כי כמעט אף פעם לא מחליפים רק צלחות.
אצלי אני רק יודע שהחלפתי את הרפידות שהיו שקניתי את הרכב לרפידות מינוביץ', והרכב פשוט עצר פחות טוב.
גם ברכב הפרטי היה הבדל בין רפידות סיניות ששמו במוסך בגלל חוסר תשומת לב שלי לבין רפידות איכותיות.
בכל מקרה, ההבדלים במחיר הם שוליים - 100ש"ח לזוג צלחות, והרפידות עלו לי במזוודה 42דולר כי לא היה מלאי מאמזון, שיחזור המלאי מדובר על כ60דולר - סה"כ 200ש"ח הבדל לסט בלמים איכותי מול סט באיכות ירודה.