אני מניח שאם נתאם עם הרט"ג הם יוכלו לעזור בלוגיסטיקת הפינוי.
תעדכנו על תאריך.
Printable View
אני מניח שאם נתאם עם הרט"ג הם יוכלו לעזור בלוגיסטיקת הפינוי.
תעדכנו על תאריך.
רעיון מבורך!
אני מבאר-שבע, מתנדב גם לרכז את הנושא באזור שלי. ז"א, פתיחת קבוצת WHATSAPP, התקשרות עם הפקח המקומי (היכן שיקבע המקום) וכדומה.
מקווה רק שהתאריך יהיה נוח.
הנייד שלי:
אפס חמש אפס שמונה
414
717
אני באזור של כוכב יאיר (לא חסרות פינות ביערות מסביב שדורשות תשומת לב).
אני מוכן להצטרף עם מישהו שנוסע , אין לי ג'יפ כרגע ..
עין יזרעאל מועצה אזורית גלבוע מטונף כמו עוד מלא מקומות אחרים בצפון
קובץ מצורף 130656 קובץ מצורף 130657 קובץ מצורף 130658
כמו שנכתב מעלי, תתחילו לציין מקומות מועדים לפורענות.
ציינו את שם המקום + תיאור של האיזור וכמה מלוכלך.
אני אתחיל לארגן רשימה
מתחבר מאוד לזה שאם זה לא יוצר יחסי ציבור טובים לא עשינו כלום.
המטרה היא יותר חינוך מאשר באמת לאסוף את הזבל (השני לא יסתיים לעולם בלי הראשון).
צחי, מכיר את מטיילים בארץ?
https://youtu.be/S4VGT38Oh1Y
מי שלא, שלושה אחים מרמת הגולן שמטיילים בארץ ומייצרים תוכן קליל וכייפי לצפייה (עשרות אלפי עוקבים בפייסבוק וביוטיוב). המסר שלהם הוא "אל תהיו חראות". והם מכניסים אותו בכל סרטון שקורא לאנשים לאסוף את הזבל סביבם (גם של אחרים).
אני חושב שיש פוטנציאל אדיר לשתף איתם פעולה כדי להוציא סרטון מהנקיונות האלה.
הם מגיעים לקהל גדול וגם עושים פרויקטים עם כאן 11. בנוסף, לא יזיק לשפר את תדמית הג'יפאים בקרב אלה שמטיילים ברגל.
יכול לחבר אם צריך.
מי שרוצה לקחת את הפרויקט הזה למדיה יאללה, אני לא מונע כלום.
אני לא חושב שאני יכול לחנך מלא אנשים אבל להזיק זה לא יזיק.
עמרי, רוצה לקחת את זה עליך?
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
יש פרומו בערוץ 12 על כתבה שתשודר היום בחדשות על העניין הזה של ה ליכלוך והזבל שמטיילים ומבלים בשטח משאירים אחריהם.
אולי שווה לתאם עם כתב זה או אחר ליום האיסוף ..
תנעצו ביומנים... 11.9.20
מציע בכל מקום שנספה משם אשפה לנטוע שלט בסגנון "מבקר יקר, מכאן אין איסוף אשפה, אנא קח את אותה איתך"
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
היוזמות עצמאיות, כל קבוצה בכל איזור תנהל את זה איך שבא לה. תתלו שלטים רק שלט יהפכו לזבל בעצמם ואל תשכחו העיקר זה לנקות טיפה את האיזורים שאנחנו אוהבים.
אני זמין עם רכב חברה ועגלה, מורשה 1300 ק"ג, מידות 2 מטר על 3 מטר אבל דפנות קטנות רגילות (30 ס"מ) יכול לזרוק ברזנט למעלה למנוע התעופפות זבל.
זמין באזור רגבים פלוס מינוס.
יכול לתאם עם פקח חוף הכרמל.
לגבי אתר פינוי הזבל, זו סוגיה שצריך לבדוק.
ולדעתי, אם אנחנו רוצים למנף את האתר וזה מתועד במדיה, צריך לעשות זאת עם חולצות ג'יפולוג.
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
ויש כרגע כתבה בערוץ 12, על "עמותת נקי"
יאללה שנתחיל.
מועד: 11.9.20, יום ו' כל קבוצה תקבע את שעת ההתחלה והסיום שלה
מקומות: כדי לא לקפוץ מעל הפופיק נתחיל בקטן וכמובן שאם עוד קבוצות ירצו להגדיל את כמות המקומות אהלן וסהלן.
