תבוא עוד 16 שנה ונדבר שוב.
עם הזמן פרופורציות מסתדרות ביחס לקונספציות.
Printable View
מה שמשתנה עם השנים הוא ההשלמה שבחיים עושים פשרות.
אולי זה יראה למביט מהצד כאילו שאני מחרחר ריב. אבל לא. זה נכתב בכוונה.
כמה שההודעה הזאת נראית אינפנטילית בעיני מי שבחר שטנדר הוא הרכב שלו,
כך ההודעות של מי שחושב שהדרך שלו היא הנכונה והשאר פשוט עוד לא ראו את האור הן אינפנטיליות בעיני.
אם לכל האנשים היו אותם צרכים ואותם רצונות, כולנו היינו נוסעים בלנדרובר דיסקברי 2004 בצבע זהב.
יאללה, תתקדמו.
הנושא הזה יוכרע בקלפי (סקר) לא בפטפוטי מקלדת.
סקר כבר ביקשתי?
אני לא מתכוון לנהל דיון עניני איתך על זה משתי סיבות:
א. אתה וכחן.
ב. נשאלה שאלה בכותרת הכתבה. אם יש אמת אחת מוחלטת לכולם (שאותה קובע אסף) אהלן וסהלן. אם לא, הרי שהעיסוק החברתי כאן (מה אתה/את/הוא/היא/הם הן הייתםבוחרים) מעניין לא פחות. ואין לזה שום צורך להשפיע על החלטה שלי או שלה או שלו או שלך.
סקר!!!
יופי של כתבה, כל מילה בסלע (תרתי משמע), בעיני גם הפתרון המושלם, תמיד הייתי עם ארגז סגור,
וקניות הייתי שם במושב האחורי.
טנדר באמת לא מתאים לכל אחד (כמו 3 חדרים בגבעתיים) ויש כאלה שבעינם זו פדיחה להיראות בטנדר, או להגיע לטיול ולהרגיש נחותים מבעלי לנד קרוזר.
לי במקרה יש גם וגם (150), את הלנד קרוזר אני מעדיף למשפחה ולכביש ואת ההיילקס לשטח - הוא בעיני מתאים יותר ויתרונותיו עולים על חסרונותיו.
נהנתי מאוד לקרוא,
דניאל
ממה אתה מתרגש? אסף כתב מאמר דעה. על זה אמרו חז"ל:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...d94ab06315.gif
אני מסכים עם הרבה ממה שאסף כתב. למען ההגינות גם כתבתי שהרכב הבא שלי יהיה כנראה טנדר. אין לי בעיה עם הכתבה (אני לא מסכים עם חלק מהקביעות, אבל כאמור, כל אחד ודעתו).
אבל, אם שאלת שאלה, בוא נראה לאן זורם העדר. אותי זה מעניין.
לעומת זאת,
לא מסכים עם אנשים שאומרים למי שחושב אחרת שהם טועים. בנאדם נסע כמה שנים על טנדר, החליט שזה לא זה, אבל הוא "טועה" כי מישהו אחר נסע יותר שנים? זאת גישה לא עניינית.
טוב שלא דחפו לו גם מקרר ומערכת צרכנים על הדרך.
אני לא זוכר אם כבר ביקשתי או לא...
אפשר סקר?
הטחת האשמות ורמיזות לגבי דברים, ברמת הרמה להנחתה, מה שנקרא הפוסל במומו פוסל..
אני לא פסלתי כלום.
התגובה ליונתן הייתה לגבי האמירה על השארת ציוד בארגז פתוח.
מנסיוני הדל ב-20שנות שימוש בטנדר עם ארגז פתוח במקביל לשימוש ברכבים סגורים, המצב שונה, וזה מידע תורם.
לא יותר, לא פחות.
אחרי ההתחממות, בסוף אתה אומר בדיוק מה שכתבתי, איפה זה שם אותך?
אם אתה מרגיש לא בטוח בבחירות האישיות שלך.. אני לא איש מקצוע לפתור התחבטויות נפש.
אני לא אענה לך כי אתה לא קורא מה שאני כותב.
סקר.
אין לי הרשאה.
כן, כנראה רק בפורום של דירוג המעלות יש הרשאה להוסיף סקר.
סליחה על ההטעיה.
נשלח מהנייד
אתה קצת אובססיבי, אבל, בוא נזרום איתך.
מה שאלת הסקר שתשובת ההמונים עליה תעזור לך להרגע?
מראש אני מהמר שהבחירות האפשריות בסקר יפלו אותי ושכמותי לרעה: לא יהיה לי "רכב 4X4 הבא שלך" .
אני על האחרון.
כמו נדב ש, גם אני נסעתי בטנדר בסוף שנות התשעים תחילת האלפיים.
באותו זמן חלק מכובד מאלו שגילו טנדרים בעשור האחרון, צידדו ונסעו מג׳יפים סגורים.
אם ג׳יפטריפ היה באוויר היה אפשר למצוא שם שרשורים עם פרסםקטיבה מענינת.
לדעתי טנדרים הם פלטפורמה מצויינת.
במיוחד בשנים שזה היה מוכר במס ( וליטר סולר עלה שקל).
כיום כשאין הכרה במס והיתרון היחיד הוא הארגז מלווה בכמה חסרונות כמו אורך וזווית נטישה גרועה יחד עם עלות אחזקה גבוהה אז צריך לחשוב היטב אם זה הרכב הנכון.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אני מסכים עם רוב מה שאסף כתב, טנדר מודרני עדיף בשטח על SUV (שעולה פי שניים).
נשארנו עם בעיית היום יום , וסגירת הציוד.
לא מבין למה אף אחד לה העלה פה את הרעיון "הגאוני" של ארגז סגור? למה נתקעתם בברזנט?
לגבי קניות (יונתן),
אני עם טרופר,
מבחינת חום, לשים קניות בבגאז' של רכב שעמד בשמש, זה כמעט כמו ארגז של טנדר.
בכל מקרה את הקניות הרגישות לחום אני זורק במקום של הרגליים של השורה השניה.
כנראה שגם אצלי, הרכב הבא יהיה טנדר, אבל הסידור מאחור יהיה שונה, ובגדול.
@בועז -
לא מבין מאיפה הקביעה שלטנדר יש עלויות אחזקה גבוהות יותר.
לדעתי זה בדיוק הפוך.
אתם כותבים שרכב השטח הבא שלכם כנראה יהיה טנדר - ואכן, אין לכם הרבה ברירה. זיו - אני מנחש שהיית מעדיף לנדקרוזר על פני היילקס אם לא היה כזה הפרש במחיר - או שתפתיע ותגיד שאתה בכל מקרה מעדיף היילקס?
בכל מקרה, זה המצב: פעם היה מבחר גדול של SUV רלוונטיים. היה ונגמר.
איסוזו - הפסיקו למכור SUV לפני 15 שנה. טנדר עדיין יש.
ניסאן - את הSUV האחרון הרלוונטי מכרו בישראל לפני 8 שנים נדמה לי? טנדר עדיין יש.
מיצובישי גמרו למכור פאג'רו לפני שנתיים. טנדר עדיין יש.
יונדאי, קאיה, הציעו בעבר SUV רלוונטיים עם הילוך כוח, בשנים האחרונות כבר לא.
היה פעם גם פורד אקספלורר ראוי - נגמר לפני 10 שנים.
שברולט? בדיחה עצובה.
ססאנגיונג עדיין מציעים משהו.
לנדרובר גמרו עם דיפנדר ודיסקברי רלוונטיים לפני הרבה שנים. אם דיסקברי 3-4-5 רלוונטיים עבור מישהו, סבבה, לא מתווכח.