1. מקורות הירקון - בית הבטון, לארוך הנחל עד למעבר המים ליד כביש 40, המשך לאורך הנחל, אבו-ראבח (בית המשאבות) ומשם לאורך הנחל למפל הנסתר. מדובר בלא מעם מקומות ועם המון זבל אבל אני בונה על זה שיש לנו הרבה אנשים טובים באיזור.
מוביל קבוצת מקורות הירקון צחי - 0547988744
נפתח קבוצת וואטס אפ ברגע שיצטרפו אנשים
2. עין יזרעאל - עין יזרעאל, אני לא כל כך מכיר את האיזור מסביב אבל אני משערלפי הסתכלות בעמוד ענן שלאורך השביל הירוק והשחור ליד תמצאו מגוון של פינות נחמדות ומטונפות שישמחו להרבה תשומת לב.
צריך כמובן קבוצה עם מוביל שיארגן אותם
3. איזור בית שמש: פה אני גם לא מכיר מספיק טוב כדי לתת מסלול ניקוי אבל אני מעריך שיש פה המון מקומות וכנראה נצטרך שתי קבוצות.
איזורים שחשבתי עליהם: עין קובי, עין כסלון, החניון בכניסה לדרך הגיפים ובטח יש עוד המון.
מי שיכול לקחת פיקוד על האיזור הזה ולארגן מסלול ניקוי וקבוצה זה יהיה מצויין.
זהו לכרגע, יש עוד המון מקומות אבל שוב. פה כל אחד מאיתנו נכנסלתמונה להעלות מקומות, לישם את מס' הטלפון שלו ולהתחיל לגייס אנשים. כמה שנצא יותר קבוצות ביותק מקומות יהיה לעניין הזה יותר אימפקט.
לגבי רשתות חברתיות ומדיה זה מאוד פשוט, תצלמו, תעלו לפייסבוק של גיפולוג, תשת]ו בקבוצות טיולים שאתם חברים בהם. אם זה יהי מספיק גדול ואפקטיבי זה יתפשט כמו אש בשדה קוצים ואם זה יהיה קטן אז אולי לא יהיה לזה אימפקט ענק אבל עדיין קצת ניקינו ועשינו מעשה טוב.
כל קבוצה תהיה אחראית לעצמה, שקיות זה רבות ככל האפשר ופינוי. מי שיכול עם טנדר פתוח או לחילופין מי שיש לו גיפ עם גגון תעמיסו, אח"כ קחו צינור ותשטפו. מי שיכול להגיע עם נגרר מה טוב.
הכי חשוב, תזכרו, עושים את המקסימום שאנחנו יכולים כדי לעשות קצת טוב וכמה שיותר אנשים יצטרפו ככה זה יהיה יותר יעיל.
אחלה יום
מעונין להצטרף ל1, יש גישה עם רכב פרטי (ליסינג אבל עדיין אוקטביה..) ?
שקיות זבל מפנקות עלי.
Sent from my iPhone using Tapatalk
יש טלפון למעלה... שלח לי הודעה
אז מי מרכז את עין יבנאל?
יש גישה עם רכב לא 4x4?
צריך מישהו שיתנדב
לצחי,
כמו שהזדרזתי להצטרף ליוזמה ולברך עליה- כמה הערות:
ריכוזי אשפה וזבל מטיילים מטופלות ע"י הרשויות המקומיות אשר מפעילות קבלני פינוי ומעמידות אמבטיות ("צפרדע") לריקון והובלה.
כנ"ל רט"ג שבדרך כלל מפעיל את הפקחים האזוריים ו"נאמני נקיון" מתנדבים לאיסוף האשפה לשקיות שנערמות במוקדי איסוף.
רוב מוקדי האשפה שמשאירים הנופשים מצטברים בפארקים, שמורות וגנים לאומיים שהכניסה אליהם (במיוחד עם רכב) אפשרית רק באישור רט"ג על בסיס תאום מראש.
ולכן, הצלחתנו (כולל ההד התקשורתי החיובי שאליו אנחנו מכוונים) מוטב שתעשה בתאום עם רט"ג ובברכתם, וניתן לתקשר איתם מהיום למחר.
אני כמובן אשמח להגיע ב-11.9 עם הג'יפ שלי + הגרור המוגבה עפ"י הפריסה האזורית, ולפחות נקבל מושג על נפח האשפה המחכה לנו בשטח.
יובלש.
אפס חמש שתיים
שלוש שש שבע שמונה
109