טויוטה נשארו האחרונים שמציעים SUV גדול עם יכולת שטח.
וכמובן שיש רנגלר אנלימיטד.
ולכן מי שמחפש רכב משפחתי גדול; עם יכולת שטח אמיתית; בן שנים ספורות; בישראל. אין לו ברירה - הוא מתלבט בין לנדקרוזר, לרנגלר, לאחד מארבעת הטנדרים הקטנים שעדיין נמכרים פה. לנדקרוזר ורנגלר שניהם יקרים - כי נגמרה התחרות. זה מה יש.
הטנדרים לעומת זאת זולים יותר בהגדרה, וגם מציעים מבחר גדול ומחיר עוד יותר אטרקטיבי למי שמוכן לוותר על הסמל של טויוטה.
נמרוד,
כתבתי (הודעה לפניך ) -"טנדר מודרני עדיף בשטח על SUV (שעולה פי שניים)".ואם תחזור לדיון על הטנדר כרכב שטח, כתבתי גם שם, בדיוק מה שאסף הסביר פה, המבנה של טנדר עדיף מבחינת עבירות, שרידות ותחזוקה.
נשאר דיון פילוסופי אחד, אם לא היה כזה הבדל במחיר, האם הנוחות של ה SUV לא שווה את הנחיתות בשטח.
מבחינתי זו נשארה שאלה תאורטית ולא רלוונטית.
אבל, לדעתי אתה מפקשש את הנקודה (ואת ההערה המקורית שלי שאני חושב שאתה נעול עליה), האם אנחנו מדברים על רכב שטח בלבד???
או על רכב שמשרת אותנו ביום יום, וגם לטיולים?
מאחר וגם אתה וגם אסף משתמשים ברכב גם כרכב יום יומי, פה אני פה פחות נחרץ.
הישיבה הגבוהה, המרווח פנים, הנוחות , לדעתי, SUV מנצח.
דרך אגב, שאתה עושה סקירה של האפשרויות, אנחנו בעצם מנהלים את הדיון של אתמול.
אני לא יודע איך אתה מקטלג את כל הדורות החדשים, אבל נראה לי שבקרוב, זה כבר לא יהיה רק SUV לעומת טנדר.
תתחיל להתפתח קטגוריה סביב \ דומה לרנגלר. זה מתחיל עם דגמים יקרים, אבל כבר היום יש להם חיקויים זולים (הודו), ולדעתי זה יגדל.
מה נפלתם עליי, אסור כבר להיות קבלן חשמל, לגור בדירת 3 וחצי חדרים בגבעתיים ולהיות חמוש בטנדר?:cool:
ולעניין עצמו, מעבר לעברי הקיבוצניקי שהיה מזמן וכלל סי ג'יים למיניהם, אני כבר 20 שנה עם טנדרים(3 עד עכשיו)
הראשון היה עם ארגז סגור והשניים האחרים עם פתוח עם ארגזי כלים נעולים.
הפתוחים לטעמי, הרבה יותר נוחים לי פיזית לצורכי העבודה ומעולם לא נגנב לי ציוד מהארגז למרות שחניתי
במקומות מועדים. הטנדרים משמשים אותי יומיומית לעבודה וגם לטיולים. קניות במושב האחורי או עם הרכב של האישה.
לטעמי ולפחות ממראה עיניים, הטנדרים לא נפלו בעבירות משום לנדקרוזר ממוצע ומבחינת נוחות, הנבארה בודאי וההיילקס
שמחליף אותו ומסתמן כהצלחה לי לפחות יותר נוחים(על בסיס נהיגה בלנדקרוזר 10 ימים באיסלנד)
אגב, הילדים כשהיו עוד ילדים, אהבו אותם מאוד.
לסיכום, לי עקב הצרכים מתאים יותר טנדר וגם אוהב יותר טנדר, אבל עוד 10 שנים? לא יודע, אולי ברונקו משומש